Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Post » Pon mar 28, 2011 0:24 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

Meg, a ja wróciłam właśnie z kolejnej kociej łapanki (próbowałam coś wylosować z piwnicy z syjamami) i stojąc pod okienkiem usłyszałam miauczenie kociąt. Już są na osiedlu maluchy :(
Capnęłam koteczkę, co to jest we wczesnej ciąży, ale przy okazji wylazł do mnie piękny kocur- młodziutki, czarno-biały, błyszczący, trochę orientalna sylwetka i pyszczek -b.wysmukły, przepiękny!!! Po raz pierwszy kota widziałam, a ten się miział jak wściekły. Albo komuś uciekł, albo ktoś z parteru wypuszcza kota, bo to ewidentnie domowa bestia.
A Małgosia W. zadzwoniła zrozpaczona, że kocica (co to strzela kociakami ze 2 razy do roku, więc była pierwsza pod nóż) wlazła do tej Twojej/lisiej klatki, ale OTWORZYŁA ją i zwiała! 8O
Teraz ja muszę wstać o 4.00 i złapać coś w zastępstwie kocicy Małgosi (żeby się rezerwacja na sterylkę nie zmarnowała). Obłęd!
Marzę o weekendzie bez kalekich kotów, zaciążonych kotek, łapanek, ale to chyba muszę wyjechać z Warszawy. No całkiem bez kotów się nie da, bo muszę zabrać moje futra... :wink:

annafreesprit

Od: Wto lut 08, 2011 8:26

Post » Pon mar 28, 2011 19:25 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

Kurza dupa. Zadzwonię jutro do niej, mamy jeszcze inne łapki jakby co.
Ale do tej pory lisia klatka była niezawodna. Ta kocica widać nadnormatywnie inteligentna jest...

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Pon mar 28, 2011 22:48 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

Jak Gabunia?

Moje dzisiejsze nocne łowy zakończyły się porażką -syjamka nie dała się złapać. Właziła kilka razy do klatki, ale zawsze coś lub ktoś ją spłoszył, albo ja wkraczałam do akcji- bo do klatki pchało się nie to co chciałam łapać :( To jest problem, jak sięga się po niezinwentaryzowane zasoby okolicznych piwnic i nagle zamiast pożądanej sztuki wyłazi całe stado :|
Zresztą rozpraszała mnie -wprawnego hycla- kuna siedząca na drzewie, i zamiast nęcić koty zajęłam się obserwacją kuny :?

annafreesprit

Post » Wto mar 29, 2011 20:48 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

Kuna? O matko.
Gabunia dobrze. W każdym razie lepiej niż ja. Jakiś sajgon i w pracy i w domu...
Teżet zdrowszy, za to głupszy.
No nic, dziś nie mam siły na nic.

Megana

Post » Wto mar 29, 2011 23:21 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

Dobrze, że z Gabunią dobrze.
Sajgon w pracy-norma, gorzej gdy w domu :? Podpieram Cię jak mogę...

Tak, mam kuny na osiedlu. Mieszkam na skraju parku (w pobliżu ciągu parków), dodatkowo na osiedlu jest kilka wraków samochodów i zabita dechami buda (kiedyś warzywniak) -raj dla kun!
Na jesieni przesiedziałam w samochodzie pół nocy obserwując dorosłą kunę z młodymi łażącymi po parkingu. A jak pięknie bawiły się w śniegu!
A wiesz ile kun jest w Centrum? Niedawno jechałam nocą w pobliżu PKiN i zobaczyłam na E.Plater kuny śmigające po jezdni...

Wynik dzisiejszych rozgrywek- 2:0 dla syjamki.
Jutrzejszą noc odpuszczam, bo wygladam jak zombi i w pracy zasypiam...
Ale kocice zaokrąglają się coraz bardziej... :(

annafreesprit

Post » Czw mar 31, 2011 12:09 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

Przerwy w dostawie netu... :?

Megana

Post » Pon kwi 04, 2011 21:15 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

"Jest, ale nie wiem na jak długo" - ten komunikat wygłosił Teżet przed minutą, więc lecę poprzelewać płatności, póki mam dostęp do własnej forsy w banku...
Nie podejmuję się wytłumaczyć o co z naszym netem chodzi. Podczas jego i swojej nieobecności zdążyłam się znacząco postarzeć, co zostało uczczone przez gromadę lekkomyślnych znajomych, od których, zapewne na pociechę, dostałam sporo prześlicznych prezentów. ( w tym miejscu jeszcze raz gorąco dziękuję Ani!)
Gabuni zdjęto szwy, a preparat na przetoki, o co padło zapytanie, to prawdopodobnie balsam oliwkowy. Zamiennie pani Beata Salewicz robiła też mieszankę jodynowo-glicerynową.
Ciekawe, jak będzie z netem jutro... :|

Megana

Post » Śro kwi 06, 2011 11:24 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

Znikający net mam podobnie. Pojawia się i znika. Jak tam stwory? Przestałam liczyć. Pogubiłam się w kotach. :D :D

persiak1

Od: Sob paź 17, 2009 17:04

Post » Czw kwi 07, 2011 7:46 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

Z PAMIĘTNIKA STAREGO FILOZOFA
Miałem Wam, drogie Cioteczki, opisać STRASZNĄ PRZYGODĘ MUNI, ale ponieważ netu w domu ciągle nie ma, muszę pilnować, by pańcio nie zabił sąsiada, a potem by pańcia nie zabiła pańcia... :|
Pańcia zaczyna zdradzać objawy zbyt długiego odstawienia od internetu, ostatnio nadużyła rozmaitych alkoholi, a teraz kłóci się z pańciem, więc mam pełne łapy roboty. Kartofel kicha.
Czy Ciocie za mną nie tęsknią...?

Megana

Post » Czw kwi 07, 2011 8:36 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

Nie wiem jaka jest rola sąsiada w tym braku netu, ale może należałoby go zabić?! :evil:
Fil, ugryź w dupę sąsiada (albo wyręcz się Gabunią- bo jej łatwiej wybaczą), jeśli to on przeszkadza w dowozie interenetu... :|

Ciocie tęsknią BARDZO, bardzo, a teraz jeszcze boją się myśleć jakaż to straszna przygoda spotkała Munię?... :strach:

annafreesprit

Post » Czw kwi 07, 2011 12:16 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

I ja w tęskności cała się melduję.
ObrazekObrazekObrazek

ewk@

Od: Pon sty 17, 2011 11:05

Post » Czw kwi 07, 2011 17:57 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

Ja się również melduję, że tęsknię.
I nie wiem jak zdrówko Gabuni, co u Celiny i pozostałych armatek (jak Dupencja?) że o Muni nie wspomnę.

Cała 3 niech ugryzie sąsiada, każdy w inny półdupek !!!

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Czw kwi 07, 2011 18:29 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

annafreesprit pisze:Nie wiem jaka jest rola sąsiada w tym braku netu, ale może należałoby go zabić?!
:

Zasadnicza, bo to jego net... Tylko sąsiad lubi sobie pomajstrować przy necie - przy wszystkim zresztą, bo to skrzyżowanie Pomysłowego Dobromira z upartym MacGyverem.
Poza tym, to przemiły, uczynny, życzliwy i sympatyczny człowiek.
Jednakowoż czasem nowoczesność Go przerasta i wtedy nie mamy netu.
I silne uczucia nami miotają.
Ach, te uzależnienia.

Cytat z popołudnia
Teżet - "Jest net. Leć, korzystaj!"
Meg - "Ale ja nie chcę teraz, chcę wieczorem!"
Teżet - "To nabierz sobie do wiaderka na później..."
...

Megana

Post » Czw kwi 07, 2011 18:32 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

Ty się tu nie tłumacz ale dawaj kolejny odcinek pamiętnika z historią Muni ze szczegółami oraz z dużą ilością zdjęć, szczególnie Celiny i armat!
I napisz jak się zdrowotnie ma Dupencja że o Gabuni nie wspomnę.

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Czw kwi 07, 2011 18:42 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

Megana pisze:.

Cytat z popołudnia
Teżet - "Jest net. Leć, korzystaj!"
Meg - "Ale ja nie chcę teraz, chcę wieczorem!"
Teżet - "To nabierz sobie do wiaderka na później..."
...

Meg-uwielbiam Was :mrgreen: Posikałam się :mrgreen:

A jak tam małe KartoFelisko?
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

[poprzednia][następna]