Boguś był całkiem sam.Znalazł dom.Uciekł i zaginął?????

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Pon lut 14, 2011 16:42 Re: Boguś był całkiem samTeraz już w DT u magdaradek.Szukamy DS

może nie budził nas w środku nocy, ale koty go momentami miały dosyć :lol:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Pon lut 14, 2011 19:00 Re: Boguś był całkiem samTeraz już w DT u magdaradek.Szukamy DS

Ja swoją Big Citkę zostawiam czasem na kilka dni w domu samą, przychodzi sąsiadka, trochę się z nią pobawi, ale generalnie większość czasu kotka przez te dni spędza sam, więc gdy ja już pojawię się w domu, to ona dostaje szaleństwa. Kilka dni nie odstępuje mnie na krok, w nocy lata jak szalona i sprawdza, czy ja jestem, budzi mnie, żeby sprawdzić, czy to na pewno ja, a po kilu dniach wraca do normalności, więc ja sobie tak myślę, że co się dziwić kotkowi, który tak długo był sam :)
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Pon lut 14, 2011 19:35 Re: Boguś był całkiem samTeraz już w DT u magdaradek.Szukamy DS

Mam nadzieję że kociaki to jeszcze chwila :evil: i że do tego czasu Boguś znajdzie swój domek :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon lut 14, 2011 19:52 Re: Boguś był całkiem samTeraz już w DT u magdaradek.Szukamy DS

gosiaa pisze:Mam nadzieję że kociaki to jeszcze chwila :evil: i że do tego czasu Boguś znajdzie swój domek :ok:

Już pomału się zaczynają ale też mam nadzieję, że ktoś Bogusia pokocha takim jaki jest. A jest the best :mrgreen: :ok:

A mnie dziś wkurzył okropnie kolega. Zapytał o polecaną lecznicę wet z dobrym sprzętem. Polecilam Asa. Spytałam tez o co chodzi. No i okazało się, że kotka mu się okocila, jego własna i ma problem z urodzeniem łożyska .... a pół roku temu ta kotka rodziła i wtedy na 3 kociaki tylko 1 przeżył :(
Mówił wtedy że ja wysterylizuje, ale tego nie zrobił...
Nie wiem jak się to skończy, ale jeśli kotka nie przeżyje, tzn że lepiej było pozwolić jej co pół roku rodzic i w końcu umrzeć, niż wysterylizowac.
Bo wg niego sterylka to barbarzyństwo :cry: :evil:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon lut 14, 2011 19:54 Re: Boguś był całkiem samTeraz już w DT u magdaradek.Szukamy DS

poprostu brak slow na takie cos :evil:
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Od: Nie cze 22, 2008 14:10

Post » Pon lut 14, 2011 20:02 Re: Boguś był całkiem samTeraz już w DT u magdaradek.Szukamy DS

magdaradek pisze:

A mnie dziś wkurzył okropnie kolega. Zapytał o polecaną lecznicę wet z dobrym sprzętem. Polecilam Asa. Spytałam tez o co chodzi. No i okazało się, że kotka mu się okocila, jego własna i ma problem z urodzeniem łożyska .... a pół roku temu ta kotka rodziła i wtedy na 3 kociaki tylko 1 przeżył :(
Mówił wtedy że ja wysterylizuje, ale tego nie zrobił...
Nie wiem jak się to skończy, ale jeśli kotka nie przeżyje, tzn że lepiej było pozwolić jej co pół roku rodzic i w końcu umrzeć, niż wysterylizowac.
Bo wg niego sterylka to barbarzyństwo :cry: :evil:

Może kolegę trzeba tu na forum odesłać
niech zobaczy co dzieje się z nadmiarem kociąt :evil:

A Boguś znajdzie dom ,przecież nie wszyscy szukają małych kociąt szalejących na firankach
niektórzy wolą starszego ,poważniejszego :roll: kota :ok:
A on może niedługo już wyciszy się .
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Pon lut 14, 2011 20:07 Re: Boguś był całkiem samTeraz już w DT u magdaradek.Szukamy DS

Super :evil:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon lut 14, 2011 20:29 Re: Boguś był całkiem samTeraz już w DT u magdaradek.Szukamy DS

Miałam dziś drugi telefon w sprawie Bogusia.
Pogadałam chwile z Panią i zaraz wyślę ankietę przedadopcyjną.
Na razie nie mam zdania, Pani wydała mi się trochę niecierpliwa...
no ale zobaczymy, czasem pozory mylą.

Co do kolegi, to nic na niego nie działa. On wszystko mówi że wie, wszystko rozumie, a jednak uważa, że sterylizacja to nie rozwiązanie problemu bezdomności :roll:
on mieszka w Andrespolu w domku i koty sobie swobodnie wychodzą.
Jedna kotka zaginęła...
kilka rodziło
:(

a najgorsze to to, że to jest dobry chłopak, wykształcony to i światły być powinien :roll:
dba o te swoje zwierzęta jak umie, ale moim zdaniem jest nieodpowiedzialny, no....
Obrazek

magdaradek

Post » Pon lut 14, 2011 20:36 Re: Boguś był całkiem samTeraz już w DT u magdaradek.Szukamy DS

Też nie rozumiem sposobu myślenia ludzi :evil:
Z takiego dobrego domku mam właśnie Oskarka ,ludzie wykształceni
o koty dbają , a kotka na tabletkach i młode zdarzają się co jakiś czas.
A koty wychodzące i jednego sami rozjechali własnym samochodem :evil:
Cieszę się że Oskar jest u mnie .
Obrazek

Annaa

Post » Pon lut 14, 2011 20:38 Re: Boguś był całkiem samTeraz już w DT u magdaradek.Szukamy DS

Annaa pisze:Też nie rozumiem sposobu myślenia ludzi :evil:
Z takiego dobrego domku mam właśnie Oskarka ,ludzie wykształceni
o koty dbają , a kotka na tabletkach i młode zdarzają się co jakiś czas.
A koty wychodzące i jednego sami rozjechali własnym samochodem :evil:
Cieszę się że Oskar jest u mnie .

8O 8O 8O :strach: :strach: :strach:
Obrazek

magdaradek

Post » Pon lut 14, 2011 20:42 Re: Boguś był całkiem samTeraz już w DT u magdaradek.Szukamy DS

No niestety :( była podobno tragedia i rozpacz , ale niczego ich to nie nauczyło :evil:
Trudno jest zmienić ludziom sposób myślenia .
Obrazek

Annaa

Post » Pon lut 14, 2011 20:43 Re: Boguś był całkiem samTeraz już w DT u magdaradek.Szukamy DS

ano trudno. bardzo.
ja tylko mam nadzieję, że ta kotka im nie umrze.
Biedna mała.....

na razie nie odbiera telefonu, bo bym chciała się dowiedzieć czy pojechali do tego Asa i jak ona się ma...
Obrazek

magdaradek

Post » Pon lut 14, 2011 20:57 Re: Boguś był całkiem samTeraz już w DT u magdaradek.Szukamy DS

O tej porze w Asie nie zrobi USG. W ostateczności rentgen. Ale tam cięzko z odczytaniem. Ja robie USG, albo rendgen po każdym porodzie> Mnie powiedzieli ogladając klisze, że coś w macicy zostało i kazali przyjechać rano jak jest szef( Bacerak czy cóś podobnie ma na nazwisk)o na USG. Dopiero on po obejrzeniu kliszy stwierdził, że wszystko jest ok i nie trzeba robić USG.
Lepiej jechać do Sowy. Tam robia o każdej porze.
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Pon lut 14, 2011 20:58 Re: Boguś był całkiem samTeraz już w DT u magdaradek.Szukamy DS

ale on do mnie dzwonił przed południem. Może się udało.
Obrazek

magdaradek

Post » Pon lut 14, 2011 21:06 Re: Boguś był całkiem samTeraz już w DT u magdaradek.Szukamy DS

Chiba że tak :D
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

[poprzednia][następna]