PIĘKNIASY u Szejbal =^.^=... :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 23, 2011 9:32 Re: Tymczasy-PIĘKNIASY u Szejbal

Obrazek

Pomyslnosci i radosci dla wszystkich !!
Gdyby tak człowieka skrzyżować z kotem, człowiekowi wyszłoby to na dobre, ale kotu by z pewnością zaszkodziło.

myszka2302

Od: Nie maja 16, 2010 19:25

Post » Sob kwi 23, 2011 10:40 Re: Tymczasy-PIĘKNIASY u Szejbal

jasdor pisze:Ja musze zalożyć wątek pt. "Kto mi założy nowy wątek?" :mrgreen:

najlepiej bazarek, kto da więcej :ryk: :ryk:

Wiolaww

Od: Nie gru 12, 2010 16:55

Post » Nie kwi 24, 2011 17:10 Re: Tymczasy-PIĘKNIASY u Szejbal

Mam dzisiaj zwątpienie, taką załamkę w zasadzie... :oops: Przez Kubusia. Bardzo ciężko idzie jego oswajanie, boi się ręki. Zanim go złapię, to najchętniej na sufit by wyskoczył ze strachu :( Dzisiaj, kiedy go łapałam, to mnie podrapał, szaleństwo jakieś wtedy :(
Gdy natomiast zaczynam głaskanie, to już chce, już by nie uciekł... :wink: Ale jak przestanę na chwilę i cofnę nawet o kilka centymetrów rękę... Podrywa się i jak go nie zahamuję, to wieje... I znowu strach przed ręką, a po chwili, gdy go na siłę głaszczę, to ok 8O Mam nawet chwilami wrażenie, że go ktoś bił :roll:
No i wysiadłam psychicznie z tym oswajaniem dzisiaj właśnie, ryczeć mi się chce, z powodu, że kot może się bać ręki, która mu krzywdy nie robiła, nie robi i nie zrobi nigdy... :cry: W głowie mi się to nie mieści :placz:
Mam duuużo zdjęć Kubusia i do nich opisy, żeby przedstawić, jak się zachowuje, ale wymiękłam... :cry: Nie, nie przerosło mnie oswajanie. Ale widok takiego strachulca mnie przygniótł porządnie... Proszę Was o wsparcie :oops:

Kubuś właśnie łapie muchę, która wpadła do domu... Ale nawet to mnie nie rozbawiło teraz. Chyba sobie poryczę :cry:
"Niektórym ludziom aż chce się przybić piątkę! ...W twarz. ... Krzesłem."
Obrazek
Obrazek
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ludmiłku... [*] żegnaj Najukochańszy Przyjacielu...30.12.2011r.
Mikusiu... [*] Ty też...17.04.2013r.
Obrazek

Szejbal

Od: Czw maja 08, 2008 23:16

Post » Nie kwi 24, 2011 17:13 Re: Tymczasy-PIĘKNIASY u Szejbal

Szejbal pisze:Mam dzisiaj zwątpienie, taką załamkę w zasadzie... :oops: Przez Kubusia. Bardzo ciężko idzie jego oswajanie, boi się ręki. Zanim go złapię, to najchętniej na sufit by wyskoczył ze strachu :( Dzisiaj, kiedy go łapałam, to mnie podrapał, szaleństwo jakieś wtedy :(
Gdy natomiast zaczynam głaskanie, to już chce, już by nie uciekł... :wink: Ale jak przestanę na chwilę i cofnę nawet o kilka centymetrów rękę... Podrywa się i jak go nie zahamuję, to wieje... I znowu strach przed ręką, a po chwili, gdy go na siłę głaszczę, to ok 8O Mam nawet chwilami wrażenie, że go ktoś bił :roll:
No i wysiadłam psychicznie z tym oswajaniem dzisiaj właśnie, ryczeć mi się chce, z powodu, że kot może się bać ręki, która mu krzywdy nie robiła, nie robi i nie zrobi nigdy... :cry: W głowie mi się to nie mieści :placz:
Mam duuużo zdjęć Kubusia i do nich opisy, żeby przedstawić, jak się zachowuje, ale wymiękłam... :cry: Nie, nie przerosło mnie oswajanie. Ale widok takiego strachulca mnie przygniótł porządnie... Proszę Was o wsparcie :oops:

Kubuś właśnie łapie muchę, która wpadła do domu... Ale nawet to mnie nie rozbawiło teraz. Chyba sobie poryczę :cry:

byc moze bedzie potrzebował więcej czasu ,wstaw jakies zdjecia
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Nie kwi 24, 2011 18:43 Re: Tymczasy-PIĘKNIASY u Szejbal

Szejbal, nie zalamuj sie :1luvu: :ok:
Moja Milusienka do tej pory boi sie nawet mojej reki, gdy jest na podlodze, ale
poniewaz rownoczesnie baaaardzo chce byc glaskana i przytulana, biegusiem
wskakuje na lozko, stol lub na biurko i wtedy moge glaskac, tulic, brac na kolanka itd.
Koteczki od tej baby musialy byc bite, nie ma innej opcji :( !!!!!
Milusia, gdy cokolwiek robi, patrzy swoimi cudnymi oczetami na mnie, jakby szukajac
potwierdzenia, ja Ja oczywiscie natychmiast chwale za wszystko - za kuwetkowanie,
za jedzenie papu, za wyzeranie mojego papu z talerza :ryk: , za otwieranie sobie
drzwi z klamki - a musi wysoko podskoczyc, bo to stare drzwi -, za wylaczanie mi
komputera ( no tak, druga w nocy, Mamusia powinna juz isc spac, by Ona mogla sie przykleic w lozeczku), no po prostu za to, ze istnieje i ze zaszczyca nas swoja obecnoscia!
Wczoraj buszowala sama w kuchni prawie godzine, co chwile przybiegala do mnie
do pokoju, by sie przytulic :1luvu: i z powrotem biegla, dochodzily stamtad dziwne odglosy szurania, spadania i stukania :ryk: , byla zachwycona, ze nikt Jej nie przeszkadza.
Poszlam tam pozniej, okazalo sie , ze nic nie stlukla ani nie zniszczyla, spadla tylko
mala pokrywka - mialam racje, ze Jej zaufalam!
Codziennie po kilka razy powtarzam Jej , ze jest najmadrzejsza, najpiekniejsza, najlepsza, najwspanialsza i najukochansza na calym swiecie - oczywiscie razem
z rezydentka Misiunia - bo moja! To samo mowie do Misiuni. One to doskonale rozumieja, Slodkie Spryciule moje! Kazdy lubi byc chwalony , a zwlaszcza takie
biedniusie Koteczki jak nasze.
Zyczymy Ci duzo cierpliwosci, przytulaj Kubusia do siebie jak najwiecej, przy kazdej
okazji, by czul Twoja milosc , chwal Go bez przerwy i za wszystko, by wiedzial, ze
jest calkowicie przez Ciebie akceptowany - trzymamy :ok: i pazurki! :piwa:

barbarak8

Od: Sob mar 05, 2011 15:04

Post » Nie kwi 24, 2011 22:23 Re: Tymczasy-PIĘKNIASY u Szejbal

Dołączam do wątpiących i załamanych.
Bojaźń przed ręką - to wspólna cecha tych wszystkich kotów. Tak, jakby spodziewały sie czegos złego :( Może przeżyły jakiś "zły kontakt" i teraz na wszelki wypadek uciekają :roll:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pon kwi 25, 2011 1:47 Re: Tymczasy-PIĘKNIASY u Szejbal

Kubuś przed chwilą w kuchni strącił i stłukł zaparzacz-dzbanek do herbaty... A Duża się skaleczyła... :evil: :evil: :evil:
Ale dobrze, że nic poważniejszego się nie stało, zwłaszcza Kubulcowi! :roll: Ehhhh... :lol:
Obrazek
Obrazek
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Obrazek

Szejbal

Post » Pon kwi 25, 2011 12:27 Re: Tymczasy-PIĘKNIASY u Szejbal

Barbarak8, dziękuję za wsparcie :1luvu: I mam nadzieję, że będziesz stać na posterunku... Już mi lepiej :mrgreen:

kotx2 pisze: byc moze bedzie potrzebował więcej czasu ,wstaw jakies zdjecia

Pewnie duużo czasu. Ale w takich sprawach jestem cierpliwa :D Zaraz foty powstawiam 8)
Obrazek
Obrazek
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Obrazek

Szejbal

Post » Pon kwi 25, 2011 12:35 Re: Tymczasy-PIĘKNIASY u Szejbal

Szejbal pisze:Barbarak8, dziękuję za wsparcie :1luvu: I mam nadzieję, że będziesz stać na posterunku... Już mi lepiej :mrgreen:

kotx2 pisze: byc moze bedzie potrzebował więcej czasu ,wstaw jakies zdjecia

Pewnie duużo czasu. Ale w takich sprawach jestem cierpliwa :D Zaraz foty powstawiam 8)

twoja cierpliwosc zostanie nagrodzona 8) :ok: :D trzymam kciuki :ok:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pon kwi 25, 2011 13:09 Re: Tymczasy-PIĘKNIASY u Szejbal

Oto Kubulec ponownie na dyżurze, gdzie Przedpokojowe Centrum Dowodzenia Domem :lol:
Obrazek
Obrazek
Tu wstał, bo zobaczył, że w ręce mam komórkę i na zdjęcia zapowiada się:
Obrazek
I zaczął delikatnie pozować:
Obrazek Obrazek
Ale co za dużo, to niezdrowo, więc cza było powoli wiać:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Obrazek

Szejbal

Post » Pon kwi 25, 2011 13:40 Re: Tymczasy-PIĘKNIASY u Szejbal

A to napisała nowa Pani Kubusiowej
novacianka pisze:niestety, mamy ten problem :( mała próbuje schować wtedy głowę w głąb siebie, uszy kuli, aż się cała trzęsie. nie chcę wyrokować, ale to wygląda jakby wcześniej niezły łomot po tym łebku dostawała... względnie nie boi się tej wyciągniętej ręki jak jest w niej coś dobrego, ale i tak woli pacnąć łapką z odległości i wytrącić, niż wziąć bezpośrednio. na szczęście już jest o tyle lepiej, że sama przychodzi i się przytula. ze mną śpi przytulona od momentu jak przyjechałam :) ale niestety - wystarczy jakiś nieco gwałtowniejszy ruch i Busia zabija się o własne nogi tak ucieka :( jest tylko jedna sytuacja kiedy nie boi się ani odrobinę - jak coś jemy :D można ją wtedy gonić od talerza, a ona ma to sobie za nic ;)

I niech mi nikt nie mówi, że te koty nie maja wspólnych złych wspomnień. Musiały doznać od kogoś krzywdy, bo takie zachowanie tylko o tym świadczy :(

jasdor

Post » Pon kwi 25, 2011 13:58 Re: Tymczasy-PIĘKNIASY u Szejbal

Dzięki Jasdorek 8)
U Kubusia to samo, łącznie z jedzeniem - wtedy najmniej się boi. No nie uwierzę, że nie były bite. Pani A., że to ona albo ktoś inny, raczej nie przyzna się... :evil:
Obrazek
Obrazek
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Obrazek

Szejbal

Post » Pon kwi 25, 2011 14:21 Re: Tymczasy-PIĘKNIASY u Szejbal

A tu była sesja dywanowa kilka dni temu. :lol: Kubuś miał pierwszy prześwit, żeby podejść bliżej do Dużej. Ciekawość zawsze zwycięża :ryk: :
Obrazek Obrazek Obrazek
I doszedł Mikuś: A co tu się dzieje? Beze mnie!?:
Obrazek Obrazek Obrazek
Kubuś: Pewnie, że bez Ciebie Fukaczu jeden! To ja tu jestem fotografowany, a nie Ty :|
Obrazek
Miki: A właśnie, że JA! Zobacz 8O
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

CDN... za chwilę :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Obrazek

Szejbal

Post » Pon kwi 25, 2011 14:44 Re: Tymczasy-PIĘKNIASY u Szejbal

K: A nie, bo JA... 8)
Obrazek
M: To się położę i będę "ciekawszym obiektem", niż Ty :twisted:
Obrazek
M: I łapkę wystawię. Może Duża pomizia :D
Obrazek Obrazek
M: Taki piękny jestem! :flowerkitty:
Obrazek
K: To ja też się położę :) Nie będę gorszy :wink:
Obrazek

Obrazek Obrazek
M: Phiiiiiii :!:

Ludmił: A co tu się dzieje!?! :twisted: Co za licytacja, kto lepszy!?
Obrazek
L: Towarzystwo, rozejść się! 8)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Obrazek

Szejbal

Post » Pon kwi 25, 2011 15:40 Re: Tymczasy-PIĘKNIASY u Szejbal

Cudaki kochane :1luvu:
No co, w końcu ktoś je tego pozowania nauczył 8) Znają sie na tym, bo od początku mówiłam im im ładniej zapozujesz, tym szybciej domek znajdziesz no to sie stosują .
Kubuś wygląda całkiem spokojnie, a Miki tak pięknie zmężniał :1luvu:
My tu narzekamy, że uciekają przed ręką, że się boją. Ale należy sobie przypomnieć, jak było na początku. Kubuś chodził po ścianach w linii poziomej, żeby tylko przed nami się ukryć. W stosunku do tego, co było to jest bardzo duży postęp - i tego się trzymajmy :ok:

jasdor

[poprzednia][następna]