Maluszki [*] Szczytno-nadal potrzebne DT.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Pt maja 20, 2011 21:56 Re: Szczytno-nadal potrzebne DT. Miluś w DS, komu Tajfuna? :)

Cały czas podczytuję Twój wątek. Może dlatego wygląda to tak, że nawet nie pada pytanie o nie. Nie są obojętne, pamiętam jak czytałam na wątku, które dostaną szansę i pojadą do Ciebie. I tak sprawdzałam numerek po numerku, które to. Każde dostało kawałek miejsca w sercu i to się nie zmieni ;) Obiecuję poprawę i częściej ujawniać się na wątku, nawet jak nie potrafię poradzić, to chociaż dam znać, że jestem :lol:

Robisz coś cudownego i niesamowicie to doceniam :1luvu:
Głaski dla wszystkich futerek i dla każdego z osobna :kotek:
po_prostu_kaska

Post » Sob maja 21, 2011 0:49 Re: Szczytno-nadal potrzebne DT. Miluś w DS, komu Tajfuna? :)

Dobry wieczór!

Smarti, ja nadal się deklaruję co do ogłaszania kotów które do Ciebie trafiły. Tylko teraz, od jakiegoś tygodnia mam mało czasu, dlatego trochę marnie mi idzie to ogłaszanie i wpadam tu tylko na chwilę. Wychodzi mi tylko pilnowanie ogłoszeń, podbijanie i ew. wystawianie Allegro na nowo z niewielkimi zmianami. Na szczęście najdalej za tydzień to się skończy bo wrócę do normalnego trybu, wtedy już nie będzie takich przestojów :)

Póki co skończyło się kilka aukcji na Allegro więc wystawiłem na nowo. Wyobraźcie sobie, że Zosia miała 730 odsłon, Falusia 314, a Tajfun (którego przez pomyłkę nazwałem Milusiem) 753 odsłony.

Nowe Allegro:
1. Zosia: http://allegro.pl/zosia-szylkretka-dla- ... 91260.html
2. Falusia: http://allegro.pl/falusia-sliczna-biala ... 91267.html
3. Tajfun: http://allegro.pl/tajfun-mlodziutkie-bi ... 91281.html

UWAGA: Tajfun już się nazywa poprawnie :)

Pozdrawiam wszystkich serdecznie!

Adam
aburacze

Post » Sob maja 21, 2011 1:20 Re: Szczytno-nadal potrzebne DT. Miluś w DS, komu Tajfuna? :)

Ech, sterylki to pewnie w Koterii.
Mogę też spróbować załatwić je nieco taniej niż u Ciebie. Ale to dogadam jutro.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Sob maja 21, 2011 11:52 Re: Szczytno-nadal potrzebne DT. Miluś w DS, komu Tajfuna? :)

Szalony Kot pisze:Ech, sterylki to pewnie w Koterii.

Wybacz Szalony, ale mnie się to nie wydaje uczciwe, aby Koteria sterylizowała koty ze Szczytna i do tego z DT. Koteria robi bokami, a teraz jest sezon kociakowy przecież...
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Sob maja 21, 2011 12:03 Re: Szczytno-nadal potrzebne DT. Miluś w DS, komu Tajfuna? :)

Zofia&Sasza pisze: mnie się to nie wydaje uczciwe, aby Koteria sterylizowała koty ze Szczytna i do tego z DT. Koteria robi bokami, a teraz jest sezon kociakowy przecież...

Jeśli Koteria jest finansowana przez władze Warszawy, to masz rację. Jeśli nie... to zalatuje dyskryminacją na tle miejsca zamieszkania :mrgreen:
Nawiasem mówiąc, wiele z kotów i psów z mazurskich schronisk to są właśnie warszawiacy - posezonowe pozostałości po warszawskich letnikach
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Sob maja 21, 2011 12:19 Re: Szczytno-nadal potrzebne DT. Miluś w DS, komu Tajfuna? :)

Zofia&Sasza pisze:
Szalony Kot pisze:Ech, sterylki to pewnie w Koterii.

Wybacz Szalony, ale mnie się to nie wydaje uczciwe, aby Koteria sterylizowała koty ze Szczytna i do tego z DT. Koteria robi bokami, a teraz jest sezon kociakowy przecież...

Z jednej strony tak, ale z drugiej - można zachować się honorowo i te 50-100 pln przy okazji podrzucić też. Wtedy i Koteria zyska, i DT mniej straci.
Wszystko ma swoje plusy i minusy, ale faktem jest, że sterylizacja 10 kotów to spore koszty, dlatego trzeba rozważać wszystko :)
Ale też raczej szukamy rozwiązania typu wygrana-wygrana :)

Szalony Kot

Post » Sob maja 21, 2011 12:31 Re: Szczytno-nadal potrzebne DT. Miluś w DS, komu Tajfuna? :)

Kochana, zajrzyj http://www.koteria.org.pl/ to jest ośrodek dla warszawskich kotów wolno żyjących :wink:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Sob maja 21, 2011 12:37 Re: Szczytno-nadal potrzebne DT. Miluś w DS, komu Tajfuna? :)

Zofia&Sasza pisze:Kochana, zajrzyj http://www.koteria.org.pl/ to jest ośrodek dla warszawskich kotów wolno żyjących :wink:

W niespełna 1/3 moga być dotacje typowo warszawskie
Wolnożyjące byly, zanim je złapali, a jak pisałam - część stała się wolnożyjąca dzięki warszawiakom...
Jesienią pełno tu takich pod każdym marketem i przy drogach wyjazdowych :evil:
Jakby mało było lokalnych bied :(

taizu

Post » Sob maja 21, 2011 12:39 Re: Szczytno-nadal potrzebne DT. Miluś w DS, komu Tajfuna? :)

Paaaani, ale ja to wiem mniej więcej, ale faktem jest, że te koty żyją wolno, bo wcale im się nigdzie nie śpieszy :P
No i też jest, jak taizu mówi - karmicielka w centrum mówiła, że u nich regularnie na platformie autokarowej ktoś zostawia koty, bo wyjeżdża na wakacje, a tam tyle osób się kręci "to może ktoś weźmie" :/

Nic to, mam jeszcze jeden pomysł. A teraz idę gorączkować dalej, chwilowy wzrost formy właśnie się skończył :/

Szalony Kot

Post » Sob maja 21, 2011 12:41 Re: Szczytno-nadal potrzebne DT. Miluś w DS, komu Tajfuna? :)

Szalony Kot pisze: koty żyją wolno, bo wcale im się nigdzie nie śpieszy :P

To fakt :ryk:

taizu

Post » Sob maja 21, 2011 13:09 Re: Szczytno-nadal potrzebne DT. Miluś w DS, komu Tajfuna? :)

taizu pisze:

świetne :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: i jakie one szczęśliwe jak im się tak nigdzie nie spieszy...jak ja bym tak chciała..

więc ze sterylkami jest tak- w Koterii zawsze sterylizują mi z uśmiechem bo daję "co łaska" najczęściej 50zł.
Oni mają OBOWIAZEK przyjmować wolnożyjące koty z Wawy ZA DARMO bo do tego są powołani.
natomiast jeśli im się zapłaci to jest już inna sytuacja.
ale ja ,z zupełnie innych powodów,mam b. duże wątpliwości co do Koterii -ponieważ tam kot jest traktowany jak sztuka statystyczna a nie jak indywidualne zwierzę.
wszystkie,jak leci,czy potrzeba czy nie,czy się prosi czy nie -MUSZĄ dostać ten sam zestaw leków(m.in. odrobaczenie)-i to mi b. nie odpowiada bo często jest niepotrzebne... biorąc pod uwagę ich założenia jest to zrozumiałe-oczywiście, natomiast niekoniecznie dobre dla każdego sterylizowanego tam kota,dlatego z Koterii niechętnie korzystam,tylko w wyjątkowych sutuacjach kiedy jest wyrażny dół fin.a sterylka pilna.

cały czas czekam na cene sterylki od 'mojego" weta w przypadku sterylek u mnie na miejscu-byłaby to wielka wygoda.
no ale trzeba by przygotować stanowisko sterylkowe a to też są koszty(siatki w oknach,stół, odpow światło,sterylizator do narzędzi..)
zależnie od ceny leków jaką mi poda czyli jaką bedę mu musiała zapłacić,podejme decyzję czy warto.
dlatego na razie szukam taniej sterylki "na mieście"--Kocie :D

chodzi mi też o to jakie bad robić przed,aby "potem nie było"żecokolwiek zostało zaniedbane..

cieszę się że odwiedzacie swoje-moje kicie na moim wątku-ujawniajcie się pliz-będzie im bardzo miło :D

z miłych wiadomości-wiekszość "katarów" (czyli Buba,Funia,Syjamka,Pinia,Krówka,Mućka,Rysia) ZACZYNAJA MIEC PIĘKNE KOOPKI :D :piwa: :piwa: :piwa:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Sob maja 21, 2011 13:18 Re: Szczytno-nadal potrzebne DT. Miluś w DS, komu Tajfuna? :)

smarti pisze:
taizu pisze:

z miłych wiadomości-wiekszość "katarów" (czyli Buba,Funia,Syjamka,Pinia,Krówka,Mućka,Rysia) ZACZYNAJA MIEC PIĘKNE KOOPKI :D :piwa: :piwa: :piwa:

Odkąd mam koty w domu zrozumiałam czym jest radość z normalnej koopki :ryk:
po_prostu_kaska

Post » Nie maja 22, 2011 5:45 Re: Szczytno-nadal potrzebne DT. Miluś w DS, komu Tajfuna? :)

Bardzo prosimy.
Trzymajmy kciuki za wszyskie koty i ich szczęście oraz za powodzenie kolejnej skromnje akcji. :ok:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Nie maja 22, 2011 6:07 Re: Szczytno-nadal potrzebne DT. Miluś w DS, komu Tajfuna? :)

meksykanka pisze:Bardzo prosimy.
Trzymajmy kciuki za wszyskie koty i ich szczęście oraz za powodzenie kolejnej skromnje akcji. :ok:
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Nie maja 22, 2011 7:35 Re: Szczytno-nadal potrzebne DT. Miluś w DS, komu Tajfuna? :)

Wczoraj mnóstwo pracy ,ciężka operacja psa,wizyta p/adopcyjna ,wizyta z Brysiem koszt leczenia i zilexsisu 40zł.Dzisiaj mam nadzieję ,że tri pojedzie do domku .Meksykana z TZ już jedzie . :lol: :lol: :lol:Boję się iść do schroniska bo może być sporo nowych kotów ,oby nie.Proszę nie. :ok: :ok: :ok:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

[poprzednia][następna]