Pilne...ŚLąsk, do adopcji rasowy pies,ma czas do jutra

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Nie maja 15, 2011 13:44 Re: Pilne...ŚLąsk, do adopcji rasowy pies,ma czas do jutra

Pies niestety został uśpiony. Nie planowałam tego. A winna jest tylko jego właścicielka, za to, że pozwoliła go tak traktować swojemu konkubentowi. Zrobiłam bliższy wywiad z nią. Okazało się, że pies był katowany, przez jej partnera. Był zamykany w łazience i bity. Często. Niedozywiony. To jaki był, to była wina tylko i wyłącznie jego byłych właścicieli. Próbowaliśmy pomóc, nie udało się. W schronisku go nie przyjęli, chcieli 500 zł i trzeba się wpisać na listę oczekujących...bez komentarza. W DT, w którym był, bali się go ...bo zaatakował 2 razy. To było najlepsze wyjście dla niego. Gdyby go oddać jego poprzedniej właścicielce...jej konkubent przywiązałby go w lesie i pies umierałby w męczarniach.(sama ona tak powiedziała). Nikt by go nie wziął. Sytuacja bez wyjścia...

sabina1977

Od: Sob paź 02, 2010 21:56

Post » Nie maja 15, 2011 14:12 Re: Pilne...ŚLąsk, do adopcji rasowy pies,ma czas do jutra

Jak rozumiem pani urodzi/ła dziecko konkubenta. Podziwiam ją, że się nie boi. Dzieci potrafią płakać i trudno je uspokoić, będzie je uspokajał pięścią jak tego psa. Może wtedy, jak się wydarzy kolejna tragedia, kobieta przejrzy na oczy.

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Nie maja 15, 2011 15:26 Re: Pilne...ŚLąsk, do adopcji rasowy pies,ma czas do jutra

Nie wierzę :cry:
Miałam sąsiada (nie żyje) z takimi pomysłami, by pies był ostrzejszy :evil: Wiem, co to znaczy- psy często biegały luzem..

Czy jest szansa na nadanie sprawy na policje- opinia Weta, który uśpił zwierze?
Może do sądu nie poślą, ale choć się zainteresują, odwiedzą s*&%^&* pouczą o odpowiedzialności prawnej itd

Wpiszcie rodzinę do ostrzeżeń przed adopcjami, żadne zwierze, kot, pies, mysz nie powinno tam trafić, a kto wie, może za rok dwa pani się tu zgłosi po kotka dla dziecka.. :!: :!: :!:

Biedne dziecko, taka "rodzinka" nie wróży mu dobrze :|
A poza tym :crying: :placz:
pwpw

Post » Nie maja 15, 2011 16:22 Re: Pilne...ŚLąsk, do adopcji rasowy pies,ma czas do jutra

straszne 8O

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Nie maja 15, 2011 16:59 Re: Pilne...ŚLąsk, do adopcji rasowy pies,ma czas do jutra

Kobieta nie przejrzy na oczy. Powiedziałam jej, aby od niego odeszła, że jej pomogę...Jej słowa...,,Jo zech sie juz do niego przyzwyczaiłach..."
Nie można pomóc komuś, kto sam sobie nie chce pomóc.
Mam tylko nadzieję, że juz NIGDY nie trafi tam pies. Kot nie trafi, bo kotów nie lubią...(pytałam)
Będę tę rodzinę miała na oku.

A myślę, że temu pieskowi teraz jest lepiej...

Nienawidzę takich ludzi, bo cierpią niewinni...

sabina1977

Od: Sob paź 02, 2010 21:56

Post » Nie maja 15, 2011 17:01 Re: Pilne...ŚLąsk, do adopcji rasowy pies,ma czas do jutra

nie wierze :(
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Nie maja 15, 2011 18:18 Re: Pilne...ŚLąsk, do adopcji rasowy pies,ma czas do jutra

Szkoda, że u nas nie ma profilaktyki znęcania się nad dziećmi i reaguje się dopiero jak dziecko zostanie skatowane :evil:

Nie wiem czy opinia weta wystarczyłaby do wniosku o znęcanie nad zwierzętami. Mogliby umorzyć, że za mało dowodów.

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Wto maja 17, 2011 18:25 Re: Pilne...ŚLąsk, do adopcji rasowy pies,ma czas do jutra

O mamo :(:(:(
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

[poprzednia]