KOLEJNY ZAKATOWANY KOT:-(((

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw lut 24, 2011 22:54 Re: KOLEJNY ZAKATOWANY KOT:-(((

Nie bronię jagniątka, chociaż uważam, że nagonka na dzieciaka ( a nie brata i rodziców ) w tamtej sprawie to była przesada. Chodzi mi o tego zakatowanego kota. To co zrobili ci nastolatkowie nie może im ujść płazem. To wstrętne żłoby :evil: :evil: :evil: bezmózgowce i bandyci !!! Ja pisma mogę pomóc pisać, tylko TOZ oddział Wrocław ma tu upoważnienia do podpisania i występowania. Może ktoś umie utworzyć petycję na stronie petycji. To jest dobra inicjatywa . Na sąd wprost nie działa, ale pośrednio i owszem .... Przede wszystkim trzeba doprowadzić do wszczęcia postępowania. Jeszcze raz proszę przedstawiciela Toz Wrosław o kontakt na pw

ellza1

Od: Pt kwi 18, 2008 9:14

Post » Czw lut 24, 2011 22:58 Re: KOLEJNY ZAKATOWANY KOT:-(((

ObrazekObrazekObrazek

Koszmaria

Od: Pon lut 04, 2008 1:17

Post » Czw lut 24, 2011 22:58 Re: KOLEJNY ZAKATOWANY KOT:-(((

ellza1 pisze:Nie bronię jagniątka, chociaż uważam, że nagonka na dzieciaka ( a nie brata i rodziców ) w tamtej sprawie to była przesada. Chodzi mi o tego zakatowanego kota. To co zrobili ci nastolatkowie nie może im ujść płazem. To wstrętne żłoby :evil: :evil: :evil: bezmózgowce i bandyci !!! Ja pisma mogę pomóc pisać, tylko TOZ oddział Wrocław ma tu upoważnienia do podpisania i występowania. Może ktoś umie utworzyć petycję na stronie petycji. To jest dobra inicjatywa . Na sąd wprost nie działa, ale pośrednio i owszem .... Przede wszystkim trzeba doprowadzić do wszczęcia postępowania. Jeszcze raz proszę przedstawiciela Toz Wrosław o kontakt na pw

Do wszczęcia postępowania TOZ niezbędny nie jest.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Czw lut 24, 2011 22:59 Re: KOLEJNY ZAKATOWANY KOT:-(((

wysłałam kilka maili z prośbą o interwencję: do TOZ Wrocław oraz uwaga tvn i polsatowska interwencja.
ślijcie maile, nagłaśniajcie jak się da, forum, facebook.
ja jutro zgłaszam sprawę na policję.
I'm a Freud I'm no longer very Jung

mayam

Od: Pon kwi 20, 2009 21:39

Post » Czw lut 24, 2011 23:03 Re: KOLEJNY ZAKATOWANY KOT:-(((

PcimOlki pisze:
ellza1 pisze:Nie bronię jagniątka, chociaż uważam, że nagonka na dzieciaka ( a nie brata i rodziców ) w tamtej sprawie to była przesada. Chodzi mi o tego zakatowanego kota. To co zrobili ci nastolatkowie nie może im ujść płazem. To wstrętne żłoby :evil: :evil: :evil: bezmózgowce i bandyci !!! Ja pisma mogę pomóc pisać, tylko TOZ oddział Wrocław ma tu upoważnienia do podpisania i występowania. Może ktoś umie utworzyć petycję na stronie petycji. To jest dobra inicjatywa . Na sąd wprost nie działa, ale pośrednio i owszem .... Przede wszystkim trzeba doprowadzić do wszczęcia postępowania. Jeszcze raz proszę przedstawiciela Toz Wrosław o kontakt na pw

Do wszczęcia postępowania TOZ niezbędny nie jest.

Do wszczęcia nie potrzeba Tozu, wiem, ale potem oni ( TOZ ) mają uprawnienia oskarżyciela - jakby co i tym samym wgląd do akt i prawo do zaskarżania wadliwych ( czytaj olewczych ) decyzji prokurarury. Inne osoby ( zgłaszające ) nie będą traktowane jako strony i nie mają żadnych praw. Tym samym kolejna sprawa moze być zamieciona ....

ellza1

Post » Czw lut 24, 2011 23:07 Re: KOLEJNY ZAKATOWANY KOT:-(((

ellza1 pisze:Do wszczęcia nie potrzeba Tozu, wiem, ale potem oni ( TOZ ) mają uprawnienia oskarżyciela - jakby co i tym samym wgląd do akt i prawo do zaskarżania wadliwych ( czytaj olewczych ) decyzji prokurarury. Inne osoby ( zgłaszające ) nie będą traktowane jako strony i nie mają żadnych praw. Tym samym kolejna sprawa moze być zamieciona ....

wybacz, ale to jest bla bla bla.
co szkodzi zgłosić na policję?
i im więcej, tym lepiej.
najłatwiej utyskiwać, narzekać i się wykręcać.
niech każdy kto czyta wątek zgłosi sprawę na policję!
od nic nierobienia jeszcze nic się nie zmieniło.

nawet wysłać choć tego jednego pieprzonego maila!

mayam

Post » Czw lut 24, 2011 23:07 Re: KOLEJNY ZAKATOWANY KOT:-(((

ellza1 pisze:...
Do wszczęcia nie potrzeba Tozu, wiem, ale potem oni ( TOZ ) mają uprawnienia oskarżyciela - jakby co i tym samym wgląd do akt i prawo do zaskarżania wadliwych ( czytaj olewczych ) decyzji prokurarury. Inne osoby ( zgłaszające ) nie będą traktowane jako strony i nie mają żadnych praw. Tym samym kolejna sprawa moze być zamieciona ....

Najpierw trzeba namierzyć gnojów. Może to być kłopotliwe, albo niemożłiwe. O wyjaśnienia natomiast może najpierw do redakcji portalu (redakcja@wfp.pl) - choć zainstalowanie tego filmu jako autorunning, świadczy o nich fatalnie.

PcimOlki

Post » Czw lut 24, 2011 23:10 Re: KOLEJNY ZAKATOWANY KOT:-(((

mayam pisze:
ellza1 pisze:Do wszczęcia nie potrzeba Tozu, wiem, ale potem oni ( TOZ ) mają uprawnienia oskarżyciela - jakby co i tym samym wgląd do akt i prawo do zaskarżania wadliwych ( czytaj olewczych ) decyzji prokurarury. Inne osoby ( zgłaszające ) nie będą traktowane jako strony i nie mają żadnych praw. Tym samym kolejna sprawa moze być zamieciona ....

...

Nic - pomijając stratę czasu. Nie jesteś w stanie wskazać sprawcy.

PcimOlki

Post » Czw lut 24, 2011 23:12 Re: KOLEJNY ZAKATOWANY KOT:-(((

mayam pisze:ja jutro zgłaszam sprawę na policję.

Policja już wie

http://polskalokalna.pl/wiadomosci/doln ... 01632,3324

Policja jest na ich tropie

Nagranie trafiło już w ręce policji. - Mamy szereg narzędzi, dzięki którym możemy uzyskać informację o właścicielu komórki - mówi Paweł Petrykowski z dolnośląskiej policji. - Dzięki nowoczesnej technice możemy dotrzeć do autora nagrania zamieszczonego w telefonie bądź w internecie, jednak szczegółów podać nie mogę - dodaje policjant.

Przekonuje, że wielokrotnie udało się dotrzeć do osoby, która zarejestrowała podobne filmy. - Często autor nagrania nawet nie podejrzewa, że policjanci są na jego tropie i dowiaduje się o tym dopiero, gdy policja puka do jego drzwi - zapewnia Petrykowski.
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Czw lut 24, 2011 23:13 Re: KOLEJNY ZAKATOWANY KOT:-(((

PcimOlki pisze:Nic - pomijając stratę czasu. Nie jesteś w stanie wskazać sprawcy.

ha ha ha.
no to usiądźmy wygodnie i pouśmiechajmy się do siebie.
a potem jeszcze spójrzmy w lustro i powiedzmy sobie jacy jesteśmy fajni.

może ja zacznę: jesteś fajna/y.

mayam

Post » Czw lut 24, 2011 23:14 Re: KOLEJNY ZAKATOWANY KOT:-(((

mayam pisze:

i im więcej, tym lepiej.
najłatwiej utyskiwać, narzekać i się wykręcać.
niech każdy kto czyta wątek zgłosi sprawę na policję!
od nic nierobienia jeszcze nic się nie zmieniło.

nawet wysłać choć tego jednego pieprzonego maila!

Wybacz ale bla bla bla to Ty piszesz.
Ja z racji zawodowej podpowiedziała, co ma sens, a zgłosić aby zgłosić i bez efektu ..... :roll: też można ....

ellza1

Post » Czw lut 24, 2011 23:19 Re: KOLEJNY ZAKATOWANY KOT:-(((

NITKA/KARINKA pisze:...
Nagranie trafiło już w ręce policji. - Mamy szereg narzędzi, dzięki którym możemy uzyskać informację o właścicielu komórki - mówi Paweł Petrykowski z dolnośląskiej policji. - Dzięki nowoczesnej technice możemy dotrzeć do autora nagrania zamieszczonego w telefonie bądź w internecie, jednak szczegółów podać nie mogę - dodaje policjant.

Przekonuje, że wielokrotnie udało się dotrzeć do osoby, która zarejestrowała podobne filmy. - Często autor nagrania nawet nie podejrzewa, że policjanci są na jego tropie i dowiaduje się o tym dopiero, gdy policja puka do jego drzwi - zapewnia Petrykowski.

Dość dobrze znam zagadnienia techniczne. Telefon, to tylko telefon - nie wiadomo czy ma kartę, co to za karta i jak była używana. Istnieje możliwość, że nie da się ustalić sprawców - choćby dlatego, że telefon ukradli i ani razu nie użyli w celu telefonowania. W takim przypadku można by podejżewać miejsce z dokładnością kilkuset metrów. W aglomeracji miejskiej sprawca nie do namierzenia.

PcimOlki

Post » Czw lut 24, 2011 23:20 Re: KOLEJNY ZAKATOWANY KOT:-(((

ellza1 pisze:Wybacz ale bla bla bla to Ty piszesz.
Ja z racji zawodowej podpowiedziała, co ma sens, a zgłosić aby zgłosić i bez efektu ..... :roll: też można ....

a dlaczego zakładasz, że bez efektu?
tylko dzięki nagłośnieniu tego typu aktów bestialstwa i w miarę szerokiemu oburzeniu, można coś zmienić wokół siebie.
na okoliczność tego nieszczęsnego huskiego, któremu te zakute łby urwały głowę, apelowano, by zgłaszać takie sprawy na policję.
jasne, możesz tylko sobie westchnąć i spojrzeć w lustro.
a ja Ci pogratuluję i dodam: jaka jesteś fajna.

mayam

Post » Czw lut 24, 2011 23:26 Re: KOLEJNY ZAKATOWANY KOT:-(((

mayam pisze:

tylko dzięki nagłośnieniu tego typu aktów bestialstwa i w miarę szerokiemu oburzeniu, można coś zmienić wokół siebie.
na okoliczność tego nieszczęsnego huskiego, któremu te zakute łby urwały głowę, apelowano, by zgłaszać takie sprawy na policję.

Ty - to weź się za nagłaśnianie.
Tutaj już jest nagłośnione, gdybyś tego nie dostrzegła przypadkiem.

PcimOlki

Post » Czw lut 24, 2011 23:31 Re: KOLEJNY ZAKATOWANY KOT:-(((

mayam pisze:

Ja nic nie zakładam, piszę z racji prawie codziennego doświadczenia zawodowego. Komentarza złośliwego nie skomentuję... Ja nie wzdycham do lustra, tylko wiem kto może być stroną w sprawie i zrobić cokolwiek. Polecam lekturę kpk . Ja Tobie nie gratuluję .... Pomyśl, potem pisz

ellza1

[poprzednia][następna]