Wyrzucona kotka Balbinka szuka DS! Balbisia ma już DS:))))))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt mar 04, 2011 23:00 Re: Wyrzucona kotka Balbinka szuka DS!Dalej nikt jej nie chce:((

Wyczaiłam Was :mrgreen: Zuzia - nie znasz czasem "matinestki"? Ona się pasjonuje fotografią...
"Niektórym ludziom aż chce się przybić piątkę! ...W twarz. ... Krzesłem."
Obrazek
Obrazek
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ludmiłku... [*] żegnaj Najukochańszy Przyjacielu...30.12.2011r.
Mikusiu... [*] Ty też...17.04.2013r.
Obrazek

Szejbal

Od: Czw maja 08, 2008 23:16

Post » Sob mar 05, 2011 2:52 Re: Wyrzucona kotka Balbinka szuka DS!Dalej nikt jej nie chce:((

Witaj Lili,
jestem Gabi - najmłodsza siostrzyczka Lili. Nie mam ogonka, bo zły człowiek rozerwał mi ciałko tuż przy ogonku i miałam operację, a Pani Doktor i Duzi martwili się, czy będę kuwetkować. Ale gdybym nie kuwetkowała, też by mnie kochali. Proszę, napisz coś miłego Marcelkowi z tego wątku
viewtopic.php?f=1&t=124887&p=7174375#p7174375
Ściskam Cię mocno obiema łapkami
Gabunia

A wyglądam tak:

Obrazek

Kliknij miniaturkę

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Sob mar 05, 2011 6:34 Re: Wyrzucona kotka Balbinka szuka DS!Dalej nikt jej nie chce:((

zuzia96 swoim kotom robie z mety na pierwszy rzut ponad 50 ogłoszeń. Staram sie by były zrobione w poniedziałek góra wtorek. Potem przez kolejne 2-3 dni (do czwartku góra) daję te same ogłoszenia na portalach gdzie mozna je dodawac codziennie(czyli znów 50). Więc na weekend jest ich prawie 150.
Z moich obserwacji wynika,ze ogłoszenia dane w weekend z piątkiem włącznie giną bo nikt ich prawie nie czyta. W lato wogle przepadają i dawanie ogłoszen ma sens do czwartku.Potem ludzie myślą o wyjazdach.
Tym sposobem dpdawania,koty sa dostatecznie blisko by ktoś zainteresowany sie do nich dokopał nawet w niedziele. Potem przez kolejne 3 tygodnie daję raz w tygodniu tradycyjną 50. Mam m-c spokoju. I powtarzam procedurę ,ale wtedy daję tylko raz w tygodniu przez kolejne 3 . Tym sposobem portale w których ogłoszenia są wazne przez 30 dni mam obstawione i nie musze pilnować. Starych ogłoszen nigdy nie usuwam.Tylko zawsze dodaję nowe.
Wiem to skomplikowane i moze głupie.Ale ja tak robię. Tym sposobem ilość ogłoszeń jest na tyle duża by moje koty ciągle się gdzieś kręciły. Z reguły dość szybko znajdują domy. Ale czasem czekają i tak długo.

To nie prawda,ze historia małej jest banalna. Dla nas banalna. Ale może nalezy pomyslec o zmianie tekstu.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob mar 05, 2011 12:57 Re: Wyrzucona kotka Balbinka szuka DS!Dalej nikt jej nie chce:((

:kotek: :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Sob mar 05, 2011 13:02 Re: Wyrzucona kotka Balbinka szuka DS!Dalej nikt jej nie chce:((

ASK@ pisze:zuzia96 swoim kotom robie z mety na pierwszy rzut ponad 50 ogłoszeń. Staram sie by były zrobione w poniedziałek góra wtorek. Potem przez kolejne 2-3 dni (do czwartku góra) daję te same ogłoszenia na portalach gdzie mozna je dodawac codziennie(czyli znów 50). Więc na weekend jest ich prawie 150.
Z moich obserwacji wynika,ze ogłoszenia dane w weekend z piątkiem włącznie giną bo nikt ich prawie nie czyta. W lato wogle przepadają i dawanie ogłoszen ma sens do czwartku.Potem ludzie myślą o wyjazdach.
Tym sposobem dpdawania,koty sa dostatecznie blisko by ktoś zainteresowany sie do nich dokopał nawet w niedziele. Potem przez kolejne 3 tygodnie daję raz w tygodniu tradycyjną 50. Mam m-c spokoju. I powtarzam procedurę ,ale wtedy daję tylko raz w tygodniu przez kolejne 3 . Tym sposobem portale w których ogłoszenia są wazne przez 30 dni mam obstawione i nie musze pilnować. Starych ogłoszen nigdy nie usuwam.Tylko zawsze dodaję nowe.
Wiem to skomplikowane i moze głupie.Ale ja tak robię. Tym sposobem ilość ogłoszeń jest na tyle duża by moje koty ciągle się gdzieś kręciły. Z reguły dość szybko znajdują domy. Ale czasem czekają i tak długo.

To nie prawda,ze historia małej jest banalna. Dla nas banalna. Ale może nalezy pomyslec o zmianie tekstu.

Może założyłabyś wątek na temat ogłoszeń i podzieliła się doświadczeniami? Twój sposób ogłaszania jest przemyślany i skuteczny. Podziwiam :piwa:

vega013

Post » Sob mar 05, 2011 13:04 Re: Wyrzucona kotka Balbinka szuka DS!Dalej nikt jej nie chce:((

vega013 pisze:
ASK@ pisze:zuzia96 swoim kotom robie z mety na pierwszy rzut ponad 50 ogłoszeń. Staram sie by były zrobione w poniedziałek góra wtorek. Potem przez kolejne 2-3 dni (do czwartku góra) daję te same ogłoszenia na portalach gdzie mozna je dodawac codziennie(czyli znów 50). Więc na weekend jest ich prawie 150.

Może założyłabyś wątek na temat ogłoszeń i podzieliła się doświadczeniami? Twój sposób ogłaszania jest przemyślany i skuteczny. Podziwiam :piwa:

viewtopic.php?f=1&t=120970&p=6749858#p6749858 :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Sob mar 05, 2011 20:30 Re: Wyrzucona kotka Balbinka szuka DS!Dalej nikt jej nie chce:((

Widzę,ze Małgoś podrzuciła niedawno stworzony przez SK watek.I dobrze, bo nie trzeba dochodzić samemu do wniosków i spostrzeżen.

Kazdy ma swoje sposoby wypracowane , wktóre wierzy. A wiara jak wiadomo :wink: cuda czyni.
Moim zdaniem czym bardziej nam zalezy na adopcji kota ,a pierwsze rzuty ogłoszeń nie przyniosły efektu to trzeba niestety przysiąść.
Miałam w lipcu 4 koty po zmarłej sasiadce od 2 do 12 lat.2 letni Rudy poszedł z mety.Reszcie dawałam ogłoszenia codziennie rano przed praca zmieniając tylko tytuły. Do końca sierpnia poszły wszystkie do domów.7 letni kochający sie bracia razem i 12 letni ,bez zębny staruszek.Szczęscie duze na pewno. Ważne by ogłoszenie trafiło na własciwą osobę, by zawsze były na wierzchu.
Życze małej najlepszego domku an swiecie bo on gdzieś jest.Tylko mało czytaty jak widac :mrgreen: Ale powolutku trafi na swojego kota :ok:
Obrazek

ASK@

Post » Sob mar 05, 2011 21:37 Re: Wyrzucona kotka Balbinka szuka DS!Dalej nikt jej nie chce:((

ASK@, chyba nie bardzo kumam, jak Ty to robisz :oops:
A możesz podać linki do portali, na których można dodawać codziennie to samo ogłoszenie? Bo mnie się wydawało, że sprawdzają i nie można drugi raz tego samego ogłoszenia. Czyli masz kilka ogłoszeń tego samego kota na jednym portalu, tylko na różnych stronach?

Ja tylko w kółko odświeżam, to przez jakiś czas ogłoszenie jest na pierwszej stronie. Robiąc ogłoszenie daję wtedy na najkrótszy możliwy okres, żeby częściej odświeżać. Albo podwieszam za pieniądze, wtedy ogłoszenie jest cały czas na górze. Tak np. Balbinka wisiała przez 2 miesiące na pierwszej stronie na naszym dość dobrym regionalnym portalu, z którego z reguły jest duży odzew. Wejścia były niemałe, ale odzewu żadnego. Teraz właśnie skończyło się to ogłoszenie i nie wiem, co dalej robić, czy jeszcze raz podwieszać, bo obawiam się, że ten kot mógł się już ludziom znudzić wisząc na górze tak długo :oops: Może zrobić przerwę? Już sama nie wiem...
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Sob mar 05, 2011 21:50 Re: Wyrzucona kotka Balbinka szuka DS!Dalej nikt jej nie chce:((

Szejbal pisze:Wyczaiłam Was :mrgreen: Zuzia - nie znasz czasem "matinestki"? Ona się pasjonuje fotografią...

Nie znam :?

Dzisiaj trochę poganiałam Balbinę z aparatem, ale niewiele, bo byłam w pracy. Jutro postaram się nadrobić, bo to trzeba jednak przy świetle dziennym
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Sob mar 05, 2011 21:52 Re: Wyrzucona kotka Balbinka szuka DS!Dalej nikt jej nie chce:((

Ciociu Zuziu, czy Lili napisała do Marcelka? On taki biedny kotek...

Gabi zmartwiona

vega013

Post » Sob mar 05, 2011 21:57 Re: Wyrzucona kotka Balbinka szuka DS!Dalej nikt jej nie chce:((

vega013 pisze:Ciociu Zuziu, czy Lili napisała do Marcelka? On taki biedny kotek...

Gabi zmartwiona

Właśnie się wybieramy do jego wątku, Gabuniu :P Już lecimy z Lilutkiem w odwiedziny do Marcelka :P
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Post » Nie mar 06, 2011 6:33 Re: Wyrzucona kotka Balbinka szuka DS!Dalej nikt jej nie chce:((

zuzia96 mogę podac tobie nie linki tylko nazwy.Jak pod linkowuję to mi kompa wysadza.Mam stary. Ogłoszenia daję dorosłym kotom na 1-2 m-ce.Nigdy nie dawałam ogłoszeń za pieniądze.
ale gratka , kokosy albo morusek (nie pamiętam) co 7 dni
cwirek -na 2 stronach róznych i dobrze dawac na krótko. tu nie da rady codziennie.
Codziennie : nasze koty, najpewniej,4warszawa, aleoferta, adopcjakota, pajeczyna, kupsprzedaj, darmobranie, nasipupile, szerlok, olx , ojej, kokosy i morusek (nalezy sprawdzić) zoowioska , petsy , pineska , adpillar , petworld , aukcjazwierzat ; ogloszenia.tadsaj ; domowe-tygrysy ; warszawa.freecf (region odpowiedni jak w gumtree) ;animalia ; warsza.pl ; grosik24 ; sloniu ; hodowcy.com.pl ; swietek ; aloge ; hiperogloszenia ; adoos ; portalweterynaryjny (mało osób korzysta) ; lento ; znajdzto ; wstawaj ; pjoj ; przygarnijzwierzaka ; tlenek ; adin ; e-zwierzak (nie pamietam) ; orbo.pl ; polgratka.pl
to tak na szybko z pamięci.
Prawda jest taka,że nie musisz na wszystkich.Wybierz sobie iles tam portali i dawaj. jako blondi mam kartkę z nazwami stron siedę sobie i po kolei tłuke (przy kazdym zaznaczone jak często można dawać). Inaczej sie mozna w moim wypadku pogubić. Foty moje sa brzydkie bo nie umiem ładnych robic, nadrabiam tekstem i jakos idzie.
Większośc portali ma możliwośc dawania codziennie ogłoszeń. Wykorzystaj wątek SK tam sa podane portale ogłoszeniowe.
Obrazek

ASK@

Post » Nie mar 06, 2011 8:09 Re: Wyrzucona kotka Balbinka szuka DS!Dalej nikt jej nie chce:((

ASK@ pisze:zuzia96 mogę podac tobie nie linki tylko nazwy.Jak pod linkowuję to mi kompa wysadza.Mam stary. Ogłoszenia daję dorosłym kotom na 1-2 m-ce.Nigdy nie dawałam ogłoszeń za pieniądze.
cwirek -na 2 stronach róznych i dobrze dawac na krótko. tu nie da rady codziennie.
Codziennie : nasze koty, najpewniej,4warszawa, aleoferta, adopcjakota, pajeczyna, kupsprzedaj, darmobranie, nasipupile, szerlok, olx , ojej, kokosy i morusek (nalezy sprawdzić) zoowioska , petsy , pineska , adpillar , petworld , aukcjazwierzat ; ogloszenia.tadsaj ; domowe-tygrysy ; warszawa.freecf (region odpowiedni jak w gumtree) ;animalia ; warsza.pl ; grosik24 ; sloniu ; hodowcy.com.pl ; swietek ; aloge ; hiperogloszenia ; adoos ; portalweterynaryjny (mało osób korzysta) ; lento ; znajdzto ; wstawaj ; pjoj ; przygarnijzwierzaka ; tlenek ; adin ; e-zwierzak (nie pamietam) ; orbo.pl ; polgratka.pl
Prawda jest taka,że nie musisz na wszystkich.Wybierz sobie iles tam portali i dawaj. jako blondi mam kartkę z nazwami stron siedę sobie i po kolei tłuke (przy kazdym zaznaczone jak często można dawać). Inaczej sie mozna w moim wypadku pogubić. Foty moje sa brzydkie bo nie umiem ładnych robic, nadrabiam tekstem i jakos idzie.
Większośc portali ma możliwośc dawania codziennie ogłoszeń. Wykorzystaj wątek SK tam sa podane portale ogłoszeniowe.

Odnośnie pogrubionego :) Tu się z Tobą zgodzę bo lepiej jest sobie siąść jak się ma czas i dawać codziennie ogłoszenia, niż płacić za wyróżnione które kosztuje od 3zł w górę :? (a liczmy, że tych portali jest z 20ścia) to daje 60zł za 20 wyróżnionych portali 8O 8O 8O nawet nie widziałam 8O :?

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Nie mar 06, 2011 9:45 Re: Wyrzucona kotka Balbinka szuka DS!Dalej nikt jej nie chce:((

CatAngel pisze:
ASK@ pisze:zuzia96 mogę podac tobie nie linki tylko nazwy.Jak pod linkowuję to mi kompa wysadza.Mam stary. Ogłoszenia daję dorosłym kotom na 1-2 m-ce.Nigdy nie dawałam ogłoszeń za pieniądze.

Dziękuję ASK@ za wyjaśnienia :P

CatAngel pisze:Odnośnie pogrubionego :) Tu się z Tobą zgodzę bo lepiej jest sobie siąść jak się ma czas i dawać codziennie ogłoszenia, niż płacić za wyróżnione które kosztuje od 3zł w górę :? (a liczmy, że tych portali jest z 20ścia) to daje 60zł za 20 wyróżnionych portali 8O 8O 8O nawet nie widziałam 8O :?

Problem w tym właśnie, jak nie ma się tego czasu :( dlatego między innymi proszę Ciebie :wink: Da mnie jest to bardzo ważne, że jest ktoś taki jak Ty :P Dawniej mi okropnie tego brakowało, ogłosiła się na miau co prawda raz jedna dziewczyna, że chce tak pomagać kotom robiąc im ogłoszenia, ale na pierwszą prośbę o zrobienie ogłoszeń mojego jakiegoś tymczasa odpisała, że ne ma czasu :mrgreen:

Dlatego dziękuję Ci bardzo CatAngel, że jesteś :love: i widzę, ile masz roboty, co znaczy, że ktoś taki jest bardzo potrzebny :P
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

[poprzednia][następna]