Carlito szuka nerkowego puebla. Proszę ZAMKNĄĆ wątek...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 21, 2011 17:20 Re: Carlito szuka nerkowego puebla. DT Smarti, jak leczyć?

ana pisze:BTW. on ma PNN, czy ONN?

Zacytuję, żeby czasem nie znikneło w tym bajzlu...

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pon lut 21, 2011 17:23 Re: Carlito szuka nerkowego puebla. DT Smarti, jak leczyć?

ana pisze:I w teraz w tym wątku mamy pisać o leczeniu Carlita, w tamtym nie?

Tak.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon lut 21, 2011 17:24 Re: Carlito szuka nerkowego puebla. DT Smarti, jak leczyć?

Cameo pisze:

Z enuncjacji wiedzących wynika, że pnn.
Potwierdza to wynik USG
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Pon lut 21, 2011 17:25 Re: Carlito szuka nerkowego puebla. DT Smarti, jak leczyć?

Marzenia11 pisze:
ana pisze:I w teraz w tym wątku mamy pisać o leczeniu Carlita, w tamtym nie?

Tak.

OK. Dzięki 8)
fckptn
Obrazek

ana

Od: Śro lut 20, 2002 21:56

Post » Pon lut 21, 2011 17:27 Re: Carlito szuka nerkowego puebla. DT Smarti, jak leczyć?

casica pisze:
Cameo pisze:

Z enuncjacji wiedzących wynika, że pnn.
Potwierdza to wynik USG

USG pokazało, że nerki są totalnie zniszczone.

Ech, szkoda tylko, że teraz moja ciężka praca podsumowująca jest rozwalona po 8 stronach gdzieś w środku. Naprawdę cieszę się, że dzięki krzykaczom, którym przeszkadzał brak postów pełnych oskarżeń i wyrzutów (bo tylko takie zostały wyrzucone), teraz ten wątek przypomina totalny śmietnik, chociaż miał pełne podsumowanie wszystkich konkretów na pierwszej stronie.

Życie ssie.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon lut 21, 2011 17:28 Re: Carlito szuka nerkowego puebla. DT Smarti, jak leczyć?

Sz Kocie - wszystko jest datami :wink:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pon lut 21, 2011 17:29 Re: Carlito szuka nerkowego puebla. DT Smarti, jak leczyć?

"Życie jest do d..." raczej, albo coś w tym stylu. Bo to co napisałaś, to kalka z angielskiego, a język polski jest przebogaty... :wink:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pon lut 21, 2011 17:31 Re: Carlito szuka nerkowego puebla. DT Smarti, jak leczyć?

smarti pisze:Szukam kogoś kto wyrwał by mu ten zab w znieczuleniu miejscowym-podobno nie ma takiego co by się podjął znieczulenia miejscowego u kota ale nie takie rzeczy na tym forum już czytałam,więc może..

Jestem w szoku po obu wątkach, ale nie będę komentować, nie moim zamiarem rozbudzać emocje. (dodam tylko, że mój wet, leczący moje koty i tymczasy nie goli łapki, druga wet pobrała kiedyś mojej małej suni['] krew z szyi, bo wszystkie łapki się zatykały. Więc są weci z takimi umiejętnościami.)

Odniosę się do stomatologa: polecam Dr Turosa na ul. Gagarina (Multiwet). Trzeba dokładnie opowiedzieć o chorobie, o lekach podawanych kotu. Wtedy na pewno odpowie, co można zrobić z ząbkami Carlita. Mojej suni['] proponował systematyczne, a nie jednorazowe, czyszczenie ząbków z kamienia, usuwanie martwych itp., bez narkozy ze względu na padaczkę, leki podawane oraz brak jednej nerki i obciążenie drugiej.
Osobiście nie polecałabym dr G. Kurskiego w Elwecie w kwestii zębów, ale to tylko moje doświadczenia jakby co. Może inni mieli lepsze...

edit: zmieniłam "znieczulenie ogólne" na "narkozę"
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Pon lut 21, 2011 17:39 Re: Carlito szuka nerkowego puebla. DT Smarti, jak leczyć?

Dla rozładowania sytuacji, ze specjalną dedykacją dla.... w sumie nie wiem kogo, ale czy to ważne? :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=6h3fnazm ... re=related
:mrgreen:
fckptn
Obrazek

ana

Od: Śro lut 20, 2002 21:56

Post » Pon lut 21, 2011 18:47 Re: Carlito szuka nerkowego puebla. DT Smarti, jak leczyć?

przecież ja leczę Carlita w lecznicy żony właściciela kliniki przy Gagarina i niestety w tej kwestii nic nie moga poradzić-tu nie chodzi o kamień -chodzi o wyrwanie trzonowca który jest zgniły,boli i bakterie z niego zatruwają nerki.

ale dostałam już namiar na podobno swietnego stomatologa na SGGW.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon lut 21, 2011 21:02 Re: Carlito szuka nerkowego puebla. DT Smarti, jak leczyć?

Mój kot cukrzyk miał wyrywane zęby na głupim jasiu, bez pełnej narkozy.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Pon lut 21, 2011 22:31 Re: Carlito szuka nerkowego puebla. DT Smarti, jak leczyć?

Zgłaszam, że treść napisanego przeze mnie postu w piątek wieczorem między 18.10 a 19.36 nie została przywrócona. Była to interpretacja wyników, o które prosiła Marzenia.

Chodzi o tę stronę: viewtopic.php?f=1&t=124375&start=90
Disclaimer: Nie jestem lekarzem weterynarii i moje porady na forum miau.pl nie zastąpią konsultacji ze specjalistą.

Tinka07

Od: Pt lut 09, 2007 15:31

Post » Pon lut 21, 2011 22:32 Re: Carlito szuka nerkowego puebla. DT Smarti, jak leczyć?

Tinka07 - a sprawdzałaś w wątku dt smarti? Nie wszystkie posty zostały tu przeniesione... :?:
Poza tym Szalony KOt na pewno wkleiła też tą Twoją wypowiedź, ale wklejam ja raz jeszcze, aby było wszystko jasne:

Tinka07 pisze:Na razie zrobione do tej pory badania nie wniosły nic nowego do zmiany terapii. Kroplówki są teraz najważniejsze. To podstawa terapii. Obecnie nie można nic więcej zrobić.

Wiemy z badań, że Carlito miał 14.02. mocznik 293 mg/dl, kreatyninę 4,2 mg/dl. Wiemy też, że wyniki potasu i sodu są w porządku. Jeśli chodzi o chlorki, to te wyniki 124,7 mmol/l też są ok. Polskie normy wg Winnickiej są do kitu. U nas zakres referencyjny dla chlorków wynosi 110-130 mmol/l. A dlaczego: wyniki chlorków idą w parze z wynikami sodu. Jeśli jeden z tych parametrów się podwyższa, to podwyższa się też drugi. Sód jest w normie, także wg niemieckich źródeł. Tak więc chlorki też muszą być w normie.

Najbardziej niepokoją mnie wyniki leukocytów. Wskazują one na silny stan zapalny w organizmie. Wyniki moczu, jak podejrzewałam, nie wniosły nic do rozjaśnienia sytuacji. Mocz jest bardzo rozcieńczony (ciężar właściwy). Sądzę, że to ze względu na kroplówki. W moczu silnie skoncentrowanym ilość poszczególnych składników może być stosunkowo większa. Nie wiem też, czy białko w moczu oznaczone zostało jedynie metodą paskową. Na to jednak wygląda, bo w przeciwnym razie podane byłyby wartości referencyjne. W taki sposób oznaczenie stosunku białka do kreatyniny jest niemożliwe.

Podawany obecnie antybiotyk nie pozwala wykluczyć stanów zapalnych dróg moczowych, ale o tym wiedziałyśmy już wcześniej. Nie wiadomo więc w dalszym ciągu, dlaczego leukocyty 14.02. były tak wysokie.

Smarti, w najbliższym tygodniu, gdy będzie badany ponownie mocz, poprosiłabym na Twoim miejscu też o zrobienie pełnej morfologii wraz z leukogramem. Zleciłabym oznaczenie nie tylko leukocytów, lecz również ich populacji (granulocytów pałeczkowatych i segmentowanych, kwasochłonnych, zasadochłonnych limfocytów i monocytów). Poprosiłabym oprócz tego o ponowne zrobienie kreatyniny i mocznika, tym razem wraz z fosforem (bardzo ważne), wapniem, potasem, sodem i chlorkami. Istotny jest również obraz krwinek czerwonych ze względu na poprzednie wyniki wskazujące na anemię. W Łodzi było jednak o wiele gorzej, więc jakoś wierzę w to, że to anemia regeneratywna.

Pozdrawiam ciepło
Tinka

PS: Jeśli coś pominęłam, a ktoś z udzielających się w tym wątku ma jeszcze jakieś dobre pomysły, to proszę o pomoc.

Smarti, czy podajesz w dalszym ciągu furosemid?

Marzenia11

Post » Pon lut 21, 2011 22:36 Re: Carlito szuka nerkowego puebla. DT Smarti, jak leczyć?

Muszę sprawdzić, ale w takim razie byłoby to bezsensowne, bo wygląda tak, jakbym was olała. Jeśli w tym wątku jest prośba do mnie o spojrzenie na wyniki, to nikt przecież odpowiedzi nie będzie szukał w innym wątku :(
Ostatnio edytowano Pon lut 21, 2011 22:43 przez Tinka07, łącznie edytowano 1 raz
Disclaimer: Nie jestem lekarzem weterynarii i moje porady na forum miau.pl nie zastąpią konsultacji ze specjalistą.

Tinka07

Od: Pt lut 09, 2007 15:31

Post » Pon lut 21, 2011 22:42 Re: Carlito szuka nerkowego puebla. DT Smarti, jak leczyć?

A co w tej awanturze ma sens? Nic.

Zostały usuniete z wątku dt smarti posty nie na temat (czyli jakies wymiany m.in też Twoja z casica) oraz zawierające treści - wątek został oczyszczony ale po wnioskach z dzisiejszego poranka, posty zostały wklejone do tego tutaj wątku, jako wprawdzie nie stricte na temat leczenia ale jako efekk dyskusji na tematy ogolniejsze wywołanej z powodu leczenia Carlito.

Faktem jest, ze zrobił się bałagan, ale trudno.... taka była wola ludu i chcąc uniknąć zarzutów o wymoderowywaniu odpowiedzi tak zostało uczynione...
Jak wczoraj to czytałam (te "slynne" 25 stron) to takiego bajzlu chyba jeszcze na tym forum nie widziałam. Cóż, zdarzyło się.....

Marzenia11

[poprzednia][następna]