Kasia ['], Misia, Bengalska, Rózia w DT, Zak i Zdzichu w DS!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 25, 2011 13:12 Re: Kasia ['], Misia, Bengalska, Zakapiorek, Zdzichu, DS/DT!

Kciuki mocne za DS dla Zakapiorka :ok:
W razie nagłej niespodziewanej, to służę transportem

A jeśli Zakapcio pojedzie do DS, to inny kopalniany szczęśliwiec ma szansę na DT u Caldien, że tak nieśmiało zapytam? :oops:

Kasiu, a kiedy ta akcja w realu (?) jest planowana i jak mozna Wam pomóc?

Betaka

Od: Nie lut 28, 2010 12:32

Post » Wto sty 25, 2011 13:13 Re: Kasia ['], Misia, Bengalska, Zakapiorek, Zdzichu, DS/DT!

akcja w Realu jest chyba w drugi weekend lutego

można nam pomóc oczywiście logistycznie, tzn. kotki z dt do Reala podrzucić (a to bliziutko) na 10.00, koniec jest o 20.00
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Wto sty 25, 2011 13:16 Re: Kasia ['], Misia, Bengalska, Zakapiorek, Zdzichu, DS/DT!

kaja555 pisze:akcja w Realu jest chyba w drugi weekend lutego

można nam pomóc oczywiście logistycznie, tzn. kotki z dt do Reala podrzucić (a to bliziutko) na 10.00, koniec jest o 20.00

To jesli tylko wyjechana nie będę, to chętnie powożę ogony. I mam nadzieje, że to będzie kurs tylko w jedną stronę :wink: :ok:

Betaka

Post » Wto sty 25, 2011 13:20 Re: Kasia ['], Misia, Bengalska, Zakapiorek, Zdzichu, DS/DT!

[quote="Betaka"]Kciuki mocne za DS dla Zakapiorka :ok:
W razie nagłej niespodziewanej, to służę transportem

A jeśli Zakapcio pojedzie do DS, to inny kopalniany szczęśliwiec ma szansę na DT u Caldien, że tak nieśmiało zapytam? :oops:[quote]

nie tak szybko :D ja już dzisiaj Caldien poprzeszkadzałam w pracy telefonem :wink: , ale tak z drugiej strony to za bardzo nie ma drugiego zgodnego kota do DT, bo pamiętajmy że Badyl jest dość delikatnym kotem i nie może być zdominowany przez drugiego

do dt nadają się te koty z drugiej strony kopalni i piękna Bengalska, a resztę znam i nie polecam :ryk:
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Wto sty 25, 2011 14:41 Re: Kasia ['], Misia, Bengalska, Zakapiorek, Zdzichu, DS/DT!

ja niby online jestem i wszystko czytam, ale w pracy więc od razu nie odpowiem;)

co do wzięcia innego kotka - na razie spokojnie, poczekajmy jak będzie z Zakapiorkiem. Chętnie wezmę inną bidę do siebie, ale chcę być w miarę pewna, że kotek nie będzie dominujący - Badylek jest dość wycofanym kotem, u mnie się bardzo dobrze zaaklimatyzował i boję się, że przy nieodpowiednim kocie znowu się wycofa ;)
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Wto sty 25, 2011 14:52 Re: Kasia ['], Misia, Bengalska, Zakapiorek, Zdzichu, DS/DT!

zdrowie Badylka jest priorytetem :ok:

a na razie Zakapiorcio jeszcze domu nie ma
właśnie wracam z hali, znowu wygłaskany, on wtedy ugniata ziemię łapkami, i jeszcze się przewraca kołami do góry

na koniec wparował do kuwety - i niestety jedna rzecz, to taka że ja mam miskę, nie klasyczną kuwete - i on się w niej nie mieści... kupa wylądowała na krawędzi, torchę w kuwecie, trochę poza... ale zakopywał starannie :ok:

i tak sobie wszerz zamiast wzdłuż włazi do tej kuwety a tylne nogi na krawędzi - jedyne rozwiązanie, to większa kuweta, bo kotki się mieściły, ale kocury już są dłuższe :wink:
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Wto sty 25, 2011 20:38 Re: Kasia ['], Misia, Bengalska, Zakapiorek, Zdzichu, DS/DT!

kaja555 pisze:
caldien pisze:świetne wieści dla Zakapiorka :kotek: jak co, moja oferta cały czas aktualna:) ale trzymam mocno kciuki za domek stały, bo w końcu stały jest lepszy niż tymczas:)

dokładnie, poczekamy czy odpiszą, bo szkoda go tak tarmosić z miejsca w miejsce, jeżeli się zdecydują, to pojedzie od razu do ds :ok:

wszystko się okaże, może nic z tego nie wyjdzie..., a ja dzisiaj Caldien prze telefon postarzyłam trochę, odebrała takim poważnym głosem, ale to pewnie ton jeszcze z egzaminu :wink:

A tak apropos naszej rozmowy o jedzeniu, co Twój kawaler lubi jeść? Bo na zdjęciu na dogo wygląda na wypasionego :D

Poważny głos? Bo ja wiem;) Jak nie jestem pewna kto dzwoni to trzeba zachowywać pozory:D I nie trzymam obrazy za postarzenie;)

Mój kawaler? on głównie suche... i wcale jakiś specjalnie gruby nie jest;) W tej chwili na hipoalergicznej RC(wczesniej na diabetic RC- sucha, uwielbiał) ale mu nie odpowiada, trzeba z puszkami mieszać to zje;) Niestety, muszę go dosyć ostrożnie żywić, żeby mu cukier nie skakał w górę... Domowego jedzenia nie jada, bo wegetarianką jestem i gotowania mięsa się nie tykam;)
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Post » Śro sty 26, 2011 7:38 Re: Kasia ['], Misia, Bengalska, Zakapiorek, Zdzichu, DS/DT!

aaa, rozumiem, ja też poważnym głosem odbieram w pracy :D

a domek jest na Zakapiorka zdecydowany, mają dwa łągodne młode koty, jeden ze schroniska, wiec raczej się dogadają :ok:
muszę go tylko wziąć na przegląd i ewentualnie podleczyć, zadzwonie, może weci zgodzą się go wziać na kilka dni na stacjonarne leczenie

domek ma dzwonić to obgadamy szczegóły

no i nic z DT nie wyszło :ryk: ale jestem bardzo wdzięczna za ofertę :ok: bo myślę że odczarowałaś los Zakapiorka, wcześniej go ogłaszałam i była głucha cisza

no więc Zakapiorek będzie jechał do Opola, domek niewychodzący
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Śro sty 26, 2011 9:43 Re: Kasia ['], Misia, Bengalska, Zakapiorek, Zdzichu, DS/DT!

Świetne wieści! :)
Mam nadzieję, że Zakapiorcio świetnie się odnajdzie w nowym domku :ok: :kotek:
Jak będzie wiadomo coś więcej o innych kopalnianych bidach to chętnie DT zaoferuję;) Ze Zdzicha piekny kot ale nie chce miec sterroryzowanego Badylka pod kanapa;)
ObrazekObrazekObrazek

caldien

Post » Śro sty 26, 2011 10:13 Re: Kasia ['], Misia, Bengalska, Zakapiorek, Zdzichu, DS/DT!

nie, Zdzichu jest póki co mój! :1luvu:

w lecznicy by Zakapiorka wzieli, ale jest problem w tym, ze na weekend wyjeżdżają

oko może być tylko zatkane, to nie koniecznie przeziębienie, ale nie mam dzisiaj transporterka i nie mam jak go zabrać
może do soboty byłby już wyszykowany, ale najpierw poczekam, aż domek zadzwoni do mnie i obgadamy szczegóły
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Śro sty 26, 2011 10:18 Re: Kasia ['], Misia, Bengalska, Zakapiorek, Zdzichu, DS/DT!

kaja555 pisze:
caldien pisze:pytanie - może macie gdzieś wśród znajomych jakieś koty cukrzycowe? Mam pół worka 1,5kg Royal Canin Diabetic do oddania, mój kocur musi zmienić karmę na hipoalergiczną... Chetnie oddam za darmo, co ma u mnie leżeć;)

popytam, jedynym cukrzykiem jakiego znałam była Kaśka [*] :cry:

Może ogłosić na watku kotów cukrzycowych

viewtopic.php?f=1&t=114244&p=6974666&hilit=koty+cukrzycowe#p6974666

Powinni byc chętni
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Śro sty 26, 2011 10:23 Re: Kasia ['], Misia, Bengalska, Zakapiorek, Zdzichu, DS/DT!

Iburg pisze:
kaja555 pisze:
caldien pisze:pytanie - może macie gdzieś wśród znajomych jakieś koty cukrzycowe? Mam pół worka 1,5kg Royal Canin Diabetic do oddania, mój kocur musi zmienić karmę na hipoalergiczną... Chetnie oddam za darmo, co ma u mnie leżeć;)

popytam, jedynym cukrzykiem jakiego znałam była Kaśka [*] :cry:

Może ogłosić na watku kotów cukrzycowych

viewtopic.php?f=1&t=114244&p=6974666&hilit=koty+cukrzycowe#p6974666

Powinni byc chętni

Już oddałam Kociej Przystani z Sosnowca;)
ObrazekObrazekObrazek

caldien

Post » Śro sty 26, 2011 10:33 Re: Kasia ['], Misia, Bengalska, Zakapiorek, Zdzichu, DS/DT!

kaja555 pisze: (...) oko może być tylko zatkane, to nie koniecznie przeziębienie, ale nie mam dzisiaj transporterka i nie mam jak go zabrać
może do soboty byłby już wyszykowany, ale najpierw poczekam, aż domek zadzwoni do mnie i obgadamy szczegóły

Jeśli jest taka potrzeba, to mogę uzyczyć swój transporter i podjechać z Wami do weta. :)

Betaka

Post » Śro sty 26, 2011 11:25 Re: Kasia ['], Misia, Bengalska, Zakapiorek, Zdzichu, DS/DT!

właśnie się muszę zastanowić jak to zrobić

jeszcze TZ nie wie, że do Opola trzeba jechać :D
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Śro sty 26, 2011 11:47 Re: Kasia ['], Misia, Bengalska, Zakapiorek, Zdzichu, DS/DT!

kaja555 pisze:właśnie się muszę zastanowić jak to zrobić

jeszcze TZ nie wie, że do Opola trzeba jechać :D

Tak jak deklarowałam wcześniej, mogę służyć swoją furmanką i robić za woźnicę :wink: Wszystko zależy od terminu.

Betaka

[poprzednia][następna]