PJD-Operacja ZABIEG! bezdomność - cel - PAL! 128!:D

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro lut 23, 2011 7:24 Re: PJD-Operacja ZABIEG! licznik tyka: 53! dramat przed wiosną:/

Bardzo pasująca do tego wątku grafika:

Obrazek

:ok:
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Śro lut 23, 2011 16:00 Re: PJD-Operacja ZABIEG! licznik tyka: 53! dramat przed wiosną:/

A to jest kocurek nr 52 w trakcie rehabilitacji po zabiegu:

Obrazek

(zdjęcie zrobione komórką, więc proszę o wybaczenie, że nieostre)
Obrazek

ryśka

Post » Czw lut 24, 2011 0:18 Re: PJD-Operacja ZABIEG! licznik tyka: 53! dramat przed wiosną:/

Dzisiaj zostały wysterylizowane 4 koty z Gniezna :)
Dwie koteczki, Persefona:
Obrazek
Kicia:
Obrazek
i dwa kocurki,
Prospero:
Obrazek
Prometeusz:
Obrazek

Bardzo dziękujemy za nowe wpłaty:
grzanka.ch :1luvu: Ziółko :1luvu: p. Anna z Krakowa :1luvu: p. Adrian (Bazarek Bell_a) :1luvu: TŻ grzanki.ch :1luvu:

Mamy do wykorzystania 36,6 lanceta!!! :ok: :ok: :ok:

Trzy kolejne koteczki z Gniezna są umówione na sterylizację w piątek :piwa:
i wykastrujemy też dwóch chłopaków z Poznania :kotek: :kotek:
Obrazek

ryśka

Post » Pt lut 25, 2011 11:12 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 57! hej, kto kociarz - na lancety!:)

Już jest nowa akcja pocztówkowa!
viewtopic.php?f=20&t=124653
Oczywiście dochód na sterylki :D

grzanka.ch

Od: Pt sie 06, 2010 21:44

Post » Pt lut 25, 2011 15:30 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 57! hej, kto kociarz - na lancety!:)

Melduję że przelane z bazarku 105 PLN :D
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Pt lut 25, 2011 19:22 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 57! hej, kto kociarz - na lancety!:)

Dzisiaj została zoperowana ostatnia kotka z dokarmianych przez p.Jarka.
Także na jego podwórku temat sterylizacji zakończony :)
WWW Wiejski Wątek Wycinankowy - zajrzyj koniecznie i pomóż! http://forum.miau.pl/viewtopic.php?uid=6671&f=1&t=168251&start=0
Gabinet weterynaryjny EWAWET Rydułtowy http://www.ewawet.pl Klikając na stronę pomagasz mi pozycjonowaniu i promocji mojego gabinetu :) Pomożesz?
Obrazek

bluerat

Od: Sob lis 26, 2005 16:34

Post » Nie lut 27, 2011 14:25 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 57! hej, kto kociarz - na lancety!:)

Małgocha Pe, grzanka.ch, wielkie dzięki! :1luvu:

Trzy kotki gnieźnieńskie mają zabieg przełożony z piątku na wtorek ze względu na wielkie obłożenie niespodziewanymi zabiegami lecznicy wet.
Za to w piątek był kastrowany pierwszy z kocurków poznańskich. Wkleję jego zdjęcie, kiedy tylko je dostanę :)
Obrazek

ryśka

Post » Czw mar 03, 2011 20:07 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 58! hej, kto kociarz - na lancety!:)

Melduję ze gnieżnieńskie koty w liczbie 7 ciachnięte :ok:
Jutro przeleję kolejne pieniążki z bazarku i pomyślę nad następnym :wink:
Dziękuję ryśka że zainteresowałaś się tematem :1luvu:
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Czw mar 03, 2011 22:22 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 58! hej, kto kociarz - na lancety!:)

Małgocha Pe pisze:Melduję ze gnieżnieńskie koty w liczbie 7 ciachnięte :ok:

Super wiadomość! :piwa:
Ode mnie dzisiaj poszedł zaległy przelew z bazarków książkowych.

No i muszę się pochwalić, że mam już zamówienia na 22 pocztówki z Chin :piwa:

grzanka.ch

Post » Czw mar 03, 2011 22:40 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 58! hej, kto kociarz - na lancety!:)

Jak cudnie! 22 osoby to bardzo, bardzo dużo! :ok: :ok: :ok:
Każda złotówka jest na wagę kociego życia, także bardzo, bardzo dziękuję, dziewczyny! :1luvu:

Wysterylizowaliśmy już 61 kotów, a niedługo na zabiegi trafią kolejne - koteczka z Nowego Sącza, kolejny kocurek z okolic Poznania, no i koty, o których pisałam wcześniej:) Kicia dokarmiana pod Cieszynem niedługo (mam nadzieję) się pozwoli upolować. Anita5 i Tomek wczoraj odebrali ode mnie klatkę łapkę i będą ją łapać. Niestety osoba dokarmiająca ją sama nie daje sobie z tym rady (kotka jej się wyrwała, a teraz unika bezpośredniego kontaktu).

A to kocurek Czarek, z Poznania, już po zabiegu. Spójrzcie, jaki słodziak:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Czarek szuka swojego domu! mail: sylwia-012@wp.pl

Uzupełnię jutro wątek o nowe dane:)
Obrazek

ryśka

Post » Czw mar 03, 2011 23:19 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 58! hej, kto kociarz - na lancety!:)

Ależ słodziak z tego Czarka! :1luvu: Kciuki za Dom!

Się dzieje! :mrgreen:
Obrazek

grrr...

Od: Pon paź 09, 2006 19:32

Post » Pon mar 07, 2011 10:29 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 58! hej, kto kociarz - na lancety!:)

zaprosiłam panią na forum, bo potrzebna jest szersza pomoc, ale wygląda na to, że koty u niej się niestety mnożą z braku funduszy na kastrację, a może i świadomości, że trzeba wykonać ten zabieg... będę wdzięczna za pomoc lub pokierowanie :oops: wytłuszczenie moje

http://warszawa.gumtree.pl/c-ViewAd?AdId=264842336

Kotki które są do oddania nie miały lekkiego życia.Jednego z nich (jaśniejszy na zdjęciu-samiczka)znalazłam słaniającego się z wyczerpania kolo mojego domu.Byl odwodniony,głodny i skrajnie wyczerpany.Trzy dni leżał ledwo żywy jakby miał zdechnąć.Obecnie od roku przebywa z nami i doszedł do formy oraz niezwykle się udomowił.Ciężkie życie w przeszłości nauczyło go jednak sztuki przetrwania .Kot jest niezwykle łowny i jak żaden z moich dotychczasowych poluje na myszy wiec jeśli dokuczają ci w domu szkodniki,zamiast trutek spraw sobie takiego kota.Myszy na sam zapach kota wyprowadzają się często z domów .A jeśli nie masz myszy to i tak taki kotek rozweseli twoje życie.

Drugi czarny kotek(samiec) to również przybłęda z tym ze musiał komuś zaginać bo gdy go znalazłam był bardzo udomowiony i rozpieszczony.Straszny z niego pieszczoch i przylepa , garnie się w poszukiwaniu czułości.
Kotki załatwiają się do kuwety,były wychowywane z psem i dzieckiem
Nie mogę zostawić ich tu na stale ponieważ posiadam już kilka kotów i psa i nie stać mnie na utrzymanie tylu zwierząt.
Dlatego zwracam się tez z prośba do ludzi którym nie jest obojętny los zwierząt o pomoc w postaci karmy ponieważ obecnie mam w domu 8 kotów(2 malutkie też będą do oddania) i psa a mam niska rentę.Również wpłaty na konto jeśli przesyłka jest kłopotem.Proszę pisać na e-mail z ogłoszenia.

Mieszkam na obrzeżach Krosna , mogę się również umówić w centrum i zawieźć kota.

E-MAIL:
wolfi@poczta.pl
TEL. 669 151 909 brak zasięgu wiec proszę o SMS-oddzwonię
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto mar 08, 2011 11:07 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 58! hej, kto kociarz - na lancety!:)

Witajcie!
Ja niestety dzisiaj też piszę z prośbą... :oops:

Jak tam u Was kolejka do sterylizacji?
Szukam fundacji, która mogłaby sfinansować sterylki w Zochcinie (woj. Świętokrzyskie).
Skontaktowałam się z siostrą, która prowadzi tam dom dla bezdomnych mężczyzn. Mają tam prawdopodobnie ok. 15 kotów, niektóre kotki pewnie już w ciąży. Okazało się, że na przeszkodzie do kastracji i sterylek stoją jedynie pieniądze :/
Moglibyście pomóc?
Zapraszam do przeczytania wątku: viewtopic.php?f=1&t=125030

grzanka.ch

Post » Wto mar 08, 2011 13:23 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 58! hej, kto kociarz - na lancety!:)

poszedł przelew 61,4 zł ode mnie za laserki :D
i 1% podatku też Wam dopisaliśmy z TŻ :D

Ziółko

Od: Nie lis 30, 2008 16:17

Post » Wto mar 08, 2011 15:13 Re: PJD-Operacja ZABIEG! 58! hej, kto kociarz - na lancety!:)

Poznajcie wszyscy Klementynkę:

Obrazek

To kicia z Nowego Sącza, dokarmiana przez forumową Fonję, która zajmuje się organizacją OZ-owania kici. Ze względu na wysokie koszty zabiegu w zaufanej nowosądeckiej kliniki, Fundacja pokryje koszty zabiegu kici do 120 zł, pozostałą kwotę wzięła na siebie sama Fonja.

Zaraz przygotuję bazarki na tę sterylizację - wiosnę czuć już w powietrzu, nie ma co czekać na to, żeby rodziły się kolejne niechciane kociaki!
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

[poprzednia][następna]