Wyrzucona kotka Balbinka szuka DS! Balbisia ma już DS:))))))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt kwi 08, 2011 20:44 Re: Wyrzucona kotka Balbinka szuka DS! Balbisia ma już DS:))))))

Bo na pozostawienie śladu, że tu byłam, że pamiętam i kciuki trzymam dostałam zgodę :twisted: :wink:

Zuziu, ja bym ją co jakiś czas na krótko wyciągała z tego zakanapowego azylu.
A potem mała sesja delikatnego drapania (tam gdzie najbardziej lubiła).
I najlepiej jakby to robiły dzieci skoro przy nich jest troszkę śmielsza. :ok: :ok:

Edit: doczytałam najnowsze wiadomości, trzymam kciuki za owocne łowy :ok: :ok:
Balbinka chyba wiedziała, że miejsce będzie potrzebne
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Pt kwi 08, 2011 20:59 Re: Wyrzucona kotka Balbinka szuka DS! Balbisia ma już DS:))))))

Amika6 pisze:Bo na pozostawienie śladu, że tu byłam, że pamiętam i kciuki trzymam dostałam zgodę :twisted: :wink:

Zuziu, ja bym ją co jakiś czas na krótko wyciągała z tego zakanapowego azylu.
A potem mała sesja delikatnego drapania (tam gdzie najbardziej lubiła).
I najlepiej jakby to robiły dzieci skoro przy nich jest troszkę śmielsza

Balbinka już trochę wychodzi zza kanapy. Przesiaduje na parapecie, była już w kuchni, próbuje się dostać na piętrowe łóżko dzieci. Gabrysia miała ją już na rękach i głaskała, ale za chwilę Balbisia się wyrwała. Ale ona na początku i u mnie tak się zachowywała, że dała się wziąć na ręce na krótko i zaraz się wyrywała. A jak się przyzwyczaiła, to można ją było już miętolić :D
A chrupki też jada podobno z ręki Gabrysi, tylko pojedynczo :P Gabrysia daje jej po jednej, Balbi zjada, tylko nie je z miski.
A ścieżka z chrupek też wychodzi coraz dalej na pokój :lol:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Pt kwi 08, 2011 21:09 Re: Wyrzucona kotka Balbinka szuka DS! Balbisia ma już DS:))))))

Ona pewnie z tych, co nasze, że za blisko nie dostepuj, ale jak już sobie złapiesz to miziaj ile chcesz :wink:
Moja Mala zołza od kocięctwa u mnie jest, ale jak sobie chcę przytulić to muszę się za nią uganiać po domu.

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pt kwi 08, 2011 21:17 Re: Wyrzucona kotka Balbinka szuka DS! Balbisia ma już DS:))))))

zuzia96 pisze:A ścieżka z chrupek też wychodzi coraz dalej na pokój :lol:

Ja swoją Zuzię karmiłam sposobem "na polowanie" :D
Turlałam chrupki niczym piłeczki po podłodze, a ona na nie polowała.
I też liczyłam ile ich zjadła.
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Pt kwi 08, 2011 21:26 Re: Wyrzucona kotka Balbinka szuka DS! Balbisia ma już DS:))))))

Amika6 pisze:
zuzia96 pisze:A ścieżka z chrupek też wychodzi coraz dalej na pokój :lol:

Ja swoją Zuzię karmiłam sposobem "na polowanie" :D
Turlałam chrupki niczym piłeczki po podłodze, a ona na nie polowała.
I też liczyłam ile ich zjadła.

:ryk:
Jakby jakiś niekociarz poczytał to co my tutaj piszemy, to by pomyślał, że same wariatki tu są :ryk:
Dobrze, że na forum sami kociarze i doskonale rozumieją, jak wielkie znaczenie czasami ma to, ile chrupek zjadł kot :D
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Pt kwi 08, 2011 21:27 Re: Wyrzucona kotka Balbinka szuka DS! Balbisia ma już DS:))))))

I kiedy jaką koopę zrobił :ryk:

jasdor

Post » Nie kwi 10, 2011 16:01 Re: Wyrzucona kotka Balbinka szuka DS! Balbisia ma już DS:))))))

Wieści od Balbinki są już dużo lepsze :D Zresztą odczuwam to po głosie pani Ewy, że jest coraz lepiej, bo na początku pani bardzo się martwiła tym, że Balbisia nie je. Co prawda Balbi dalej nie chce jeść mokrej karmy :roll: co mnie bardzo dziwi, bo zawsze była niemałym żarłoczkiem, ale je suchą, surowe mięsko, gotowane też, ale musi mieć drobno pokrojone (ale dama się zrobiła 8O ), no i pije. A jak troszkę schudnie, to nic jej nie będzie, bo ma z czego zrzucić :D
Wychodzi też do zabawy, pani mówiła, że wczoraj był jej brat, to pięknie się z nim bawiła piłeczkami i latała za sznurkiem z koralikami, a jak z kuchni zawołał ją po imieniu, to biegła do niego. Zapytałam, w jakim wieku ten brat, bo myślałam, że to jakieś dziecko, a pani na to, że to dorosły chłop, tylko uwielbia zwierzęta :D
Balbisia też już spała u pani na łóżku.

Myślę, że bardzo fajny domek trafił się Balbince, wyrozumiały i wie, że kot to członek rodziny :1luvu:

A mój kot-ufo to faktyczne ufo. Pojawia się i znika. Wczoraj wstawiłyśmy klatkę łapkę, zatkałyśmy dziurę, przez którą koty wchodzą do tego baraku i cały dzień tam jeździłam sprawdzać, czy się złapał. A po kocie ani śladu. Dzisiaj też już byłam 3 razy, ale kota nie ma. I wygląda na to, że kota nie ma w tym garażu, nie odpowiada też na kicianie, a jak był, to zawsze miauczał. Nie wiem, być może jest tam jeszcze jakaś inna szpara, przez którą kot wchodzi i wychodzi, a nie widać jej przez te szpargały, które są w środku. Właścicielka ten garaż komuś wynajmuje, a ten ktoś trzyma tam kupę żelastwa, jakieś pręty, listwy, straszne szpejstwo. I to wszystko zamknięte na kłódkę :roll: :roll: Jutro muszę oddać klucze, bo musiałam kupić nową kłódkę i tak się już umówiłam.
Gdyby tego kota w środku nie widziały jeszcze 2 osoby, to już myślałabym, że mam jakieś omamy. Ale kot był. Kiedy zamykałyśmy garaż i zatkałyśmy szparę kot był w środku. A teraz tego kota w środku nie ma.
Chyba dzisiaj wieczorem zakończymy akcję, chcemy jeszcze (póki mam klucz) wstawić do środka budkę styropianową naszej dzikiej kotce, którą tam karmimy, żeby miała w czym spać, bo ona tam pomieszkuje (ale potwornie boi się innych kotów i jak jakiś obcy tam wejdzie, to ona przenosi się gdzieś w inne miejsce), tylko do tej pory nikt nie widział, że tam w środku takie złomowisko.
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Nie kwi 10, 2011 16:45 Re: Wyrzucona kotka Balbinka szuka DS! Balbisia ma już DS:))))))

No to znaczy, że lody przełamane :ok: Jak zjada mięsko to po co jej puszkowe jedzenie, mięsko smaczniejsze i zdrowsze . Dbają o nią napewno. I Balbinka będzie tam szczęśliwa, a jak się jeszcze z dzieciakami zakumpluje to zabawy i mizianków będzie pod dostatkiem .

jasdor

Post » Czw kwi 14, 2011 18:43 Re: Wyrzucona kotka Balbinka szuka DS! Balbisia ma już DS:))))))

Zuziu, jak tam, jak Balbinka , miałaś jakieś nowe informacje ?

jasdor

Post » Czw kwi 14, 2011 20:29 Re: Wyrzucona kotka Balbinka szuka DS! Balbisia ma już DS:))))))

jasdor pisze:Zuziu, jak tam, jak Balbinka , miałaś jakieś nowe informacje ?

Mam wiadomości, ale...Balbisia dalej siedzi za kanapą :( Nie wiem, czy to jest jej taki azyl, gdzie czuje się najlepiej, czy dalej tak tęskni. Dzieci już się martwią, że kotka ich nie kocha :( Biorą ją trochę do głaskania, ale Balbi za chwilę ucieka i chowa się za kanapę. Gabrysia dała jej tam poduszkę, ale Balbisia wzgardziła i siedzi obok poduszki. W nocy wychodzi, chrupie już suche w kuchni, ale przy najmniejszym szmerku wieje za kanapę. Za tą kanapą bawi się też piłaczkami, ale jak piłeczka jej wyleci na pokój, to już za nią nie biegnie. Dzieci machają jej tam sznureczkiem, to się bawi. Ale wszystko za kanapą. Czasami siedzi na parapecie, ale najchętniej, jak nikogo nie ma w domu.

Mokrej karmy nie tknie. Wszystkiego magłabym się spodziewać, tylko nie tego, że Balbisia czegoś nie będzie jadła :roll:
Czy ona tak tęskni???
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Czw kwi 14, 2011 21:05 Re: Wyrzucona kotka Balbinka szuka DS! Balbisia ma już DS:))))))

To samo było z Milusią, którą odwiozłyśmy do Krakowa. Siedziała ciągle w wersalce przez dwa tygodnie. Wychodziła tylko do kuwetki i jedzenia. Była pod opieka starszej pani, która przecież nie będzie za nią biegać na kolanach po pokoju. Ale potem przyjechała Basia i nie dała jej tam siedzieć. Brała na siłę, trzymała na sobie, na kolanach, na rękach. Za trzy dni - nie ten kot :!: Śpią już razem na łóżku, a nawet Milusia śpi pod kołderką na Basi.
Mówiła, że sprawiła to bezustannym głaskaniem, wyjmowaniem zza wersalki i ciągłym mówieniem do niej .
A Milusia to była strasznie wycofana kotka.

jasdor

Post » Czw kwi 14, 2011 21:18 Re: Wyrzucona kotka Balbinka szuka DS! Balbisia ma już DS:))))))

jasdor pisze:To samo było z Milusią, którą odwiozłyśmy do Krakowa. Siedziała ciągle w wersalce przez dwa tygodnie. Wychodziła tylko do kuwetki i jedzenia. Była pod opieka starszej pani, która przecież nie będzie za nią biegać na kolanach po pokoju. Ale potem przyjechała Basia i nie dała jej tam siedzieć. Brała na siłę, trzymała na sobie, na kolanach, na rękach. Za trzy dni - nie ten kot :!: Śpią już razem na łóżku, a nawet Milusia śpi pod kołderką na Basi.
Mówiła, że sprawiła to bezustannym głaskaniem, wyjmowaniem zza wersalki i ciągłym mówieniem do niej .
A Milusia to była strasznie wycofana kotka.

Mówilam pani Ewie, żeby już teraz brać trochę na siłę, próbować przytulać, nawet jak zwieje, to za chwilę znowu brać na przytulanko :P Martwię się, bo Balbisia nie była taką wycofaną kotką, może nie była zbyt wylewna, ale na pewno nie była bojaźliwa. Ciągle wydaje mi się, że ona była za długo na tymczasie, przywiązała się, była przekonana, że ten dom już jest jej, że jej nie porzuci, a ja...zdradziłam, bo ją gdzieś wywiozłam. Wydaje mi się, że ona to właśnie tak bardzo przeżywa...
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Czw kwi 14, 2011 21:20 Re: Wyrzucona kotka Balbinka szuka DS! Balbisia ma już DS:))))))

Może i być :( Ale może powspomina trochę i znowu wróci do ludzi. Basia właśnie sposobem na siłę i na przekór kotu działała. Tylko w przypadku Balbinki nie wiadomo, co lepsze, może lepiej zostawić ją na jakiś czas w spokoju :roll:

jasdor

Post » Czw kwi 14, 2011 22:57 Re: Wyrzucona kotka Balbinka szuka DS! Balbisia ma już DS:))))))

Najlepiej by było rozłożyć tę wersalkę - tak, aby Balbinka nie miała możliwości w ogóle tam wejść. I tak z wersalką do czasu, aż kotka przyzwyczai się do nowej sytuacji.
U mnie teraz w ogóle nie składam wersalki, bo by mi pewnie Kubuś tam siedział non stop... :roll:
"Niektórym ludziom aż chce się przybić piątkę! ...W twarz. ... Krzesłem."
Obrazek
Obrazek
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ludmiłku... [*] żegnaj Najukochańszy Przyjacielu...30.12.2011r.
Mikusiu... [*] Ty też...17.04.2013r.
Obrazek

Szejbal

Od: Czw maja 08, 2008 23:16

Post » Pt kwi 15, 2011 7:49 Re: Wyrzucona kotka Balbinka szuka DS! Balbisia ma już DS:))))))

Szejbal pisze:Najlepiej by było rozłożyć tę wersalkę - tak, aby Balbinka nie miała możliwości w ogóle tam wejść. I tak z wersalką do czasu, aż kotka przyzwyczai się do nowej sytuacji.
U mnie teraz w ogóle nie składam wersalki, bo by mi pewnie Kubuś tam siedział non stop... :roll:

Pani już tak robiła. Ale to jest wersalka, ale kanapa narożna i jak się rozłoży, to pod spodem jest super miejsce do ukrywania się.
Mam podobną kanapę i jak rozłożę, to moje koty uwielbiaja siedzieć pod spodem :wink:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

[poprzednia][następna]