Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro mar 09, 2011 11:59 Re: Rudy dom, Protka kocia piękność, Cukierek i Fuks w DS!!!

ma już ogłoszenia:)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Śro mar 09, 2011 17:11 Re: Rudy dom, Protka kocia piękność, Cukierek i Fuks w DS!!!

Oj, będzie mi jej brakowało....
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Śro mar 09, 2011 17:54 Re: Rudy dom, Protka kocia piękność, Cukierek i Fuks w DS!!!

już ja Cię utulę w żalu :twisted:

następnym tymczasem :twisted:
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Śro mar 09, 2011 18:04 Re: Rudy dom, Protka kocia piękność, Cukierek i Fuks w DS!!!

Polubiłam ją... jak wszystkie moje tymczasowe kociaki zresztą :mrgreen: Fuksik rozrabia w nowym domku, Cukierek wziął wszystkich pod pazur :twisted: Znajomy taksówkarz z wielką dumą oznajmil mi, że znalazł kolejnej kocią mamę z czterema kociakami w swojej piwnicyi znalazł dla nich dom (mamusię najpierw wysterylizował :1luvu: )
A ja ledwo żyję na razie i mogę już zacząć pakowanie do następnego szpitala :evil: pod koniec marca
A moi nowi lokatorzy niedługo przywiozą swojego maluszka - CZARNEGO :mrgreen:

joarkadia

Post » Czw mar 10, 2011 8:18 Re: Rudy dom, Protka kocia piękność, Cukierek i Fuks w DS!!!

garfildosek stanie się bezzębnym kotem :x
A i tak będzie mnie podgryzał, ugniatał i ślinił :mrgreen: Operacja po moim powrocie ze szpitala - idę 24 marca i nie wiem na ile :(
Z Rysiem coś się dzieje niedobrego :cry: Kaszle, kicha, prycha, oddycha usteczkami a nie noskiem :roll: Myślałam, że to moje wina - jak wstałam nie było ani grama wody w miseczce (a wieczorem wlewałam całe pół 8O litra świeżej chłodnej wody :!: ). Poza tymi objawami jest z nim w proządku - biega, bawi się z kotami, je (choć powoli i ostrożnie) i pije.... ale i tak dziś pójdziemy do weta :(

joarkadia

Post » Czw mar 10, 2011 8:38 Re: Rudy dom, Protka kocia piękność, Cukierek i Fuks w DS!!!

Ja mam na dziś trzy sztuki do weta,z czego dwa na pewno są chore :(

A ty nie masz co robić tylko włóczyć się po szpitalach? :mrgreen:
Obrazek

renatab

Od: Pt paź 08, 2010 19:58

Post » Czw mar 10, 2011 8:48 Re: Rudy dom, Protka kocia piękność, Cukierek i Fuks w DS!!!

Maluch rządzi :mrgreen:
Muszą posprawdzać parę rzeczy - wyrównanie cukrzycy (od 15 lat choruję), tarczycy (od 10), wątroby (od 10), nerek, oczu i serca na tle cukrzycy i nie tylko. Ponadto żelaza i witaminy b12, której mam wielki niedobór (lekarze dwa razy dziennie pytali się czy nie cierpię na anoreksję - co przy mojej wadze było bardzo głupim pytaniem :mrgreen: ). Do tego dochodzi określenie terminu porodu - waha się o prawie 3 tygodnie
Lekarz dał mi do zrozumienia, że to chłopak :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

joarkadia

Post » Czw mar 10, 2011 8:51 Re: Rudy dom, Protka kocia piękność, Cukierek i Fuks w DS!!!

:ok: za Rysia, Garfildoska i Ciebie!

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Czw mar 10, 2011 9:57 Re: Rudy dom, Protka kocia piękność, Cukierek i Fuks w DS!!!

Ryś zapalenie gardziołka :evil: Prawdopodobnie zaziębił się siedząc na oknie. Może i narobiłam paniki, ale jak zaczął się krztusić to bałam się iść na minutę do łazienki, aby po powrocie nie znaleźć uduszonego kota :? Dostał dwa antybiotyki w dupkę i wcale nie był tym zachwycony, ale na widok weta od razu mu przeszło a włączył się wsteczny bieg - sam wlazł do transporterka aby tylko szybciej wyjść z lecznicy. Wyciągać z niego też go musiałam :mrgreen: Teraz wcina Animondę Carmy z zadowoloną minką i coraz większą fałdką na brzuszku (waży 5,4 kg :!: :!: :!: ). Oj, kociak przywalił na zimę ostro :twisted: będzie dietka :roll:

joarkadia

Post » Czw mar 10, 2011 22:01 Re: Rudy dom, Protka kocia piękność, Cukierek i Fuks w DS!!!

Jak tam Ryś? I jak Ty, Asiu .... martwią mnie te Twoje niedocukrzenia ...

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Czw mar 10, 2011 22:06 Re: Rudy dom, Protka kocia piękność, Cukierek i Fuks w DS!!!

Ryś śpi..... wypił cała miseczkę wody, troszkę pojadł Animondy i śpi jak zabity. Trochę jeszcze pokasłuje, ale teraz to już nic w porównaniu z tym co było rano :D
A ja się muszę przyzwyczaić do takich skoków - maluch jeszcze przez niecałe 5 miesięcy będzie rządził moim cukrem - a do końca życia mną :mrgreen:

joarkadia

Post » Czw mar 10, 2011 22:22 Re: Rudy dom, Protka kocia piękność, Cukierek i Fuks w DS!!!

Ale jakoś z tego powodu nie narzekam :ryk:

joarkadia

Post » Pt mar 11, 2011 8:13 Re: Rudy dom, Protka kocia piękność, Cukierek i Fuks w DS!!!

trzymaj sie Ty i Twój maluch :kotek: twoje koty tez i niech nie chorują :lol:

Maria Szczyglińska

Od: Pt gru 03, 2010 14:58

Post » Pt mar 11, 2011 8:32 Re: Rudy dom, Protka kocia piękność, Cukierek i Fuks w DS!!!

Dziś do mnie doszło, że to 15 tydzień- prawie połowa ciąży, a wiem o maluchu od 7 tygodnia..... Kupiłam kolejny ciuszek :oops: tym razem niebieskie śpioszki ze słonikiem :mrgreen: od 2.37 walczę z nudnościami, a teraz wcinam dwa kawałki pizzy z cebulką, popijam herbatą bez cukru, przegryzam rzodkiewkamim, a na deser mam cytrynkę pokrojoną 8O Gust kulinarny zmienił sie diametralnie (nie cierpię cytryny, teraz jem jak jabłko) Nikt kto to widzi nie może się na to patrzeć - sama mam trudności z uwierzeniem że jem to paskudztwo w takiej postaci i ilości :roll:
Garfildosek wygrywa walkę z ząbkami - ząbki odejdą w siną dal na początku przyszłego miesiąca. Nie będzie miał mnie kto podgryzać :cry: Puszek wyleguje się na łóżku jak pan i władca, Ryś lekko jeszcze pokasłuje, ale jednocześnie ugniata mój sweter zapamiętale :mrgreen:
Kociaki są wspaniałe :1luvu: :1luvu: :1luvu:

joarkadia

Post » Pt mar 11, 2011 15:09 Re: Rudo szary dom, dwie kotki na tymczasie

Dziś przyjeżdża nowa kotka na tymczas.... relacja będzie jak ją zobaczę :mrgreen:

joarkadia

[poprzednia][następna]