maniulka

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto kwi 19, 2011 15:46 Re: Ku pamięci Maniulki, kotka zamkniętego w łazience, bez okna

pusia123 pisze:I dobrze że tego nie zrobiłam! Wchodząc do pod ich nieobecność , znając już ich wyrachowanie i złośliwość miałabym już sprawę w sądzie, o kradzież lub o coś innego. Podpisałam umowę z nimi:(
Na pewno nie cofnęli by się przed żadnym kłamstwem lub oskarżeniem. Proszę powiedzcie mi jak wstawiać zdjęcia?

pod nieobecnosc owszem,ale mozna było ich przydybać w domu :mrgreen: :ok:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Wto kwi 19, 2011 15:52 Re: Ku pamięci Maniulki, kotka zamkniętego w łazience, bez okna

pusia123 pisze:Następnym razem zrobię tak, jak radzicie! Obojętnie jak oceniacie mnie, wiem że zrobiłam dl maniulki wszytko co mogłam. A historię opisałam nie po to byście mnie oceniały:) Ale zrobiłam to dla tego kotka, by ku przestrodze dla innych ! I by o życiu Maniulki ktoś przeczytał, by jego biedne życie nie poszło w zapomnienie!!! I także po to by z oddawaniem kotów do adopcji było nadzorowane. DLA MNIE W CAŁEJ TEJ HISTORII NAJWAŻNIEJSZA JEST PAMIĘĆ O TYM KOTKU!
A ocenianie jedynej osoby której zależało na jego losie! I która cały czas o nim pamięta! zostawiam wam

I obyś nigdy o nim nie zapomniała.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Wto kwi 19, 2011 16:00 Re: Ku pamięci Maniulki, kotka zamkniętego w łazience, bez okna

Ja czegoś nie trybię.
Czytasz forum od dawna [tak piszesz] i na pewno czytałaś tu różne historie, również takie, w których wyciągało się koty za uszy z tarapatów. Nie mogłaś napisać wcześniej, jaka jest sytuacja i że sama czujesz się bezradna, że potrzebujesz wsparcia?
Przykro mi z powodu kota.
Ale jemu już nic po Twoich i naszych tekstach.
Ostatnio edytowano Pt gru 30, 2011 13:41 przez Agn, łącznie edytowano 1 raz
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Wto kwi 19, 2011 17:24 Re: Ku pamięci Maniulki, kotka zamkniętego w łazience, bez okna

Zazwyczaj nie biorę udziału w tego typu dyskusjach ale teraz się wkurzyłam jak diabli.
:conf:
Sorry ale nie pojmuję zachowania pusi123. Po co te tłumaczenia o kołomyjach z lokatorami skoro wystarczyło zadzwonić do TOZ lub na policję? I co zmieni że poświęciłaś się na 800zł? Jeden zwykły telefon byłby tańszy bez szarpania i dobijania do jakby nie było TWOJEGO mieszkania. I co właściwie dla tego nieszczęsnego kota zrobiłaś? Dałaś 8 stów jego durnym właścicielom?
Obrazek
Moje czarne Słoneczka

Każdy kot zasługuje na dobrego człowieka.
Nie każdy człowiek zasługuje na jakiegokolwiek kota.
Maciuś 10.12.2010.[*] Nigdy Cię nie zapomnę...

puskas

Od: Pon mar 01, 2010 16:14

Post » Wto kwi 19, 2011 17:27 Re: Ku pamięci Maniulki, kotka zamkniętego w łazience, bez okna

Dziewczyny - dajcie spokój...

Każdy kiedyś zaczynał, a nie każdy wie, że w takich sprawach można prosić o pomoc.

Nie odstraszajmy porządnych ludzi, nawet jeśli popełnili błąd.

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Wto kwi 19, 2011 19:54 Re:maniulka

Pozdrawiam!
Ostatnio edytowano Czw kwi 21, 2011 17:51 przez pusia123, łącznie edytowano 1 raz

pusia123

Od: Wto kwi 19, 2011 12:28

Post » Wto kwi 19, 2011 20:18 Re: Ku pamięci Maniulki, kotka zamkniętego w łazience, bez okna

Dziewczyno ja nie wątpię że masz bardzo dobre serce. Ale czasem trzeba pomyśleć żeby pomoc z tego serca była efektywna a nie tylko efektowna. Nie wiedzieć czegoś to nie grzech,po to istnieje forum i różne organizacje żeby się samemu z problemami nie szarpać. Zamiast się obrażać wyciągnij wnioski na przyszłość... i pisz od razu jak zauważysz problem. To nie o ludzi chodzi tylko o to żeby zwierzakom się krzywda nie działa :wink:
Obrazek
Moje czarne Słoneczka

puskas

Post » Wto kwi 19, 2011 20:34 Re:maniulka

pozdrawiam
Ostatnio edytowano Czw kwi 21, 2011 21:49 przez pusia123, łącznie edytowano 1 raz

pusia123

Post » Wto kwi 19, 2011 20:53 Re: Ku pamięci Maniulki, kotka zamkniętego w łazience, bez okna

Płakać nie musisz ale prosić o pomoc możesz jak najbardziej...będziesz jeszcze bardziej efektywna zapewniam. Forum jest po to żeby się wzajemnie wspierać. Sama świata nie zbawisz a w kupie zawsze raźniej i więcej możliwości jest. Naprawdę tego nie rozumiesz? Nie musisz być z tymi kotami sama, ale to zależy tylko od Ciebie - czy naprawdę chcesz KOTOM pomóc czy dostać za to medal?
Obrazek
Moje czarne Słoneczka

puskas

Post » Wto kwi 19, 2011 20:57 Re: Ku pamięci Maniulki, kotka zamkniętego w łazience, bez okna

Hmm, prawdę mówiąc ja tej historii nie kupuję... pachnie mi tu kimś pokroju Jooaśki. Bez urazy.

Coalla

Od: Wto kwi 12, 2011 12:05

Post » Wto kwi 19, 2011 21:15 Re: Ku pamięci Maniulki, kotka zamkniętego w łazience, bez okna

Pusiu, moze czegos nie dotyczytałam, ale skąd pewnośc,ze Maniulka nie zyje?

W odróznieniu od niektórych uzytkowników tego forum, ja Cię nie osądzam ! Wiem,ze chciałas jak najlepiej! Ale czasem lepiej nie podawać do publicznej wiadomości swoich wątpliwosci i uczuć. Mozesz zostać zlinczowana za swoje jak najszczersze intencje... :( To bardzo przykre.
Wiem,ze wszystkim tu zalezy na dobru zwierząt, ale niektórzy czasem mają tendencję do pochopnego osądzania innych...
Czemu to słuzy? Otóz temu, żeby więcej sie nie wychylac?
A przecież oczekiwałas wsparcia...
I ten zwrot do Ciebie " Dziewczyno" brzmi jakos kpiąco i pejoratywnie...Cóz

rysiowaasia

Od: Nie sty 30, 2011 17:47

Post » Wto kwi 19, 2011 21:19 Re: Ku pamięci Maniulki, kotka zamkniętego w łazience, bez okna

To już jest objaw skrajnej głupoty i domysłów!!! :evil: Nie wiem kto to jest, ale prawdopodobnie jakaś negatywna postać! Nie pozwolę się obrażać :twisted: Napisałam prawdę! Może powiedz co ci tak żle pachnie! Naprawdę wolę zaglądnąć do moich bezdomniaczków niż odpowiadać na urojone, chore wymysły!!! PROŚBA DO ADMINISTRATORÓW...BARDZO PROSZĘ O USUNIĘCIE MOJEGO TEMATU O MANIULI, gdyż szargane jest pamięc jego i dobre moje imię! Uważam że to moja decyzja o dokarmianiu tych kotów i powinnam ponosić odpowiedzialność za swoją decyzję. BOŻE DLA MEDALU!!! Wy powinniście się zastanowić co piszecie! Dobrze że moje bezdomniaczki was nie słyszą...to ja w tajemnicy przed sąsiadami, rodziną im pomagam. uWAŻAM ŻE POWINNIŚCIE PRZESTAĆ SIĘ PYSZYĆ ZE WSZYSTKO O ŚWIECIE WIECIE I LUDZI NIE OBRAŻAĆ.. Jeszcze raz proszę o usunięcie postu o Maniuli.....

pusia123

Post » Wto kwi 19, 2011 21:21 Re: Ku pamięci Maniulki, kotka zamkniętego w łazience, bez okna

Rysiowata dziękuję za wsparcie! A już myślałam że mnie za chwilę szlag trafi!! Boże o co chodzi na tym forum :?:

pusia123

Post » Wto kwi 19, 2011 21:53 Re: Ku pamięci Maniulki, kotka zamkniętego w łazience, bez okna

Coalla pisze:Hmm, prawdę mówiąc ja tej historii nie kupuję... pachnie mi tu kimś pokroju Jooaśki. Bez urazy.

Zgadzam się.
Obrazek
Moje czarne Słoneczka

puskas

Post » Wto kwi 19, 2011 22:22 Re: Ku pamięci Maniulki, kotka zamkniętego w łazience, bez okna

Bardzo proszę o informację, czy mogę usunąć samodzielnie ten wątek? Gdyż bez jakichkolwiek dowodów, informacji, bez próśb o wsparcie czy także o pomoc, zostałam obrażona i poniżona na tym forum i naprawdę dosyć mam wysłuchiwania opinio ludzi którzy mnie nie znają, nigdy nie spotkali i nic o mnie nie wiedzą ...a uważają w poczuciu własnej arogancji że mogą to robić!!! Po prostu otworzę nowy wątek z zdjęciami moich domowych zwierząt, mam ich 3!!!! Kotki bezdomne nie dlatego dokarmiam gdyż latam po ulicach i zgarniam te biedne koty! Ale już pisałam że , o Boże już nawet pisać mi się nie chcę.....Sąsiad z następnej ulicy sprzedał dom z kotami, a następni lokatorzy nie życzą sobie tych kotów i pozamykali im nawet szopkę, więc kotki szukały ratunku gdzie mogły. Nie mam 12 kotów w domu!!!! Przychodzą codziennie do mnie na ogród, w wydzielonym i ogrodzonym miejscu i chociaż nie głodują.

pusia123

[poprzednia][następna]