Maluszki [*] Szczytno-nadal potrzebne DT.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto maja 03, 2011 21:59 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS... tak dużo kotów :( 2

Kurcze tak pomyślałam jeszcze o tej kotce z kociętami.Sama nie wiem co pilniejsze i na co nas będzie stać.Odrobaczyć maluchy i dorosłe mogłybyśmy tutaj przed wyjazdem.Nieodrobaczonych niestety nie możemy zaszczepić.Te dwa z wyłysieniami to ogromna szansa dla nich , u nas na pewno tej szansy nie dostaną.Musimy spokojnie pomyśleć i liczyć ,że ktoś pomoże nam finansowo w leczeniu i utrzymaniu kotów u Smarti.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Wto maja 03, 2011 22:01 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS... tak dużo kotów :( 2

smarti pisze:Kubuniu-trzymaj się,proszę :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzeniu,
kociaki byłyby w pokoju Edisi. dwumiesięczne kociaki mogłyby szybko szukać domu-badanie,szczepienia i hopsać do domków.
kiedy przyjdą kociaki od Ciebie?

przecież miałam już nieszczepione kociaki i wiem czym to pachnie :D

Tam gdzie Sznycel jest 60 m więc kilka kiciów zupełnie bezkolizyjnie-były już tam kiedyś 4 kocice i 2 kociaki i był luzik :D

ano to właśnie. Czyli dobrze, bo ja już w ogole nie myslę, a pamięc mi szwankuje - tym bardziej, ze ja tych maluchów jakoś nie pamiętam u Ciebie - dobrze pamiętam tymczasy od Mrusi, a o wcześniejszych wiem, że były, ale się nie mogę w nich połapać.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto maja 03, 2011 22:02 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS... tak dużo kotów :( 2

O rany jakie to male bialo-rude cudasne. On dom zapewne znajdzie w trymiga.
Ale sie ruch zrobil na watku :)

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Wto maja 03, 2011 22:06 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS... tak dużo kotów :( 2

To dobrze, że jest ruch - ja tak się cieszę i serdecznie dziękuję Marzeni i Smarti, że same obarczone wielkimi kocio-obowiązkami - zechciały się pochylić nad szczycieńskim przychówkiem :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Wto maja 03, 2011 22:20 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS... tak dużo kotów :( 2

Marzenia nie wie jeszcze nic o Kubuniu. Obiecała, że wyśle SMS-a albo napisze na wątku jak tylko się czegoś dowie.
Kochane futerko, ale jest teraz w dobrych rękach. :ok: :1luvu: :kotek:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Wto maja 03, 2011 22:24 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS... tak dużo kotów :( 2

KUBUŚ ŻYJE!!!!! Operacja się udała, pomału się wybudza i dobrze sika.
Jednak potrubowany był strasznie!!!!!
zaraz napiszę więcej.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Wto maja 03, 2011 22:45 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS... tak dużo kotów :( 2

Marzenia11 pisze:KUBUŚ ŻYJE!!!!! Operacja się udała, pomału się wybudza i dobrze sika.
zaraz napiszę więcej.

:ok: :ok: :ok: Dużo zdrówka i siły
po_prostu_kaska

Post » Wto maja 03, 2011 22:47 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS... tak dużo kotów :( 2

Kubuś po ogoleniu futerka z brzuszka miał cały brzunio w siniakach i pełno krwi w brzuszku. Miał krwawienie z kreski, pękniętą śledzionę, pęknięty pecherz. Pan doktor powiedział, ze wszystko co mieli zrobić w trakcie operacji zostało zrobione. Kubus pod koniec operacji się wybudził i musiał dostać dodatkową narkozę. Teraz lezy w inkubatorze, samodzielnie dobrze oddycha i robi siku, więc jest jak na ten stan i przeprowadzoną operację dobrze. Ale kluczowe będą dwa dni - jak przeżyje to będzie ok. I wet ma nadzieję, ze jego problemy ze stawianiem łap sa jednak efektem zatrucia mocznikiem, a nie uszkodzeniami neurologicznymi.

W każdym razie nabrałam nadziei i tego się boję...

Marzenia11

Post » Wto maja 03, 2011 22:51 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS... tak dużo kotów :( 2

po_prostu_kaska pisze:
Marzenia11 pisze:KUBUŚ ŻYJE!!!!! Operacja się udała, pomału się wybudza i dobrze sika.
zaraz napiszę więcej.

:ok: :ok: :ok: Dużo zdrówka i siły

trzymaj się Kubusiu :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

obiecałyśmy sobie z Marzenią że już na ulicę nie wróci,musi znależć domek :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia-musimy mieć nadzieję :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

a co do kiciów to trzeba pomyślec na spokojnie.do odjazdu kociobusa mamy jeszcze czas...
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Wto maja 03, 2011 23:28 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS... tak dużo kotów :( 2

Ja dwa dni byłam odcięta od świata a tu tyle się dzieje 8O
Ale widzę że dobrze się dzieje i oby na tej fali jak najdalej popłynąć :ok:
Za Kubusia, chłopina walczy, znaczy się dobrze będzie :ok: :ok: :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro maja 04, 2011 6:59 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS... tak dużo kotów :( 2

Za Kubasińskiego :ok:
dziewczyny tak w skrócie mogę historię Kuby w wolnej chwili.Domyslam sie,ze to "nagły kot".
Kocie śliczne wszystkie.T maleńka siostrzyczka rudaska ma coś chyba z tri.Bo nie jest cała szaro-biała.
smarti ukłon :1luvu:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro maja 04, 2011 8:38 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS... tak dużo kotów :( 2

Kubuś to mój wolnożyjący kot, urodzony w marcu tamtego roku w piwnicy. Dymniaczek, śliczny, radosny. Teraz bardzo chory - we wczorajszych badaniach krwi z wieczora mocznik 470 a kreatynina prawie 7. Stą jego stan - półprzytomny, ale jest zaopiekowany, pęcherz po operacji szczelny no i dużo sika. Ma leki, cóż ja mogę więcej :?: :roll: a umieram ze strachu, nie mogę opanować napięcia mięśni i już boli mnie glowa... moje koty w szafie, Mała i Duża od wczorajszego wieczora regularnie obsikują mi przedpokój..

Marzenia11

Post » Śro maja 04, 2011 8:38 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS... tak dużo kotów :( 2

Czy dobrze zrozumiałam,że wszystkie maluchy jadą do dt?bo jeśli tak,to nie będę wysyłać ich zdjęć do lokalnej gazety w celu szukania domów,a miałam to zrobić dzisiaj.

Za Kubusia trzymam kciuki.

ACHA13

Od: Pon maja 31, 2010 11:23

Post » Śro maja 04, 2011 8:41 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS... tak dużo kotów :( 2

ACHA13 pisze:Czy dobrze zrozumiałam,że wszystkie maluchy jadą do dt?bo jeśli tak,to nie będę wysyłać ich zdjęć do lokalnej gazety w celu szukania domów,a miałam to zrobić dzisiaj.

Za Kubusia trzymam kciuki.

dziękuje za kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: a dlaczego nie masz ogłaszać maluchów i szukać im domu?

Marzenia11

Post » Śro maja 04, 2011 8:53 Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS... tak dużo kotów :( 2

no proszę, nie było mnioe trochę na necie a tutaj takie cuda:) jesteście niesamowite Dziewczyny:)
oczywiście możecie na mnie liczyć w kwestii pomocy finansowej, kwestia dogadania czy kasę przeleję do Horacy czy do Smarti, jak weźmie kociaste ze Szczytna.
:))

sebow

Od: Pon kwi 26, 2010 12:35

[poprzednia][następna]