FZL - B-B - 45kotów ! potrzebna każda pomoc !

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw mar 10, 2011 9:10 Re: Fundacja Zmieńmy Los, śmietnikowy Edek bez łapki choruje

W tej chwili bezpośredniego zagrożenia życia Edka nie ma. Ale katar wciąż poważny, w nosku pękają naczynka, zobaczymy jak będzie dalej. Przyszły wyniki. Bardzo wysoka leukocytoza , lekko podniesiony mocznik. Reszta w normie. Jeśli po leczeniu kataru leukocyty nie spadną to będziemy robić testy na wirusy. Niestety Edek nadal bardzo się boi. Stres na pewno nie pomaga mu w powrocie do zdrowia. Nadal straszna chudzinka z niego :( Bardzo lubi mokre jedzonko jakby ktoś miał na zbyciu jakieś saszetki. Najlepiej conva ale może być cokolwiek.

Natomiast w stanie zagrożenia życia jest Franek. Nasz najnowszy podopieczny. 2 dni temu znaleziony rano przy drodze przez Panią , która w zeszłym roku adoptowała od nas kotkę - córeczkę Liwii.
Franek Został potrącony przez samochód albo kopnięty w głowę. Znaleziony bardzo wyziębiony, całą noc musiał leżeć na mrozie zanim go dostrzeżono rano .
Ma połamaną żuchwę, prawdopodobnie z powodu obrzęku mózgu stracił wzrok, teraz nic nie widzi ale jest szansa , że wzrok wróci.
Na razie jego stan jest stabilizowany, udało się podnieść temperaturę. Dostaje leki i kroplówki. Nie jest w stanie sam jeść. Jest otumaniony, jakby w szoku, nie do końca kontaktuje co dzieję się wokół. Na bródce ma zdartą skórę i rozwinęła się tam infekcja.
Franek walczy o życie, jest młodym pięknym kotem , określono wiek na około 4 lata. Okoliczni mieszkańcy znają Franka, potwierdzają , że kot jest bezdomny, był dokarmiany z innymi osiedlowymi bezdomniakami.
Bardzo prosimy o wsparcie dla niego. nasza sytuacja finansowa jest dramatyczna , wysokie faktury czekają w kolejce do zapłaty. Ciężko działa się pod nowym szyldem.
Będę bardzo wdzięczna za najmniejszy bazarek.. nawet na karmę teraz brakuje.

A to Franek, zdjęcia z wczorajszego wieczoru.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

_bubu_

Od: Nie lip 22, 2007 21:58

Post » Czw mar 10, 2011 20:36 Re: Fundacja Zmieńmy Los, śmietnikowy Edek bez łapki choruje

Biedny Franuś ja jedynie mogę trzymać wielkie kciuki.!!
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Czw mar 10, 2011 20:43 Re: Fundacja Zmieńmy Los, śmietnikowy Edek bez łapki choruje

zaraz grosik poślę.
Co to znaczy że ciężko jest działać pod nowym szyldem?

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Czw mar 10, 2011 20:53 Re: Fundacja Zmieńmy Los, śmietnikowy Edek bez łapki choruje

Wcześniej działałyśmy jak Stowarzyszenie Dla Braci Mniejszych, w tym roku skończyliśmy rejestrować nową Fundację i ludzie nie mają jeszcze takiego zaufania ale z czasem mam nadzieję będzie lepiej.

_bubu_

Post » Czw mar 10, 2011 20:54 Re: Fundacja Zmieńmy Los, śmietnikowy Edek bez łapki choruje

piccolo pisze:zaraz grosik poślę.

dziękuję :)

_bubu_

Post » Czw mar 10, 2011 21:13 Re: Fundacja Zmieńmy Los, śmietnikowy Edek bez łapki choruje

Właśnie wypełniałam pita mojemu TŻ, 1% wpisałam zgodnie z zaleceniami z pierwszego postu - nawet nie wiedziałam, że co roku tyle kasy przepada w wiecznie nienapasionej paszczy Rzeczpospolitej, bo go rozliczali w zakładzie i nie wpisywali KRSu :evil:

Teraz robię procentową propagandę wśród znajomych :P - nie martwcie się dziewczyny, będzie dobrze :ok:
‎"Czy dom bez kota - najedzonego, dopieszczonego i należycie docenianego
- zasługuje w ogóle na miano domu?" M.Twain

dzikafretka

Od: Pt lut 11, 2011 14:35

Post » Czw mar 10, 2011 22:33 Re: Fundacja Zmieńmy Los, śmietnikowy Edek bez łapki choruje

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw mar 10, 2011 23:05 Re: Fundacja Zmieńmy Los, śmietnikowy Edek bez łapki choruje

za Frania :ok:

peate

Od: Czw paź 11, 2007 21:58

Post » Pt mar 11, 2011 9:56 Re: Fundacja Zmieńmy Los, śmietnikowy Edek bez łapki choruje

dziękuję za pomoc!

Franek chyba łapie kontakt z otoczeniem, zrobił się bardziej nerwowy, w końcu to dziki kot. Mam nadzieję , że to oznacza lepsze samopoczucie.

_bubu_

Post » Pt mar 11, 2011 12:08 Re: Fundacja Zmieńmy Los, śmietnikowy Edek bez łapki choruje

mocne kciuki za Franka, piekny kotek
Pamiętam :( Migosiu, Okruszko, Masieńko, Maurycy, Sasza [']
Moja Paciunia ['] :(

natur11

Od: Śro sie 23, 2006 22:41

Post » Pt mar 11, 2011 18:26 Re: Fundacja Zmieńmy Los, śmietnikowy Edek bez łapki choruje

Biedny Franuś :( Oby szybko doszedł do siebie :ok: Jeśli to dziki kot, to co dalej? Czy będzie miał szansę wrócić na wolność?
Obrazek

ewaf

Od: Wto sty 06, 2004 19:04

Post » Pt mar 11, 2011 19:10 Re: Fundacja Zmieńmy Los, śmietnikowy Edek bez łapki choruje

Myślę , że nie będziemy go wypuszczać a raczej oswajać i szukać bezpiecznego domu. Nie chciałabym aby znowu skończył pod kołami samochodu. Jest piękny , czas pokaże na ile jest dziki, a może obecny codzienny kontakt z człowiekiem ułatwi jego oswajanie. Poza tym jak narazie wciąż nic nie widzi. Dziś pierwszy raz troszkę zjadł :)

_bubu_

Post » Nie mar 13, 2011 20:43 Re: Fundacja Zmieńmy Los, śmietnikowy Edek bez łapki choruje

A mogłabyś cyknąć jakieś nowe zdjęcie Edzia?
‎"Czy dom bez kota - najedzonego, dopieszczonego i należycie docenianego
- zasługuje w ogóle na miano domu?" M.Twain

dzikafretka

Od: Pt lut 11, 2011 14:35

Post » Pon mar 14, 2011 22:47 Re: Fundacja Zmieńmy Los, śmietnikowy Edek bez łapki choruje

piccolo pisze:Zobaczyłam Edka na allegro.
Dramat.
Jak dobrze że jest pod opieką.
Czy nie ma już zagrożenia życia? No na zdjęciach wygląda przerażająco....

ja tez go zobaczylam, dopiero teraz :crying: jakie to niesprawiedliwe, za co te koty muszą znosić tyle cierpień w życiu??
[*] śpij słodko Kirku :(
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta

Kumiko

Od: Pon kwi 19, 2010 18:38

Post » Pon mar 14, 2011 22:51 Re: Fundacja Zmieńmy Los, śmietnikowy Edek bez łapki choruje

Za Edzia i Franusia.
Edzia znalazłam dzięki naszej-klasie na allegro, mała biedulka ale bardzo dzielna!

saggi

Od: Nie wrz 13, 2009 11:55

[poprzednia][następna]