WROCŁAW :Kocie podziemie.Rózia, Dorka, Milka, chore maluszki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 29, 2011 14:56 Re: MAŁE KOŚCIOTRUPKI W STUDZIENCE REWIZYJNEJ POTRZEBNY DT!!!!

dobrze że już niedługo zobaczy je wet! i nie siedzą już w ciemnej piwnicy!! chociaż teraz i tak są o niebo w lepszym stanie niż na początku :(
mam jeszcze część pieniędzy które dziewczyny wpłaciły na kocięta ( m.in. taizu, jej siostra, mawin) , babazgaga napisz jak Ci je przekazać

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Nie maja 29, 2011 14:58 Re: MAŁE KOŚCIOTRUPKI W STUDZIENCE REWIZYJNEJ POTRZEBNY DT!!!!

jessi74 pisze:potrzebny też dom tymczasowy lub tymczasowy dom na okres 3 tygodni dla trzech kociaków z piwnicy ,
to rodzeństwo moich diabełków i ostatni z Olinek bardzo prosimy - kontakt do mnie lub edu

i tutaj kolejne kociaki potrzebujące pomocy! może zdążymy im pomóc :roll:

jessi74

Post » Nie maja 29, 2011 15:22 Re: MAŁE KOŚCIOTRUPKI W STUDZIENCE REWIZYJNEJ POTRZEBNY DT!!!!

babazgaga pisze:Kociaki ze studzienki rewizyjnej sa już u mnie, można zmienić tytuł
Są ogólnie w stanie nie bardzo, szczególnie ten z biała kropką - maja wodnistą żółtą biegunkę której nie kontrolują, to znaczy starają się załatwić do kuwety, ale im potem cieknie po łapkach. Co one dostawały do jedzenia? Bo to taka sraczka jak po mleku jak dla mnie.
Sraczkę muszę mieć już od jakiegoś czasu, bo Biała kropka ma sporą nadżerkę kołu dupki nad ogonem, ewidentnie od biegunki. Ma też wyrwany jeden pazur z tylnej łapki i krwawą masę zamiast palca, i mocno poranioną poduszkę w tej łapce przy palcach - do pieca dał też żwirek betonitowy, bo się mu tam nawbijał tak, że dobre 10 minut odmaczałam. Dlatego na razie nie mają w kuwecie żwirku, tylko wyłożyłam im ręcznikiem papierowym, bo nie chcę zeby mu sie znowu nawbijało.
Dostały nifuroksazyd na sraczkę, wieczorem dam im pyrantelum, we wtorek idę do weta

Z tego co wiem, to mleko dla kociąt Bephara i Animondki Baby-Pate
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Nie maja 29, 2011 15:34 Re: MAŁE KOŚCIOTRUPKI W STUDZIENCE REWIZYJNEJ POTRZEBNY DT!!!!

No to niedobrze, bo w takim razie chyba bez antybiotyku się nie obejdzie
Na razie mają głodówkę

babazgaga

Od: Czw kwi 29, 2010 20:51

Post » Nie maja 29, 2011 15:47 Re: MAŁE KOŚCIOTRUPKI W STUDZIENCE REWIZYJNEJ POTRZEBNY DT!!!!

No ja dopiero wczoraj zaniosłam ten drewniany, wczoraj też poszło mleko z Warmii ale ono bez laktozy jest więc od niego nie mają prawa mieć biegunki (choć też wątpię żeby zdążyły je dostać, pewnie wykańczały Bephara). Czy Bephar jest dla takich malutków? Chyba z Gimpeta jest mleko dla maleńtasów no i Mixol.
A Animondki to dostawały chyba i Baby Pate (dla młodszaków) i Kitten (to dla starszaków).
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie maja 29, 2011 15:58 Re: MAŁE KOŚCIOTRUPKI W STUDZIENCE REWIZYJNEJ POTRZEBNY DT!!!!

One już nie są takie małe, raczej paszteciaki a nie mleczaki. Ale miksola jakby co mam. Tego z Warmii nie dostały na bank, bo w reklamówce dostałam je nie ruszone, czyli to nie od żarcia, jak już to od robali albo bakterii jakiejś

babazgaga

Post » Nie maja 29, 2011 16:00 Re: MAŁE KOŚCIOTRUPKI W STUDZIENCE REWIZYJNEJ POTRZEBNY DT!!!!

babazgaga pisze:One już nie są takie małe, raczej paszteciaki a nie mleczaki. Ale miksola jakby co mam. Tego z Warmii nie dostały na bank, bo w reklamówce dostałam je nie ruszone, czyli to nie od żarcia, jak już to od robali albo bakterii jakiejś

najlepiej gdybyś spytała o wszystko pani Heni, żadna z nas nie karmiła osobiście kociaków , dowoziłyśmy jedynie jedzonko :kotek:

jessi74

Post » Nie maja 29, 2011 16:02 Re: MAŁE KOŚCIOTRUPKI W STUDZIENCE REWIZYJNEJ POTRZEBNY DT!!!!

Stawiam na robaki :| A one były odrobaczane? Jak nie to by się je zdało na już Vetminthem lekutko, a za czas jakiś czymś mocniejszym potraktować.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Nie maja 29, 2011 16:05 Re: MAŁE KOŚCIOTRUPKI W STUDZIENCE REWIZYJNEJ POTRZEBNY DT!!!!

Już wszystko wiem, dostawały mleko dla kotów i pasztety, odrobaczane nie były
Vethminta nie mam, mam pyrantelum w zawiesinie dla małych dzieci, i tym odrobaczam maluchy, dostaną za godzinę

babazgaga

Post » Nie maja 29, 2011 16:08 Re: MAŁE KOŚCIOTRUPKI W STUDZIENCE REWIZYJNEJ POTRZEBNY DT!!!!

Tak się zastanawiam... ten nifuroksazyd to jak lakcid? Może by im do jedzenia dawać teraz papkę kurczakowo-marchewkową? Marchew naturalnie hamuje biegunkę, a takie "ciapki rosołowe" maluchy bardzo ładnie jedzą.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Nie maja 29, 2011 16:17 Re: MAŁE KOŚCIOTRUPKI W STUDZIENCE REWIZYJNEJ POTRZEBNY DT!!!!

jessi74 pisze:potrzebna pomoc w dniu jutrzejszym w zawiezieniu trzech kociaków na szczepienie z Powstańców Śląskich do Doranu ( Legnicka) i z powrotem
bardzo prosimy !

Klusek :1luvu: :1luvu: :1luvu: dagmara-olga ( wiesz za co :wink: ) :1luvu: :1luvu:

jessi74

Post » Nie maja 29, 2011 16:18 Re: MAŁE KOŚCIOTRUPKI W STUDZIENCE REWIZYJNEJ POTRZEBNY DT!!!!

na wtorek mamy już transport, kociaki od martki do Figaro52 zawozi sroka7 i jej koleżanka :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

jessi74

Post » Nie maja 29, 2011 16:21 Re: MAŁE KOŚCIOTRUPKI W STUDZIENCE REWIZYJNEJ POTRZEBNY DT!!!!

Gibutkowa pisze:Tak się zastanawiam... ten nifuroksazyd to jak lakcid? Może by im do jedzenia dawać teraz papkę kurczakowo-marchewkową? Marchew naturalnie hamuje biegunkę, a takie "ciapki rosołowe" maluchy bardzo ładnie jedzą.

Nie, nifuroksazyd jest na bakteryjną biegunkę, syrop dla małych dzieci. Lakcid to nie jest super pomysł podobno, bo jest na laktozie. Enteroferment jest lepszy, ze zwierzęcymi bakteriami, ale nie mam.

Kurczaka rozmrażam właśnie

babazgaga

Post » Nie maja 29, 2011 17:05 Re: MAŁE KOŚCIOTRUPKI W STUDZIENCE REWIZYJNEJ POTRZEBNY DT!!!!

Oooo... ten dzieciowy lakcid też? 8O Wprawdzie się tego daje ociupinkę i nie słyszałam żeby powiększało biegunkę, raczej działą jak powinno czyli hamuje. Toś mnie zabiła tą laktozą, zaraz se poszukam skład.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Nie maja 29, 2011 17:09 Re: MAŁE KOŚCIOTRUPKI W STUDZIENCE REWIZYJNEJ POTRZEBNY DT!!!!

substancją pomocniczą jest mleko odtłuszczone i sacharoza, ale nie słyszałam nigdy od lekarzy weterynarii, by ta ilość substancji pomocniczej mogła powodować problem = nietolerancja laktozy.
Ale może i należy dmuchać na zimne.
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

[poprzednia][następna]