Morelowo-migdałowo..:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 18, 2011 21:57 Re: Potrzebny transport z GDAŃSKA do OPOLA.Smoczek chce mieć dom

Wszystko potwierdzone, jutro o 16. chociaż czasem mają poślizgi.

Mam dzis koszmarny ból głowy, uciekam.
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Wto kwi 19, 2011 8:37 Re: Potrzebny transport z GDAŃSKA do OPOLA.Smoczek chce mieć dom

Za głowę :ok:
Czekam na relację. Za Smoka też :ok:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto kwi 19, 2011 15:17 Re: Potrzebny transport z GDAŃSKA do OPOLA.Smoczek chce mieć dom

Póki co Piotr wraca pociągiem , więc odpada :((

sygitka21

Od: Wto wrz 08, 2009 21:16

Post » Wto kwi 19, 2011 16:25 Re: Potrzebny transport z GDAŃSKA do OPOLA.Smoczek chce mieć dom

DZięki Sygitka za starania :D
Na razie nie wiadomo jaki dzień będzie Smokowi pasował :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Śro kwi 20, 2011 1:38 Re: Potrzebny transport z GDAŃSKA do OPOLA.Smoczek chce mieć dom

Przepraszam, że dopiero piszę, ale miałam tak ciężki dzień, że przysnęłam "niekontrolowanie". :oops:

Całe popołudnie w lecznicy (okropny dojazd, korki przedświąteczne.), bo miałam kilka zabiegów.
Pomagałam ważyć, przytrzymać do zastrzyku, podać narkozę.
Teraz mam parę chorutków w domu. Na szczęście wszystko poszło dobrze.

Smoczek wybudził sie dość wcześnie, ale półprzytomny, boi sie kołnierza.
Próbuje zdemolować mi łazienkę, chce sie pozbyć klosza.

W piątek chorutki idą na kontrolę, a Smoczek na zdjęcie sączka.
Po dziesięciu dniach będzie zdjecie szwów.

Póznmiej byłam na kontroli z kudłaczem u mojej wetki,
a pózniej spacer z psem i wreszcie mogłam cos zjeść. Uff.
Obrazek

kotika

Post » Śro kwi 20, 2011 6:54 Re: Potrzebny transport z GDAŃSKA do OPOLA.Smoczek chce mieć dom

To dobrze, że Smoczuś już po zabiegu. Teraz przed nim coraz lepsze dni. A swoją drogą zawsze, jak na niego patrzę, to nie mogę się nadziwić, że z ziejącego i syczącego smoka zmienił się w kochanego smoczka. Nadal troszkę się boi w pierwszym momencie, ale trzeba do niego zagadać, a daje się głaskać i ładnie mruczy. Będzie miał z niego domek dużą pociechę. Bardzo się cieszę, że w dalekim Opolu czeka na niego kochana morelowa :1luvu:
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Śro kwi 20, 2011 9:39 Re: Potrzebny transport z GDAŃSKA do OPOLA.Smoczek chce mieć dom

"w dalekim Opolu.... " - brzmi jak na innej planecie :mrgreen: a biorąc pod uwagę odległość nie geograficzną tylko logistyczną, to może tak być :twisted:

morelowa jest nie 'kochana' tylko 'kochająca' .. hmmm :D , czy kochana to sie okaże :mrgreen: ; Morela mnie bardziej po tych 8 latach toleruje i powiedzmy czuje sympatię niż kocha :?

Szkoda Smoka :( - ledwo się pozbierał , to teraz to, a potem ta jazda z niewiadomo iloma ludźmi... Jak by było fajnie jednym ciurkiem przewieźć...
W domu mam ekstrakty Bacha, ale feliwaya niestety nie i nie dam rady mieć :(

Kotika, udowadniaj mu [no, wiem, że to Twoja zasluga, że się 'odsmoczył'], że lludzie są świetni o innych kotach nie wspomniawszy :lol:

Obrazek

morelowa

Post » Śro kwi 20, 2011 19:23 Re: Potrzebny transport z GDAŃSKA do OPOLA.Smoczek chce mieć dom

A dałabyś radę jakieś zdjecie?

Obrazek

morelowa

Post » Śro kwi 20, 2011 21:41 Re: Potrzebny transport z GDAŃSKA do OPOLA.Smoczek chce mieć dom

morelowa pisze:A dałabyś radę jakieś zdjecie?

Nie dałabyś...to znaczy zrobić, to jeszcze nie problem,
ale obrobić i wrzucić to już tak. Nie wyrabiam się czasowo absolutnie. :oops:
Mogę zapewnić, że wrzucę fotki w święta, ale wątpię, że wcześniej.

Smoczek nadal nie pogodził się ze strojem kosmonauty, leży wciśnięty w kącik i ...mruczy.
Mruczy tak, że aż wibruje mu gardziołko i powietrze wokół. :1luvu:
Obrazek

kotika

Post » Czw kwi 21, 2011 9:10 Re: Potrzebny transport z GDAŃSKA do OPOLA.Smoczek chce mieć dom

Może ma nadzieję, że sie zlitujesz i mu zdejmiesz, malutki biedaczek :roll: :?:

No, wiem, wiem - ale ja wrzucam tędy http://imgur.com/ , robię [nie robię bo nie mam teraz aparatu :cry: ] i.. wrzucam :mrgreen:

Obrazek

morelowa

Post » Sob kwi 23, 2011 12:30 Re: Potrzebny transport z GDAŃSKA do OPOLA.Smoczek chce mieć dom

Nikt do mnie nie pisze o m o i m kocie! :mrgreen:
Miał być u weta w piątek , no nie? I co?
Dobra, wiem , pewnie święta masz , Kotiko, ale jak się uporasz z czymś tam... to daj jakieś słowo :lol: :lol:

Obrazek

morelowa

Post » Nie kwi 24, 2011 10:52 Re: Potrzebny transport z GDAŃSKA do OPOLA.Smoczek chce mieć dom

morelowa pisze:Nikt do mnie nie pisze o m o i m kocie! :mrgreen:
Miał być u weta w piątek , no nie? I co?
Dobra, wiem , pewnie święta masz , Kotiko, ale jak się uporasz z czymś tam... to daj jakieś słowo :lol: :lol:

Cieszę się, że tak piszesz. :mrgreen:
Nie pisałam bo wczorajszy dzień musiał mi wystarczyć na całe przygotowania do świąt.

W piątek byliśmy w lecznicy. Smoczkowi wyjęto sączek, dostał też pochwałę, że super grzeczny. :)
Wszystko jest oki, chociaż wygląda niezbyt pięknie, ale ma prawo.
Wczoraj dwie forumowe ciocie go wygłaskały. :D
Smoczek nadal nie lubi orbitka na swej głowie, ale przynajmniej nauczył się w nim jeść.
W piątek będzie miał zdjęte szwy i mam nadzieję, że chłopak będzie jak nowy.
Obrazek

kotika

Post » Pon kwi 25, 2011 7:22 Re: Potrzebny transport z GDAŃSKA do OPOLA.Smoczek chce mieć dom

Póki co życzę zdrowych i radosnych Świąt Wielkiej Nocy.
Niech ten transport wreszcie się zorganizuje :oops:

sygitka21

Post » Pon kwi 25, 2011 7:42 Re: Potrzebny transport z GDAŃSKA do OPOLA.Smoczek chce mieć dom

Dziękujemy pięknie - tez wszystkim życzymy :1luvu:

Jak juz Smok będzie sie nadawał , a transport się nie będzie znajdował to ja mam taki pomysł - bo mam też teorię, że gdyby nawet przystanek w Wwie, albo gdzieś mysialby być na dłlużej :o , to przecież to okropny stres dla każdego , wyrwanego z domu kota, od Dużej :cry: itd. , a potem znowu nowe miejsce 8O - to żeby zmniejszyć ten stres , Kotika sama przywiezie Smoka, zostanie na noc albo dzień :mrgreen: .... :D :D :D albo tydzień.. :D ....

Obrazek

morelowa

Post » Pon kwi 25, 2011 8:41 Re: Potrzebny transport z GDAŃSKA do OPOLA.Smoczek chce mieć dom

Balanga w dobrym opolskim stylu!!! :piwa: Ja mieszkam baaardzo blisko Rynku. :twisted: Do mnie choćby na czworaka... :mrgreen:

sygitka21

[poprzednia][następna]