Maluszki [*] Szczytno-nadal potrzebne DT.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Czw maja 19, 2011 9:09 Re: Szczytno-nadal potrzebne DT. Miluś w DS, komu Tajfuna? :)

Dr Uznańska, która prowadzi Milę, obserwuje częstość jej ataków, charakter i okoliczności pojawienia się. Ten atak to kolejny choć nie bezpośrednio ale w krótkim czasie po odrobaczaniu - tym razem baycoxem. Wetka ostatnio mówiła, ze na razie nie mówimy o padaczce. Ale trzeba obserwować i zakończyć tłuczenie kokcydii. meksykanka - dowiedziałaś się o ten baycox?
Z listy badań poniższej zaznaczę na kolorowo te zrobione - Mila była w bardzo złym stanie fizycznym na pierwszej wizycie więc najpierw trzeba ją było doprowadzić do stanu dobrego, a ponieważ ataki zdarzają się rzadko to trzeba je obserwować.

J.D. pisze:Zosiu jakie badania miała robiona Mila?Przy padaczce zalecane są następujące:
-morfologiczne badanie krwi
- biochemiczne badanie krwi (szczególnie profil nerkowy, wątrobowy, trzustkowy)
- badanie w kierunku takich chorób, jak FIP, FIV, białaczka kocia (FeLV),
toksoplazmoza, mocznica
- badanie poziomu cukru
- sprawdzenie poziomu wapnia i fosforu
- echo serca
- jonogram (oznaczenie poziomu sodu i potasu)
- EKG
- RTG
- badanie szpiku kostnego
- tomografia mózgu
- badanie w kierunku guzów mózgu (lub innych) ....
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw maja 19, 2011 11:22 Re: Szczytno-nadal potrzebne DT. Miluś w DS, komu Tajfuna? :)

Dzień dobry!

W odpowiedzi na ogłoszenie Zosi na Tablicy zgłosiła się pewna pani, byłaby zainteresowana, tylko martwiła się czy będzie możliwość transportu kotki (ale niestety nie podała skąd jest). Poprosiłem ją o telefon do horacy 7. Ciekaw jestem co z tego wyjdzie :roll:

Adam
aburacze

Post » Czw maja 19, 2011 13:17 Re: Szczytno-nadal potrzebne DT. Miluś w DS, komu Tajfuna? :)

witam,
ze wszystkich kiciów lekko przez nosek oddycha jeszcze tylko Funia i Milka.
Reszta kiciów wygląda na wyleczone z katarów.
Całe towarzystwo ma oczywiście kokcydie.
a także wszystkie ( z wyj.Syjamki!) mają w uszach świeżba,(Milka ma też świeżba drążącego ),i wszystkie mają grzyba w uszach(to ten co nie świeci)
leczenie tego świństwa potrwa do końca maja, a potem mozna myśleć o sterylkach.
Pytałam już czy są jakieś sugestie na ten temat?

Na razie nie widzę jeszcze odrastającego futerka u Milki,Burani i Kowboja ale z moich dośw wynika że jeszcze za wcześnie na poprawę tego rodzaju.

wszystkie koty bez wyjątku to miziaki,Funia i Krówka nie bardz lubią branie na ręce,a Buba to megemegamiziak!!
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw maja 19, 2011 13:49 Re: Szczytno-nadal potrzebne DT. Miluś w DS, komu Tajfuna? :)

Dzień dobry!

W nocy skończyło się Allegro Brysia (nie cegiełkowe, tylko normalne w celu znalezienia domu), miał 724 odsłony. Wystawiłem więc nowe, z niewielkimi zmianami:
http://allegro.pl/brys-przytulasny-bura ... 14410.html

Jutro skończą się kolejne aukcje: Tajfuna, Falusi i Zosi. Oczywiście wystawię je na nowo.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie!

Adam
aburacze

Post » Czw maja 19, 2011 17:50 Re: Szczytno-nadal potrzebne DT. Miluś w DS, komu Tajfuna? :)

Adamie bardzo dziękuję i jednocześnie proszę o nowe ogłoszenia. :kotek: :kotek: :kotek:
Strasznie mi smutno ,że Mila miała kolejny atak.Zosiu trzymam kciuki za zdrowie małej. :ok: :ok: :ok:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Czw maja 19, 2011 19:26 Re: Szczytno-nadal potrzebne DT. Miluś w DS, komu Tajfuna? :)

Bryś znów ma biegunkę i nie bardzo chce jeść. :cry:

horacy 7

Post » Czw maja 19, 2011 19:35 Re: Szczytno-nadal potrzebne DT. Miluś w DS, komu Tajfuna? :)

aburacze pisze:Dzień dobry!

W odpowiedzi na ogłoszenie Zosi na Tablicy zgłosiła się pewna pani, byłaby zainteresowana, tylko martwiła się czy będzie możliwość transportu kotki (ale niestety nie podała skąd jest). Poprosiłem ją o telefon do horacy 7. Ciekaw jestem co z tego wyjdzie :roll:

Adam

Mocno trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Czw maja 19, 2011 20:17 Re: Szczytno-nadal potrzebne DT. Miluś w DS, komu Tajfuna? :)

Zosia sobie teraz śpi za to robi pobudki o 3 lub 4 rano bo jest głodna i robi polowania na wszystko co możliwe.Dzisiaj o 3 rano obiecywałam jej ,ze oddam ją do pierwszego domu i to bez wizyty p/adopcyjnej. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Zosia nie bardzo się tym przejęła. :lol: :lol: :lol: Martwi mnie Bryś. :cry:

horacy 7

Post » Pt maja 20, 2011 10:14 Re: Szczytno-nadal potrzebne DT. Miluś w DS, komu Tajfuna? :)

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

horacy 7

Post » Pt maja 20, 2011 10:30 Re: Szczytno-nadal potrzebne DT. Miluś w DS, komu Tajfuna? :)

Wczoraj przyszedł wynik testu PCR Brysia - niestety dodatni.
Ten kot musi byc odpowiednio leczony i prowadzony. Nie wiem co zrobić.... :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pt maja 20, 2011 11:01 Re: Szczytno-nadal potrzebne DT. Miluś w DS, komu Tajfuna? :)

Marzenia11 pisze:Wczoraj przyszedł wynik testu PCR Brysia - niestety dodatni.
Ten kot musi byc odpowiednio leczony i prowadzony. Nie wiem co zrobić.... :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Niestety tago się bałam .I co teraz ?Niestety ja nie mam możliwości takiego wysokospecjalistycznego leczenia i najzwyczajniej w świecie nie mam też ani takich środków finansowych ,ani tyle czasu by zrobić to jak należy.Bryś nie chce jeść karmy pzaleconej przez weta,ma spowrotem biegunkę było lepiej po sterydzie teraz znów wróciła biegunka do tego zaczął kichać. :o
Ostatnio edytowano Pt maja 20, 2011 11:08 przez horacy 7, łącznie edytowano 1 raz

horacy 7

Post » Pt maja 20, 2011 11:05 Re: Szczytno-nadal potrzebne DT. Miluś w DS, komu Tajfuna? :)

Mnie pytasz?

Marzenia11

Post » Pt maja 20, 2011 11:13 Re: Szczytno-nadal potrzebne DT. Miluś w DS, komu Tajfuna? :)

Boże mój, błagam, niech ktoś pomoże temu kochanemu zwierzątku. Ja już sama nie mam pomysłu. Wiem, że w takiej sytuacji wymagana jest specjalistyczna obsługa i niestety koszty, koszty...
Przecież Brynio zasługuje na lepszy los!

Pomocy :cry: :cry:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Pt maja 20, 2011 11:15 Re: Szczytno-nadal potrzebne DT. Miluś w DS, komu Tajfuna? :)

Pytam wszystkichj którzy mówili bym Brysia przetrzymała tydzień,nie wiem czy Ty Marzeniu też tak mówiłaś.Koleżanka nie będzie go długo trzymać,miałbyć tydzień u mnie w piwnicy i coś mieliśmy wymyśleć trwa to już długo ponad miesiąc i nie ma co z nim zrobić.Ja go przecież nie zabierałam ze schroniska do siebie bo nie miałam takiej możliwości.Nie atakuj mnie znów ,jeżeli nie czujesz sie w obowiązku mu pomagać nie pomagaj .Może jest ktoś kto rzeczywiście chce mu realnie pomóc i do tych osób się zwracam .Pytanie to zadawałam też przed testem lecz nikt na nie wtedy nie odpowiedział bo wszyscy mieli wątpliwości czy wynik jest prawidłowy.

horacy 7

Post » Pt maja 20, 2011 11:19 Re: Szczytno-nadal potrzebne DT. Miluś w DS, komu Tajfuna? :)

wiesz, jeśli ktokolwiek kogoś tu atakuje to Ty mnie. Posądziłaś mnie o działanie na niekorzyść kotów ze Szczytna (mam zacytować?), o niszczenie Twojej działalności, byłaś delikatnie mówiąc "niezadowolona" z udzielania rad więc zdziwiłam się, ze potrzebujesz ode mnie jakiejkolwiek pomocy i porady.

Marzenia11

[poprzednia][następna]