W-wa Szylkretowa Koko szuka DS- foty s.23

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon kwi 18, 2011 9:18 Re: W-wa Rudy Łacia Szylkrecia- wszystkie w DT i będą szukać DS

Tak miałam napisac, ze może by jej zatkać wejście do łóżka, to się przeniesie gdzie indziej i skończy z sypianiem tam. A tu panna sama zmianę zarządziła :mrgreen: Widac potrzbowała tygodnia na decyzję ;) Teraz to już będzie tylko lepiej. Teraz spanie na łóżku, a za chwilę zaglądanie do talerza :lol:
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pon kwi 18, 2011 10:43 Re: W-wa Rudy Łacia Szylkrecia- wszystkie w DT i będą szukać DS

A Sznytce z paszczy jakby mniej capiło 8)
Obrazek

redaf

Od: Śro sty 25, 2006 21:32

Post » Wto kwi 19, 2011 12:40 Re: W-wa Rudy Łacia Szylkrecia- wszystkie w DT i będą szukać DS

key_west pisze:Jej, jaki fajny wątek :ok:
Czy wiadomo co u Rudego? :D

Cześć ,

Rudzik nie zaaklimatyzował się w DS więc wylądował u mnie na DT. Zdrowotnie jest ogólnie ok -FELV/FIV ujemne , do usuniecia kamień i jeden ząb oraz lekki stal zapalny w uchu .
Kocio spi pod łózkiem , kuwetkuje , jest bardzo nieśmiały - nie chce chodzić po domu , chowa sie pod szafkami itp . Zmienia sie w 100% podczas karmienia - leci do miski pierwszy, barankuje , łasi sie , wskakuje na blat , mruczy i spiewa :ryk: - a potem ziuuu ...pod łózko . Koty obchodzi z daleka . Mam nadzieję ,ze niedługo podejdzie nie tylko na jedzenie.
Ostatnio edytowano Wto kwi 19, 2011 19:18 przez anawe, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek Obrazek

anawe

Od: Nie sty 30, 2011 12:19

Post » Wto kwi 19, 2011 12:45 Re: W-wa Rudy Łacia Szylkrecia- wszystkie w DT i będą szukać DS

Łaciata chyba nie ma limitu na pieszczoty.

Jeszcze, jeszcze, jeszcze, wciąż chce jeszcze :1luvu:

Z tego powodu coraz częściej w ciągu dnia wychodzi ze swojej spalnej kryjówki pod łóżkiem, coraz szybciej wieczorem zaczyna się jej aktywność i coraz później rankiem owa aktywność się kończy.

Czasem sobie znienacka przypomina, że przecież jest DZIKA i wtedy pacnie łapą albo zasyczy.

Ale głód pieszczot ma po prostu nienasycony.

bazyla

Od: Pon kwi 03, 2006 8:14

Post » Wto kwi 19, 2011 12:51 Re: W-wa Rudy Łacia Szylkrecia- wszystkie w DT i będą szukać DS

widze pewną cechę wspólną Rudego i Łaci :lol:
czasowa podłózkowość :lol:

Rudy jak i Łacia pewnie w końcu przeniesie się spod łózka na łózko i wydłuży porę mizianek poza porę karmienia.

anawe może karm go często małymi porcjami? :lol:
Obrazek

Mysza

Post » Wto kwi 19, 2011 16:12 Re: W-wa Rudy Łacia Szylkrecia- wszystkie w DT i będą szukać DS

Mysza pisze:widze pewną cechę wspólną Rudego i Łaci :lol:

Rudy jak i Łacia pewnie w końcu przeniesie się spod łózka na łózko i wydłuży porę mizianek poza porę karmienia.

anawe może karm go często małymi porcjami? :lol:

Phi.......ja to mam w domu podłóżkowego kota całą gębą - jedna osoba go widuje, sypia z nią, namolnie domaga się o pieszczoty przed resztą się uparcie ukrywa. Tajemniczy Don Pedro
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Wto kwi 19, 2011 19:28 Re: W-wa Rudy Łacia Szylkrecia- wszystkie w DT i będą szukać DS

[quote="Mysza"]widze pewną cechę wspólną Rudego i Łaci :lol:

anawe może karm go często małymi porcjami?

Na łózko raz wskoczył , ale sam się tym zdziwił i uciekł pod . Często nie dam rady chyba,ze wezmę urlop :D .
Zresztą mi się podoba taki podłózkowy kot :1luvu: bo mój własny rudy jest wrzaskliwym terrorystą do tego mu coś na wiosnę w duszy gra bo się huśta się na drzwiach , lata i miauczy .
Dobrze ,że Ziuta jak na kocią damę przystało zachowuje się dostojnie .
Obrazek Obrazek Obrazek

anawe

Od: Nie sty 30, 2011 12:19

Post » Wto kwi 19, 2011 20:22 Re: W-wa Rudy Łacia Szylkrecia- wszystkie w DT i będą szukać DS

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Wto kwi 19, 2011 20:24 Re: W-wa Rudy Łacia Szylkrecia- wszystkie w DT i będą szukać DS

miziak wystraszony :)
Obrazek

Mysza

Post » Śro kwi 20, 2011 6:49 Re: W-wa Rudy Łacia Szylkrecia- wszystkie w DT i będą szukać DS

Łaciata, jako że aktualnie zmienia swoje upodobania, już każdego ranka, dzisiaj także, poleguje sobie NA łóżku.
Szuka też kontaktu z moim rezydentem - próbuje się do niego przytulać, ociera się o niego. On jednak nie zainteresowany, póki co.

Strasznie Łaciata nie lubi dotykania jej ogona. Trzeba uważać, żeby przy mizianiu jej nie dotknąć, wyjątkowo jej to nie odpowiada.

Chyba najbardziej ze wszystkich domowników polubiła mojego TŻ-a :mrgreen: .

bazyla

Post » Śro kwi 20, 2011 7:21 Re: W-wa Rudy Łacia Szylkrecia- wszystkie w DT i będą szukać DS

w sumie wie w kogo łaski najlepiej się wkradać :lol:
Mogło kiedyś jej się cos stać w ogon.
Obrazek

Mysza

Post » Śro kwi 20, 2011 7:36 Re: W-wa Rudy Łacia Szylkrecia- wszystkie w DT i będą szukać DS

A, jeszcze mam taką sprawę - mój TŻ w luźnej rozmowie o kotach ze swoją klientką został poproszony o pomoc.

Otóż owa pani mieszka w Brwinowie. W bardzo bliskim sąsiedztwie jej domu żyje sobie dzika kotka, ponoć ładna trójkolorowa, która to kotka regularnie rodzi kocięta. Teraz są 3 szt. - wszystkie też trójkolorowe, jak matka.
Pani próbowała złapać kocicę do sterylki, ale nie udaje się, brakuje jej odwagi i umiejętności. Nie chce też płacić za ew. sterylkę.

Czy jest jakaś może fundacja, która mogłaby wysterylizować tę kocicę? Albo osoba, która pomogłaby ją złapać?

Pani nie zależy na zniknięciu kotki, chce tylko, żeby nie było wciąż nowych miotów.

Nie mam klatki-łapki, ani doświadczenia w łapaniu.
Mógłby ktoś pomóc ?

bazyla

Post » Śro kwi 20, 2011 7:50 Re: W-wa Rudy Łacia Szylkrecia- wszystkie w DT i będą szukać DS

ja mam, ale zaraz wyjeżdżam
no i ciut daleko
a najbliżej z Warszawy patrząc to Ursus więc genowefę idę powiadomić ;)

no i kociaki trzeba by złapac i wydac do ludzi. Bo jak trójkolorowe to kotki... a wtedy za rok :strach:
Obrazek

Mysza

Post » Śro kwi 20, 2011 7:53 Re: W-wa Rudy Łacia Szylkrecia- wszystkie w DT i będą szukać DS

Z tego co pani mówiła kocięta są teraz maleńkie, nie bardzo chyba je można oddzielić od matki.
Ale już się pokazały z ukrycia, więc - sama nie wiem.

bazyla

Post » Śro kwi 20, 2011 7:57 Re: W-wa Rudy Łacia Szylkrecia- wszystkie w DT i będą szukać DS

Wiem, ze ty nie masz aparatu, ale może ta pani ma? Może choc z komórki? Można by ocenić wiek i szukać DT, a potem hurtową łapankę we właściwej chwili zorganizować.
Na takie kociaki powinny być chętni. Tylko to trzeba w miarę sprawnie i szybko zrobić, najlepiej nie później nim skończa dwa miesiące, bo potem raz, ze trudniej oswoić, dwa będzie już wysyp kociąt.
Obrazek

Mysza

[poprzednia][następna]