Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie mar 27, 2011 8:24 Re: Rudo szary dom, dwie kotki na tymczasie

O, rany, Asia, ale masz wesoło :lol: Dziewczyny charakterne, widać, Rysio dba o zapasy na lato a Garfildosek to prawdziwy arystokrata :wink: . Cieszę, się, że z jego ząbkami lepiej :ok:
A jak Ty się czujesz?

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Nie mar 27, 2011 8:29 Re: Rudo szary dom, dwie kotki na tymczasie

Oj mam wesoło.... :ryk:
Maluch rośnie jak na drożdżach - ma już 16 centrymetrów 8O
Moje nogi mają wielkość ud - a nic nie mogę brać na odwodnienie bo i tak przez dziurawe nerki ucieka mi białko.... leki zmienione (tzn. dawki podwyższone, czasami nawet dwukrotnie), insulina zmniejszona. A ja się rozglądam już za łóżeczkiem i zabawkami, nosidełkiem, wózkiem 8O
Lista zakupów przeogromna....
A ja już poszłam do weta umawiać się na operację usuwania wszystkich ząbków u Garfildosa, a tu niespodzianka :ok:
Dali mu ostatnią możliwą kombinację sterydu z antybiotykiem i w końcu pomogło :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Nie mar 27, 2011 9:40 Re: Rudo szary dom, dwie kotki na tymczasie

Koniec tego dobrego :!:
po godzinie totalnej bitwy z Nubią skutek jest "wspaniały"; mam szramy, rany cięte i kłute na rękach, nogach, brzuchu i szyi. Mało brakowało abym pazurami dostała po oczach. Pokój zdemolowany - samo sprzątanie zajmie mi pewnie ładne parę godzin.... Palce puchną w oczach, a w domu zabrakło nam spirytusu salicylowego do przemywania zadrapań i reszty ran. Moi lokatorzy wyglądają podobnie - kotka załatwiła trzy pary rąk, nóg i szyi. W efekcie nie pojedziemy do Boliłapki, bo nie mam możliwości złapania tego potwora. Zdaje się, że moje dziecko pójdzie na studia szybciej niż ja oswoję tego dzikusa.

joarkadia

Post » Nie mar 27, 2011 13:24 Re: Rudo szary dom, dwie kotki na tymczasie

Efektem wojny z Nubią są trzy palce zabandażowane i wysmarowane antybiotykiem w szpitalu. Wygląda to dość komicznie - szczególnie jak próbuje sobie zrobić coś do jedzenia :? Nie mogą dać mi normalnego antybiotyku doustnego, bo będzie przechodził przez łożysko i może szkodzić dziecku. Nubia schowała się skutecznie gdzieś - nawet jej nie szukam. Przy okazji znalazłam miejsce jej kuwetkowania - wybrała sobie miejsce za kanapką, oczywiście trudno dostępne :evil:
Nie lubię kotów :(

joarkadia

Post » Nie mar 27, 2011 19:48 Re: Rudo szary dom, dwie kotki na tymczasie

I kupiłam łóżeczko....

joarkadia

Post » Nie mar 27, 2011 19:57 Re: Rudo szary dom, dwie kotki na tymczasie

Gratki z okazji łóżeczka :ok:
Z Nubią faktycznie lipa ... :( , zwłaszcza ten antybiotyk :? . Może za szybko po powrocie się za nią wzięłaś? Jeszcze cię dobrze nie poznała ... nie bardzo wiem, co radzić :( . No i to kuwetowanie, myślałam, że chodzi normalnie do łazienki ...

alix76

Post » Pon mar 28, 2011 6:35 Re: Rudo szary dom, dwie kotki na tymczasie

Ja byłam pewna, że chodzi do łazienki :evil: Kuwetki czyszczone na bieżąco :?

joarkadia

Post » Pon mar 28, 2011 7:55 Re: Rudo szary dom, dwie kotki na tymczasie

Ech, niespodzianki ... ta akurat wyjątkowo mało przyjemna :evil:

alix76

Post » Pon mar 28, 2011 8:06 Re: Rudo szary dom, dwie kotki na tymczasie

Potrzeba dwóch par rąk do obandażowania jednej ręki... nieźle nas Nubia pozałatwiała :evil: Palce bolą i rwą, antybiotyk maże się jak g.... Piszę jedną ręką, bo lewa niesprawna.
Wchodzimy wczoraj z moimi lokatorami ze złożonym łóżeczkiem i zastopowało nas w drzwiach kuchni - Nubia wygryzła Protkę z jej ulubionego miejsca na krześle i tam się rozwaliła. A my baliśmy się wejść do kuchni aby znowu nie załapać się na drapanie i gryzienie. Reszta kociaków ponad przeciętnie grzeczna i przytulasta - w porównaniu z Nubią to nic trudnego :twisted:

joarkadia

Post » Śro mar 30, 2011 9:36 Re: Rudo szary dom, dwie kotki na tymczasie

Nadal potrzeba dwóch rąk do zrobienia opatrunku na mojej lewej ręce..... Wczoraj byłam na ostrym dyżurze, bo ręka coraz bardziej puchnie i boli. Cięcie praktycznie na żywo było, bo lekarka bała się cokolwiek mi podać ze względu na ciąże.....Nie powiem aby uczucia pozytywne co do Nubii zwiększyły mi się po tym zabiegu :evil: Z trudem powstrzymywałam się do krzyczenia :oops: Staw palca cały w ropie :roll:
Odbiło mi się to oczywiście na cukrze w nocy - pobijam rekordy, prawie 550.... Koty mnie obudziły :twisted: Nawet teraz, po całonocnej walce z cukrem, z miską na podorędziu na wszelkie wypadek, leżą cały czas przy mnie - Puszek, Garfildos i Ryś. Co jakiś czas któryś podnosi łepek, patrzy czy dostarczyciel żarcia żyje, ziewa i idzie spać dalej. Nubia schowała się (i bardzo dobrze zrobiła :!: ), a Protka siedzie na oknie i próbuje polować na ptaki, grzeje się w słoneczku.
Nie lubię Nubii :evil:

joarkadia

Post » Czw mar 31, 2011 8:39 Re: Rudo szary dom, dwie kotki na tymczasie

Nubia przemyka się do kuchni na jedzonko i wraca do pokoju, gdzie znalazła jakąś dobrą kryjówkę :evil: patry na mnie takim wzrokiem zaszczutym, że nawet złość na nią trochę mi przeszła :oops: kłocą się z panną protką, ale protka ustępuje tak na wszelki wypadek.
A ja 14 kwietnia znowu do szpitala.... :evil:

joarkadia

Post » Czw mar 31, 2011 8:55 Re: Rudo szary dom, dwie kotki na tymczasie

ech...
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Czw mar 31, 2011 9:05 Re: Rudo szary dom, dwie kotki na tymczasie

joarkadia pisze:Nubia przemyka się do kuchni na jedzonko i wraca do pokoju, gdzie znalazła jakąś dobrą kryjówkę :evil: patry na mnie takim wzrokiem zaszczutym, że nawet złość na nią trochę mi przeszła :oops: kłocą się z panną protką, ale protka ustępuje tak na wszelki wypadek.
A ja 14 kwietnia znowu do szpitala.... :evil:

Oj, to niewesoło ... może Nubii więcej czasu potrzeba ..

alix76

Post » Czw mar 31, 2011 9:21 Re: Rudo szary dom, dwie kotki na tymczasie

Śpieszę donieść, że kociaki mają świetną opiekę jak mnie nie ma - moi lokatorzy mają hopla na punkcie kotów podobnego jak i ja mam. Ryś noszony jest na rękach 8O - nic dziwnego, ze fałdka mu się powiększa w oczach :mrgreen: puszek chyba zastanawia się nad zmianą sypialni, bo tam jest głaskany przez cztery ręcę, a u mnie tylko przez dwie :twisted: garfildosek i Protka też ich bardzo lubią :1luvu:

joarkadia

Post » Czw mar 31, 2011 9:26 Re: Rudo szary dom, dwie kotki na tymczasie

Super! Tylko ich uczul na niedomknięte okna ...

alix76

[poprzednia][następna]