Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - fotki str. 89

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 21, 2011 15:44 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - piątek dwie sterylki

ewar pisze:Moja Brenda musiała mieć kubraczek, ale trwało to kilka sekund, aby zdjąć.Obcięłam rękaw bawełnianej bluzki i ją w to wsadziłam.Wstydzę się :oops: ,ale wkleję zdjęcie.
Obrazek Obrazek

Super pomysł :)
Szkoda, że wcześniej go nie widziałam :)
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Pon mar 21, 2011 18:14 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - piątek dwie sterylki

olafen pisze:
ewar pisze:Moja Brenda musiała mieć kubraczek, ale trwało to kilka sekund, aby zdjąć.Obcięłam rękaw bawełnianej bluzki i ją w to wsadziłam.Wstydzę się :oops: ,ale wkleję zdjęcie.
Obrazek Obrazek

Super pomysł :)
Szkoda, że wcześniej go nie widziałam :)

Nie mój, ale skopiowałam.Wydaje mi się,że taki trykotowy rękaw jest milszy niż gotowe ubranka.Nie miałam z resztą wyjścia.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon mar 21, 2011 19:05 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - piątek dwie sterylki

Conchita pisze:Rekonwalescentki
Obrazek

Kotecek w depresji
Obrazek

Ładnie wyglądają w kubraczkach :) a że są nieszczęśliwe to normalne
zapakowanie w ubranie kot traktuje jako zamach na wolność osobistą :wink:
Moja Yuki też na początku nie umiała w tym chodzić i przewracała się
z żałosną miną i płaczem :lol: a potem pogodziła się i wytrzymała do zdjęcia szwów
czyli chyba prawie dwa tygodnie.
Troczki starałam się tak wiązać,żeby końcówki schować do wewnątrz
a nawet wiązałam jedne z drugimi żeby tylko nie rozwiązała.
Sprytne są :kotek: :)
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Pon mar 21, 2011 20:09 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - piątek dwie sterylki

Mojej siostrze skojarzyły się z czekoladowymi batonikami.Na zadowolone faktycznie nie wyglądają.

ewar

Post » Wto mar 22, 2011 6:55 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - piątek dwie sterylki

Jak minęła noc?

ewar

Post » Wto mar 22, 2011 7:19 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - piątek dwie sterylki

Dobrze, własnie z rana trzasnelismy sobie uroczą sesje w zakoconym łóżku. Mania rozwiązała pól szlafroczka i włożyła dwie lapki w jedna nogawke. Meliska ciagle nie umie.

Wczoraj każda leżała obrazona w swojej budce. Wyciagalismy je na sesje terapeutycznego miziania :)
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Wto mar 22, 2011 8:19 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - piątek dwie sterylki

Czy kotki mają dużą ranę posterylkową?

ewar

Post » Wto mar 22, 2011 9:04 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - piątek dwie sterylki

Nie, niewielkie. U Melisy prawie nie widać. U Mani też prawie nie było widać, ale ponieważ parę razy udało jej się dotrzeć do ranki i kombinować, to teraz wygląda gorzej. Dezynfekujemy, a kubraczek został dziś zawiązany na supełki.
Obrazek

Conchita

Post » Wto mar 22, 2011 9:26 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - piątek dwie sterylki

Wiem,że na rany świetnie działa szare mydło.Tylko,czy na kocie również?
Takie to trochę błędne koło.Rany goją się lepiej, kiedy jest dostęp powietrza, a nie można pozwolić,aby sobie ją rozdrapała.No nic, trzeba czekać,aż się zagoi.

ewar

Post » Śro mar 23, 2011 11:24 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - piątek dwie sterylki

Na poczatku nie byłam zadowolona że tak szybko znalazł się DS dla Mani.Chciałam jeszcze trochę nacieszyć oko tym cudem.Bo Mania to taka kotunia na widok której zaciskasz zęby żeby nie "udusić . Cały czas w gotowości do głaskania.Chcesz? to głaskaj - no problem. Ale jak widzę jaki dom ma ta modelka ( figura jak z kocich wybiegów no nie?) to już się zamykam. Żeby chociaż niektórym kotom takie się trafiały .Marzenia! A na pocieszenie czasem puszczam sobie filmik z Manią w roli głównej i uśmiecham się. Nie muszę mówić ,że to kino akcji!!!! Pozdrawiam
Ostatnio edytowano Śro mar 23, 2011 12:03 przez dolina10, łącznie edytowano 1 raz

dolina10

Od: Wto gru 28, 2010 10:53

Post » Śro mar 23, 2011 11:57 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - piątek dwie sterylki

jak tam rekonwalescentki?
a babcia Emma?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Śro mar 23, 2011 12:24 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - piątek dwie sterylki

Dolina 10 to moja siostra,Dorota.Niezakocona,ale opiekuje się od kilku lat kotem Józkiem, pięknym burasem, którego terytorium jest HSW, największy zakład w regionie.Kot wybredny, je suchą Josera, Acanę, surową wołowinę, indyka..itd.Jest odrobaczany,zabezpieczany przed kleszczami.To tak dla wyjaśnienia.Poza tym wielbicielka Taci i moich kotów.Filmików z Manią ma kilka, ale nie potrafi ich wrzucić na forum, pod tym względem jesteśmy podobne do siebie.

ewar

Post » Śro mar 23, 2011 13:54 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - piątek dwie sterylki

Witam serdecznie siostrę Ewar :)

Koty czują się już całkiem nieźle. Trochę mają jeszcze depresji kubraczkowej, ale jest zdecydowanie lepiej. Obejrzę im dzisiaj brzuszki i może zaryzykuję zdjęcie ubranek.

Mania ma nową koncepcję spania. Otóż do niedawna M&M's spały na kołdrze między nami. Teraz Mela nadal śpi na kołdrze. Natomiast od kilku dni budzę się i pomiędzy twarzą moja i TŻ-ta widzę uśmiechniętą twarz Mani 8) Kotecek leży pod kołdrą łapkami do góry i trzyma główkę na poduszce, jak człowiek :twisted: Pokazałabym fotę, ale mam na nich również śpiącego TŻta, mógłby nie być zachwycony ;)

Babcia Emma czuje się doskonale, przynajmniej psychicznie, ale z powodu wielkich łysych placków za uszami nadal nie nadaje się do fotografowania. To jedyny kot, jakiego znam, który nie lubi spać z ludźmi. Przychodzi tylko rano sobie porozmawiać z nami :ryk: (jest strasznie gadatliwa).
Obrazek

Conchita

Post » Śro mar 23, 2011 17:58 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - piątek dwie sterylki

Ja chcę zobaczyć zdjęcie!!!! TŻ-a można wykadrować, jak nie chce upubliczniać swego wizerunku.

ewar

Post » Czw mar 24, 2011 22:57 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - piątek dwie sterylki

Dzieci nareszcie bez kubrakow. Wetka mówiła, żeby do niedzieli, ale one miały już załamanie nerwowe. Dzisiaj szaleją, cieszą sie, są jak nowe. Brzuszki wyglądają dobrze.

Emma doprowadza mnie do szału. Coraz wiecej rzeczy jej nie smakuje :evil: ma apetyt, jak coś lubi, nie wyglada to na chorobę, po prostu strasznie wydziwia. Nie chce nawet rzeczy, które jadła wcześniej.
Obrazek

Conchita

[poprzednia][następna]