Zabrała moje serce i poszła sobie. Kasia [']

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 26, 2011 14:06 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

ASK@ pisze:to się dziewczynie porobiło :roll:
jednak nie mogę wyjśc ze zdumienia.Nie osądzam nikogo, nie jestem od tego.Ale zdziwienie mnie ogarnia ,ze weci nie zwrócili uwagi na stan małej i jej wygląd. Przeciez ona nie siedziała u laików w klatce? Szkoda kotuni,bo moze wczesniej można było wkroczyć z odpowiednimi lekami.

Kasiu nie dawaj sie :ok:
Aniu trzymaj się.
:ok:

ja też tak myślę ,byłam tak zła ,zła na wetów na lecznicę ,na siebie że tam ją umieściłam ,ścięłam się z Bogu ducha winną Izą :oops: chciało mi się jechać tam i bluzgać ,ale to już nic nie da,zresztą Iza zrobiła to za mnie ,zdrowia to Kasi nie wróci i to jest najgorsze.
Gdyby zrobiły badania krwi...
gdyby.
teraz cokolwiek by się działo najważniejsze że koteczka ma hanelkę ,a ona już postara się aby kicia była szczęśliwa i jak najmniej cierpiała ,my tylko musi jej w tym pomóc .
Bardzo mnie martwi jej stan :cry:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Sob lut 26, 2011 14:11 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

Dziewczyny, nie mogę doczytać - czy koteczka była konsultowana u dr Neski? Naprawdę warto.

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Sob lut 26, 2011 17:51 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

Mam wrażenie, że ona po prostu nie ma siły. Daję jej również gotowanego siekanego kuraka i indyka. Mam zgodę na podawanie niewielkich ilości convy.
Wklejam jej wyniki i zalecenia dr Borkowskiej.

Wyniki z 23 lutego:
Obrazek Obrazek

Wyniki z 5 marca:
Obrazek
Ostatnio edytowano Nie mar 06, 2011 13:28 przez hanelka, łącznie edytowano 4 razy
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Sob lut 26, 2011 18:00 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

Na moje oko ona niedojadała tam.Nie chcę powtarzać tego co napisałam,to nic nie zmieni. Ale jest zaniedbana . Chudosć nie zrobiła sie z dnia na dzień, a nerki może sa pochodną tego stanu. Albo błędne koło się zrobiło. To gdybanie laika, co to miał z zagłodzonymi do czynienia.
Teraz odpaść mała należy.Musi nabrac sił do życia,chęci. Może jest takze w depresji i z tego powodu nie je.Znów błedne koło.

kasia,hanelka trzymajcie się.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob lut 26, 2011 18:08 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

hopsnę do góry :ok:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Sob lut 26, 2011 18:57 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

:kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek: :kotek:
Obrazek
Obrazek

k.lecznar

Od: Nie lut 20, 2011 19:36

Post » Sob lut 26, 2011 20:30 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

Hanelka, a z nerkowej karmy dajesz jej tylko Renala RC?

Jak chcesz, mogę Ci podesłać nerkowego Troveta, Cattovita i coś tam jeszcze - to pasztety, lepiej przez strzykawkę przechodzą. Czy ona je suchą karmę? Dawałaś Animondę nerkową? Mojemu smakowała - też podeślę, jak chcesz.
Podaj mi adres na pw :kotek:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Sob lut 26, 2011 20:45 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

Avian pisze:Hanelka, a z nerkowej karmy dajesz jej tylko Renala RC?

Jak chcesz, mogę Ci podesłać nerkowego Troveta, Cattovita i coś tam jeszcze - to pasztety, lepiej przez strzykawkę przechodzą. Czy ona je suchą karmę? Dawałaś Animondę nerkową? Mojemu smakowała - też podeślę, jak chcesz.
Podaj mi adres na pw :kotek:
:1luvu:
Kiedy jeszcze nie wiedziałam w jakim stanie ma nerki, wybierała sobie suchą hypoalergiczną Chajki i żadną inną.
Teraz nerkowy Kastor dzieli się z nią swoimi saszetkami, a on uznaje tylko Royala. Chciałam wziąć trochę próbek suchych nerkowych do przetestowania, ale w mojej osiedlowej lecznicy nic nie mieli, a do dr Borkowskiej mam trochę „pod górkę” i nie wyrobiłam się. Może po niedzieli podskoczę.
Na razie przed chwilą olała gotowanego indyka... :(
Jeśli możesz coś podesłać, będę bardzo wdzięczna. :1luvu:
Obrazek

hanelka

Post » Sob lut 26, 2011 21:31 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

Szalony Kot pisze:Ona dostaje codzienne kroplówki?
Tak.
Obrazek

hanelka

Post » Sob lut 26, 2011 21:46 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

Aniu, cytuję z FB z wydarzenia dotyczącego Kasi: Karolina Ławecka mam karmę po kotce zmarłej na PNN- mokrą, najwięcej animondy nieren chętnie oddam.
gdybyś była zainteresowana, to można się skontaktować z tą osobą. Jeśli chcesz to napisz do niej sama lub daj mi znać, to ja się z nią skontaktuję (tylko wtedy potrzebowałabym na pw Twój adres)
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Sob lut 26, 2011 21:57 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

Hanelko, czy Kasia nie ma w pysiu nadżerek? To częste u kotów nerkowych. Może to właśnie one są dodatkową przyczyną niechęci do jedzenia?

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Sob lut 26, 2011 22:06 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

A coś z leków potrzebujesz?

Pamiętaj, jeśli mała jest dużo płukana, bardzo szybko może wpaść w anemię ... warto by jej dawać jakieś preparaty np z pokrzywą (Urticaps itp)
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Sob lut 26, 2011 23:41 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

Beasia pisze:Aniu, cytuję z FB z wydarzenia dotyczącego Kasi: Karolina Ławecka mam karmę po kotce zmarłej na PNN- mokrą, najwięcej animondy nieren chętnie oddam.
gdybyś była zainteresowana, to można się skontaktować z tą osobą. Jeśli chcesz to napisz do niej sama lub daj mi znać, to ja się z nią skontaktuję (tylko wtedy potrzebowałabym na pw Twój adres)
Dzięki za wiadomość. Zaraz się odezwę.

Bazyliszkowa pisze:Hanelko, czy Kasia nie ma w pysiu nadżerek? To częste u kotów nerkowych. Może to właśnie one są dodatkową przyczyną niechęci do jedzenia?
W pysiu jest czysto.

Dr Borkowska zawsze waży, mierzy temperaturę, zajrzy w każdy otwór, dokładnie obmaca. Ufam jej bez zastrzeżeń. Jest naszym lekarzem rodzinnym. Nie pchałabym się do niej komunikacją miejską z przesiadkami ok. godziny w jedną stronę, gdybym nie była pewna, że warto. Zasuwałam do niej z Tarchomina na Wilanów, kiedy tam pracowała. Mój 15 letni Kastor z pnn jest u mnie od pięciu lat. I od pięciu lat jest leczony przez dr Borkowską. Nikt by mu nie dał tej piętnastki, ani żadnej choroby. Tak samo Maniek z eozynofilowym zapaleniem jelit. Dr B. jest jedynym wetem, jakiego znam, od którego zwierzaki nie chcą wychodzić.
Kaśka jest pod najlepszą opieką.

Po tygodniu kroplówek mam powtórzyć badania i wtedy pognamy do niej z wynikami. Jeśli cokolwiek mnie zaniepokoi, popędzę wcześniej.
Jak sytuacja się unormuje i kreatynina spadnie poniżej 2,5 będę potrzebowała phytophale i ipakitynę. Ipakityne oferowała mi Beata.
Avian, jeśli masz zbędne phytophale, będę wdzięczna.
Przy najbliższej wizycie zapytam o pokrzywę, dzięki :)
Obrazek

hanelka

Post » Nie lut 27, 2011 11:18 Re: POŁAMANA KOTKA W DTCHORE NERKI POMOC FIN.POTRZEBNA!!!!

hanelka u nas ipakitine się nie sprawdziła niestety. Za to super efekty daje alusal, fosfor udaje się dzięki niemu trzymać w normie a i cena jest o wiele korzystniejsza.
Na pewno wetka będzie wiedziała, ale zanim zaczniecie dawać ipakitine koniecznie zróbcie jonogram (wapń, potas, fosfor, sód, chlorki)

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

[poprzednia][następna]