Kociaki z działek - szukają domków :)

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon sty 31, 2011 19:29 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają domków :) DT/DS

Ostatni maluch (czarny, płochliwy) pojechał dziś do Agiis-s :1luvu: Mam nadzieję, że Teodorkowi nie będzie przeszkadzał podczas tymczasowania :ok:
Własność Nelli, Luny, Kłopotka i księcia Rudolfa :)
ObrazekObrazekObrazek

envy

Od: Pon kwi 26, 2010 15:51

Post » Pon sty 31, 2011 21:04 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają domków :) DT/DS

Jak zacznie mu przeszkadzać to wróci ruchem jednostajnie przyspieszonym do baraku :)

Maluch ma coś wspólnego z nietoperzem, bo po wpuszczeniu do klatki uwiesił się w górnym rogu i wisiał.
Jestem kocurem ;) Obrazek

Obrazek Obrazek

anduk

Od: Pon kwi 26, 2010 2:39

Post » Wto lut 01, 2011 9:06 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają domków :) DT/DS

Szalony Kot pisze:Fajnie by było, jakby któryś znalazł dom już teraz... :D

też mam taką nadzieję... ale kociaki są jeszcze bardzo wystraszone.... chociaż już są postępy..
Wczoraj byłam z Kiwi u weta, antybiotyk już odstawiamy, niestety w lewym oczku w wyniku kataru zrosły się spojówki i trzeba je rozciąć pod niewielką narkozą :( zabieg trzeba wykonać jak najszybciej :(
poza tym kociakom zbadaliśmy wydzielinę z uszu i niestety to świerzb :twisted:
ale nie martwcie się anduk i envy - dajemy radę :wink:
chciałabym jeszcze zdązyć zaszczepić jakoś za tydzień kociaki, tylko ten świerzb ....

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Wto lut 01, 2011 14:23 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają domków :) DT/DS

Trzymam kciuki za Kiwię :ok: :ok: :ok:
Mój bazarek prowadzę teraz głównie z myślą o niej.

Jessi :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

envy

Post » Wto lut 01, 2011 21:35 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają domków :) DT/DS

dzisiaj byłam z koteńką u naszej pani doktor - bo wczoraj w innej lecznicy , gdzie wykonujemy sterylizacje
chciałam skonsultować oczko z naszą wetką - potwierdziła że zabieg konieczny , że ona się podejmie w razie czego, ale żeby oko obejrzał jakiś chirurg z Uniwersytetu Przyrodniczego , a ponieważ jadę jutro tam z moją Stasią do onkologa, zabiorę i Kiwię

potem porównam też ceny w naszych zaprzyjaźnionych dobrych lecznicach i wtedy podejmiemy decyzję :wink:

jessi74

Post » Śro lut 02, 2011 13:10 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają domków :) DT/DS

Super, koniecznie daj znać jaka cena tej operacji.

Myślę, że dla naszych Rudasów założę nowy wątek, bo ten jest mało czytelny już.

Obrazek Obrazek

anduk

Post » Śro lut 02, 2011 13:22 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają domków :) DT/DS

Obrazek Obrazek

anduk

Post » Śro lut 02, 2011 13:46 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają domków :) DT/DS

magaaaa pisze:Kocie, zdradzę Ci niezawodny sposób na świerzba. Leczenie expressowe; sprawdzone.
Czyścisz uszy, w miarę możliwości jak najdokładniej.
Do każdego ucha wpuszczasz po dwie krople fiprexu, albo innego antypchlego spota.
W międzyczasie możesz oridermyl zapuszczać, czemu nie, ale w zestawieniu z fiprexem w uszach oridermyl jest g wart.
Po tygodniu powtórka dwóch kropelek fiprexu.
Koniec świerzba.

Świerzb, jak pchła jest pajęczakiem. Zdaje się nie wszyscy weci o tym pamiętają.
Tylko - jeśli stosujesz Oridermyl - przed zapodaniem fiprexu musisz zrobić ze dwa dni przerwy.

Spróbuj. Przy takim leczeniu świerzb w ogóle nie jest problemem. Bedzianie się codziennie z Oridermylem - brrrr. Też nie lubię.

Polecam. Fiprex kosztuje 15 złotych. Oriderdmyl dwa razy więcej ponad. A różnica jest ogromna w stresowaniu kota - łapanie zwierzaka na dwa razy w ciągu dnia zakraplanie... Nawet Tula mnie po tym gryzie i drapie, a ona kochana jest.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro lut 02, 2011 13:52 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają domków :) DT/DS

Fiprex spot-on można już za 9.50zł kupić ;)

Obrazek Obrazek

anduk

Post » Śro lut 02, 2011 14:24 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają domków :) DT/DS

Dziś kupiłam za 9,39 :)
Idę sprawdzić, czy pchła to pajęczak ;)
ObrazekObrazekObrazek

envy

Post » Śro lut 02, 2011 15:02 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają domków :) DT/DS

ja podałam kociakom Advocat - sprawdzony i skuteczny
z ciekawości spytam o Fiprex :wink: mam go w domu, ale jakoś w ulotce nie jest wyszczególniony świerzbowiec :roll:

jessi74

Post » Śro lut 02, 2011 15:05 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają domków :) DT/DS

jessi74 pisze:ja podałam kociakom Advocat - sprawdzony i skuteczny
z ciekawości spytam o Fiprex :wink: mam go w domu, ale jakoś w ulotce nie jest wyszczególniony świerzbowiec :roll:

Ja się Advocata boję - kilka znajomych osób miało zgon kociaka i nawet dorosłego po Advocacie :roll:
Wolę Profender - takie samo spectrum ale inny główny składnik, bezpieczniejszy.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro lut 02, 2011 15:08 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają domków :) DT/DS

Gibutkowa pisze:

Ja się Advocata boję - kilka znajomych osób miało zgon kociaka i nawet dorosłego po Advocacie :roll:

poniżej 3 miesiąca życia nie mozna podawać Advocata, to fakt - ale te mają już więcej :wink: ja też podaję profender- ale typowo na świerzbowca usznego Oridermyl- jest wg weterynarzy najskuteczniejszy, te dostały wyjątkowo Advocata z uwagi na trudność podawania dla nich Oridermylu :wink:

jessi74

Post » Śro lut 02, 2011 15:13 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają domków :) DT/DS

jessi74 pisze:
Gibutkowa pisze:

poniżej 3 miesiąca życia nie mozna podawać Advocata, to fakt - ale te mają już więcej :wink: ja też podaję profender- ale typowo na świerzbowca usznego Oridermyl- jest wg weterynarzy najskuteczniejszy, te dostały wyjątkowo Advocata z uwagi na trudność podawania dla nich Oridermylu :wink:

już nie, od jakiegoś niecałego roku, dlatego że wycofali z Oridermylu ta odrobinkę pestycydu (w ogóle go wycofali ze wszystkich produktów w których był) która zabijała właśnie świerzbowca. Teraz raczej można go stosować "pomocniczo" (według moich doświadczeń i tak jest do kitu bo się wszystko jeszcze bardziej paprze). Ja bym zapodała Tribiotic ;) tylko ciężko go podać głęboko bo jest w saszetce.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro lut 02, 2011 15:16 Re: Kociaki z działek - pilnie szukają domków :) DT/DS

to widocznie weci do których chodzę i którzy zalecili Advocata nie znają się :wink:

jessi74

[poprzednia][następna]