KOTY z RUDY ŚL. Wysypisko niechcianych zwierząt.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 04, 2011 18:27 Re: Schronisko w Rudzie Śl.-koty w dt i w schronisku czekają...

Alienor pisze:Owszem - Zagórze - przynajmniej ta część gdzie mieszkam. A znajoma z jednego z tych wysokich bloków tuż przy skarpie to mówiła, że z 10 piętra to w pogodny dzień aż pod Olkusz widać - ale nie do końca chce mi się wierzyć. a ty jak nie wierzysz, to przyjedź, umówimy się w weekend i Cię oprowadzę o ile organizm mi nie da znów popalić :roll:

Oooo....
no proszę, o to Zagórza nie podejrzewałam :smiech3:
mieszka tam spora połowa mojej rodziny ale nigdy nie przypuszczałam, że z okna można dopatrzeć się tam takich widoków :wink:
Zawsze było to dla mnie zwyczajne blokowisko jakich wiele w Sosnowcu.
A zaproszenie oczywiście przyjmuję :piwa:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pon kwi 04, 2011 18:32 Re: Schronisko w Rudzie Śl.-koty w dt i w schronisku czekają...

Bo to wszystko zależy w której części - ja mieszkam w tych niskich blokach, co to dalej skarpa, uliczka, ogródki działkowe i Dzikie Pola czyli zrekultywowana hałda z przyległościami. naprawdę jest gdzie połazić. Bo na Bohaterów Monte cassino to nie zapraszam, bo tam o guza łatwo :x
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon kwi 04, 2011 18:33 Re: Schronisko w Rudzie Śl.-koty w dt i w schronisku czekają...

Alienor pisze:Bo to wszystko zależy w której części - ja mieszkam w tych niskich blokach, co to dalej skarpa, uliczka, ogródki działkowe i Dzikie Pola czyli zrekultywowana hałda z przyległościami. naprawdę jest gdzie połazić. Bo na Bohaterów Monte cassino to nie zapraszam, bo tam o guza łatwo :x

:smiech3:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Pon kwi 04, 2011 18:48 Re: Schronisko w Rudzie Śl.-koty w dt i w schronisku czekają...

Mam obawy,to jednak 22 koty....

Alienor przemyśl to...dzisiaj kocuter dał sie obejrzeć,ale jest mocno zestresowany.Nie podrapał,nie pogryzl dzisiaj.Za to wczoraj miał ochotę drapać wszystkich.

jeśli on byłby dziki,czy półdziki,to lepiej szukać mu ds gdzieś na jakimś gospodarstwie,tylko jak sie tego dowiedzieć....

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Pon kwi 04, 2011 19:02 Re: Schronisko w Rudzie Śl.-koty w dt i w schronisku czekają...

Założyć mu wątek i dać ogłoszenia w internecie, że oddam kota do domu z ogródkiem, stajni itp? rozplakatować zdjątka z tekstem w okolicy takich domków?
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Pon kwi 04, 2011 19:41 Re: Schronisko w Rudzie Śl.-koty w dt i w schronisku czekają...

Alienor pisze:Założyć mu wątek i dać ogłoszenia w internecie, że oddam kota do domu z ogródkiem, stajni itp? rozplakatować zdjątka z tekstem w okolicy takich domków?

to dobry pomysł,tylko nie mamy dużo czasu...trafiają już maluchy,klatki pełne...:(

justyna8585

Post » Pon kwi 04, 2011 21:46 Re: Schronisko w Rudzie Śl.-koty w dt i w schronisku czekają...

Z drugiej strony on jest dorosły - jak ktoś chce kota co będzie przy domu, myszy łowił i w ogóle, to taki lepszy niż maluch. No i do tego rudy - sąsiedzi będą zazdrościli, że mają takiego eleganckiego kota :wink: Miałam zamówione 2 komplety ogłoszeń u Martyny - na szczęście Ianto znalazł dom zanim zostały zrobione :D tylko potrzebny byłby tekst i zdjęcia nie w klatce. Ktoś kto zna kota choć troszkę mógłby coś napisać, potem "podrasujemy" tekst i będzie ok :ok: :ok:

Alienor

Post » Pon kwi 04, 2011 21:55 Re: Schronisko w Rudzie Śl.-koty w dt i w schronisku czekają...

Alienor pisze:Z drugiej strony on jest dorosły - jak ktoś chce kota co będzie przy domu, myszy łowił i w ogóle, to taki lepszy niż maluch. No i do tego rudy - sąsiedzi będą zazdrościli, że mają takiego eleganckiego kota :wink: Miałam zamówione 2 komplety ogłoszeń u Martyny - na szczęście Ianto znalazł dom zanim zostały zrobione :D tylko potrzebny byłby tekst i zdjęcia nie w klatce. Ktoś kto zna kota choć troszkę mógłby coś napisać, potem "podrasujemy" tekst i będzie ok :ok: :ok:

Nie będzie takich zdj. ani żadnych innych informacji :(

justyna8585

Post » Wto kwi 05, 2011 11:33 Re: Schronisko w Rudzie Śl.-koty w dt i w schronisku czekają...

dzwoniły do mnie 2 os w sprwie Rudego-jedna ok,ale musi miec pewność,że jest łagodny,a 2. os darła sie po mnie i obrażała,bo powiedziałam,że nie jestem w stanie o charakterze niczego pewnego powiedzieć.

To nie ma sensu,neich schron go wypuszcza,ja sama nie podejmę decyzji,żeby dac go do tej os.,która ma 22 koty na balkon.Pewne os. zlinczowałyby mnie za to,z resztą sama nie jestem pewna,że to dobry pomysł.

justyna8585

Post » Wto kwi 05, 2011 12:38 Re: Schronisko w Rudzie Śl.-koty w dt i w schronisku czekają...

justyna8585 pisze:dzwoniły do mnie 2 os w sprwie Rudego-jedna ok,ale musi miec pewność,że jest łagodny,a 2. os darła sie po mnie i obrażała,bo powiedziałam,że nie jestem w stanie o charakterze niczego pewnego powiedzieć.

To nie ma sensu,neich schron go wypuszcza,ja sama nie podejmę decyzji,żeby dac go do tej os.,która ma 22 koty na balkon.Pewne os. zlinczowałyby mnie za to,z resztą sama nie jestem pewna,że to dobry pomysł.

gdzie tam Justynko - zlinczowały.
Przeciez ważne jest że pytasz , nie jesteś pewna.
To jest ważne.
ja zawsze mówię do tych krzykaczy- chcesz to zrób - krzyczeć to nawet...... potrafi.
Wiemy że jest trudno, wszyscy którzy pomagaja stoja przed dylematami - ale robia to co moga i ile moga a to juz jest bardzo wiele.
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto kwi 05, 2011 15:29 Re: Schronisko w Rudzie Śl.-koty w dt i w schronisku czekają...

Justysiu - dziś moja kotka Kotori usiłowała pogryź i podrapać panią wet i technika wet. przy pobieraniu krwi :roll: W końcu we 2 ją trzymałyśmy, a i tak prezentowała, jak to pani wet określiła "czuły uśmiech prosto z okrężnicy" .... A przecież to kotka łagodna, która nie drapie i nie gryzie (poza wizytami u weta).

Alienor

Post » Wto kwi 05, 2011 16:42 Re: Schronisko w Rudzie Śl.-koty w dt i w schronisku czekają...

Alienor pisze:Justysiu - dziś moja kotka Kotori usiłowała pogryź i podrapać panią wet i technika wet. przy pobieraniu krwi :roll: W końcu we 2 ją trzymałyśmy, a i tak prezentowała, jak to pani wet określiła "czuły uśmiech prosto z okrężnicy" .... A przecież to kotka łagodna, która nie drapie i nie gryzie (poza wizytami u weta).

Z tym Rudym nic nie wiadomo...on sie zachowuje tak,jak tri,która była u Anity5.Też miała taką Łatke.Anita zaryzykowała i okazało sie,że po prostu jest przerażona i wyszła na prostą.Zaglądnijcie na wątek Rudego,doradźcie :(

justyna8585

Post » Wto kwi 05, 2011 16:57 Re: Schronisko w Rudzie Śl.-koty w dt i w schronisku czekają...

Chciałam powiedzieć, że ta "dzika" tri, obecnie zwana Elunią, jest kochanym przytulakiem i mieszka u Alinki6. :D

Warto adoptować koty z Rudy, zawsze to podkreślam, są wyjątkowe.
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Wto kwi 05, 2011 19:00 Re: Schronisko w Rudzie Śl.-koty w dt i w schronisku czekają...

U mnie pojawił się nowy kot,jest raczej półdziki,psów się nie boi,oczy ma zaklejone ropą,ma na pewno kk.Na wyciągnięcie mojej ręki leżał i grzecznie czekał,aż dam mu jedzenie.Kiedy tylko pokazałam mu,że już dałam,to podszedł i jadł tak,jakby dawno nie miał nic w ustach.

ma problem z wzrokiem,jak szłam z psami,to rower go potrącił :( wszedł pod koła,na pewno nie widział.Pozbierał się i zwiał...

Trzeba go wyleczyć...:( poszukiwany dt tylko na czas leczenia

justyna8585

Post » Śro kwi 06, 2011 6:11 Re: Schronisko w Rudzie Śl.-koty w dt i w schronisku czekają...

justyna8585 pisze:U mnie pojawił się nowy kot,jest raczej półdziki,psów się nie boi,oczy ma zaklejone ropą,ma na pewno kk.Na wyciągnięcie mojej ręki leżał i grzecznie czekał,aż dam mu jedzenie.Kiedy tylko pokazałam mu,że już dałam,to podszedł i jadł tak,jakby dawno nie miał nic w ustach.

ma problem z wzrokiem,jak szłam z psami,to rower go potrącił :( wszedł pod koła,na pewno nie widział.Pozbierał się i zwiał...

Trzeba go wyleczyć...:( poszukiwany dt tylko na czas leczenia

następna bida w pilnej potrzebie :cry: , podniosę chociaż, może ktoś ma wolny kawałek podłogi...
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

[poprzednia][następna]