Fionka

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie mar 20, 2011 12:30 Re: Fionka

a możesz robić mniejsze zdjęcia lub linki?

AaaaKotkiDwa

Od: Nie sty 30, 2011 21:59

Post » Nie mar 20, 2011 12:32 Re: Fionka

anaworazcaz pisze:Normalnie zazdroszczę, nie to żeby moje jakoś nałogowo podkradały coś ze stołów, ale muszę przyznać, że je nieźle kusi nieraz ;)

Znalazłam stare zdjęcie Fionki ;) Robaczek z niej był ;P

Obrazek

Jaka słodka kruszynka :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Mój Sisi jak był jeszcze jedynakiem to pewnego razu poczęstował się mięsem pokrojonym na bigos :ryk:
Polować lubią Sisi i Duffy ale nie biegają po meblach, za to Gabryni nie ruszy nawet mucha która usiądzie jej na nosie
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

Post » Nie mar 20, 2011 12:38 Re: Fionka

zapomnialam dodac, ze za to ze nie biegal po meblach, to byl wybredniakiem w jedzeniu. Tego nie, tamtego nie rusze, a to sobie sama zjedz :P Ilez to ja karmy oddalam siostrze, u ktorej znika wszystko bez wybrzydzania :evil:
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

Post » Pon mar 28, 2011 19:58 Re: Fionka

Fionka jada Royal'a dla kotów po sterylizacji, karmy w stylu Kit kat albo Whiskas nie tyka. Dostaje też czasem mięska z kurczaczka podgotowanego. Ale z ziemi ani z miski drugiej kici nie zje. No chyba, że sobie z miski łapką do swojej przerzuci :D

Obrazek

anaworazcaz

Od: Sob mar 19, 2011 10:57

Post » Pon mar 28, 2011 21:47 Re: Fionka

Fionkę pozdrawia Fionka:)
Też mam Fionę (Fifi zwana Fifunią a w chwilach uniesień miłosnych Fifelkiem:)).Moja to persianka.Śliczne ma oczka ta Twoja,super!
Mój jamniś ma jedno oko całkiem niebieskie a drugie z brązowe. Takie ubarwienie jest niezwykle rzadkie,mamy obie szczęście ,ze zaszczycili nas swoją obecnością tacy niezwykli przyjaciele.
Pozdrawiamy wszyscy Was obie (dopisuje się też Felix rudzielec)

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pon mar 28, 2011 23:44 Re: Fionka

kotkins pisze:Fionkę pozdrawia Fionka:)
Też mam Fionę (Fifi zwana Fifunią a w chwilach uniesień miłosnych Fifelkiem:)).Moja to persianka.Śliczne ma oczka ta Twoja,super!
Mój jamniś ma jedno oko całkiem niebieskie a drugie z brązowe. Takie ubarwienie jest niezwykle rzadkie,mamy obie szczęście ,ze zaszczycili nas swoją obecnością tacy niezwykli przyjaciele.
Pozdrawiamy wszyscy Was obie (dopisuje się też Felix rudzielec)

Dziękujemy za pozdrowienia, pozdrawiamy również ;)
Przyznam się szczerze, że nie wpadłam na to, żeby zdrobnienie od Fiona było Fifi ;) A nieraz dziwniejsze zdrobnienia mi przychodziły do głowy. Np. na moją drugą kotkę, która ma imię Fredka mówię czasem Merkurek :D W ogóle ciciuch miał już wiele imion. Jak wzięliśmy ją ze schroniska to była Kraska, przemianowaliśmy ją na Kreskę, później wyszło, że Kredka bardziej pasuje, ale i tak najlepiej spasowało Fredka :D Od Fredki wzięło się Fredi a od Fredi wzięło się Merkury :D Pomieszanie z poplątaniem ;)

A'propos Fredki, chyba czas Ją też Wam przedstawić ;)

Obrazek

anaworazcaz

Post » Wto mar 29, 2011 9:43 Re: Fionka

Fiona u mnie nie od księżniczki ze Shreka ale od Fiony z "Czterech wesel i pogrzebu"(ta koleżanka Hugh Granta co się w nim nieszczęśliwie kochała i na końcu pokazana była w parze z ...księciem Karolem:))Mówili na nią Fifi i mojej tak zostało .
Zdrobnienia są w ogóle takie...nieoczekiwane.Na drugiego kota Felixa móimy "Iksek" albo "Iksiu".O Feliksandrze nie wspomnę.
Pies to Melon, więć Mel,Melwin...oraz Pepenegalben(mój syn: tak się mówi na melon zdaje się po fińsku?serbsku?znalazł w necie:)
Koty są w rodzinie na "F".Siostra ma Filomenę,pasierb Franka jest też Fila.
Planujemy dokocenie ( nie za szybko,tak za pół roku) .Mąż marzy o rosyjszczaku niebieskim.Imię?FIODOR oczywiście!:)
No ,pewnie będzie jeszcze jakiś długowłosy "adoptowicz" z forum FRODO bo to z kolei moje marzenie!:))
Mój kolega ma ogromnego dachowca.Kot jest złośliwy i się w ogóle nie stara być miły.Imię oficjalne Żenia.Kolega nazywa go Jego Kocia Wysokość Franc Jozef! I on reaguje na to imię!:)

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Czw mar 31, 2011 16:56 Re: Fionka

anaworazcaz

[poprzednia]