Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
justyna8585 pisze:A ja myśle,że są karmicielki,czy schroniska,gdzie naprawde brakuje jedzenia i tam by sie to bardziej przydało.W Rudzie akurat jedzenia jest sporo,koty mają gotowane jedzenie(mięso),suchą karme,szproty.Z jedzeniem nie ma żadnego problemu.To jest moje osobiste zdanie,nie schroniska.
Alienor pisze:Dorotka napisała:RATUNKU
Własnie miałam telefon z domku Ines.
pannica sporadycznie ale upodobała sobie i sika na blat w kuchni i zdarza się że też zrobi kupkę na terenie domu a nie w kuwecie.
Pani brała to na karb zmiany otoczenia i usiłowała przeczekać te nawyki stosownie ją karcąc .
Niestety z opisu wynika że Ines robi to złośliwie.
Dziwne to dla mnie bo raczej kicia wydawała sie bezproblemowa i spokojnie przeszło dokocenie.
rezydent nie był agresywny.
Pani nie ma juz pomysłu jak zmienić tą sytuację.
Mówiłam żeby spryskała miejsca po wymyciu skórka z cytrusa i ewentualnie obserwowała w jakich okolicznosciach ma miejsce to sikanie.
Prosimy o rady !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Niestety musimy też brać pod uwagę oddanie Ines.
Jakieś pomysły, porady, sugestie?
PS Dziś niestety nie dokarmiam dzików ani nie szukam Kyo - ze stresu rozłożyłam się zdrowotnie a do jutra muszę stanąć na nogi
Liwia_ pisze:
Mam prośbę do czytających - pilnie szukamy transportu ze Śląska do Łodzi, rozglądnijcie się proszę, popytajcie znajomych, może ktoś mógłby zapytać na Dogo? Transport jest dla jednej koteczki. Na transportowym już pisałam, ale ciężko coś znaleźć na tej trasie.
Alienor pisze:Dorotka napisała:RATUNKU
Własnie miałam telefon z domku Ines.
pannica sporadycznie ale upodobała sobie i sika na blat w kuchni i zdarza się że też zrobi kupkę na terenie domu a nie w kuwecie.
Pani brała to na karb zmiany otoczenia i usiłowała przeczekać te nawyki stosownie ją karcąc .
Niestety z opisu wynika że Ines robi to złośliwie.
Dziwne to dla mnie bo raczej kicia wydawała sie bezproblemowa i spokojnie przeszło dokocenie.
rezydent nie był agresywny.
Pani nie ma juz pomysłu jak zmienić tą sytuację.
Mówiłam żeby spryskała miejsca po wymyciu skórka z cytrusa i ewentualnie obserwowała w jakich okolicznosciach ma miejsce to sikanie.
Prosimy o rady !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Niestety musimy też brać pod uwagę oddanie Ines.
Jakieś pomysły, porady, sugestie?
PS Dziś niestety nie dokarmiam dzików ani nie szukam Kyo - ze stresu rozłożyłam się zdrowotnie a do jutra muszę stanąć na nogi
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 23 gości