Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Post » Sob kwi 23, 2011 17:05 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

Wesołego Jajka dla wszystkich, a w szczególności dla teatrzyku-geriatrzyku :mrgreen:

Wermuta już nigdzie nie ogłaszam. Sypie się chłopak wyraźnie - a kto zechce psa, którego zaraz będzie musiał pochować :(

Apsa

Od: Wto mar 11, 2008 12:20

Post » Sob kwi 23, 2011 18:03 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

Dużo jaj dla was :1luvu: i bardzo proszę przekazać szczególnie czułe miziaki mojej ulubienicy Staszczykównie - kotka z charakterem to jest to, co misie (nie wiem czemu misie 8O ) lubią najbardziej :ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Sob kwi 23, 2011 19:10 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

Na razie Muńka można miziać wyłącznie z zaskoczenia i osaczenia. I nie misie, tylko tygrysy, kamari :D

W kwestii miziania - Szyszeczkę wbrew pozorom można miziać bez obaw, ale sama się nie naprasza nigdy. Sielawka ma wybuchy czułości do Teżeta jak ten siedzi przed tv, w sumie nie, żeby miziać, ale poprzytulać się to owszem. Celina mizia się wyłącznie między godziną 21 a 22, wyłącznie ze mną i wyłącznie przed kompem. Księciunio daje się miziać wyłącznie jak jest bardzo zaspany. Dupencja za mizianiem nie przepada, woli pogadać, ale ostatecznie da się pogłaskać.

Między mazurkiem a farszem do jajek, na świeżutko zmienionej, nowiutkiej pościeli - nówka sztuka nie śmigana, na razie przykryta takoż czystą kapką, odbyła się sesyjka zdjęciowa Księcia Opolczyka.

Halo, księciuniu! Poproszę uśmiech do obiektywu...
Halo!!
Obrazek

Co takiego???
Obrazek

To może ja bym się trochę przyczesał... zaraz...
Obrazek

Już? Gotowa? No to UŚMIECH! :mrgreen:
Obrazek
Ostatnio edytowano Śro mar 07, 2012 20:32 przez Megana, łącznie edytowano 2 razy

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Sob kwi 23, 2011 19:23 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

A że po stronie teżetowej spała Celina...
Zaryzykowaliśmy. Celina miała najwyraźniej dzień dobroci dla pańci. Albo była bardzo śpiąca. Ostatecznie Muniek S dzisiejszą noc spędziła po raz pierwszy w sypialni państwa. Celina starała się być czujna cały czas! Licho nie śpi!
Muniek śpi za blisko! Czujność przede wszystkim!

Biedny, niewyspany kotek...
Obrazek

Co takiego...? Zdjęcie do publikacji? A ile można zarobić? No zaraz, poprawię makijaż...
Obrazek

Proszę bardzo, z półprofilu...
Obrazek

I an face. Nie, żadnych głupkowatych uśmiechów. Nie mam czasu na śmichy-chichy, muszę szybko spać i szybko zaraz lecieć pozałatwiać to i owo...
Obrazek

Tak, pozdrowienia świąteczne dla wszystkich cioć mogę przesłać, ze specjalnym uwzględnieniem cioci Carmen. Dziękuję za uwagę, dobranoc.
Ostatnio edytowano Śro mar 07, 2012 20:37 przez Megana, łącznie edytowano 1 raz

Megana

Post » Sob kwi 23, 2011 19:47 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

Dla wszystkich Futer, Kocich, Psich, damskich i męskich najlepszego, dla Pańci i TŻa również!
A dla Celinki od Cioci :1luvu: buziaków 102!

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Nie kwi 24, 2011 22:11 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

Z CYKLU
ROZMOWY NA DWIE GŁOWY

Meg (wpatruje się w dzieło pt 100 jolek) - Kurde, nie dałam kartoflowi buzi na dobranoc!
Teżet (wpatrzony w przemycony pod pozorem choroby do łóżka laptop) - Ja dałem.
...
...
Meg - Ty świnio!
Teżet - ??
Meg - Nie całuj psa jak jesteś chory, zarazisz go jakimś syfem...!
Teżet - :?

@@@@@@@@@@@@@@@@

Meg - Kurde bele, chorujesz i chorujesz i w końcu i mnie zaczyna coś rozbierać...
Teżet - A jakiej płci jest coś? Bo nie wiem, czy mam mu dać w mordę, czy się dołączyć...
Meg - Chciałbyś.

Megana

Post » Wto kwi 26, 2011 7:04 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

:ryk: No tego mi trzeba było! Dialogi na...cztery nogi! :ryk:

Ja już w 'fabryce' od rana, z przekonaniem, że jest poniedziałek, i nawet informacja z kalendarza, że do weekendu tylko (aż!) 4 dni, bo to jednak wtorek, nie jest zbyt pocieszająca :(

annafreesprit

Od: Wto lut 08, 2011 8:26

Post » Wto kwi 26, 2011 7:17 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

Carmen201 pisze: A dla Celinki od Cioci :1luvu: buziaków 102!

A jak się zmieści, to i 140! -od drugiej ciotki :mrgreen:

Celinka, 'en face' rewelacyjna! Spojrzenie zabójcze po prostu!
Meg, jak się obsługuje takie koty miotające spojrzeniem błyskawice?
Przecież to strach bez marchewki podejść... :|
Mój koci standard- to mruczące, kiziające się, gruchające miziaki, z uwielbieniem wpatrujące się w oczy i wywalające do góry brzuchy -do całowania :D
Próbuję sobie wyobrazić Celinę, której wtulam pysk w futro... Hmm, dostałabym -chyba (raczej na pewno) -w pysk. :?

annafreesprit

Od: Wto lut 08, 2011 8:26

Post » Wto kwi 26, 2011 19:29 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

annafreesprit pisze:Próbuję sobie wyobrazić Celinę, której wtulam pysk w futro... Hmm, dostałabym -chyba (raczej na pewno) -w pysk. :?

Ależ skąd ten pomysł. Między godziną 21 a 22 Celina sama strzela mi baranki w brodę, mizia się jak szalona, wije po klawiaturze, po kolanach i w ogóle jest najbardziej miziastym kotem w województwie. W innych godzinach z całą pewnością niczego w nią nie wtulisz - nie przebiega bliżej niż ze dwa metry od człowieka. Co jej nie przeszkadza w nocy spać mi na głowie. Podczas sesji zdjęciowej była naprawdę baaardzo padnięta - pierwsza noc z Muńkiem S w jednym pokoju szalenie Celinę zestresowała...

Megana

Post » Wto kwi 26, 2011 20:08 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

O przepraszam, najbardziej miziastego Kota w województwie mam ja!
O każdej porze!
Malina jest taka miziasta, że to aż wkurza, zwłaszcza z rana, jak na dźwięk buzika natychmiast odpala traktor i udeptuje wszystko co popadnie, barankuje, całuje, wywala brzucha, włazi mi na głowę, spada, włazi znów, kocha, uwielbia i adoruje. Z wieczora to samo ale nie wkurza to aż tak..No i jakieś 500 razy w środku dnia.. Kocha też inne Koty ale jakoś bez wielkiej wzajemności..

Megana, Sielawy dawno nie było. I Dupencji.
Wszyscy już byli a tych 2 lasek nie.

Carmen201

Post » Wto kwi 26, 2011 20:11 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

Z PAMIĘTNIKA STAREGO FILOZOFA

Cioteczki sobie świętują a u nas w święta niewesoło. W wielką sobotę o świcie zadzwonił pańciowy kolega, że jego mama tej nocy musiała zakończyć walkę o swoją suczkę i czy nie mamy wolnej kwatery. Pańcia powiedziała, że oczywiście mamy i jeszcze przed południem uczestniczyliśmy w smutnej uroczystości. Potem pańcio z kolegą oglądali serię meczy (meczów?) a pańcia była strasznie zła, że zostawili ją z całą robotą samą. I jeszcze usiłowali wyżreć świąteczne śniadanie na sobotnią kolację. W niedzielę najpierw młodszy młody pańcio zadzwonił, że zepsuł mu się skuter i ojciec musi po niego przyjechać na wał miedzeszyński. Więc Teżet zamienił świąteczny przyodziewek na mniej świąteczny i pojechał zgarnąć Młodego i skuter jego. Przez ten czas dotarł Junior i zabił pańcię informacją, że ma zakaz biegania, dźwigania, palenia, picia i się denerwowania. I zwolnienie z roboty. A to wszystko zaraz potem, jak pani doktor obejrzała jego ekg. Teraz czekamy na wizytę u kra... kara... kardiologa.
Z przyjemniejszych nowin - w poniedziałek rano pańcię obudziło chrapanie. Niby żadne dziwo, bo ostatecznie chrapanie w sypialni rzecz normalna. Pańcio często chrapie, Sielawka chrapie, Gabunia chrapie. Księciunio nie chrapie, bo to prawdziwy arystokrata jest. Ale takie chrapanie zazwyczaj chrapie w łóżku. A pańcię obudziło chrapanie gdzieś dalej. Uzbroiła ślepawe oczka w okulary i co się okazało? Na pańciowym biurku chrapała Muniek we własnej osobie...

Swoją drogą, pańcia powinna swoje biurko jakoś odnowić. Kto to słyszał, by biedna koteczka spała na takim poobijanym blacie?
Obrazek

Pańcia spieszy dodać, że próby położenia kocyka czy czegoś w podobie skutkują obrażeniem się Muni. Na oknie w swoim apartamencie Muniek łaskawie sypia na pańci starej kurtce. Biurko ma być soute.

PS - zdjęcia się obrabiają...
Ostatnio edytowano Śro mar 07, 2012 20:40 przez Megana, łącznie edytowano 1 raz

Megana

Post » Wto kwi 26, 2011 20:25 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

Meg, jak Junior ma zakaz palenia i picia to chyba dobrze, co?
Może nie w tych okolicznościach, ale jakaś nadzieja, że rzuci..

Daj Sielawę chrapiącą!

Carmen201

Post » Wto kwi 26, 2011 20:40 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

Najpierw Dupencja, bo jakoś się nawinęła.

Życie jest piękne na lewym boku...
Obrazek

... i na prawym też...
Obrazek

I w ogóle pańcia mówi, że na dworzu to jestem najfajniejszym koteczkiem w województwie :mrgreen: bo nie musi po mnie sprzątać.
Obrazek

A moich zdjęć to nikt się nie dopomina! Dobrze, że pańcio mnie gligla a pańcia w mordę całuje bo ciocie to mnie już wcale nie kochają, a ja tak się staram wszystko im donosić!
Obrazek
Ostatnio edytowano Śro mar 07, 2012 20:45 przez Megana, łącznie edytowano 1 raz

Megana

Post » Wto kwi 26, 2011 20:50 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

Meg 8O
Ależ ta Dupecja jest przepiękna! Zrobiłaś cudo z tego Kota, że o uratowaniu jej życia nie wspomnę.

Carmen201

[poprzednia][następna]