Piękne, puchate, bezdomne.Jest DT, tylko kota nie ma!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon mar 28, 2011 9:18 Re: Piękne, puchate, bezdomne.Jest DT, tylko kota nie ma!

:ok: :ok: :ok:

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Pon mar 28, 2011 10:56 Re: Piękne, puchate, bezdomne.Jest DT, tylko kota nie ma!

No to super.!!! ewar bardzo się cieszę.!!!!
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Pon mar 28, 2011 11:16 Re: Piękne, puchate, bezdomne.Jest DT, tylko kota nie ma!

Ja też :ryk: Głupio mi już było, bo założyłam watek, a tu żadnych wieści, a kota szkoda,bo to takie ładne i widać,że miziaste.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto kwi 05, 2011 12:50 Re: Piękne, puchate, bezdomne.Jest DT, tylko kota nie ma!

heja, to puchate cudo ma ok.4 lat , została wysterylizowana w 2008 przez TSPZ jako dzika kotka, jest oczywiście zachipowana , po jakimś roku przeniosła się z działek z Kamionki na teren działek Św.Barbary , i tutaj oswoiła ją p.Krysia , dom dla niej już jest dowcip polega na tym ,że Cudo owszem się mizia ale ani myśli wejść do kontenerka czy do klatki łapki , a ja po ostatnich doświadczeniach z na pół oswojonym (też przez p. Krysię) kotkiem obawiam się ,że nie da się jej ot tak wziąść na ręce. Dzisiaj i jutro będę próbowała z jej opiekunką jeszcze raz ją złapać. Ewar jeżeli chodzi o koty wolno żyjące lub porzucone na terenie działek lub ul.Kopernika to dzwoń pod zakocony Stowarzyszeniowy nr- 504010685 .
Mariusz który odpowiadał za program FIO jest przeciwny uszczęśliwianiu tego kota domem na siłę , tylko dlatego ,że jest długowłosy i ładny , kot był wczoraj przez niego wygłaskany przez siatkę , którą widzieliście na zdjęciach, nie ma żadnych kołtunów ani dredów , mimo tego i tak postaram się go "zgarnąć" choćby z powodu p.Krysi która mniej więcej co drugi dzień dzwoni do mnie i rozpacza nad tym cudem

whiskey

Od: Śro sty 19, 2005 22:28

Post » Wto kwi 05, 2011 13:02 Re: Piękne, puchate, bezdomne.Jest DT, tylko kota nie ma!

O, nareszcie jakieś wieści, super !
Whiskey, ja nie jestem z Tarnobrzega, tzn. tam się urodziłam i wychowałam, mam sentyment do tego miasta i tarnobrzeskich kotów, kilka było u mnie na DT, znalazły domki.Teraz w Tbg bywam rzadko.

ewar

Post » Wto kwi 05, 2011 13:09 Re: Piękne, puchate, bezdomne.Jest DT, tylko kota nie ma!

Trzymam wielkie kciuki za,,łapankę,,cuda.
Obrazek

cypisek

Post » Czw kwi 07, 2011 7:05 Re: Piękne, puchate, bezdomne.Jest DT, tylko kota nie ma!

trzymajcie kciuki dalej , chata z ogrodem i kumplami czeka a cudna bestia ma gdzieś wszystkie przysmaczki - zachowuje się tak jakby pamiętała klatkę łapkę.mizia się o nas i o swoją karmicielkę ale na ręce nie da rady jej złapać. dzisiaj dalszy ciąg akcji na wędzoną rybkę. strasznie chcę uniknąć łapania jej w siatkę , zrobiłam to raz w życiu i choć kotu nic się fizycznie nie stało był to dla niego ogromny stres a ja mam do tej pory wyrzuty sumienia i nie pociesza mnie to że kot żyje i ma się super dokarmiany przez p.Krysię.

whiskey

Post » Czw kwi 07, 2011 12:16 Re: Piękne, puchate, bezdomne.Jest DT, tylko kota nie ma!

Trzymam kciuki , jeśli się nie uda jednak warto złapać w tę siatkę.....to szansa....
Obrazek

cypisek

Post » Czw kwi 07, 2011 13:20 Re: Piękne, puchate, bezdomne.Jest DT, tylko kota nie ma!

Rozumiem,że kotka ma DS, o ile da się złapać?

ewar

Post » Pt kwi 08, 2011 9:18 Re: Piękne, puchate, bezdomne.Jest DT, tylko kota nie ma!

tak. ma DS

whiskey

Post » Pt kwi 08, 2011 18:04 Re: Piękne, puchate, bezdomne.Jest DT, tylko kota nie ma!

:ryk: :ryk: :ryk:

ewar

Post » Pt kwi 08, 2011 18:16 Re: Piękne, puchate, bezdomne.Jest DT, tylko kota nie ma!

Jest złapana???
Obrazek

cypisek

Post » Śro kwi 20, 2011 19:58 Re: Piękne, puchate, bezdomne.Jest DT, tylko kota nie ma!

kota nie jest złapana, będziemy starać się dalej , jest zabezpieczona odpchłowo i odkleszczowo , ale na co dzień mam też inne kocie problemy, od wczoraj mamy w domu nowego lokatora bo się komuś odechciało i wywalił na ulicę , a na nową fundację raczej nie można liczyć bo zajmują się psami i to też nie do końca tarnobrzeskimi.poza cudem jest jeszcze jeden kotek któremu musimy pomóc - zwykły burasek , ale oswojony bardzo , wychodzi do nas za siatkę i sprawdza co do miseczek dajemy. puchata ma zaklepany dom stały - poczekają na nią , radzi sobie z pomocą p.Krysi i troszeczkę moją - ale zrozumcie - to jest kot który urodził się i wychował na działkach, nie wejdzie kolejny raz do klatki a i my i p.Krysia na co dzień musimy starać się ogarnąć też inne "niechcieje'

whiskey

Post » Śro kwi 20, 2011 21:32 Re: Piękne, puchate, bezdomne.Jest DT, tylko kota nie ma!

whiskey pisze:kota nie jest złapana, będziemy starać się dalej , jest zabezpieczona odpchłowo i odkleszczowo , ale na co dzień mam też inne kocie problemy, od wczoraj mamy w domu nowego lokatora bo się komuś odechciało i wywalił na ulicę , a na nową fundację raczej nie można liczyć bo zajmują się psami i to też nie do końca tarnobrzeskimi.poza cudem jest jeszcze jeden kotek któremu musimy pomóc - zwykły burasek , ale oswojony bardzo , wychodzi do nas za siatkę i sprawdza co do miseczek dajemy. puchata ma zaklepany dom stały - poczekają na nią , radzi sobie z pomocą p.Krysi i troszeczkę moją - ale zrozumcie - to jest kot który urodził się i wychował na działkach, nie wejdzie kolejny raz do klatki a i my i p.Krysia na co dzień musimy starać się ogarnąć też inne "niechcieje'

Ech życie....trzymajcie się tam dzielnie. :1luvu:
Obrazek

cypisek

Post » Czw kwi 21, 2011 6:22 Re: Piękne, puchate, bezdomne.Jest DT, tylko kota nie ma!

W Tarnobrzegu stowarzyszenie, fundacja, Straż Miejska, a u nas NIC.No cóż, kciuki za łapankę i domki dla kotków :ok: :ok: :ok:

ewar

[poprzednia][następna]