Fundusz Onkologiczny - pomagajmy kotom z nowotworami!

Rozmowy o chorobach onkologicznych u kotów
Regulamin działu
Uwaga! Porady na temat leczenia udzielane są na podstawie pk.13 regulaminu forum.

Post » Pt lut 25, 2011 9:22 Re: Fundusz Onkologiczny. Zapraszamy poszukujących pomocy!

Kinya pisze:Poszedł przelew za drugą serię badań kotki Stasi, rozliczenei zaktualizowane.
Dopisałam też do listy kolejną zgłoszoną kotkę. Niestety nie wypatrzyłam jak ma na imię, więc tymczasowo wpisałam "kotka od Iwci". Trochę nieelegancko, więc proszę o info jak Kicia się zwie :) , poprawię.

Dziś poszła moja składka.

polhof

Od: Pt lip 30, 2010 20:59

Post » Nie lut 27, 2011 9:51 Re: Fundusz Onkologiczny. Zapraszamy poszukujących pomocy!

viewtopic.php?f=20&t=124747

wstawiłam bazarek z którego część dochodu chcę przeznaczyć na fundusz :D

gagga

Od: Pon cze 21, 2010 10:42

Post » Nie lut 27, 2011 20:01 Re: Fundusz Onkologiczny. Zapraszamy poszukujących pomocy!

Miałam wysłać zamiast deklarowanej kwoty,rzeczy na bazarek ale widzę, że coś ruchu bazarkowego nie ma :( więc jutro wpłacam 30 zł.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Nie lut 27, 2011 22:01 Re: Fundusz Onkologiczny. Zapraszamy poszukujących pomocy!

:ok: :ok: :ok:
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Nie lut 27, 2011 22:14 Re: Fundusz Onkologiczny. Zapraszamy poszukujących pomocy!

A ja przypominam o bazarku z niesprzedanymi fantami od ewan z poprzedniej dostawy :kotek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=122989. Obniżyłam ceny :D Zachęcam do zakupów!!!
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Pon lut 28, 2011 0:31 Re: Fundusz Onkologiczny. Zapraszamy poszukujących pomocy!

A ja znalazłam Czikę , której pani zbiera na operację guza wątroby tej koteczki.
Niestety nie mam linku do wątku Cziki, ponieważ natknęłam się na nią na kocim bazarku.
Podaję więc link do bazarku, tam jest o kotce. viewtopic.php?f=20&t=124475
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Pon lut 28, 2011 8:34 Re: Fundusz Onkologiczny. Zapraszamy poszukujących pomocy!

Witam, tak jak napisała phantasmagori, Czika nie ma jeszcze wątku, ale dziś założę i opiszę dokładnie co i jak i jak wyniki.
I podeslę tu link wieczorem.
Pozdrawiam :kotek:

24102007

Od: Sob lut 12, 2011 21:17

Post » Pon lut 28, 2011 13:18 Re: Fundusz Onkologiczny. Zapraszamy poszukujących pomocy!

Przelew na deklarowane 30zl dzisiaj poszedł
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pon lut 28, 2011 16:12 Re: Fundusz Onkologiczny. Zapraszamy poszukujących pomocy!

Tak jak obiecałam opiszę historię Cziki.
Nie założyłam jej wątku, bo zwyczajnie nie zawsze mam czas pilnować wątków.
Ale chyba założę to może więcej osób się nią zainteresuje.

Przede wszystkim to jest mój osobisty kochany kot i trochę mi nie zręcznie byłoby brać pieniądze od fundacji, bo lepiej żeby dołozyła innym kotom, które domów nie mają lub mają tylko tymczasowe.

Tak więc my pieniążków nie chcemy!
Ewentualnie jeśli ktoś chce pomóc to zapraszam do bazarku z portretami.

Czika ma 2,5 roku w kwietniu.
Jest buraskiem :)
Od kilku tygodni z dnia na dzień coraz mniej jadła i zaczęło mnie to martwić.
Poszłyśmy do Pani Wet i zapisała tableteczki na żołądek. Nie pomogły.
Następnie w okolicach lewego uszka zaczęła linieć, a właściwie łysieć.
Ma coraz mniej sierści w tym miejscu przy wejściu do ucha. ( Zrobię zdjęcie i wrzucę do bazarkowego wątku).
I w następnej kolejności Pani Wet wymacała nabrzmiałą wątrobę. Powiedziała, że badania krwi i usg niezbędne.
Badania odbyły się tydzień po tej wizycie(w piątek 25 lutego).
Wyników krwi jeszcze nie ma, ale na usg Pani Wet znalazła guza wielkości paznokcia palca wskazującego. Powiedziała, że można poczekać aż się powiększy i dopiero usunąć ale może to przysporzyć kotu cierpienia i brak apetytu, tak więc zabieg będzie wykonany niedługo, na termin mamy się dokładnie umówić przy wizycie kontrolnej w środę bo wtedy mają być wyniki badań krwi.

Będa jeszcze zrobione badania czy przerzutów nie ma.

Tak więc koszty nie są niskie, a jeszcze będzie ich więcej...
bo antybiotyk, bo leki przeciwbólowe, bo kontrolne usg i badania krwi, itd...

Miałam na stanie kotkę którą ciachnęłam i wzięła ją moja sąsiadka na stałe, Fuks, którego też mam na tymczasie już prawie w nowym domku u mojej serdecznej psiapsióły, ale jeszcze z nią negocjuję o warunki :)

24102007

Od: Sob lut 12, 2011 21:17

Post » Wto mar 01, 2011 0:10 Re: Fundusz Onkologiczny. Zapraszamy poszukujących pomocy!

Z bazarku z rzeczy od gaga uzbierało się 109zł!!!!!!! Jak tylko wszystkie wpłaty wpłyną do mnie przeleję całą kwotę na konto fundacji.

dziękuję wszystkim z udział w bazarku. Ponieważ zostało jeszcze sporo rzeczy już myślę o kolejnym.....
magdajedral

Post » Śro mar 02, 2011 12:39 Re: Fundusz Onkologiczny. Zapraszamy poszukujących pomocy!

Zaktualizowałam rozliczenie. Dopisałam też dwie kotki do listy.
Bardzo mało bywam teraz na forach (i necie w ogóle) więc proszę o wybaczenie za opóźneinia, staram się aby były jak najmniejsze.
Obrazek Obrazek

Kinya

Od: Śro mar 19, 2008 13:08

Post » Pt mar 04, 2011 10:22 Re: Fundusz Onkologiczny. Zapraszamy poszukujących pomocy!

Witajcie.
Wczoraj przyszły wyniki histopatologii obciętego ucha i wycinku z dziąsła.
Diagnozy się potwierdziły:
ucho - rak płaskonabłonkowy rogowaciejący
dziąsło - naciek limfocytarno-plazmocytarny
:(
Nie wiem jeszcze jakie są w związku z tym rokowania i czy to coś zmienia w obecnym leczeniu...

Proszę dopisać w pierwszym poście przy Ince że operację i dotychczasowe leczenie pokryję we własnym zakresie: wet dał mi spore upusty i rozłożył spłatę na raty.
Nie wykreślajcie jednak Inki z listy - nie wiem jak będzie dalej i ile będzie kosztować dalsze leczenie - może się okazać że jednak nie dam rady sama i poproszę o pomoc z funduszu.
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pt mar 04, 2011 10:27 Re: Fundusz Onkologiczny. Zapraszamy poszukujących pomocy!

tak bardzo mi przykro trzymam kciuki za kicie :ok:
gerardbutler

Post » Pt mar 04, 2011 16:40 Re: Fundusz Onkologiczny. Zapraszamy poszukujących pomocy!

niestety glaskalam plamke i wyczulam kolejny guzek przy sutku :cry: dzis dzwonie do doktora komendy o 17 bede sie umawiala na wizyte i na ten nosek i na tego guza zobaczymy co powie :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
gerardbutler

Post » Pt mar 04, 2011 22:00 Re: Fundusz Onkologiczny. Zapraszamy poszukujących pomocy!

Przed chwilą przelałam 109zł z bazarku oraz swoją składkę na rzecz funduszu.

W poniedziałek zamierzam ruszyć z kolejnym bazarkiem, gdyż jeszcze trochę rzeczy zostało i mam trochę nowych.
magdajedral

[poprzednia][następna]