[Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw sty 27, 2011 12:07 Re: [Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

Szałwia pisze:Wczoraj musiałam pożegnać się z Mruczkiem... Długo walczyliśmy o niego, on także próbował, ale się nie udało.
Żal straszny...
:cry:

:cry: :cry: :cry:
Basica pisze:
pchelka pisze:KASSJA
przypadkiem smsowo zgadałam się z Agatą o pewnej kici, nie jestem pewna czy to nie ta sama, którą podobno ok. 4 m-ce probowałaś złapać a jej właścicielka zmarła jesienią. Kota żyję w okolicy al. piłsudkiego i boh. getta w starym jakimś budynku. Jeśli to ta sama, to okazało się, że taka Pani ją teraz karmi i oswoiła ją podobno. Mogłaby ją złapać a nawet być może po sterylce pare dni przetrzymać w piwnicy. Jeśli to ta sama i byłyby pieniążki na sterylkę-może byśmy razem spróbowały się przejść z tą Panią do tego budynku i spróbować Ją złapać ? szkoda,żeby na wiosnę zrobiło się z jednej kici stadko kociaków :roll: Nie znam tej Pani , ale zaczepiała mnie już kilka razy czy nie dałoby się jej wysterylizować a ona podobno teraz ją całkiem nieźle oswoiła...

ja znam tę Panią i rozmawiałam z nią właśnie o złapaniu tej kotki i sterylizacji jej, Pani chętnie pomoże :)

Jutro wyjeżdżam, ale od wtorku popołudnia jestem w domku i chętnie się przyłączę. Trzeba zapobiec kolejnemu stadu kociaków. pchelka, wysyłam na pw moj nr telefonu i proszę o kontakt, basica moj nr zna. Działajmy dziewczęta :mrgreen: Koteczka, to typowa krówka biało-czarna.

Ewa Speichler pisze:Dziś mija 6 dzień jak nasza trójka nie zjawia się na kolację.......może zdarzy się cud i przyjdą jutro - musiał ich ktoś bardzo mocno przestraszyć.

Moje Jurowieckie dziewczyny też potrafią zniknąć na ponad tydzień. Ja odchodzę od zmysłów, a one się pojawiają jakby nigdy nic. Ale czarny kocurek z rury zniknął i już się nie pojawił :cry:
Obrazek

kassja

Od: Czw lut 05, 2009 23:24

Post » Pt sty 28, 2011 14:46 Re: [Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

Naprawdę warto to zobaczyć,
posłuchać,
uświadomić,
przeżyć...

http://www.youtube.com/watch?v=faO2CiwL ... ature=fvwp

jania

Od: Sob sty 19, 2008 16:28

Post » Pt sty 28, 2011 17:44 Re: [Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

Agatko,
uprzejmie informuję, iż dwie puchatki:
MARUDKA i DZIUNIA przygotowują się
do spotkania z fotografem.
Czują się coraz lepiej.
Dziunia nawet umie korzystać z kuwetki, gorzej w tej materii z Marudką
A w ogóle są już prawie śliczne.
Dobrze by było, aby obie trafiły do dobrego domu,
w którym mieszkają prawdziwi LUDZIE,
w którym mieszka MILOŚĆ....

jania

Od: Sob sty 19, 2008 16:28

Post » Pt sty 28, 2011 18:41 Re: [Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

Janiu - mam nadzieję, że w następnym tygodniu dostanę przepustkę 8) na jakąś malutką akcję objazdową i chętnie cyknę panienki. Tymczasem niech szorują swoje noski bo widziałam że uwielbiają nimi wchłaniać jedzonko :wink:

Wczoraj miałam okazję poznać pewnego pięknego kociego młodzieńca - Miodzik mieszka sobie na Konopnickiej 6 u pewnej milej pani karmicielki. Jego dwójka rodzeństwa nie miała tyle szczęścia i koczuje w budce. Ale może stopniowo, jak Miodzik się odda to i tamte się okażą kotami domowymi...U pani karmicielki mieszka OOOOOGROMNY KOCUR. Waży ok 9 kg i ... nie jest wcale gruby. Naprawdę. Jest .... wielki. Sięga do kolana "w kłębie" - taki mięśniak jakiego dawno nie widziałam. Przywiozłam go pani ponad rok temu z Czarnej Białostockiej od Martyski. Wczesniej natomiast chyba mieszkał u... Uli? moni? Ech, dawno to było... W każdym razie pochodzenie to ul gospodarska w Bstoku. Nie wiedziałam, że tubylcze koty takie wielkie.
Miodzik jeszcze taki nie jest, ale za to jest fajniutki:
Obrazek
Potem poznałam dwupak Uli - siedzą sobie w dwóch klateczkach patrząc sobie w oczy. Jedno wyje jak tylko dwunożni znikają z pola widzenia. Drugie natomiast w tajemniczy sposób przenika przez klatkę 8O
Takie piękności - Miziołek Kociołek wyjęty psu z pyska pod płotem pani Ani:
Obrazek
I Kenia (edycja któraś - tam) która wprowadziła się do piwnicy p. Kasi z Jurowieckiej i bała się z niej nosa wyściubić:
Obrazek

Dziś natomiast dzwoniła pani z Wiatrakowej. Z mężem karmią 5 kotek. I "przyjechać zabrać" Bo kotów nikt nie chce, oni nie mają siły karmić a wiosną się rozmnożą. Pani nie bardzo ma pomysł co z tym fantem zrobić bo myślała, że natychmiast przyjedzie policja dla zwierząt z Miami i je zneutralizuje. A tu - klops :(
A tak serio - oby jak najszybciej znalazły się pieniążki na sterylki bo na mojej czarnej liście jest już ponad 20 panienek które marzą najbardziej na świecie o wycięciu macicy 8)
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Pt sty 28, 2011 19:00 Re: [Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

jak miło, Agatko, znowu móc Cie czytać :roll:
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Pt sty 28, 2011 19:01 Re: [Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

Ponawiam pytanie:
marzena68 czy mamunia moich tymczasków została już złapana?Niedługo może być kolejne kocie stadko :?
Nie może być tak że łapiemy maluchy(wcale nie takie małe) a matka nadal biega z gotową do użycia macicą :!: :!: :!:
Trzeba sprawę załatwić do końca.
BAMBI I TROLKA
Obrazek
"Człowiek jest wielki nie przez to, co ma,
nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym
dzieli się z innymi."

dorotak97

Od: Wto gru 23, 2008 11:52

Post » Pt sty 28, 2011 19:05 Re: [Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

aga&2 pisze:Potem poznałam dwupak Uli - siedzą sobie w dwóch klateczkach patrząc sobie w oczy. Jedno wyje jak tylko dwunożni znikają z pola widzenia. Drugie natomiast w tajemniczy sposób przenika przez klatkę 8O
Przenika, naprawdę nie wiem jak! Na noc położyłam na klatkę bardzo ciężkie, metalowe cósie, które Adam zabiera jak jedzie na ryby. Mają zapobiegać poruszaniu się łódki, wkłada je do wody, to taki jakby rodzaj kotwicy. I Kenia wyszła :strach:

I nie przyznaję się do hodowania wielkoluda, nawet jak był mały :lol:
Bazylek 27.03.2012 [*] Ludzik 11.03.2015 [*] Julia 19.09.2021 [*] Bułka 9.10.2021 [*] Barszczyk 15.03.2022 [*] Na pewno do Was przyjdę, na pewno.
Obrazek

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Pt sty 28, 2011 19:37 Re: [Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

dorotak97-mamusia maluchow jeszcze na wolnosci.Jak tylko wylecze sie z ,,korzonkow''-bede dzialac.Z doswiadczenia wiem,ze z ta kotka to nie bedzie proste.
Agatko czy klatka lapka bedzie w najblizszym czasie wolna no i jak to teraz ze sterylkami dzikusow bo chyba nie ma pieniazkow?
W koncu zaczely sie telefony w sprawie Tosi ale jak na razie zaden nie pasowal.Jeden pan chcial kotka na podworko,pani -dla dwojki dzieci,nastepnej bardzo zalezalo na rozmieszczeniu latek.Najchetniej zostawilabym ja u siebie.Wczoraj bylysmy u weta bo kicia ma stan zapalny dziasel i bedziemy chyba Tosiule sterylizowac.
Obrazek

marzena68

Od: Wto sie 11, 2009 13:58

Post » Pt sty 28, 2011 20:03 Re: [Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

marzena68 - klatka łapka dostępna na chwilę obecną. Co do pieniążków - wiadomo - nie ma. Ale ciąć trzeba. Miłe panie doktor zgodziły sie poczekać więc możesz łapać...
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Pt sty 28, 2011 20:13 Re: [Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

Łapać,łapać......
W klatkę,w siatkę na motyle w COKOLWIEK!!!!!!Nie możemy dopuścić do kolejnego miotu :evil:
BAMBI I TROLKA
Obrazek
"Człowiek jest wielki nie przez to, co ma,
nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym
dzieli się z innymi."

dorotak97

Od: Wto gru 23, 2008 11:52

Post » Pt sty 28, 2011 21:40 Re: [Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

a ja mam Kulkę :mrgreen: cudownie spokojną kicię w typie nieco bengalskim - nie gubi sierści w przeciwieństwie do moich futer
Kicia śpi pod kanapą, ewentualnie przy kibelku ;) osykiwana co jakiś czas przez Dzidzię (mała zgrywa niedostępną , a i tak wiadomo, że za jakiś czas będą się tulić)
Felek omija nową koleżankę szerokim łukiem

Kulka niestety nie wie co chodzi z kuwetą, ale myślę, że dojdziemy do tego
póki co zrobiła kupencję na gumową wycieraczkę (łatwo sprzątnąć ;))
Obrazek

Mo-ty-lek

Od: Pt sie 15, 2008 14:50

Post » Pt sty 28, 2011 22:45 Re: [Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

Ostatni Mikołajek wciaż u mnie koczuje, bo nowi państwo jeszcze są w górach. Podbił już serca rodziców (ja oczywiście mu nie uległam 8) :roll: ) i miałby wielką szansę już zostać na stałe.. Ale Zuzia trzyma łapkę na pulsie i nie pozwoli na dokocenie :twisted:

Nie ma już 3 dzień Malutkiej :(
Obrazek POMÓŻ MU :arrow: Obrazek

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

Post » Pt sty 28, 2011 22:49 Re: [Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

Kulka płacze :( wygląda przez okno i płacze raz ciszej raz głośniej
głaskanie pomaga tylko na chwilę
Obrazek

Mo-ty-lek

Post » Sob sty 29, 2011 10:19 Re: [Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

Dziewczyny potrzebna pomoc dla Szczecinka! Oni są kandydatem dogo do krakvetu w tym miesiącu a wyprzedziła ich jakaś mała fundacja mająca pod opieką kilkanaście psów, liczba głosów rośnie w zadziwiającym tempie. Schronisko w Szczecinku to miejsce gdzie znajdują dobrą opiekę psy z całej Polski.
Pomóżcie każdy głos jest ważny, zagłosujcie na nich:

http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=13065

Szczecinek wziął od nas tego psa:
http://www.dogomania.pl/threads/182457- ... y-nowy-dom
Jestem za usypianiem ślepych miotów i sterylkami aborcyjnymi.

janna019

Od: Pt lip 17, 2009 17:05

Post » Sob sty 29, 2011 11:00 Re: [Białystok9]'Mruczek-twój sąsiad"-zbieramy podpisy s.52

Kulka zrobiła pierwszy krok w oswajaniu kuwety - nasypałam do kuwety ziemi kwiatowej i Kuleczka skorzystała grzecznie :)
Obrazek

Mo-ty-lek

[poprzednia][następna]