Moderator: Estraven

ekooo pisze:Lenka musi się znaleźć, tylko nie wolno odpuszczać. My Majkiego szukaliśmy zdecydowanie za daleko, ukrył się 10m od miejsca ucieczki, może i Lenka gdzieś w mało widocznym miejscu czatuje.. Szukajcie, życzymy Wam powodzenia, z całego serca!
Wracając do naszego bohatera:
Ciężko uwierzyć w to co się stało, Majki został namierzony przeze mnie 3 dni wcześniej. 3 noce, od 17 do 4-5 rano (świt) staraliśmy się go namówić na wizytę w klatce, z marnym skutkiem. Raz nawet wszedł do łapki i wyjadł trochę tuńczyka, niestety przygodę z rybką zakończył przed zapadką. Majki jak na inteligentnego kota przystało, wyciągnął wnioski po zobaczeniu innego kota w łapce, zdecydowanie na nas się wypiął, i za żadne skarby do klatki wejść nie chciał. Na szczęście z pomocą przyszła Ewa Lenc, wolontariuszka koterii, która przywiozła nam klatkę o nazwie mercedes- była z 4 razy większa od dotychczasowych klatek. Do klatki, za namową Ewy, został włożony futerał od laptopa, na którym Majki zawsze się wylegiwał. Dodatkowo świeża wołowinka oraz mokra karma, przyczyniły się do naszego zwycięstwaTego wieczora, nastawialiśmy się na kolejną długą noc, nie przypuszczaliśmy, że Majki wrócił za dnia do swojego samochodowego domku (poprzedniej nocy nie wracał od 3 do 5
- przy czym widziałem go daleko od jego miejsca pobytu - na działkach). Pojawiliśmy się na miejscu ok godziny 22:30, może 23. Jakiś szalony motocyklista, zaczął palić gumę 20 m od domniemanego domku Majkiego. Powiem szczerze, wątpiłem, że złapanie naszego gnoma jest możliwe tej nocy.. i.. stało się coś nieoczekiwanego. Przez cały ten stres, trochę chorowałem, byłem zmuszony zostawić dziewczyny same na polu bitwy i pobiegłem do domu... po 15 minutach, gdy wróciłem, Majki siedział już w klatce.
Wrócił cały umorusany, trochę wydoroślał, już się tak wszystkich nie boi. Przez 2h kręcił się wokół misek, pił i jadł na leżąco. Następny dzień calutki przespał.
Bilans ucieczki: głód, brudne futerko, zaropiałe oczka, 1 kleszcz na policzku
Dziękujemy, kłaniamy się i załączamy kilka fotek![]()
za chwilę zrzuci się reszta

Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, kota_brytyjka, Myszorek i 52 gości