Moderator: Estraven
ellza1 pisze:Nie bronię jagniątka, chociaż uważam, że nagonka na dzieciaka ( a nie brata i rodziców ) w tamtej sprawie to była przesada. Chodzi mi o tego zakatowanego kota. To co zrobili ci nastolatkowie nie może im ujść płazem. To wstrętne żłoby![]()
![]()
bezmózgowce i bandyci !!! Ja pisma mogę pomóc pisać, tylko TOZ oddział Wrocław ma tu upoważnienia do podpisania i występowania. Może ktoś umie utworzyć petycję na stronie petycji. To jest dobra inicjatywa . Na sąd wprost nie działa, ale pośrednio i owszem .... Przede wszystkim trzeba doprowadzić do wszczęcia postępowania. Jeszcze raz proszę przedstawiciela Toz Wrosław o kontakt na pw
PcimOlki pisze:ellza1 pisze:Nie bronię jagniątka, chociaż uważam, że nagonka na dzieciaka ( a nie brata i rodziców ) w tamtej sprawie to była przesada. Chodzi mi o tego zakatowanego kota. To co zrobili ci nastolatkowie nie może im ujść płazem. To wstrętne żłoby![]()
![]()
bezmózgowce i bandyci !!! Ja pisma mogę pomóc pisać, tylko TOZ oddział Wrocław ma tu upoważnienia do podpisania i występowania. Może ktoś umie utworzyć petycję na stronie petycji. To jest dobra inicjatywa . Na sąd wprost nie działa, ale pośrednio i owszem .... Przede wszystkim trzeba doprowadzić do wszczęcia postępowania. Jeszcze raz proszę przedstawiciela Toz Wrosław o kontakt na pw
Do wszczęcia postępowania TOZ niezbędny nie jest.
ellza1 pisze:Do wszczęcia nie potrzeba Tozu, wiem, ale potem oni ( TOZ ) mają uprawnienia oskarżyciela - jakby co i tym samym wgląd do akt i prawo do zaskarżania wadliwych ( czytaj olewczych ) decyzji prokurarury. Inne osoby ( zgłaszające ) nie będą traktowane jako strony i nie mają żadnych praw. Tym samym kolejna sprawa moze być zamieciona ....
ellza1 pisze:...
Do wszczęcia nie potrzeba Tozu, wiem, ale potem oni ( TOZ ) mają uprawnienia oskarżyciela - jakby co i tym samym wgląd do akt i prawo do zaskarżania wadliwych ( czytaj olewczych ) decyzji prokurarury. Inne osoby ( zgłaszające ) nie będą traktowane jako strony i nie mają żadnych praw. Tym samym kolejna sprawa moze być zamieciona ....
mayam pisze:ellza1 pisze:Do wszczęcia nie potrzeba Tozu, wiem, ale potem oni ( TOZ ) mają uprawnienia oskarżyciela - jakby co i tym samym wgląd do akt i prawo do zaskarżania wadliwych ( czytaj olewczych ) decyzji prokurarury. Inne osoby ( zgłaszające ) nie będą traktowane jako strony i nie mają żadnych praw. Tym samym kolejna sprawa moze być zamieciona ....
wybacz, ale to jest bla bla bla.
co szkodzi zgłosić na policję?
...
mayam pisze:ja jutro zgłaszam sprawę na policję.
Policja jest na ich tropie
Nagranie trafiło już w ręce policji. - Mamy szereg narzędzi, dzięki którym możemy uzyskać informację o właścicielu komórki - mówi Paweł Petrykowski z dolnośląskiej policji. - Dzięki nowoczesnej technice możemy dotrzeć do autora nagrania zamieszczonego w telefonie bądź w internecie, jednak szczegółów podać nie mogę - dodaje policjant.
Przekonuje, że wielokrotnie udało się dotrzeć do osoby, która zarejestrowała podobne filmy. - Często autor nagrania nawet nie podejrzewa, że policjanci są na jego tropie i dowiaduje się o tym dopiero, gdy policja puka do jego drzwi - zapewnia Petrykowski.
PcimOlki pisze:Nic - pomijając stratę czasu. Nie jesteś w stanie wskazać sprawcy.
mayam pisze:ellza1 pisze:Do wszczęcia nie potrzeba Tozu, wiem, ale potem oni ( TOZ ) mają uprawnienia oskarżyciela - jakby co i tym samym wgląd do akt i prawo do zaskarżania wadliwych ( czytaj olewczych ) decyzji prokurarury. Inne osoby ( zgłaszające ) nie będą traktowane jako strony i nie mają żadnych praw. Tym samym kolejna sprawa moze być zamieciona ....
wybacz, ale to jest bla bla bla.
co szkodzi zgłosić na policję?
i im więcej, tym lepiej.
najłatwiej utyskiwać, narzekać i się wykręcać.
niech każdy kto czyta wątek zgłosi sprawę na policję!
od nic nierobienia jeszcze nic się nie zmieniło.
nawet wysłać choć tego jednego pieprzonego maila!
NITKA/KARINKA pisze:...
Nagranie trafiło już w ręce policji. - Mamy szereg narzędzi, dzięki którym możemy uzyskać informację o właścicielu komórki - mówi Paweł Petrykowski z dolnośląskiej policji. - Dzięki nowoczesnej technice możemy dotrzeć do autora nagrania zamieszczonego w telefonie bądź w internecie, jednak szczegółów podać nie mogę - dodaje policjant.
Przekonuje, że wielokrotnie udało się dotrzeć do osoby, która zarejestrowała podobne filmy. - Często autor nagrania nawet nie podejrzewa, że policjanci są na jego tropie i dowiaduje się o tym dopiero, gdy policja puka do jego drzwi - zapewnia Petrykowski.
ellza1 pisze:Wybacz ale bla bla bla to Ty piszesz.
Ja z racji zawodowej podpowiedziała, co ma sens, a zgłosić aby zgłosić i bez efektu .....też można ....
mayam pisze:ellza1 pisze:Wybacz ale bla bla bla to Ty piszesz.
Ja z racji zawodowej podpowiedziała, co ma sens, a zgłosić aby zgłosić i bez efektu .....też można ....
a dlaczego zakładasz, że bez efektu?
tylko dzięki nagłośnieniu tego typu aktów bestialstwa i w miarę szerokiemu oburzeniu, można coś zmienić wokół siebie.
na okoliczność tego nieszczęsnego huskiego, któremu te zakute łby urwały głowę, apelowano, by zgłaszać takie sprawy na policję.
jasne, możesz tylko sobie westchnąć i spojrzeć w lustro.
a ja Ci pogratuluję i dodam: jaka jesteś fajna.
mayam pisze:ellza1 pisze:Wybacz ale bla bla bla to Ty piszesz.
a dlaczego zakładasz, że bez efektu?
tylko dzięki nagłośnieniu tego typu aktów bestialstwa i w miarę szerokiemu oburzeniu, można coś zmienić wokół siebie.
na okoliczność tego nieszczęsnego huskiego, któremu te zakute łby urwały głowę, apelowano, by zgłaszać takie sprawy na policję.
jasne, możesz tylko sobie westchnąć i spojrzeć w lustro.
a ja Ci pogratuluję i dodam: jaka jesteś fajna.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue i 25 gości