Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro mar 02, 2011 0:34 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Sabino, wysłałam dziś rano umowę priorytetem, mam nadzieję, że dojdzie do czwartku.
Wczoraj Paulina zawiozła Drejka do przychodni, robiłyśmy test krwi na FIV, do tego chłopak dostał antybiotyk, bo cały czas mu to oko ropieje. Poza tym kot w świetnej formie :-)
Wyniki, jeśli się uda, będą w piątek, jeśli nie, to w poniedziałek i wtedy będzie można go ogłaszać. Do tej pory tego nie robiłam, bo może jednak zdrowy :roll: Tak więc Drej jako kot tygodnia znów się przeciągnie (ale mieszam....).
W każdym razie Drejk ma cudny charakter, do tego jest wieeelki i misiowaty. Jeśli był by zdrowy, to wg mnie w mig znalazłby dom. Jeśli ma FIV, to myślę, że prędzej czy później odpowiedniego na ds mu znajdziemy - myślę, że treść ogłoszenia i przedstawienie choroby będzie miała tu decydującą rolę. Jeśli nikt się nie znajdzie, to się nie pogniewam 8) kot jest boski. Najwyżej będę dt dla kotów z FIV+ ;-).

Asia K

Od: Wto lis 23, 2010 22:26

Post » Śro mar 02, 2011 9:30 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Śro mar 02, 2011 10:55 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Przepraszam za offa ale może ktoś miałby ochotę pomóc:
Konie uratowane przed rzeźnią potrzebują pomocy (jedzenie,finanse i rąk do pracy) http://ogloszenia.trojmiasto.pl/przyjme ... 95201.html
suchy chleb też bardzo mile widziany.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Śro mar 02, 2011 11:02 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Znalazła wczoraj roczną sukę Syberian Husky, brak chipa i na razie brak właściciela :(
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Werneu

Od: Śro mar 30, 2005 13:43

Post » Śro mar 02, 2011 11:09 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Werneu pisze:Znalazła wczoraj roczną sukę Syberian Husky, brak chipa i na razie brak właściciela :(
Obrazek Obrazek

świetna :) lubi koty ?

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Śro mar 02, 2011 11:15 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

No i tu jest problem :) strasznie goniła koty na dworze ale to raczej bo chce się z nimi bawić a nie je zjeść. Moje się jej boja a ona jest głupiutka i narzazie ich nie dopuszczam do siebie.
Obrazek Obrazek Obrazek

Werneu

Od: Śro mar 30, 2005 13:43

Post » Śro mar 02, 2011 12:03 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

A ja dzis zgarnelam z podworka kocurka, ktory ma cos ze szczeka, nie je od kilku dni, slini sie, nie zamyka pyszczka :( biedny jest, taki na wpol oswojony, daje sie glaskac, wszedl sam do transporterka, zawiozlam go z Agnieszka Marczak na Elblaska, jak przyjada glowni weci beda go badac i sprawdzac co mu dolega ... ehh... mam nadzieje ze nie ma polamanej szczeki, ktos mogl go kopnac :(
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Śro mar 02, 2011 15:19 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

jesooooooooooo suczka moich marzeń, gdybym nie miała rumby- syberianka była by juz moja. jakie plany z nia? dasz rade przetrzymac kilka dni? gdyby to był chłopak wzięłabym do kojca i budy po rumbie- sukę rumba zagryzie na śmierć. takie cudo w mig dom znajdzie.

bieda się mnoży, a nam rąk brak do pracy i za mało domów tymczasowych.

ten szaro- biały o ludzkim imieniu to rysiek- i migiem musi zniknąc z mojego hotelu bo bardzo inwazyjnie bawi się z moimi dziewczynami- kocicami, atakuje za kark, za dupsko, gryzie mocno. jemu się wydaje że to fajne a one się dra w niebogłosy i uciekają po kątach. nie jest broń boże agresywny- ale strasznie bezmyślny w stosunku do innych kotów.

ruda to lukrecja, mega miła, potulna, spokojna-skarb :)

mrówka szuka na gwałt domu, jest moim ukochanym kotem- ale ona schnie w kociarni, mieszkała 4 lata na kanapie, miała swoich ludzi- teraz upchnięto ją do jakiegoś "azylu" :( właśnie pisze do vivy z prosbą o umieszczenie jej w czasopiśmie kocim. w książeczkę wpisałam jej 3 lata- błagam pomóżcie mi jej znaleźć dom, bo ona nie przezyje pobytu w kociarni :(

seja weźmie jedną kotkę z kociarni rumskiej, bo ja juz nawet pchły od kota nie upchnę, codziennie przy sprzątaniu wpadam w złość- dziś się dostało winerze (zadzwoniła nie w porę ;) ), ok 4-5 godz roboty fizycznej, a mi dysk pada. jak już jest czysto- kocham moje kotki, jak sprzątam- wyklinam je i wróżę rychłą przyszłość w moim ogrodzie :wink: ech- zmęczenie.......
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Śro mar 02, 2011 16:00 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

sabina skaza pisze:mrówka szuka na gwałt domu, jest moim ukochanym kotem- ale ona schnie w kociarni, mieszkała 4 lata na kanapie, miała swoich ludzi- teraz upchnięto ją do jakiegoś "azylu" :( właśnie pisze do vivy z prosbą o umieszczenie jej w czasopiśmie kocim. w książeczkę wpisałam jej 3 lata- błagam pomóżcie mi jej znaleźć dom, bo ona nie przezyje pobytu w kociarni :(

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 04767.html
Przerobiłam wyróżnione ogłoszenie na Trójmieście na Mrówkę (to do którego kod dostałam od Betbet).
Może i Mróweczce przyniesie ono szczęście, bo moje panienki znalazły już domy (znaczy dwie znalazły, Kromka jeszcze u mnie bo wczoraj miała sterylkę ale jest dom który ją chce, w weekend się z nimi spotkam, jeśli nie będzie żadnych przeszkód to Kromka za jakieś 2 tyg. do nich trafi).
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro mar 02, 2011 16:21 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

sabina skaza pisze:bieda się mnoży, a nam rąk brak do pracy i za mało domów tymczasowych.

Dziś jakiś pechowy dzień...
Sławek od Kotwicy zawiózł jakiegoś kota chorego z osiedla do Kasprzyków.
Dorota właśnie pojechała do Gda, zadzwoniła karmicielka, p. Helena, że kocurek Maciuś się pochorował (to jest ojciec tzw. "przedszkolaków", które były u mnie w zeszłym roku, na razie wiozą go na Elbląską.
Poza tym jest spory problem do ogarnięcia na Pustakch Cisowskich, ale szczegóły napiszę potem, bo krew mi się burzy jak o tym za dużo myślę.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro mar 02, 2011 16:40 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

mpacz78 pisze:
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierze ... 04767.html
Przerobiłam wyróżnione ogłoszenie na Trójmieście na Mrówkę (to do którego kod dostałam od Betbet).
Może i Mróweczce przyniesie ono szczęście, bo moje panienki znalazły już domy (znaczy dwie znalazły, Kromka jeszcze u mnie bo wczoraj miała sterylkę ale jest dom który ją chce, w weekend się z nimi spotkam, jeśli nie będzie żadnych przeszkód to Kromka za jakieś 2 tyg. do nich trafi).

Zrobie jej allegro na bazie Twojego ogloszonka :ok: warto dopisac ze Mroweczka jest delikatna, grzeczna, miziasta
Obrazek

Marea

Post » Śro mar 02, 2011 21:38 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

TERAZ TO JUZ JESTEM ZLA!!!!!!!!!!!!!!!!!

prosze o informację jeśli jakiś fant jest zgłoszony u mnie na bazarku (a z braku miejsca w mieszkaniu nie zabrałam do siebie) i sprzeda sie/wycofa sie/... ze sprzedaży w inny sposób niż przeze mnie...
wycofam zdjęcia i nie bedziemy z PKDT robić cyrku w dodatku bez małp :evil:
a ja z siebie klauna :oops:
to tyle...

Sabina,
odbiorę fanty czekajace na mnie, ale padł mi w sobote aparat i naprawa prawie kosztuje tyle co nowy, wiec czekam na przesyłkę nowego... i znowu zaczne pstrykać i zarabiać dla nas Kase ;-)

spokojnego wieczorku ;-)
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Śro mar 02, 2011 21:59 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

LIST DO BIURA PKDT:

"Witam,

mieszkam na osiedlu Spółdzielni Mieszkaniowej "Południe" na
Oruni Górnej w okolicach zlikwidowanych i przeniesionych w styczniu do
Kolbud ferm lisów i norek. Problem polega na tym, że lisy i norki
zostały zabrane, a stado kotów ( ok. 10 - 15 może więcej ), które przy
okazji funkcjonowania fermy utrzymywało się na jej terenie, pozostało.
Lutowe mrozy spowodowały, że koty z byłego terenu ferm wyległy na
osiedle, wypędzone z głodem. Aktualnie dokarmiam je chrupkami z Lidla ja,
czasem ktoś im coś też podrzuci - jakieś resztki. Koty są fajne,
zdrowe - szkoda ich. Zastanawiałem się jak temat ruszyć - schronisko dla
nich to nieszczęście, wywieźć do Kolbud? - trzeba byłoby porozmawiać
z właścicielem fermy, ale nie wiadomo gdzie on się przeniósł , ale
transport? No i idzie marzec - coś trzeba zrobić, żeby się nie kociły.

Proszę zatem o radę i pomoc - kwestia żywności, środków
antykoncepcyjnych ( ja nie potrafię nawet ich podawać ) i ewentualnego
rozśrodkowania kotów - to najważniejsze zagadnienia, zapraszam też
żeby to całe towarzystwo obejrzeć - a może znalazłyby się osoby,
które by przygarnęły któreś z nich - niektóre są naprawdę śliczne
i kontaktowe, szkoda byłoby, aby "poszły na zmarnowanie". Ja
sam niestety już mam koci przychówek.
Licząc na Państwa doświadczenie i serce proszę pilnie o kontakt i
wizję lokalną
pozdrawiam

Piotr

P.S.
mój telefon 664-139-050"

NAWET NIE WIEM CO ODPISAĆ, JAK TO UGRYŹĆ, JAK POMÓC?

MAM PYTANIE- KTO CHCE PRZEJĄĆ BIURO MAILOWE PKDT PO MNIE?

1) ZA DUŻO CZASU MI TO ZAJMUJE, NIE MAM SIĘ JAK ZAGŁĘBIAĆ W LISTY WIĘC I MOJE ODPOWIEDZI CZASEM SĄ LICHE...PO NOCACH ODPISUJE LUDZIOM, NIE DOSYPIAM.
2) NA AKCJE NIE JEŻDŻĘ, HOTEL MAM ZAPCHANY- NIE WIEM CO ODPISYWAĆ, BRAK MI SŁÓW CZASEM, BO NIE WIEM JAK POMÓC?
3) PROWADZĘ HOTEL A NIE DOM TYMCZASOWY, NASZE KOTY OWSZEM ZA FREE, ALE OSTATNIO TRAFIAJĄ DO MNIE SAME KOTY OD PRYWATNYCH OSÓB- A JA NIE UMIEM NAPISAĆ ILE KOSZTUJE HOTELOWANIE CHOĆBY PO NAJNIŻSZYCH KOSZTACH. WIĘC PRZYJMUJĘ KOTY DARMOWE, POTEM SIĘ WŚCIEKAM, A SAMA SIEBIE NIE BĘDĘ POLECAĆ JAKO PŁATNĄ PLACÓWKĘ.

monia i marea- dziekuje za pamięć o mróweczce, ona jest aniołkiem :ok:
dziś wróciła z adopcji silver.
oddałam za to rysia łobuza.
jutro idzie lukrecja.
kot który miał przyjechać do mnie dziś z poznania uciekł pod hotelem- storpedował w poznaniu transporter.
seja przejmie kotke z kociarni w rumi- dzieki :)
a dziewczyny winera i menial do tej pory orają w kociarni rumskiej- przydały by się jakieś nowe ręce do pomocy, bo na dłuższą metę taki nawał roboty dla kilku osób to będzie nie do przejścia.
jutro rano w leźnie mam z menial spotkanie edukacyjne z setką dzieci
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Czw mar 03, 2011 6:52 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

Mam nadzieje ze ogloszonka dadza rade i Mroweczka znajdzie odpowiedzialny domek :ok: Lukrecji tez zrobilam pojedyncze allegro, mam nadzieje ze to dzieki niemu ktos zadzwonil i ja dostrzegl ;) bo maili bylo sporo :wink:

Ta Orunia Gorna heh, sa sterylki darmowe z Urzedu Miasta, chyba kilka osob z PKDT mieszka w rejonach Orunii Gornej, moze moglyby sie tym zajac i choc doradzic tym ludziom, przeciez kotow sie nie przesiedli jak poldzikie :roll:

Ja mam dobra wiadomosc, bynajmniej dla mnie :) kocurek ktorego zabralam wczoraj z Nowego Portu do lecznicy po badaniu okazalo sie ze nie ma złamanej szczeki, ma tez bardzo dobre wyniki krwi, i jest zdrowy, bo obawialismy sie ze stan jamy ustnej moze byc wynikiem bardzo zlego stanu nerek, mogl zlizac cos toksycznego, badz jakis wirus, ma mega nadzerki na jezyku, sprawia mu to ogromny bol, dlatego nie je, nie myje sie i wygladal jak siedem nieszczesc, jako ze to kilkuletni pol dziki kocurek mysle ze zwroce mu dzis wolnosc i Pani karmicielka bedzie mu podawac antybiotyk, nie ma sensu meczyc go zamknieciem, i stresowac zastrzykami, tym bardziej ze na Elblaskiej go nie beda dluzej trzymac a o inne tymczasowe miejsce ciezko. Dostal antybiotyk, kroplowke, cos na wzmocnienie, mam nadzieje ze da sobie rade.
Obrazek

Marea

Post » Czw mar 03, 2011 8:47 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.7

5msc tri w Gdyni potrzebuje pomocy

viewtopic.php?f=13&t=124892

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

[poprzednia][następna]