K-ów, "epidemia" FIP ;(( Masza odeszła ;( Hymen też;(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 19, 2011 18:48 Re: K-ów, tniemy, pełną parą :)

Tweety pisze:
_namida_ pisze:Oki, odbyłam poważne rozmowy ;) i Hymen idzie do Teodora, a dla drugiej pani będziemy szukać innego kota. Stwierdziła że jeśli ma być szczęśliwszy w towarzystwie kotów to trudno, jego dobro się liczy przede wszystkim :ok: Kot dla pani powinien być w miarę młody (tak do półtora roku), nie może być czarny ponieważ poprzedni kot który zmarł był czarny i nie może być biały ze względu na kłaki, ponieważ pani ma prawie wszystko ciemne w domu (żeby było tak chociaż z pół na pół). Pani pracuje w szpitalu na zmiany 12 h, więc jest w jeden dzień cały, a w drugi nie ma jej przez tyle czasu, kot musi być taki, że nie będzie cierpiał z tego powodu. Pani jest doświadczoną kociarą, poradzi sobie i ze strachulcem i z charakternym kotem (chciała wziąć Ryfkę, ale zrezygnowała ze względu na białe kłaki - chyba się zbyt dobrze mojemu dywanowi przyjrzała :wink:).
Będę się z nią jeszcze kontaktować, może po prostu pójdziemy do Kociarni i się w którymś zakocha.

Jeśli chodzi o Maszę - spadłby mi kamień z serca. Rozumiem, że dom wychodzący?

dom z ogrodem, gdzieś na końcu ślepej ulicy przy cmentarzu. Trzeba oczywiście jechać i sprawdzić jak to wygląda.

A pani jednak nie decyduje się na Rudiego? a Portos?

Cmentarna Masza :mrgreen:
Portos prawie cały biały, o Rudim nie wiem. Pani nie miała za bardzo czasu rozmawiać, bo w pracy.
Mamy się kontaktować na pocz. przyszłego tygodnia. Może sobie przemyśli tego Rudego do poniedziałku ;)

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Sob mar 19, 2011 19:13 Re: K-ów, tniemy, pełną parą :)

proszę, nie karmcie dorosłych kotów karmą dla kittenów i bejbików!! zwłaszcza ta dla bejbików droga jest jak cholera i kupiona na czas sezonu a tu ponoć połowa już podana :(

Miszelina schowała ją teraz więc niech nikt nie przekopuje się w poszukiwaniu tego dobrego w małych puszkach i na tackach.
I dlaczego otwierane są kolejne worki z suchą karmą, skoro jest duża puszka z karmą?
Kto wziął dwa worki eukanuby? Była dla p. Heleny
Lutro, brałaś klucz?

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Sob mar 19, 2011 19:44 Re: K-ów, tniemy, pełną parą :)

Takie mam, mam 5 miesięcy, jest kobietą, kocha inne koty. Na ludzi tylko syka, ale idzie ku dobremu.
Jakby ktoś miał odorbinę cierpliwości i chcial kota do towarzystwa, to reklamujcie Lilkę, zwana też Blondyną. Chciałam poczekać z jej adopcją aż lenon wydobrzeje, ale trace nadzieję, że to kiedyś nastapi :-(

Obrazek

Obrazek
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Sob mar 19, 2011 20:18 Re: K-ów, tniemy, pełną parą :)

Piękna Blondyna :)
Obrazek

Kinga Warmijska

Od: Śro sie 11, 2010 17:39

Post » Sob mar 19, 2011 20:20 Re: K-ów, tniemy, pełną parą :)

śliczna :1luvu:
A w kombinacie podobno kolejne koty się kręcą koło budynku w którym mój ojciec pracuje... I marcują :strach: Póki co nic o nich nie wiemy, zasięgnę w tygodniu więcej informacji i będziemy kombinować jak je złapać.
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Sob mar 19, 2011 20:52 Re: K-ów, tniemy, pełną parą :)

Czy ktoś w międzyczasie nie zrobił zdjęcia Grzebykowi?
Może być zwykłą komórką... Taki piękny kot i trzeba mu dobry PR zrobić!
:?:

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Sob mar 19, 2011 21:43 Re: K-ów, tniemy, pełną parą :)

Tweety pisze:proszę, nie karmcie dorosłych kotów karmą dla kittenów i bejbików!! zwłaszcza ta dla bejbików droga jest jak cholera i kupiona na czas sezonu a tu ponoć połowa już podana :(

Miszelina schowała ją teraz więc niech nikt nie przekopuje się w poszukiwaniu tego dobrego w małych puszkach i na tackach.
I dlaczego otwierane są kolejne worki z suchą karmą, skoro jest duża puszka z karmą?
Kto wziął dwa worki eukanuby? Była dla p. Heleny
Lutro, brałaś klucz?

Podana połowa połowy, znaczy 1/4 bejbików znikło. Schowałam wszystko (suche i mokre) dla kittenów. Są dwie puszki z karmą suchą duże, stoją koło drzwi do cat-roomu, tam, gdzie żwirek. Jeżeli koty nie mają specjalnej karmy, jak obecnie Stalka i Grzebyk, to trzeba brać z tych puszek.

Wieczorem koty dostały wołowinę, objadły się do wypęku i poszły spać.

Przypominam o konieczności odbioru kluczy: z listy wynika, że klucza do dolnego zamka nie mają jeszcze trzy osoby dyżurujące: Kinga Warmijska, Milu i _Namida_. Dzisiaj na stole czekały na nie jeszcze trzy klucze. A Lutra też się nie podpisała na liście, więc pewnie klucza nie brała. Czyli jeszcze jeden klucz trzeba dorobić.

Grzebyk (a może Dyzio?) ma mieć wizytę we wtorek. Proszę o kciuki.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Sob mar 19, 2011 21:49 Re: K-ów, tniemy, pełną parą :)

miszelina pisze:
Przypominam o konieczności odbioru kluczy: z listy wynika, że klucza do dolnego zamka nie mają jeszcze trzy osoby dyżurujące: Kinga Warmijska, Milu i _Namida_. Dzisiaj na stole czekały na nie jeszcze trzy klucze. A Lutra też się nie podpisała na liście, więc pewnie klucza nie brała. Czyli jeszcze jeden klucz trzeba dorobić.

Nie brała. Kocuria była, wpuściła, a że ja Madame miałam na aucie i nową Panią madame, to nie myślałam.
Parodon. Gdyby ktoś miał kota, co jeść ma Urinary, to w krakvecie jest promo, 65 pln za 1,5 kg + 12 saszetek.
Madame ma się super, co potwierdziły badania moczu oraz badanie krwi, które się nie powiodło, bo kot miał 100 nóg i 1000 zębów.
Dexter w domu, napiszę do ogłaszarek.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Nie mar 20, 2011 0:09 Re: K-ów, tniemy, pełną parą :)

no to na pewno jeden klucz trzeba dorobić.
Animonda carny kitten też, jak napisane, jest dla kittenów czyli małych kociąt. Jest w małych puszkach, 200-gramowych i ma zostać na czarna godzinę czyli moment gdzie kociaki zaczną być przynoszone koszykami co z uporem maniaka wpierały mi dzisiaj co najmniej dwie koleżanki, że tak będzie :twisted:
A co z ta eukanubą? to było 2 x 2 kg, ktoś brał dla jakiejś karmicielki, kotów z ulicy? Miało być notowane w zeszycie ...Abstrahując od zapytania się, bo może jest coś dla kogoś przeznaczone jak w przypadku tej karmy.

Tweety

Post » Nie mar 20, 2011 9:02 Re: K-ów, tniemy, pełną parą :)

Tweety pisze:no to na pewno jeden klucz trzeba dorobić.
Animonda carny kitten też, jak napisane, jest dla kittenów czyli małych kociąt. Jest w małych puszkach, 200-gramowych i ma zostać na czarna godzinę czyli moment gdzie kociaki zaczną być przynoszone koszykami co z uporem maniaka wpierały mi dzisiaj co najmniej dwie koleżanki, że tak będzie :twisted:
A co z ta eukanubą? to było 2 x 2 kg, ktoś brał dla jakiejś karmicielki, kotów z ulicy? Miało być notowane w zeszycie ...Abstrahując od zapytania się, bo może jest coś dla kogoś przeznaczone jak w przypadku tej karmy.

Mam do dania 8 puszek Carny Kittenów, co ich nie ośmielam się dać mojemu KICIUSIOWI pięciokilogramowemu, zwłaszcza po rozmowie z 2 koleżankami doświadczeńszymi ode mnie ;)
Do odebrania przy okazji chlebka np.

Annazoo

Post » Nie mar 20, 2011 9:58 Re: K-ów, tniemy, pełną parą :)

W kociarni poranny spokój, wszystkie koty ok. Tylko u Stalki troszkę luźniejsza kupka. No i bozita puszkowa nie jest przysmakiem, wszystkie wolały brocconis.

W cat-roomie dostawiłam dodatkową miseczkę, jako że Oluś dopchać się nie mógł do mokrego. Z wdzięczności zamruczał do mnie.

Dla Stalki na wieczór jest połowa saszetki urinary w lodówce na drzwiach.

Pożegnałam się z Gipsy i Monetką, bo nie wiem, czy ta druga też przed wtorkiem nie trafi do nowego domu. Bo coś takie słuchy mnie doszły....
Obrazek

miszelina

Post » Nie mar 20, 2011 10:09 Re: K-ów, tniemy, pełną parą :)

Czy ktoś może mnie zastąpić na dyżurze jutro rano?

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Nie mar 20, 2011 10:36 Re: K-ów, tniemy, pełną parą :)

Annazoo pisze:

Mam do dania 8 puszek Carny Kittenów, co ich nie ośmielam się dać mojemu KICIUSIOWI pięciokilogramowemu, zwłaszcza po rozmowie z 2 koleżankami doświadczeńszymi ode mnie ;)

a mogą na razie leżeć u Ciebie skoro jeszcze nie ma maluchów? bo boję się, ze znowu radośnie zostaną podane nie temu komu trzeba a już nie ma gdzie chować :wink:

czy ktoś ma telefon do Jasdor? albo do Wandy, która będzie dzisiaj w Krakowie?

Tweety

Post » Nie mar 20, 2011 10:49 Re: K-ów, tniemy, pełną parą :)

Tweety pisze:
Annazoo pisze:

a mogą na razie leżeć u Ciebie skoro jeszcze nie ma maluchów? bo boję się, ze znowu radośnie zostaną podane nie temu komu trzeba a już nie ma gdzie chować :wink:

czy ktoś ma telefon do Jasdor? albo do Wandy, która będzie dzisiaj w Krakowie?

Niech leżą, dajcie znać gdy będą potrzebne.
:)

Annazoo

Post » Nie mar 20, 2011 10:58 Re: K-ów, tniemy, pełną parą :)

queen_ink pisze:Czy ktoś może mnie zastąpić na dyżurze jutro rano?

Z tego co wiem, ma być Kierownik :wink:
Obrazek

miszelina

[poprzednia][następna]