SPIS KARM dla Kota

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 23, 2011 10:01 Re: SPIS KARM dla Kota

Wistra - Nutra Gold, Chicken Soup?
Moje tez nie jedzą bezzbozówek pod żadną postacią więc porównuję karmy zbozowe do bezzbozowych pod kątem bialka, tluszczu i pozostałych składników.
Nieźle wypada też Brit Care i First Class, z tym że Brit ma za male granulki jak na Twoje potrzeby.
Nutra ma calkiem fajne, skłaniające do gryzienia.
CO nie zmienia faktu ze moim najbardziej i tak Josera smakuje.

Skład koty mają w nosie. Karma ma być smaczna przede wszytskim. Sama doszlam do poziomu na ktorym swietrdzam, ze nie bede ich bezzbozówkami na siłe uszcześwliwiac.

ennante

Od: Pt sie 08, 2008 12:59

Post » Nie sty 23, 2011 10:10 Re: SPIS KARM dla Kota

U mnie raz udało się kotom wepchnąć całą torbę bezzbożówki (Acany).
Otóż wyjechaliśmy z TZtem na wakacje, zostawiając koty pod opieką 18-letniego Młodego. W szafce była nieotwarta torba Royala i napoczęta torba Acany, której koty nie chciały jeść. A że Młody tego nie wiedział, to karmił je Acaną - on ma na głowie inne rzeczy, niż przejmowanie się ich gustem 8) W związku z tym najwyraźniej przełamały niechęć, bo nie miały wyjścia i przez tydzień jadły Acanę.
A na nasz widok znowu kategorycznie odmówiły jedzenia bezzbożowych :roll:
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Nie sty 23, 2011 14:38 Re: SPIS KARM dla Kota

Moje koty w ogóle bezzbożowych nie chcą.
Ewentualnie Orijen, ale dla mnie to trochę za drogo wychodzi.

Royala lubią.
Teraz karmię je Sanabelle, po której futro jest piękne i lśniące. Jadły z pstragiem, jadły z jagnięciną, a teraz wsuwają elegance.

Najlepszy jednak exigent :mrgreen:

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Wto sty 25, 2011 10:04 Re: SPIS KARM dla Kota

Moim ze zbożówek w dobrej cenie i z fajnym składem to smakował Pronature Hairball, teraz kupuje go w 20 kg workach dla kotów którymi się opiekuje. Przym moje też ją podjadają :)
Obrazek

Największe zło to tolerować krzywdę.
— Platon

Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. - Emile Zola

lawinka

Od: Nie mar 16, 2008 15:42

Post » Pt sty 28, 2011 14:41 Re: SPIS KARM dla Kota

Ja ostatnio u koleżanki widziałam TOTW i bardzo pycie ma te chrupeczki, chyba najmniejsze jakie do tej pory widziałam w karmach bez zbóż, co moim zdaniem jest minusem, ale fajnie za to pachnie :)

tamiska

Od: Nie lis 01, 2009 12:30

Post » Pt sty 28, 2011 14:52 Re: SPIS KARM dla Kota

ennante pisze:Wistra - Nutra Gold, Chicken Soup?
Moje tez nie jedzą bezzbozówek pod żadną postacią więc porównuję karmy zbozowe do bezzbozowych pod kątem bialka, tluszczu i pozostałych składników.
Nieźle wypada też Brit Care i First Class, z tym że Brit ma za male granulki jak na Twoje potrzeby.
Nutra ma calkiem fajne, skłaniające do gryzienia.
CO nie zmienia faktu ze moim najbardziej i tak Josera smakuje.

Skład koty mają w nosie. Karma ma być smaczna przede wszytskim. Sama doszlam do poziomu na ktorym swietrdzam, ze nie bede ich bezzbozówkami na siłe uszcześwliwiac.

Ja kupiłam swoim karmę First Class Indoor i niestety musiałam im mieszkać (chociaż i tak cwane bestie bo wyjadały te dobre chrupki ,a FC zostawiały).... Pepe miał po tej karmie straszną sierść i łupież (sierść matowa ).
Też chciałam się pochwalić sukcesem TOTW - kociaki średnio jedzą ,ale jedzą . Natomiast oszalały na punkcie Acany niebieskiej (pacifica) jedzą ,aż uszy im się trzęsą :lol: tylko trzeba przyznać tej karmie ,że nieźle śmierdzi rybą :twisted:
także chyba udało się kociaki przestawić na bez zbożówki 8O
jeszcze zamówiłam im Applawsa , chociaż boję ,aby nie dostały po tym biegunki , bo czytałam o tym na forum.
Pirat [*] Pepe [*] Masza Stefan

Del

Od: Wto lis 24, 2009 16:30

Post » Pt sty 28, 2011 14:57 Re: SPIS KARM dla Kota

No to gratulacje! :D

Jak już zaczną jeść bezzbożówki z ziemniakami to później spróbuj przerzucić na bezzbożówki bez ziemniaków i już będzie całkiem naj naj.

tamiska

Post » Pt sty 28, 2011 15:06 Re: SPIS KARM dla Kota

A czy koty trawią ziemniaki?
Miałam kiedyś na DT małego kotka, którego na działkach karmiono gł. ziemniakami i dostał strasznej biegunki, wg weta tamtejszego (to było z 10 lat temu) kot nie trawi ziemniaków..
To mój pierwszy post! :)

behemotkot

Od: Wto maja 04, 2010 9:14

Post » Pt sty 28, 2011 15:24 Re: SPIS KARM dla Kota

tamiska pisze:Ja ostatnio u koleżanki widziałam TOTW i bardzo pycie ma te chrupeczki, chyba najmniejsze jakie do tej pory widziałam w karmach bez zbóż, co moim zdaniem jest minusem, ale fajnie za to pachnie :)

Czy ja wiem :) ja mam TOTW i PoN i chrupki mają identyczną wielkość (gdyby nie drobna różnica w kolorze ciężko by było odróżnić mieszankę :lol: ) i na pewno nie mniejsze od Applawsa, którego mieliśmy wcześniej :wink:

ewkaa

Od: Śro sie 31, 2005 19:02

Post » Pt sty 28, 2011 16:13 Re: SPIS KARM dla Kota

Ja mam chyba szczescie ze moje czteromiesieczne kocie je wszystko co ma w misce, a kupy po wszystkim twarde :)
Przez ostatnie miesiace probowania i czytania zdecydowalam sie Orjena (wczesniej jadl tez RC, Applaws i Hillsa).
Nadal nie moge wybrac mokrego... Kot jadl Animode Carny i Rafine, Hillsa, Applawsa. najmniej lubi Carny - mysle ze dlatego ze nie jest mokra - bo przy innych to jest caly rytual lizania przez 5 minut zanim sie wezmie do jedzenia ;)

Ktore mokre karmy dla kociat maja dobry sklad i rzeczywiscie sa "mokre", nie musza byc w sosie applaws nie jest a do zlizywania tez jest duzo :)

olaszkocja

Od: Pon lis 22, 2010 19:45

Post » Pt sty 28, 2011 22:06 Re: SPIS KARM dla Kota

Co do mokrych to fajny jest mus Fish4Cats :D i evangers, który jest przez nas wypróbowany :) Wypróbowaliśmy też Blue buffalo wilderness oba smaki bardzo fajnie pachnie i kotu smakuje. Też Animonde Carny Exotic, też fajna, Animondę Carny :) Natures menue z wołowią, gimpet i Applaws.

Najbardziej kotu wchodzi evangers, blue oraz animonda exotic :D

Ja miałam w domu Applaws, WildCat oraz Orijen, Acanę i jak zobaczyłam TOTW to te chrupki są o wiele mniejsze jak na moje oko. Koleżanki kot je łyka zamiast gryźć, a wcześniej jadł Acanę i Applaws i koleżanka nie miała takiego problemu.

tamiska

Post » Sob sty 29, 2011 21:32 Re: SPIS KARM dla Kota

zaznacze sobie

panda5

Od: Sob gru 18, 2010 20:45

Post » Czw lut 03, 2011 14:20 Re: SPIS KARM dla Kota

dlaczego uwazasz ze bezzbozowki bez ziemniakow sa naj naj ? przeciez tam wypelniaczem jest przewaznie lucerna, ktora jest pasza dla krow...ewentualnie groszek...

tamiska pisze:No to gratulacje! :D

Jak już zaczną jeść bezzbożówki z ziemniakami to później spróbuj przerzucić na bezzbożówki bez ziemniaków i już będzie całkiem naj naj.
Obrazek

Największe zło to tolerować krzywdę.
— Platon

Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. - Emile Zola

lawinka

Od: Nie mar 16, 2008 15:42

Post » Czw lut 03, 2011 17:11 Re: SPIS KARM dla Kota

ziemniaki to skrobia
lucerna i groszek to strączkowe - czyli więcej bialka
Z kolei czym różnią się lucerna i groszek od soi? Koty je trawią? no bo soi nie trawią.
Tak sobie dywaguję...

Przypomniało mi się jak dystrybutor pewnej karmy psioczył na orijena, i tlumaczył, jak to w orijenie wcale nie ma tyle mięsa co podają, i dlaczego jego karma lepsza. Nie zacytuję, pan marketingowo był nie do przegadania :ryk:

Animonde exotic? co to jest? carny jest super, najwydajniejsza z mokrych które dawałam.

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Czw lut 03, 2011 17:42 Re: SPIS KARM dla Kota

Zamówiłam Schesir- 4 rodzaje kurczaka, Schesir- 4 rodzaje tuńczyka i Animonda vom Feinsten Wellness Z lycopiną pomidorową (nie wiem, co zacz, ale zdrowo się nazywa 8) ). Będę testować na moim niejadku. Wierzę, że w końcu znajdę coś co jej smakuje i czego nie będzie zakopywać podłogą...

Katzenjammer

Od: Śro lut 17, 2010 10:04

[poprzednia][następna]