50kotów Darłowo- czas sterylek. Zapraszam do III wątku ! :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie mar 27, 2011 19:13 Re: 40kotów Darłowo-transport do Wawy dla kotki bez łapki. PILNE

Na FB akurat intensywnie udostępniam swoich podopiecznych :mrgreen:

Wzory ogłoszeń zaraz jeszcze wrzucę nad linkami :D

edit: wrzucone :D zachęcam do pomocy w robieniu ogłoszeń ! tekst gotowy, fotki gotowe tylko kraść i wrzucać na inne portale :mrgreen:
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Pon mar 28, 2011 22:20 Re: 40kotów Darłowo-transport do Wawy dla kotki bez łapki. PILNE

kinia098 pisze:edit: nowe fotki z domu Prady ;) Młoda już rujkowała 8O

Obrazek

Obrazek

Dokąd pojechała Prada? Czy adoptowała ją może Pani, która miała takiego samego kota?
Pytam bo polecałam, dzwoniła po moją Psotkę ale już po pół roku szukania jej domu więc nie byłam w stanie się z nią rozstać.
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Pon mar 28, 2011 22:31 Re: 40kotów Darłowo-transport do Wawy dla kotki bez łapki. PILNE

kinia098 pisze: wrzucone :D zachęcam do pomocy w robieniu ogłoszeń ! tekst gotowy, fotki gotowe tylko kraść i wrzucać na inne portale :mrgreen:

Chętnie pomogę, tylko dziś już chyba nie. Postaram się jutro.

A co do naszego plebiscytu na najbardziej popularnego kota na Allegro, to Bulwa nadal jest pierwsza (367 obejrzeń + obserwator), potem Plamka (328), Kominiarz (297) i Czarny (239). Coś czuję, że proporcje zachowane zostaną do ostatniej chwili ;)

Pozdrawiam serdecznie!

Adam
aburacze

Post » Wto mar 29, 2011 12:17 Re: 40kotów Darłowo-transport do Wawy dla kotki bez łapki. PILNE

Marlon pisze:
kinia098 pisze:edit: nowe fotki z domu Prady ;) Młoda już rujkowała 8O

Obrazek

Obrazek

Dokąd pojechała Prada? Czy adoptowała ją może Pani, która miała takiego samego kota?
Pytam bo polecałam, dzwoniła po moją Psotkę ale już po pół roku szukania jej domu więc nie byłam w stanie się z nią rozstać.

Prada pojechała do Bobolic. To pierwszy kot tej Pani, wcześniej miała psy.
U mnie Prada czekała 4 miesiące na dom.
Obecna tymczaska Plamka czeka już 5......... :|
Obrazek

kinia098

Post » Wto mar 29, 2011 20:09 Re: 40kotów Darłowo-transport do Wawy dla kotki bez łapki. PILNE

Wiecie może jaka jest cena testu na białaczkę i ile czeka się na wyniki ?
Jakie są objawy ? Problemy z oczami ? Przenosi się to szybko i łatwo na inne koty ? :strach:
Obrazek

kinia098

Post » Wto mar 29, 2011 20:24 Re: 40kotów Darłowo-transport do Wawy dla kotki bez łapki. PILNE

testy FIV/FeLV u mojego weta to chyba 70 zlotych.
Nie wiem ile sie czeka, to chyba zalezy od testu (bo chyba jest wiecej niz jeden rodzaj testu) no i od tego, czy ten test jest robiony "na miejscu". No i po trzech miesiacach trzeba powtorzyc.
Co do zarazania, by sie pozarazac koty musza miec bliska stycznosc tj. kopulowac, gryzc sie/drapac do krwi, nie wiem jak z przenoszeniem poprzez sline, ale chyba jakies ryzyko jest, bo moja wetka pytala sie, czy moje koty korzystaja z jednej miski.

Ktos bardziej obeznany musi sie wypowiedziec, bo ja (na szczescie i odpukac w niemalowane) nie mialam z ta choroba do czynienia.

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Wto mar 29, 2011 20:47 Re: 40kotów Darłowo-transport do Wawy dla kotki bez łapki. PILNE

Kinia wiem, że na Franciszkańskiej w zeszłym roku brali 80 zł.

Co do transportu na Warszawę to za miesiąc być może coś będzie, więc módl się żeby wypaliło. :)

Dyktatura

Od: Pon paź 12, 2009 8:40

Post » Wto mar 29, 2011 21:56 Re: 40kotów Darłowo-transport do Wawy dla kotki bez łapki. PILNE

Agor-ia pisze:testy FIV/FeLV u mojego weta to chyba 70 zlotych.
Nie wiem ile sie czeka, to chyba zalezy od testu (bo chyba jest wiecej niz jeden rodzaj testu) no i od tego, czy ten test jest robiony "na miejscu". No i po trzech miesiacach trzeba powtorzyc.
Co do zarazania, by sie pozarazac koty musza miec bliska stycznosc tj. kopulowac, gryzc sie/drapac do krwi, nie wiem jak z przenoszeniem poprzez sline, ale chyba jakies ryzyko jest, bo moja wetka pytala sie, czy moje koty korzystaja z jednej miski.

Ktos bardziej obeznany musi sie wypowiedziec, bo ja (na szczescie i odpukac w niemalowane) nie mialam z ta choroba do czynienia.

Mam nadzieję, że nie przez ślinę !!!! :strach: :strach:

Dyktatura pisze:Kinia wiem, że na Franciszkańskiej w zeszłym roku brali 80 zł.

Co do transportu na Warszawę to za miesiąc być może coś będzie, więc módl się żeby wypaliło. :)

Chyba będę musiała się wybrać i zrobić, noooooo... A ile to się czeka na wyniki ?
Transport mam wstępny na początek następnego tygodnia

Widzę, że prace ogłoszeniowe ruszają :mrgreen:
Obrazek

kinia098

Post » Wto mar 29, 2011 22:01 Re: 40kotów Darłowo-transport do Wawy dla kotki bez łapki. PILNE

Ok, dzięki za odp, myślałam że to może ta sama kobietka.

Białaczka jest bardzo zaraźliwa i też nie... Ślina, krew, odchody ale wystarczy ze kot wejdzie w świeżą kupkę białaczkowca w kuwecie po czym umyje sobie łapy. U mnie rezydentka zaraziła się od tymczaski (niestety nie było objawów) a test zrobiłam po miesiącu przebywania razem, separacja nic nie dała, teraz kiedy Asziry już odeszła okazało się że Amber jest zarażona a pierwszy test po odseparowaniu nic nie wykazał, drugi rezydent jest zdrowy pomimo tego że z chorą tymczaską bawił się (gryzł, drapał), mył ją a ona jego (ślina) i jadły z tej samej miski, więc kto mi powie jak się przenosi białaczka?
U 2 moich kotek jedynym objawem były powiększone węzły chłonne. za test płaciłam 40 zł.
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Wto mar 29, 2011 22:32 Re: 40kotów Darłowo-transport do Wawy dla kotki bez łapki. PILNE

Marlon, zgłupiałam po Twoim poście :|
Ja się boję o Puszystą... Raz z oczami jest wszystko ok, antybiotyk pomógł ale po pewnym czasie wszystko wraca. Może nie w tak dużym stopniu, ale spojówka? jest zaczerwieniona. W dodatku wydobywa się też jakby ropka, taka brązowa, z krwią ? 8O No i dostała biegunki....
Sierść też brzydka. Ale podaję jej Felvital i się trochę poprawia.
Obrazek

kinia098

Post » Wto mar 29, 2011 22:37 Re: 40kotów Darłowo-transport do Wawy dla kotki bez łapki. PILNE

Brazowa ropa wystepuje chyba tez przy herpesie ?

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Wto mar 29, 2011 22:38 Re: 40kotów Darłowo-transport do Wawy dla kotki bez łapki. PILNE

Ostatnio edytowano Śro mar 30, 2011 7:47 przez aburacze, łącznie edytowano 1 raz
aburacze

Post » Wto mar 29, 2011 22:44 Re: 40kotów Darłowo-transport do Wawy dla kotki bez łapki. PILNE

kinia098 pisze:Marlon, zgłupiałam po Twoim poście :|
Ja się boję o Puszystą... Raz z oczami jest wszystko ok, antybiotyk pomógł ale po pewnym czasie wszystko wraca. Może nie w tak dużym stopniu, ale spojówka? jest zaczerwieniona. W dodatku wydobywa się też jakby ropka, taka brązowa, z krwią ? 8O No i dostała biegunki....
Sierść też brzydka. Ale podaję jej Felvital i się trochę poprawia.

Niestety tak było i dalej jest, cały czas boje sie o los pozostałych kotow pomimo że testy negatywne są teraz.
Krwawy wyciek często świadczy o chlamydiozie. Zrób test i zbadaj wyciek.

A na przyszłość polecam robienie nowym kotom testów, uchroni to inne koty, ja dalam ciala, zrobilam za pozno...
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Post » Śro mar 30, 2011 7:55 Re: 40kotów Darłowo-transport do Wawy dla kotki bez łapki. PILNE

Dzień dobry!

Dostałem od moderatora linki do ogłoszeń na koty.sos.pl, wkleiłem je do swojego postu powyżej.

Są to:
1. Czarny: http://koty.sos.pl/futro.php?id=1071
2. Bulwa: http://koty.sos.pl/futro.php?id=1072
3. Plamka: http://koty.sos.pl/futro.php?id=1073
4. Kominiarz: http://koty.sos.pl/futro.php?id=1074

Portal koty.sos.pl to są właściwie w większości koty z miau.pl i to jest dobry portal - już wiele kotów znalazło przez niego domy. Ogłoszenia są bezterminowo - jak kot znajdzie dom to dopiero wtedy pisze się do moderatora żeby ogłoszenie usunął. Podobnie ze zmianami (drogą e-mailową).

Zdjęcia kotów są obrabiane przez moderatora - wybiera z tego co podeślę i przycina. Nie jestem jednak pewien czy wybrał najkorzystniejsze zdjęcie Bulwy, może jeszcze napiszę żeby zmienił.

Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki oczywiście :ok: :ok: :ok:

Adam
aburacze

Post » Śro mar 30, 2011 20:48 Re: 40kotów Darłowo-transport do Wawy dla kotki bez łapki. PILNE

Ten wyciek z oczka nie jest jakiś bardzo obfity. No ale wygląda to właśnie jak krew :| W dodatku oko zaczerwienione.... Chyba naprawdę muszę zrobić wymaz..

aburacze- ślicznie dziękuję za ogłoszenia :1luvu: Mam nadzieję, że coś z tego wyniknie :D
A tymczasem........ mamy DT dla Kominiarza ! ! ! ! ! :D W.... Warszawie.......

Wstępny transport mam na poniedziałek tylko za cholerę nie pasują mi godziny :| ( jedzie też od razu Malizna ). I prośba... czy ktoś mógłby dowieźć obydwa futra na godzinę 16 do Lęborka ? Oczywiście zwracam koszty !

Złapałyśmy dziś matkę ekipy z MPGK :dance: :dance2: Była prawie też ostatnia ze stadka do wycięcia córeczka ! Wyślizgnęła się Pauli z rąk, a już była w transporterze :| :evil: :evil: :evil:
Jutro znowu na hunta, bo planujemy w sobotę ciachnąć minimum 3, a najlepiej 4 :mrgreen:

Ale coby nie było za dużo tego dobrego, to na torach nowa kotka się pojawiła. Jakaś taka dziwna :roll: Nie mam pojęcia czy z domków na przeciwko, czy wywalona..... Młoda, jakieś 8 miesięcy. Pięęęęęęękna, tricolorka. Może oswojona, ale niepewna ?
No i zaczepił nas na torach też jakichś dziadek, że na innych działkach jest stadko około 8 kotów............ Leżę.
Obrazek

kinia098

[poprzednia][następna]