Autobus mam o 13.08
Trzymajcie kciuki za wsadzenie Zająca do kontenerka. I za podróż bez śmierdzących niespodzianek...bo naprawdę mam ich już dośc
Moderator: Estraven
Marea pisze:Małgosiu, ludzkie mleko nie zaszkodzi, koleżanka odkarmiła 2.5 tygodniowe i nawet lepiej im wchodziło anieżeli to kocie, i pięknie wyrosły, sama miałam opory co do tego mleka ale jak widać niesłuszniea weci różne rzeczy mówią, często by nabić własne kieszenie
jak oczka mocno zaropiałe gentamencyna krzywdy nie zrobi a zmniejszy wydzielinę, zawsze używam zanim dam radę do weta dojechać i daje b dobre efekty, korzystam ze swojego doświadczenia poprostu
aha i każdy z wetów, których znam mówi że absolutnie nie można stosować maści do oczu u kotów, ja stosuję gentamencynę w kropalkach
Gibutkowa pisze:Mamrot pisze:mleko ludzkie niebardzo... potrzebne takie specjalne dla kociąt! mam szukać?!
Jest ludzkie mleko odpowiednie, nazywa się "łagodne lekkostrawne" i jest z firmy Warmia.
To mleko o ponad 80% ma obniżona laktozę, czyli to czego koty nie trawią właśnie. Przetestowane na kociakach u wielu osóbu żadnego nie było problemów jelitowych. Moje tez piły (dotąd piją choć już są duże
)
KaleidoStar pisze:Kurczę, dziewczyny..ja tego nie widzę :/ Zając jest tak dzika, że nie da się zbadać lekarzowi na bank. Rzuca się na ręce, a transporter podstawiony pod drzwi klatki okazał się być strasznym wrogiem...miałam wrażenie, że serce jej zaraz pęknie ze strachu. Dobrze, że miałam rękawicę, bo jak mnie dziabnęła, to i tak miałam wrażenie, że palec mi zmiażdżyla.
Może na razie zostawić ją w domu i smarować Imaverolem? I tak bym to robiła. A jak się trochę oswoi to spróbować ze szczepionką w domu...

Marea pisze:Ania, a czemu w ogóle zając u Ciebie się znalazł/a? do adopcji chcecie ją dać? oswajać? ona oswojona na dworzu była? czy do przeleczenia?
mam wrażenie że niepotrzebnie pakujecie się w dorosłe dzikawe koty, to bardzo ciężkie, takie próby, często okupione porażkami i zniechęca do dalszej pomocy![]()
No ale nie zakładajmy najczarniejszych scenariuszy
Mamrot pisze:Aniu! mleko Troi moze nie być pełnowartościowe.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Hana, stara panna, zjawka i 10 gości