Szczyt paniki cd.- czyli burasek uratowany z drzewa..

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 08, 2011 21:44 Re: Szczyt paniki cd.- czyli Duża idzie do pracy..

Danusia pisze:
Ciepła pisze:
Danusia pisze:ożesz :mrgreen:
zolądek mam na kręgosłupie :mrgreen:

dobry ten boczek w przyprawach ze słynnego sklepu dla biednych :wink: :ok: :ryk:
karkówkę też tam kupiłam gotową już :ok:

znaczy , z Biedronki?

no :ryk: :ryk:
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Od: Nie cze 22, 2008 14:10

Post » Nie maja 08, 2011 21:46 Re: Szczyt paniki cd.- czyli Duża idzie do pracy..

Ciepła pisze:

no to proszę o dokładna instrukcję , jak ten boczek sie piecze? ile , gdzie i wjakiej temp?
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Nie maja 08, 2011 21:49 Re: Szczyt paniki cd.- czyli Duża idzie do pracy..

Danusia pisze:
Ciepła pisze:

no to proszę o dokładna instrukcję , jak ten boczek sie piecze? ile , gdzie i wjakiej temp?

Danusia ten boczek jest juz w przyprawach :ok: ..
jak nie miałam patelni grillowej,to smażyłam go na zwykłej teflonowej ale bez tłuszczu :ok: ..
poprostu kładłam go na goracej patelni i czekałam,aż sie upiecze z jednej i drugiej strony w zależności kto jak lubi :mrgreen: :ok: ..
ot i cała folozofia :mrgreen: ..
dobrze smakuje ten boczek na chlebek z musztradką i keczupem :1luvu: :ok:
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Post » Nie maja 08, 2011 22:13 Re: Szczyt paniki cd.- czyli Duża idzie do pracy..

Ciepła pisze:
Danusia pisze:
Ciepła pisze:

jak nie miałam patelni grillowej,to smażyłam go na zwykłej teflonowej ale bez tłuszczu :ok: ..
poprostu kładłam go na goracej patelni i czekałam,aż sie upiecze z jednej i drugiej strony w zależności kto jak lubi :mrgreen: :ok: ..

aaa, bo myślalam ,ze to do piekarnika musi iść :roll:
Obrazek

Danusia

Post » Nie maja 08, 2011 22:14 Re: Szczyt paniki cd.- czyli Duża idzie do pracy..

Danusia pisze:
Ciepła pisze:
Danusia pisze:

aaa, bo myślalam ,ze to do piekarnika musi iść :roll:

ja to robie na patelni :roll: ..

Obrazek

Ciepła

Post » Nie maja 08, 2011 22:26 Re: Szczyt paniki cd.- czyli Duża idzie do pracy..

Ciepła pisze:

nabrałam ochoty :ok:
Obrazek

Danusia

Post » Nie maja 08, 2011 22:33 Re: Szczyt paniki cd.- czyli Duża idzie do pracy..

Danusia pisze:
Ciepła pisze:

spróbuj może akurat Ci podpasuje :ok:
dla TZ-ta koniecznie z piwkiem :mrgreen: :ok:

Obrazek

Ciepła

Post » Nie maja 08, 2011 22:38 Re: Szczyt paniki cd.- czyli Duża idzie do pracy..

Ciepła pisze:
Danusia pisze:
Ciepła pisze:

On woli z mlekiem :ryk:
Obrazek

Danusia

Post » Nie maja 08, 2011 22:45 Re: Szczyt paniki cd.- czyli Duża idzie do pracy..

Danusia pisze:
Ciepła pisze:
Danusia pisze:

On woli z mlekiem :ryk:

szok 8O
ja bym wolała z piwkiem :mrgreen:
jak wyjmiesz boczek lub karkówke z folii to najlepiej rozłóż sobie mięso na talerzu,bo strasznie jest pozawijane :roll: ..
ja to robie tak zwane 'rozprostowanie miesa' :mrgreen: :ok:

Obrazek

Ciepła

Post » Nie maja 08, 2011 22:47 Re: Szczyt paniki cd.- czyli Duża idzie do pracy..

ja taki boczek rozwijam,faszeruje np.miesem ,pieczarkami ,papryką,zwijam z powrotem i do piekarnika,potem kroje w plastry :1luvu: pycha
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Nie maja 08, 2011 22:55 Re: Szczyt paniki cd.- czyli Duża idzie do pracy..

kotx2 pisze:ja taki boczek rozwijam,faszeruje np.miesem ,pieczarkami ,papryką,zwijam z powrotem i do piekarnika,potem kroje w plastry :1luvu: pycha

też ciekawe smaki :ok:
musze spróbować koniecznie :mrgreen: :ok:

Obrazek

Ciepła

Post » Nie maja 08, 2011 22:57 Re: Szczyt paniki cd.- czyli Duża idzie do pracy..

Ciepła pisze:
kotx2 pisze:ja taki boczek rozwijam,faszeruje np.miesem ,pieczarkami ,papryką,zwijam z powrotem i do piekarnika,potem kroje w plastry :1luvu: pycha

też ciekawe smaki :ok:
musze spróbować koniecznie :mrgreen: :ok:

i można na ciepło z sosem np. albo do chleba jako wedlina na zimno z chrzanem,musztarda itd. :ok:...i przepraszam ,że sie tak wcięłam w rozmowe :oops: :D
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pon maja 09, 2011 9:13 Re: Szczyt paniki cd.- czyli Duża idzie do pracy..

Ale tu smakowicie :)
To i ja się pochwalę, tylko fotek brak, w weekend poczyniliśmy zakupy i była botwinka, młoda kapustka zasmażana, a dzisiaj wyciągnęliśmy z kamieniaka pierwsze ogóreczki małosolne, mniam :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon maja 09, 2011 12:10 Re: Szczyt paniki cd.- czyli Duża idzie do pracy..

Obrazek
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pon maja 09, 2011 13:01 Re: Szczyt paniki cd.- czyli Duża idzie do pracy..

hej asiu i kotecki :1luvu: :kotek:
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek

agnieszka1565

Od: Wto sie 18, 2009 11:37

[poprzednia][następna]