K-ów, KOCIARNIA ZALANA!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 14, 2011 12:25 Re: K-ów, nasi weci dbają aby się nam nie nudziło ...

Alkoholowe nadal sa w klatce, ale zobaczymy, co sie da zrobić.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Czw kwi 14, 2011 12:28 Re: K-ów, nasi weci dbają aby się nam nie nudziło ...

miszelina pisze:Alkoholowe nadal sa w klatce, ale zobaczymy, co sie da zrobić.

Ale jak będziecie we dwie (tak zrozumiałam ;)), to jedna osoba może robić zdjęcie, a druga trzymać kota/pilnować, żeby nie uciekł, co znacznie ułatwia sprawę :)

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Czw kwi 14, 2011 12:30 Re: K-ów, nasi weci dbają aby się nam nie nudziło ...

queen_ink pisze:
miszelina pisze:Alkoholowe nadal sa w klatce, ale zobaczymy, co sie da zrobić.

Ale jak będziecie we dwie (tak zrozumiałam ;)), to jedna osoba może robić zdjęcie, a druga trzymać kota/pilnować, żeby nie uciekł, co znacznie ułatwia sprawę :)

Jasne :)
Ale nie wiem, jak złapać Niunie :mrgreen:
Obrazek

miszelina

Post » Czw kwi 14, 2011 14:21 Re: K-ów, nasi weci dbają aby się nam nie nudziło ...

Kontynuując temat, czy nie powinnam Was prosić o intestinal suchy i mokry dla Staleczki, ona przez te krowie placki traci wodę i elektrolity...

Obrazek

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Czw kwi 14, 2011 15:53 Re: K-ów, nasi weci dbają aby się nam nie nudziło ...

Annazoo - wsyp jej do wody RC rehydration (do kupienia u weta). Tylko nie za dużo, bo to słone i może nie chcieć pić. Tzn. jak nie będzie chciała pić, to rozcieńcz z większą ilością wody. Ja mam tego dużo, ale będę osiągalna dopiero w sb. Możesz spróbować diety gotowany kurczak/indyk z ryżem dopóki nie będziesz mieć Intestinala.
Szczerze mówiąc mój Wypłosz na RC Intestinal reaguje gorzej niż na inne nieweterynaryjne suche karmy, ale pewnie co kot to inna historia.

I jeszcze: mogę wziąć te fanty świąteczne, ale dopiero w sobotę i jakość zdjęć będzie kiepska, bo kiepski aparat, chyba że mnie ktoś wspomoże - może do Kocurii albo Milu poszłabym to obfocić, kierując się geograficzną bliskością? :conf:

I jeszcze: czy ma ktoś pożyczyć klatkę króliczą dla kota z wypadku? Nie wiem, na jak długi czas, pewnie dłuższy... Chłopak jednak musi być karmiony, bo ma przetokę. Będzie w lecznicy jeszcze kolejny tydzień. Chłopak już bez jajek, tak jakoś przed wielkanocą.

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Czw kwi 14, 2011 19:14 Re: K-ów, nasi weci dbają aby się nam nie nudziło ...

_namida_, na kociarni jest wolna królicza błękitna.

Sesja foto udana, ja niestety dość mocno ranna, znaczy Maciuś biust mi podrapał, bo się bał. :( Nie wiem, jak jego fotki wyjdą. Niunia też panikowała.

Najlepsze zdjęcia ma Mały, to kot zdecydowanie dla kulturystów, jako że naręczny, ale bardzo ciężki. :wink: Pcha się na kolana, a nastepnie na ramiona i udeptuje. :1luvu: A pazury ma nieobcięte. No i mam dziury w plecach po jego pazurzyskach. :twisted:

Muniek obfocony, wiśniczanki toże, ale bały się, no i Dudzia, i Lolek.
I Oluś się załapał, jak on pięknie pozuje :1luvu: Syntia ma dość fotek, a Torfik jeszcze w klatce.

Muniek wylizuje się nadal i baardzo drapie. Może trzeba by mu RC Hypoalergenic? Dostał tylko intestinal, kupy u niego nie było.

Lolek przeniesiony do króliczej w cat-roomie, w lekkiej panice. W sobotę go wypuszczę.

Czy ktoś bardziej znający się na kotkach mógłby rzucić okiem na brzuszki wiśniczanek? Bo nie wiem, czy je puszczać luzem. Dudzia poluje na wszystko, co się rusza, ostatnio upatrzyła sobie Niunię i ją prześladuje. Jak wiśniczanki wypuszczę, to ona niestety musi wrócić do klatki.

Załączyłam nowy feliway, może pomoże. Aha, i przyniosłam drugą rękawicę do czesania. Z Muńka wyczesałam futra na dwie kocuriowe filcokulki 8O

Tu będą koty dzisiejsze, BarbAnn uzupełni:
https://picasaweb.google.com/1007204919 ... O2fjezjbQ#
Obrazek

miszelina

Post » Pt kwi 15, 2011 0:35 Re: K-ów, nasi weci dbają aby się nam nie nudziło ...

Senkju Miszelino za wieści, proszę w takim razie Szefostwo o informację, czy ta klatka nie będzie w nieodległej przyszłości potrzebna biorąc pod uwagę stały przepływ kotów przez kociarnię?

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Pt kwi 15, 2011 5:28 Re: K-ów, nasi weci dbają aby się nam nie nudziło ...

dzięki za rady na pw :1luvu:

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Pt kwi 15, 2011 6:37 Re: K-ów, nasi weci dbają aby się nam nie nudziło ...

jest duże prawdopodobieństwo, że z Trzcianki będę wiozła kotkę
a tam jest taka staruszka - ok 16 lat, w typie krówki
nie ma ktoś pomysłu gdzie by ją dać?
jak już tam dotrę to ... jak ją tam zostawić?
taka Bunia

Obrazek
Uploaded with ImageShack.us

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Pt kwi 15, 2011 6:52 Re: K-ów, nasi weci dbają aby się nam nie nudziło ...

jestem już, napiszę teksty, mam już dla Maciusia i Niuni, ale nie wiem, czy one muszą razem do domu, czy nie?
rozumiem, że brakuje:
Lolka, Muńka, Alkoholiczek i ?
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Pt kwi 15, 2011 7:04 Re: K-ów, nasi weci dbają aby się nam nie nudziło ...

lutra pisze:jestem już, napiszę teksty, mam już dla Maciusia i Niuni, ale nie wiem, czy one muszą razem do domu, czy nie?
rozumiem, że brakuje:
Lolka, Muńka, Alkoholiczek i ?

Moim zdaniem nie musza, ale nie byłoby źle. Maciuś sobie radzi sam.

Brakuje dobrego tekstu dla Małego. Moze napisać, ze to idealny kot dla kulturysty - on naprawde lubi być noszony na rekach, a wazy sobie nieźle :)

BarbAnn uzupełni fotki pod podanym linkiem, bedzie z czego wybierać. Co prawda wiekszość fotek z moimi recami, ale Alkoholiczki, Niuna i Maciuś nieśmiałe sa, a od Małego nie sposób sie opedzić.
Obrazek

miszelina

Post » Pt kwi 15, 2011 8:02 Re: K-ów, nasi weci dbają aby się nam nie nudziło ...

Wczoraj wieczorem mialam ciekawa rozmowe z jedna pania, druga juz w tym roku, a niezlicze ile takich rozmow mialam przez ostatnie lata. Co zrobic aby kot nie sikal na lozko, gdzie spi pan domu albo na jego ubrania. w trakcie jakby wywiadu wychodzilo, ze pan lubi sie codziennie napic piwka, wodeczki i ogolnie jest przesiakniety procentami. Z kotem po za tym wszystko w porzadku tylko uparl sie na pana :D Smieje sie, ze to walka na zapachy, ale jakos mi wychodzi, ze koty chyba probuja wlascicieli wyslac na AA bo im smierdza. Tylko w tym przypadku istnieje ryzyko, ze kot moze wyladowac na ulicy. Tym bardziej, ze to mloda kotka a pani nie da sie przekonac na sterylke. Chociaz mowila, ze miala ciezki tydzien i nieprzespane noce jak mala miala rujke. Na pytanie a co zrobi jak kotka zwieje bo jej nie upilnuje i przyjdzie aciazona, uslyszalam, ze w takim razie nie zostanie wpuszczona do domu. A proponowalam, ze pomoge zalatwic sterylke to jak grochem o sciane. A wy na panny z Wisnicza mowicie alkoholiczki.

vanja

Od: Czw mar 04, 2010 11:33

Post » Pt kwi 15, 2011 8:16 Re: K-ów, nasi weci dbają aby się nam nie nudziło ...

trzy, słownie trzy obrazki z Dudzią i do tego ona taka jakaś strasznie smutna na nich :cry: ...

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

Post » Pt kwi 15, 2011 8:25 Re: K-ów, nasi weci dbają aby się nam nie nudziło ...

Cammi pisze:trzy, słownie trzy obrazki z Dudzią i do tego ona taka jakaś strasznie smutna na nich :cry: ...

Basia jeszcze pewnie wstawi wiecej, duzo ich zrobiła.
A Dudzia niestety w sobote wraca do klatki, agresywna sie zrobiła wobec innych kotów, prześladuje Niunie. Bandytka jedna. A do ludzi taka kochana, czemu nikt jej nie chce :(
Obrazek

miszelina

Post » Pt kwi 15, 2011 8:26 Re: K-ów, nasi weci dbają aby się nam nie nudziło ...

miszelina pisze:
Cammi pisze:trzy, słownie trzy obrazki z Dudzią i do tego ona taka jakaś strasznie smutna na nich :cry: ...

Basia jeszcze pewnie wstawi wiecej, duzo ich zrobiła.
A Dudzia niestety w sobote wraca do klatki, agresywna sie zrobiła wobec innych kotów, prześladuje Niunie. Bandytka jedna. A do ludzi taka kochana, czemu nikt jej nie chce :(

basia nie jest robotem a jej doba ma 24 godziny
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

[poprzednia][następna]