Nim..3 Schr.Łódź- Maciuś bez domu:( Rudiś...:((

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie mar 20, 2011 14:48 Re: Nim...3 SchŁódź Napoleon w domu PERSIK odszedł dziś[']

03.03.2011
Duszek686 pisze:Na Gojawiczyńskiej, przy bloku, gdzie mieszka Mrusia i jej Duża, spaceruje sobie kicia i jest najprawdopodobniej w ciąży... Podobno jest strasznie gruba... :roll:
Ludzie ją dokarmiają, ale ona chyba regularnie nie przychodzi...
Nie wiem, czy coś się da z tym zrobić...

17.03.2011
annskr pisze:Duszek686 :!: :!:
Miałaś mnie z tą panią wymienić telefoniami, jeśli kotka pękata, czas goni :!: :!:

Dodzwoniłam się do tej pani w sobotę rano, wcześniej nie odbierała telefonu. Kotka jakiś tydzień temu urodziła.

Kilka wskazówek na podobne sytuacje

wariant A - pogadać z karmicielami, namówić ich, by złapali kotkę i zawieźli na sterylkę, pożyczyć im klatkę-łapkę, pomóc sfinansować sterylkę, poinformować, że sterylka w wysokiej ciąży jest możliwa i bezpieczna

wariant B - jw, tylko dodatkowo pomóc złapać kotkę, czyt. postać przy klatce i zawieźć do lecznicy

wariant C - skontaktować mnie z karmicielami z a n i m kotka urodzi, może udałoby się ja złapać. Telefon w profilu.

Szalony Kot pisze:Rany, tylu zwierzakom się udało :ok: :ok: :ok:
Kto następny potrzebuje pomocy..?
Właśnie ta kocia rodzinka - kocięta, które wcale nie musiały się urodzić.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pon mar 21, 2011 8:47 Re: Nim...3 SchŁódź Napoleon w domu PERSIK odszedł dziś[']

Szalony Kot pisze:Do kiedy miot nazywa się ślepym..?
Do otwarcia oczek - ok.tygodniowe kociaki

Szalony Kot pisze:I czy wiadomo, gdzie kotka przebywa? Co ma do dyspozycji?
Jest przy bloku, w którym mieszka opiekunka kotki wyadoptowanej ze schroniska. Stały kontakt z nią ma Duszek686.

Ja nie dam rady tym się zająć - po ostatnim tygodniu, kiedy nie był w mnie w domu 8-22ga - praca i łapanki - muszę nadgonić zaleglości. Szczególnie że bieżących spraw też sporo.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Pon mar 21, 2011 14:58 Re: Nim...3 SchŁódź Napoleon w domu PERSIK odszedł dziś[']

Jeśli będą wiadomości o maluszkach- Duszku proszę wklej

Tymczasem mam pytanie o parę Paris i Hiltona- dzięki wielkie Marta :1luvu: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pon mar 21, 2011 15:02 Re: Nim...3 SchŁódź Napoleon w domu PERSIK odszedł dziś[']

ruru pisze:Tymczasem mam pytanie o parę Paris i Hiltona- dzięki wielkie Marta :1luvu: :ok:

Trzymam kciuki :ok: i czekam na info

mgska

Od: Sob sty 12, 2008 18:50

Post » Pon mar 21, 2011 17:11 Re: NimBędzieZaPóźno3 Schr.Łódź Paris i Hilton niewinni skazani

Przypomnę tę parę niewinnych skazańców
teraz Paris i Hilton
kochane słodkie koty- ich państwo poszli do więzienia, dzieci do domu dziecka...
koty trafiły do schroniska- podobno wylizywały majonez, kiedy po nie przyszli..
to cudowne kochane istotki- malutka Paris ma zrosty po kk na obu oczkach (troszkę tak jak Timonek) ale cos na te oczka widzi, do adopcji koniecznie razem- opiekują się sobą i są dla siebie wsparciem...namiar może być na mnie
tutaj rozpiska z ich boksu
Obrazek
Troszkę zdjęć
Obrazek
Obrazek
Hilton
Obrazek
Paris
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Pon mar 21, 2011 17:46 Re: NimBędzieZaPóźno3 Schr.Łódź Paris i Hilton niewinni skazani

Aniu, wiem, że jesteś zła...
Strasznie mi przykro, że kotka urodziła...
Szkoda, że tak wyszło, ale ja się jakoś winna tej sytuacji nie czuję...
Wpisałam prośbę o zajęcie się sprawą na wątku " po drugiej stronie podwórka".
Wchodziłam tam przez 2 kolejne dni, ale odzewu nie było.
Przykro mi, ale nie śledzę wszystkich wątków na forum, nie codziennie zaglądam na każdy... W pracy w ogóle nie mam dostępu do netu...
Jeśli ktoś chce się ze mną skontaktować, najlepiej zadzwonić, wysłać sms-a czy choćby pw.
Nic takiego nie dostałam.
Jak tylko dowiedziałam się, że chcesz pomóc - podałam Ci telefon...

Z P. Małgosią też się rozmawiało na temat kotki mało konkretnie...
Bo niby przychodzi, ale właściwie nie zawsze... Kiedy - to ona nie wie... Kiedy jest karmiona - też nie bardzo wie... Potem mówiła, że kotka przestała przychodzić... itd...

Sama się tym zająć nie mogę... Ze względów czasowych i finansowych również... To dla mnie drugi koniec miasta
P. Małgosia ma dać znać, kiedy będzie wiedziała coś konkretnego - czy maluchy wychodzą i gdzie są... Oczywiście - dam znać - na wątku "podwórkowym"...
Mogę pomóc w łapance, ale sama się tego nie podejmę, bo kompletnie się na tym nie znam...

Trzymam kciuki za Paris i Hiltona :ok: :ok: :ok:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Wto mar 22, 2011 9:46 Re: NimBędzieZaPóźno3 Schr.Łódź Paris i Hilton niewinni skazani

Duszek686 pisze:Aniu, wiem, że jesteś zła...
Strasznie mi przykro, że kotka urodziła...
Szkoda, że tak wyszło, ale ja się jakoś winna tej sytuacji nie czuję...
Wpisałam prośbę o zajęcie się sprawą na wątku " po drugiej stronie podwórka".
Wchodziłam tam przez 2 kolejne dni, ale odzewu nie było.
Przykro mi, ale nie śledzę wszystkich wątków na forum, nie codziennie zaglądam na każdy... W pracy w ogóle nie mam dostępu do netu...
Jeśli ktoś chce się ze mną skontaktować, najlepiej zadzwonić, wysłać sms-a czy choćby pw.
Nic takiego nie dostałam.
Jak tylko dowiedziałam się, że chcesz pomóc - podałam Ci telefon...

Z P. Małgosią też się rozmawiało na temat kotki mało konkretnie...
Bo niby przychodzi, ale właściwie nie zawsze... Kiedy - to ona nie wie... Kiedy jest karmiona - też nie bardzo wie... Potem mówiła, że kotka przestała przychodzić... itd...

Sama się tym zająć nie mogę... Ze względów czasowych i finansowych również... To dla mnie drugi koniec miasta
P. Małgosia ma dać znać, kiedy będzie wiedziała coś konkretnego - czy maluchy wychodzą i gdzie są... Oczywiście - dam znać - na wątku "podwórkowym"...
Mogę pomóc w łapance, ale sama się tego nie podejmę, bo kompletnie się na tym nie znam...

Trzymam kciuki za Paris i Hiltona :ok: :ok: :ok:

Ja też nie czytam wszystkich wątków. Z powodów analogicznych jak Ty. Natomiast jeśli jakiś kot potrzebuje pomocy, a ja nie jestem w stanie jej udzielić, wpisuję się na inne łódzkie wątki, wysylam pw, dzwonię.

Mój odzew na wątku był, chyba nawet tego samego dnia - z informacją, że jeśli kotka oswojona, to do kontenera i na sterylkę, jeśli dzika - klatka łapka.
Telefon dostałam do Ciebie w czwarterk 17 lutego - po naszej rozmowie w lecznicy.

Jesteś w grupie wolontariuszek schroniskowych, współpracujesz z Kotylionem, który ma klatki, łapie i sterylizuje koty.
Mnie znasz, wiesz, co robię, widzimy się bardzo często w lecznicy - może wystarczyło zadzwonić do Andorki z Kotyliona, do mnie? Spytać Anie z Centrum, co można zrobić? Nie twierdzę, że daloby się / zdążyło tę kotkę złapać przez okoceniem, ale może warto było spróbować?
Naprawdę, tak jak napisałaś 03.03.2011
Duszek686 pisze:Nie wiem, czy coś się da z tym zrobić...

Dla mnie koniec tematu - z prośbą, byś w analogicznej sytuacji albo dała opiekunom kota mój numer, albo mnie - ich, wtedy zadzwonię.
Nie obiecuję, że wszystko złapię, załatwię itp, nie jestem cyborgiem, moje możliwości są bardzo ograniczone, może nawet bardziej niż Twoje,. Ale spróbuję.

I jeszcze prośba - byście zajęły się tą kotką i kociakami za 5-6tygodni. Nie sama, jest Was w końcu grupa. I nie tylko przez opisanie problemu na wątku..
Instrukcja - jeśli kotka dzika, połapać wszystkie kociaki, włożyć je do kontenera, kontener przystawić do klatki i łapać kotkę Jeśli choć jeden kociak zostanie na wolności, mała szansa, że kotka wejdzie. Kociaki do adopcji, kotka do sterylizacji i wypuszczenia. Jeśli kotka oswojna - lapanka pójdzie łatwiej, kotka też do adpcji.
Obsługa klatki łapki jest tak prosta, że najstarsze i naprostsze karmicielki dają sobie z nię radę. Główna i jedyna technika - cierpliwość.
Ostatnio edytowano Wto mar 22, 2011 12:37 przez kalewala, łącznie edytowano 1 raz

kalewala

Post » Wto mar 22, 2011 10:40 Re: NimBędzieZaPóźno3 Schr.Łódź Paris i Hilton niewinni skazani

Kciuki mocne za Paris i Hiltona.

I szacun dla Was wszystkich.
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Wto mar 22, 2011 11:51 Re: NimBędzieZaPóźno3 Schr.Łódź Paris i Hilton niewinni skazani

Pani która pyta o Paris i Hiltona mieszka w Poznaniu.
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Wto mar 22, 2011 11:55 Re: NimBędzieZaPóźno3 Schr.Łódź Paris i Hilton niewinni skazani

ruru pisze:Pani która pyta o Paris i Hiltona mieszka w Poznaniu.

a niech i mieszka w Honolulu,byle toby był TEN domek :wink: :ok:
kciuki za rozmowy :ok: :ok:
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Od: Nie cze 22, 2008 14:10

Post » Wto mar 22, 2011 12:01 Re: NimBędzieZaPóźno3 Schr.Łódź Paris i Hilton niewinni skazani

he he do Honolulu to w takim razie byłby transport by Ciepła :mrgreen: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Wto mar 22, 2011 12:02 Re: NimBędzieZaPóźno3 Schr.Łódź Paris i Hilton niewinni skazani

ruru pisze:Pani która pyta o Paris i Hiltona mieszka w Poznaniu.

to ta z allegro?
ale je wypatrzyła.

mgska

Od: Sob sty 12, 2008 18:50

Post » Wto mar 22, 2011 12:03 Re: NimBędzieZaPóźno3 Schr.Łódź Paris i Hilton niewinni skazani

Poznań to nie koniec świata, trochę osób tam jest :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

[poprzednia][następna]