Babcia Emma, Melisa, Mania i Maja - fotki str. 89

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 03, 2011 9:22 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - nowe fotki str 10

Wiem, ze częściej pisze o Mani, a to dlatego, ze Melestra to kot Zen - kwiat lotosu na tafli jeziora normalnie.
A Mania to łobuziak, jest bardzo ciekawska i przewodzi w tym zespole. No wiec Mania posiadla ńiedawno umiejętność przeskakiwania w kuchni z blatu na blat (są położone naprzeciwko). No i oczywiście dzisiaj poparzyla lapki gorąca płyta. Chyba nie bardzo, nie ma babli i lazi normalnie, ale przez jakiś czas leżała i je lizala, a z płyty uciekala w panicznym strachu. Mam tylko nadzieje, ze to zapamięta...
Teraz wszystkie trzy wyleguja sie na słoneczku (w salonie oczywiście, nie na dworze).
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Czw mar 03, 2011 9:54 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - nowe fotki str 10

Conchita pisze:Wyje. Sika po kątach :twisted: Mela chce sie bawić, a ta sie na nią wypina ;)
Szaleństwo. Mam nadzieje, ze to pierwsza i ostatnia ruja.

niedawno to samo przechodziłam z Broszką
jeszcze to wycie i darcie japy dałoby się przeżyć, ale obsikiwanie jest beznadziejne..
Broszka obsikała mi doszczętnie wszystko: łóżko, fotele, dywan, książki, płyty, komputer itd, itp
pralka kilka dni non stop prała: dwie kołdry, 4 kapy, koce... :wink:

i to była pierwsza rujka które są podobno łagodniejsze i szybko wyciszona zastrzykiem 8O

współczuję serdecznie :wink:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Czw mar 03, 2011 17:25 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - nowe fotki str 10

Sterylka w następny czwartek. O ile rujka na pewno minie.
Mój biedny kotecek... :kitty:
Obrazek

Conchita

Post » Czw mar 03, 2011 21:17 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - nowe fotki str 10

Teraz to wszyscy są biedni.Ona, bo się męczy i Wy, bo wrzaski i posikiwanie są nie do zniesienia.Tola nie sikała na szczęście,ale nie mogłam się doczekać sterylki.Dostawała proverę, bo musiałam czekać, aż się odstresuje.Kilka godzin po sterylce skakała po meblach, a na następny dzień o niej nie pamiętała.Teraz to prosty zabieg, nawet ubranek nie potrzeba.
Zmian w charakterze też nie zauważyłam.
Potem Melisa i macie z głowy.
O Melisie trudno coś pisać, rozumiem.To tak jak o moich rezydentkach.Nie mają wątku, bo byłby śmiertelnie nudny.Jedzą, śpią,pójdą do kuwetki i tak w kółko.Co tu pisać? A Melisa jest kocią damą, ona jest przepiękna.Taki kot ozdobny.Podobnie jak Emma.A Mania zawsze coś wymyśli :mrgreen:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw mar 03, 2011 22:16 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - nowe fotki str 10

Melisa jest niesmialym slodziakiem :) Lubi sie bawić - najbardziej w dwie zabawy.
Jedna wymyśliła sobie sama - wyjmowala chrupki (granulki kociej karmy), podrzucala je i lapala. Wiec mój TZ zaczął jej strzelać chrupkami jak kapslami, a ona biega za nimi i poluje. Sama zachęca teraz do tego - wyciąga łapka chrupkami z miski i patrzy z nadzieja :)
Druga ukochana zabawa to wędka, ale na drapaku - biega po nim, chowa sie, skacze po piętrach. Jak biorę wedke do ręki, to ona już biegnie na drapak ;)
Niezbyt lubi być glaskana, chociaż przychodzi na kolana czasem. Najbardziej lubi leżeć obok człowieka i dotykać go bokiem.
Mój TZ uważa, ze Meliska to jego kotek i mówi, ze ona ma oczka elfa :)
No i Melisa kocha Maniusie :) ale nie ma tyle wariackch pomysłów. Wiecej śpi. Bo Mania potrafi przez większość dnia nie spać, tylko kombinować.

Mania już spokojniejsza dzisiaj. Nie wiem, czy to możliwe, ze tak jej przeszło, czy jeszcze da czadu. Na razie mniej wyje i dupke nastawia, jak sie ja głaszcze ;)

Ha - napisze następny wpis o Emmie ;)
Obrazek

Conchita

Post » Pt mar 04, 2011 7:41 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - nowe fotki str 10

Koty jak ludzie, każdy jest inny.Czarusia najlepiej byłoby nosić w chuście niemowlęcej, Tola nie lubi być na rękach, na przykład.
Czekamy na post o Emmie i jakieś zdjęcia.......?

ewar

Post » Pt mar 04, 2011 17:39 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - nowe fotki str 10

Przyszła przesyłka z Animalii. Tym samym do listy "koty nie lubią" dziś możemy dopisać mokrą karmę Porta 21 tuńczyk&wołowina. SAMO mięso. Mogłabym je zjeść. CZY ONE NIE SŁYSZAŁY NIGDY O GŁODUJĄCYCH KOTACH W PIWNICACH I NA ŚMIETNIKACH??? No? Nie słyszały? HALO, WY ROZPIESZCZONE PASKUDY!!!
:roll: :twisted:
A Whiskasa to pewnie by zjadły, jakbym dała :roll:

No topsz. Dzisiaj będzie dużo zdjęć rozpieszczonych paskud.

Pasta odkłaczająca. Serwuje TŻ. Mniam, mniam.
Obrazek

Proszę podziwiać futerko Melestry. Wygląda jak niedźwiadek .
Obrazek

Czemu przeszkadzasz w wylegiwaniu się?
Obrazek

Nasz dreamteam
Obrazek

Jak to? Nie masz tam moich ulubionych patyczków higienicznych???
Obrazek

Generalnie nie lubimy kotów na stole. Na ogół. Chyba, że są ładne. (Przy okazji, czy ktoś ma pomysł na zabezpieczenie takiego okna???)
Obrazek

Lubimy jak śpią ;) Chwila spokoju.
Obrazek

Kot ozdobny :)
Obrazek

Kot śpiący 23 godziny na dobę
Obrazek

Sjesta
Obrazek

Młode koty lubią pudła
Obrazek

Niespodzianka! Stare koty też lubią pudła!
Obrazek

Tu Melesia ma swoją stuprocentową minę elfa z kreskówki.
Obrazek

Znajdź trzy kotecki :)
Obrazek

Ufffff.
Obrazek

Conchita

Post » Pt mar 04, 2011 18:04 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - nowe fotki str 12

Jakie śliczne :1luvu:
i cwane :) wiedzą że mogą pozwolić sobie na marudzenie
z jedzeniem to robią to :wink:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Pt mar 04, 2011 18:16 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - nowe fotki str 12

No nareszcie zdjęcia :ryk: :ryk: :ryk: Piękne!

ewar

Post » Pt mar 04, 2011 18:20 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - nowe fotki str 12

Z jedzeniem to tak jest.Bardzo rzadko moje rezydentki są same, tak średnio tydzień w roku.Nie jedzą wtedy prawie NIC.Teraz nie mam tego problemu.Są tymczasy, koty jedzą jak jamochłony.Wszystko smakuje.Nawet animonda carny.Słowo.Kupiłam puszkę z ciekawości.Bezdomniaki tego nie chciały.U mnie teraz poszło jak złoto.

ewar

Post » Sob mar 05, 2011 13:20 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - nowe fotki str 12

Mańka ma w czwartek umówioną sterylkę. TŻ bierze urlop z tej okazji, żeby się zająć koteckiem.
Boję się i trochę wrednie się cieszę, że to on weźmie biedactwo do domu, a ja przyjdę, jak ona już będzie na chodzie... Ja jestem panikarz i hipochondryk.
Obrazek

Conchita

Post » Sob mar 05, 2011 13:38 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - nowe fotki str 12

Boczna, czy po linii białej? U nas bocznej nie robią,ale i tak to jest naprawdę nic strasznego teraz.Byłam przerażona, bo Tola wskakiwała na stół kilka godzin po sterylce.Ozór nawet nie poleciał w kierunku rany, dzisiaj obcięłam tylko kawałek nitki, bo zaczęła ją wyskubywać.Szwy ma rozpuszczalne, została malutka kropeczka, a i sierść już porasta.Nie masz się czego bać.Nawet nie pakowałabym ją w ubranko, bo dla kota to czasem większy stres niż sam zabieg.Zobaczysz, czy nie będzie się wylizywać. Wtedy ubranko obowiązkowo.Wyluzuj, odczujesz ulgę, a i Mania również.

ewar

Post » Sob mar 05, 2011 13:41 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - nowe fotki str 12

A wiesz, że nie pytałam, jak oni robią... Gdzieś czytałam, że boczna lepiej się goi, mniejsza ranka, ale jest ryzyko, że się wszystkiego nie wytnie...
Podejdę dzisiaj do weta i zapytam, oni mają cały weekend czynne.
Obrazek

Conchita

Post » Sob mar 05, 2011 14:36 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - nowe fotki str 12

Też tak słyszałam.Ja i tak nie mam wyboru.Cięcie boczne goi się szybciej, no i tego znienawidzonego ubranka nie ma, nie ma też szans na wylizywanie się.

ewar

Post » Sob mar 05, 2011 17:19 Re: Babcia Emma, Melisa i Mania - nowe fotki str 12

ewar pisze:Cięcie boczne goi się szybciej, no i tego znienawidzonego ubranka nie ma, nie ma też szans na wylizywanie się.

Ja mam trochę inne doświadczenia, moja kotka miała właśnie cięcie boczne
malutka ranka ok.2cm
i były zapewnienia że nie dosięgnie i nie będzie wcale się tym interesować.
A wiecie co zrobiła od razu w domu?
Dosięgła tam bez żadnego problemu, wylizała i zaczęła wyciągać nici :(
Ponieważ nie spodziewałam się tego i nie byłam na to przygotowana
w panice na szybko kombinowałam dla niej jakieś ubranko.
Może Mania nie będzie na tyle zainteresowana,oby :roll:
i dobrze,że będzie miała w domu opiekę :ok:
Conchita nie denerwuj się wszystko będzie dobrze :) :ok:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

[poprzednia][następna]