Boguś był całkiem sam.Znalazł dom.Uciekł i zaginął?????

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Sob lut 05, 2011 22:19 Re: Boguś był całkiem samTeraz już w DT u magdaradek.Szukamy DS

Ok i najlepiej na olafen@gazeta.pl
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Nie lut 06, 2011 12:31 Re: Boguś był całkiem samTeraz już w DT u magdaradek.Szukamy DS

olafen pisze:Ok i najlepiej na olafen@gazeta.pl

wysłałam Tobie i innym Ciociom nowe ogłoszenie wraz z fotkami.
Mam nadzieję, że będzie jakiś odzew :)

Tymczasem Boguś ma się świetnie, łobuzuje, mruczy, przytula się i ciumka ;)

aha, tekst ogłoszenia jest taki:

"Boguś Bałuciak - czyli wielkie serce łobuziaka

W zimny, listopadowy wieczór ktoś wyrzucił Bogusia na dwór. Kotek błąkał się i nie wiedział gdzie pójść by się ogrzać. Był głodny, smutny i przerażony. Podchodził do przechodzących ludzi i prosił o pomoc. Nikt jednak nie zainteresował się małym, zziębniętym kotkiem. Wszyscy spieszyli się do swoich ciepłych domów, a on marzł coraz bardziej. Był już bardzo zrezygnowany i chodził ze zwieszoną głową i wtedy zauważył go młody człowiek. Zabrał zziębniętego kocurka do pustego mieszkania swojej babci, nakarmił i wysuszył. Ponieważ rodzice nie zgodzili się na kota, a chłopakowi żal było odwozić go do schroniska, zwierzątko zostało w pustym mieszkaniu. I tak Boguś spędził w samotności prawie dwa miesiące. Oczywiście miał sucho, ciepło, raz dziennie jego wybawca przychodził by go nakarmić i wyczyścić kuwetę, ale tak naprawdę niemal całe dnie i noce kotek spędzał w całkowitej samotności. Kot starał się wykorzystać każdą chwilę obecności człowieka, tuląc się do niego i miziając.
Na szczęście nadarzyła się możliwość i Boguś trafił do mojego domu tymczasowego. Są tu i ludzie i koty. Kotek nie jest już sam. Jednak nie może u mnie zostać na stałe i dlatego szukam dla niego domu w którym zamieszka na zawsze. Boguś to młody, bardzo energiczny kotek. Ma około roku. Jest zdrowy, odrobaczony, zaszczepiony i wykastrowany. Bardzo lubi bawić się z innymi przedstawicielami swojego gatunku. Jest trochę nieokrzesany i trochę nazbyt ekspansywny w okazywaniu radości, jednak serduszko ma wielkie i pełne kociej miłości, którą chciałby kogoś obdarować. To taki łobuziak o dobrym serduszku. Po dwóch miesiącach spędzonych w samotności ogromnie pragnie obecności człowieka i innych zwierząt i okazuje to całym sobą :) Jednocześnie jest to kotek uwielbiający pieszczoty i czułości. Bardzo lubi przyjść na kolana, przytulić się i wtedy nawet "ciumka" kawałek materiału ubrania człowieka, do którego przyszedł. Wygląda wtedy jak wyrośnięte kociątko. Jest przy tym słodki, mruczy jak traktor i oczy ma pełne miłości. To kotek o niespożytej energii i chęci do zabawy.
Szukam dla niego domu odpowiedzialnego, którego nie przestraszy początkowy wulkan energii w wykonaniu Bogusia i który będzie go kochał przez wszystkie lata jego życia. Szukam opiekunów świadomych konsekwencji posiadania zwierzęcia. Kogoś, kto będzie o niego dbał w zdrowiu i chorobie i nigdy nie porzuci Bogusia.
Boguś jest bardzo ładny. Zresztą jak każdy kot ;) Ma świetną, burą czapeczkę na główce, baaardzo długi, pręgowany ogon niczym u lemura i śliczne, zielone oczy. Do tego uroczy, różowiutki nosek :)
Jeśli chcesz dać Bogusiowi dom na zawsze, skontaktuj się:
Magda: "

Może być?
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Nie lut 06, 2011 13:05 Re: Boguś był całkiem samTeraz już w DT u magdaradek.Szukamy DS

Pięknie. Gdyby nie moje stado, już bym do Ciebie dzwoniła :1luvu:

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Nie lut 06, 2011 13:12 Re: Boguś był całkiem samTeraz już w DT u magdaradek.Szukamy DS

Bardzo może być :D :ok:
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Nie lut 06, 2011 14:11 Re: Boguś był całkiem samTeraz już w DT u magdaradek.Szukamy DS

Słicznie :)
Madzia, chyba powinnaś zacząć opowiadania pisać - każda historia Twojego tymczasa to fajny tekst :D

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Nie lut 06, 2011 15:58 Re: Boguś był całkiem samTeraz już w DT u magdaradek.Szukamy DS

Zaglądam do Bogusia :)
Świetnie napisany tekst ,ujmuje za serce i na pewno kociak wreszcie znajdzie domek :ok:

A jak z sikaniem ?
przestał całkiem ?
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Nie lut 06, 2011 17:16 Re: Boguś był całkiem samTeraz już w DT u magdaradek.Szukamy DS

Ślicznie :)

olafen

Post » Nie lut 06, 2011 18:43 Re: Boguś był całkiem samTeraz już w DT u magdaradek.Szukamy DS

olafen

Post » Nie lut 06, 2011 18:53 Re: Boguś był całkiem samTeraz już w DT u magdaradek.Szukamy DS

Bardzo, bardzo dziękujemy Cioci olafen :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

magdaradek

Post » Nie lut 06, 2011 18:58 Re: Boguś był całkiem samTeraz już w DT u magdaradek.Szukamy DS

to trzymam kciuki, za super domek :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Nie lut 06, 2011 21:21 Re: Boguś był całkiem samTeraz już w DT u magdaradek.Szukamy DS

Annaa pisze:Zaglądam do Bogusia :)
Świetnie napisany tekst ,ujmuje za serce i na pewno kociak wreszcie znajdzie domek :ok:

A jak z sikaniem ?
przestał całkiem ?

Kurcze do dzisiaj powiedziałabym, że jak ręką odjął. A tu dziś niemiła niespodzianka na ściereczce na pralce. Ale ja podejrzewam, że to może było trochę na złość, za to, że znowu go zamknęliśmy nad ranem w kuchni :? ale z innym kotem tym razem, żeby nie czuł się samotny. Ale nasikał.
Ale serio 3.30 w niedzielę, nie jest najlepsza na pobudkę :roll:

zobaczę, jak to się znowu powtórzy z sikaniem pomimo brania furaginu, to łapiemy siuśki.
Ale ja podejrzewam że to przyczyna psychiki, jak u Celinki.
Ale sprawdzimy i wykluczymy ewentualne fizyczne dolegliwości :ok:
Obrazek

magdaradek

Post » Nie lut 06, 2011 21:26 Re: Boguś był całkiem samTeraz już w DT u magdaradek.Szukamy DS

Banereczek:
Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[URL=http://tiny.pl/hc8qc][IMG]http://img201.imageshack.us/img201/8484/bogu.jpg[/IMG][/URL]
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Nie lut 06, 2011 21:28 Re: Boguś był całkiem samTeraz już w DT u magdaradek.Szukamy DS

Ogromnie dziękujemy ruru :1luvu: :1luvu: :1luvu:

To Cioteczki możecie podmienić banerek stary na nowy :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Post » Nie lut 06, 2011 21:46 Re: Boguś był całkiem samTeraz już w DT u magdaradek.Szukamy DS

Magda, ogłoszenie super.
Ja bym zmieniła jedną rzecz, podzieliła tekst, żeby nie było tak ciągiem, żeby było więcej akapitów, bo teraz strasznie ciężko się czyta.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Nie lut 06, 2011 21:49 Re: Boguś był całkiem samTeraz już w DT u magdaradek.Szukamy DS

hm, ale ja podzieliłam wysyłając do ogłaszających. Tylko tu tak ciągiem wstawiłam.
Obrazek

magdaradek

[poprzednia][następna]