Wyrzucona kotka Balbinka szuka DS! Balbisia ma już DS:))))))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt mar 18, 2011 7:56 Re: Wyrzucona kotka Balbinka szuka DS!! Czy ktoś ją pokocha??

Kciuki są cały czas :D :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Nie mar 20, 2011 16:41 Re: Wyrzucona kotka Balbinka szuka DS!! Czy ktoś ją pokocha??

No i do d.... :placz: :placz:

Zgłosiły się 3 domy naraz i.... :evil: nie wypalił żaden :cry: :cry:

Pierwszy był z Krosna, pani szukała kotka dla swojej mamy, której odszedł 20-letni kot. Pani godziła się na wizytę przedadopcyjną, warunek był jeden - dowóz kota (nie było z tym problemu). Pani od razu powiedziała, że pokaże zdjęcia Balbinki mamie, jak mama zaakceptuje, to się jeszcze odezwie.
Nie odezwała się - rozumiem :(

Drugi dom był z Łańcuta (bliżej), w tygodniu pani była z wizytą u Balbinki (Balbi za bardzo się nie popisała, bo wiała, zresztą ona ostatnio mnie nie bardzo lubi, bo zakrapiam oko, które jej ciągle łzawi). Ale pani niby rozumiała, że kotka zestresowana, bo ktoś obcy w domu. Pani wzięła do poczytania tekst umowy adopcyjnej, dzisiaj ja miałam jechać zzobaczyć warunki, byłyśmy umówione. A wczoraj pani zadzwoniła, że już wzięli kota ze wsi, bo przestraszyła się umowy adopcyjnej, w której wyczytała ponoć, że....ja mogę im w każdej chwili kotka odebrać :strach: (nie mam pojęcia,gdzie to wyczytała!!!)
Oczywiście kotka ze wsi przecież nikt nie będzie sprawdzał, jak żyje i czy żyje, zawsze jeden z głowy...

Trzeci dom zadzwonił w tym samym czasie, właściwie to dom idealny, bo jest tam 8-miesięczny wykastrowany kocurek i pani szuka dla niego towarzystwa. Mieszkanie w bloku, właściwie byłam zdecydowana tam właśnie dać Balbinkę (oczywiście po dokładnym przepytaniu domku). Pani była bardzo zainteresowana, w piątek miała przyjechać z wizytą do Balbinki, ale miała jeszcze wcześniej zadzwonić, bo miała rano jakiś wyjazd i nie wiedziała dokładnie, o której godzinie wróci.
Nie zadzwoniła do dzisiaj i nie wierzę już, że zadzwoni :(

To tyle...

Przez pół roku nikt nawet nie zapytał o Balbinkę :( W końcu zgłosiły się 3 domy, wydawało się, że mogę wybierać, a tutaj też....nic z tego (mówiąc delikatnie :twisted: )

czyli jesteśmy w punkcie wyjścia...nie ma coś ta kotka szczęścia :cry: :cry:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Nie mar 20, 2011 16:51 Re: Wyrzucona kotka Balbinka szuka DS!! Czy ktoś ją pokocha??

czyli standard :mrgreen:
przykre ale normalne. Mnie najbardziej złości olewnictwo i brak kultury. Nic by nikomu nie szkodziło zadzwonić, puscić sms-a czu na maila wieści,ze nie przyjedziemy i sprawa nieaktualna. Dobrze,ze nie poszła do tak mało wychowanych domków. Choć to nie wyklucza ,ze zadzwonią bo coś poplątało plany.
Swego czasu miałam dwupak do adopcji.Dzwoniła pani,ze są zdecydowani .Chłopcy byli chorzy ale oni i tak chcieli przyjechac, pogadać, obejrzeć. Jeszcze z drogi dzwonili,ze już sa w poblizu. To było półtora roku temu...

Mała znajdzie dobry i kochający dom. odnawiaj ogłoszenia i nie trać nadziei.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie mar 20, 2011 17:47 Re: Wyrzucona kotka Balbinka szuka DS!! Czy ktoś ją pokocha??

Dokładnie , za dom dla Balbinki :ok: :ok: :ok: :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Pon mar 21, 2011 21:38 Re: Wyrzucona kotka Balbinka szuka DS!! Czy ktoś ją pokocha??

Nie żałuj tych domków, jeżeli na początku zachowały sie tak nieodpowiedzialnie, to znaczy, że potem mogło byc tylko gorzej :ok: Ja też nie lubię tych telefonów. Ale są ludzie, którzy biorąc kota nie mają pojęcia, że on nie je whiskasa, nie pije mleka i nie spada na cztery łapy. Ale jak się z nimi dłużej pogada, to robią wielkie oczy i mówią aha, to ja nie wiedziałam i w taki domek warto inwestować . Taki, który nie wie jeszcze dużo , ale da sie urobić i jest otwarty na współprace i wiedzę :ok:
Balbinka znajdzie taki dom :ok:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Pon mar 21, 2011 21:59 Re: Wyrzucona kotka Balbinka szuka DS!! Czy ktoś ją pokocha??

ASK@ pisze:czyli standard :mrgreen:
przykre ale normalne. Mnie najbardziej złości olewnictwo i brak kultury. Nic by nikomu nie szkodziło zadzwonić, puscić sms-a czu na maila wieści,ze nie przyjedziemy i sprawa nieaktualna. Dobrze,ze nie poszła do tak mało wychowanych domków. Choć to nie wyklucza ,ze zadzwonią bo coś poplątało plany.
Swego czasu miałam dwupak do adopcji.Dzwoniła pani,ze są zdecydowani .Chłopcy byli chorzy ale oni i tak chcieli przyjechac, pogadać, obejrzeć. Jeszcze z drogi dzwonili,ze już sa w poblizu. To było półtora roku temu...

Mała znajdzie dobry i kochający dom. odnawiaj ogłoszenia i nie trać nadziei.

Wiesz co, po słynnej oszukańczej akcji adopcji mojej Lili, nic mnie już nie zdziwi :evil: (mogę podesłać linka, jak nie znasz tej historii, bo to już było mistrzostwo świata w krętactwie)

A tymczasem Balbinka niczym się nie przejmując, z wdziękiem prezentuje swoją nową pozycję odpoczynkową :lol: :ryk:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Pon mar 21, 2011 22:13 Re: Wyrzucona kotka Balbinka szuka DS!! Czy ktoś ją pokocha??

Jaka elegancka dama :P :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Pon mar 21, 2011 22:30 Re: Wyrzucona kotka Balbinka szuka DS!! Czy ktoś ją pokocha??

Fotki coraz ładniejsze :mrgreen:
Zuzia, możesz do mnie tego linka z krętactwami podesłać... :roll:
"Niektórym ludziom aż chce się przybić piątkę! ...W twarz. ... Krzesłem."
Obrazek
Obrazek
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ludmiłku... [*] żegnaj Najukochańszy Przyjacielu...30.12.2011r.
Mikusiu... [*] Ty też...17.04.2013r.
Obrazek

Szejbal

Od: Czw maja 08, 2008 23:16

Post » Pon mar 21, 2011 23:08 Re: Wyrzucona kotka Balbinka szuka DS!! Czy ktoś ją pokocha??

Szejbal pisze:Fotki coraz ładniejsze :mrgreen:
Zuzia, możesz do mnie tego linka z krętactwami podesłać... :roll:

Jutro Ci podeślę, bo dzisiaj już padłam :P
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Wto mar 22, 2011 9:05 Re: Wyrzucona kotka Balbinka szuka DS!! Czy ktoś ją pokocha??

Niezła lala się zrobiła z Balbisi ;) Piękna jest, a jaka wytworna :P
Obrazek

http://www.planetapupila.pl - najtańszy sklep w Warszawie!

Jus87

Od: Wto sie 17, 2010 13:01

Post » Wto mar 22, 2011 9:18 Re: Wyrzucona kotka Balbinka szuka DS!! Czy ktoś ją pokocha??

szczegółów nie pamietam,ale śledziłąm watek Liluni.
Osobiście na forum miałam osobę co miała już adoptować moja kocię. Potem zamilkła totalnie jak przyszło do dogrania szczegółów. Jeśli na forum zdarzaja sie takie numery :mrgreen: o czego wymagać od innych? Mimo wszystko przykro, bo nikt kotó an siłę nie wpycha i należało by trochę szcunku okazać kotu i opiekunom.
Kocia jest śliczna.Powolutki, powolutu zmierza do kochanego domku.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto mar 22, 2011 11:09 Re: Wyrzucona kotka Balbinka szuka DS!! Czy ktoś ją pokocha??

viewtopic.php?f=13&t=125230
tu jakas osoba pojawia się i znika, na gg też jej nie ma

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Wto mar 22, 2011 15:45 Re: Wyrzucona kotka Balbinka szuka DS!! Czy ktoś ją pokocha??

zuziu, Balbinka, przecudnej urody, :ok: :ok: :ok: :ok: za kochający domek :D
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Śro mar 23, 2011 22:58 Re: Wyrzucona kotka Balbinka szuka DS!! Czy ktoś ją pokocha??

Balbisia pozdrawia ze swojego ukochanego miejsca, czyli z parapetu :D

Obrazek

i wciąż oczekuje na domek :D
Obrazek

ale znowu nastała cisza...
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

[poprzednia][następna]