Jedyne takie Dranie. Życie wariata to nie bułka z masłem ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 02, 2011 8:56 Re: Jedyne takie Dranie. I ich Mamusia nieudacznica :(((

coś kręcą :? urodziła dziecko i przysługuje jej urlop macierzyński
i na ten czas mogą zawrzeć z Tobą umowę na zastępstwo
chyba, ze oni chcą zawrzeć taką umowę dopiero na czas jej pobytu na wychowawczym, a ona jeszcze wcale nie złożyła podania o urlop wychowawczy 8)
pomysł co sobie kupisz, za odzyskane pieniądze :mrgreen: i odkręć jeszcze raz to co już odkręciłaś 8)
dopóki nie podpisałaś umowy o pracę - to ta Twoja praca jest tylko przypuszczalna niestety :?
zanim oni z Tobą podpiszą umowę o pracę i dopuszczą Cię do pracy - to najpierw muszą Ci dać skierowanie na badania lekarskie :kotek: dali CI? zrobiłas te badania? i masz zaświadczenie od lekarza medycyny pracy?

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Śro mar 02, 2011 9:01 Re: Jedyne takie Dranie. Koniec lenistwa, mam nową pracę :)

Wielbłądzio pisze:Ech...
Nie twierdzę, że wszystkie młode mamy są patentowanymi, tępymi idiotkami (w konsekwencji np. tego, że już z chwilą zajścia w ciążę komórki mózgowe zaczynają stopniowo przemieszczać się w wiadome, niższe partie ciała - do czasu narodzin dziecka jest tam już lwia ich część :twisted: - po czym, w wyniku rozmaitych (bardziej i mniej oczywistych) trudności uniemożliwiających ich sprawne funkcjonowanie, wymierają z bezczynności :twisted: ), ale już na podstawie tylko moich własnych doświadczeń z ręką na sercu mogę stwierdzić, że według mnie macierzyństwo w zastraszająco wielu przypadkach powoduje dramatyczną atrofię szarych komórek :twisted: :twisted: :twisted:

NO :evil: :evil: :evil: nie zgadzam się :evil:
ja :mrgreen: mam dwoje dzieci i MÓzG Obrazek

Patmol

Post » Śro mar 02, 2011 9:48 Re: Jedyne takie Dranie. I ich Mamusia nieudacznica :(((

Wyjątek potwierdzający regułę :mrgreen:

Kasia, zmieniaj ten tytuł! :twisted:

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Śro mar 02, 2011 11:18 Re: Jedyne takie Dranie. I ich Mamusia nieudacznica :(((

Patmol pisze:coś kręcą :? urodziła dziecko i przysługuje jej urlop macierzyński
i na ten czas mogą zawrzeć z Tobą umowę na zastępstwo
chyba, ze oni chcą zawrzeć taką umowę dopiero na czas jej pobytu na wychowawczym, a ona jeszcze wcale nie złożyła podania o urlop wychowawczy 8)
pomysł co sobie kupisz, za odzyskane pieniądze :mrgreen: i odkręć jeszcze raz to co już odkręciłaś 8)
dopóki nie podpisałaś umowy o pracę - to ta Twoja praca jest tylko przypuszczalna niestety :?
zanim oni z Tobą podpiszą umowę o pracę i dopuszczą Cię do pracy - to najpierw muszą Ci dać skierowanie na badania lekarskie :kotek: dali CI? zrobiłas te badania? i masz zaświadczenie od lekarza medycyny pracy?

Ja się z tym zgadzam. Coś jest nie-halo. Urlop macierzyński to wniosek kobiety, który można złożyć nawet przed porodem. I nie trzeba z początkiem nowego miesiąca, czy roku. Zasiłek macierzyński jest płacony przez ZUS - tak więc w żaden sposób nie obciąża pracodawcy, dlatego nie widzę zdublowania osób (w sensie kosztów rownież - kobieta idzie na macierzyński -> jej płaci ZUS, Tobie płaci firma) i saldo dla pracowdawcy wychodzi na tzw. "0".
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Śro mar 02, 2011 12:24 Re: Jedyne takie Dranie. I ich Mamusia nieudacznica :(((

Kochane, dzięki za wszystkie rady :1luvu:

Rano zadzwoniła do mnie pani z kadr, że jednak jutro mam przyjechać. Podpisać umowę i zacząć pracę :roll:
Nie wiem, o co chodziło z tym zablokowaniem etatu, ale moja matka (która ileś tam lat, zanim została nauczycielką, przepracowała na stanowisku kierowniczym w osiedlowym domu kultury) stwierdziła wczoraj, że to jednak jest możliwe - tzn. zrozumiała, o co im biega.
I owszem, panienka zadeklarowała od razu, że zaraz po macierzyńskim wybiera się na wychowawczy.

Zobaczymy, co usłyszę jutro.

Muszę WAm to znowu powtórzyć: Życie wariata to nie bułka z masłem :roll: :roll: :roll:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Śro mar 02, 2011 12:27 Re: Jedyne takie Dranie. I ich Mamusia nieudacznica :(((

skaskaNH pisze:Ożesz cholera jasna...
Kasiu, tak mi przykro, czuję się jakoś głupio po tym, jak radziłam Ci w sprawie tego zwolnienia, wiem, skąd mogłam przewidzieć, niby nie moja wina, ale mimo wszystko jakoś mi nieswojo.
(...)

Kasia, nie żartuj :twisted:
Bo Ci na pocieszenie Juliana przyślę.
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Śro mar 02, 2011 12:28 Re: Jedyne takie Dranie. I ich Mamusia nieudacznica :(((

Patmol pisze:(...)

Dali, byłam, mam :wink:

Wielbłądzio

Post » Śro mar 02, 2011 12:30 Re: Jedyne takie Dranie. I ich Mamusia nieudacznica :(((

tylko już dzisiaj w nocy nie sprzątaj Obrazek tylko się wyśpij

bardzo bym chciała, żebyś dostała ta pracę, bo licze na to :oops: że czasem napiszesz, co nowego warto przeczytać - będziesz przecież super :kotek: specjalistką od książek

Wielbłądzio pisze:Dali, byłam, mam :wink:
jak dali i zapłacili - to myślą o tobie poważnie :ok:

Patmol

Post » Śro mar 02, 2011 12:31 Re: Jedyne takie Dranie. Koniec lenistwa, mam nową pracę :)

Patmol pisze:(...)
NO :evil: :evil: :evil: nie zgadzam się :evil:
ja :mrgreen: mam dwoje dzieci i MÓzG Obrazek

Toż przecież napisałam, że bywają wyjątki.
Osobiście również znam kilka młodszych i starszych mam, które niewątpliwie posiadają mózgi i co najważniejsze: potrafią robić z nich użytek.
Wnioskuję na podstawie tegoż ostatniego bezmózga w połogu, mamusi Przemusia, mojej koleżanki A. i wielu, wielu innych :twisted:

Wielbłądzio

Post » Śro mar 02, 2011 12:33 Re: Jedyne takie Dranie. I ich Mamusia nieudacznica :(((

Właśnie zauważyłam, że dobiegłyśmy setki.
Jeśli szanowna Moderacja zamknie nam ten wątek, to trudno, obiecuję rozpocząć następną odsłonę Drańskiej kroniki w najbliższą sobotę/niedzielę. Wcześniej: obawiam się, że się nie wyrobię :oops:

Wielbłądzio

Post » Śro mar 02, 2011 12:36 Re: Jedyne takie Dranie. Życie wariata to nie bułka z masłem ;)

przecież założenie nowego wątku i wpisanie tutaj jego namiarów zajmie ci nie więcej niż 10 minut 8O
a potem możesz sobie , w wolnej chwili, uzupełniać pierwszy czy drugi post :mrgreen:

Patmol

Post » Śro mar 02, 2011 12:40 Re: Jedyne takie Dranie. Życie wariata to nie bułka z masłem ;)

Tak, z tym że ja - jako że moje Padalce są dziećmi zupełnie, absolutnie wyjątkowymi :1luvu: - staram się za każdym razem coś tam o nich dla przypomnienia napisać i wstawić ich konterfekty :mrgreen:
Dobra, spadam. Trochę mam do pozałatwiania.

Wielbłądzio

Post » Śro mar 02, 2011 12:57 Re: Jedyne takie Dranie. Życie wariata to nie bułka z masłem ;)

To super, że sie wyjaśniło z pracą :ok:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Śro mar 02, 2011 13:15 Re: Jedyne takie Dranie. Życie wariata to nie bułka z masłem ;)

życie to nie bułka z masłem ..a z czym :twisted:

i za pracę :ok:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Śro mar 02, 2011 14:20 Re: Jedyne takie Dranie. Życie wariata to nie bułka z masłem ;)

Trzymam kciuki :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

[poprzednia][następna]