Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
zuza pisze:Ja jakos nie jestem przekonana do tego jak ktos szuka kota dla kogos innego... zawsze upieralam sie przy rozmowie z osoba majaca kota miec. Zdarzalo sie, ze owa osoba albo nie miala pojecia, ze ma zostac obdarowana albo wcale kota nie chciala, tylko jej go wmawiano... Wiec bylabym ostrozna.
daggie pisze:zuza pisze:Ja jakos nie jestem przekonana do tego jak ktos szuka kota dla kogos innego... zawsze upieralam sie przy rozmowie z osoba majaca kota miec. Zdarzalo sie, ze owa osoba albo nie miala pojecia, ze ma zostac obdarowana albo wcale kota nie chciala, tylko jej go wmawiano... Wiec bylabym ostrozna.
Zuza, rozumiem, ale z drugiej strony nie ma co przesadzać z brakiem zaufania - ja rozumiem, że osoba starsza czy niepełnosprawna może mieć problemy z korzystaniem z forumI żebym nie była gołosłowna - sama wydałam kotkę dla Babci dziewczyny, która się ze mną kontaktowała. Bo trudno wymagać od Babci hasania po forumie
A kotka po prostu lepiej trafić nie mogła - jest w cudownym domu, ze wspaniałą Panią. Wiem, bo byłam, widziałam, aż mi się serce cieszyło, że tak poetycko to ujmę
Zawsze jest mi przykro, jak czytam negatywne komentarze odnośnie postów, że ktoś chce kota dla babci czy teściowej, bo ta osoba naprawdę może dać zwierzakowi wiele miłości i nie można od razu patrzeć na nią jak na potencjalnego mordercę kotów i degenerataTroszkę więcej zaufania, a więcej kotków będzie miało szansę na nowe, odpowiedzialne domy
Bungo, myślę, że to jest bardzo dobry pomysł z inną forumową biedą(i dla tych, którzy w końcu Musi nie dostaną, to też jakiś pomysł, żeby im podesłać namiar na inne kotki
)
edit: literówka i drobny dopisek
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 48 gości