Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Weihaiwej pisze:Dziewczyny, ja bym na Waszym miejscu zrobiła mieszanki z mięsa i podrobów, nic się kotom nie stanie, jak przez tydzień-dwa będą jadłu mieszanki nie doskonale zbilansowane - zwłazcza, że to juz prawie dorosłe koty
Mięso+serduszka+ryba+wątróbka+żółtka przykładowo. Mogę Wam w kalkulatorze wyliczyć ile czego dać, napiszcie tylko z jakim mięsem i jaką jego ilością
Weihaiwej pisze:Oczywiście przepis nie jest kompletny, wiadomoMasz w domu tran? Na szybko też mogłabyś wysuszyć i zmielić(lub utrzeć w moździerzu) skorupki jajek. Dlatego podam przepis ze skorupkami i tranem, ale jak nie masz, to się nie przejmuj
Warzywa mogą być, ale nie muszą - ja zwykle daję mniej niż wychodzi w kalkulatorze albo wcale.
2000g kurczak pierś bez skóry
500g serca kurczaka
1400g wołowina średniotułuste mięso
5 żółtek jajka
123g wątroba kurczaka
158g łosoś
6,7g tranu z wątroby dorsza
128g smalec wieprzowy
27,9g skorupki jaj
19,6g sól
1200g woda
177g warzywa (opcjonalnie)
sunshine pisze:Fajne te Wasze kicie. Widać, że im u Was dobrze. A pomagają Ci w nauce? Ja, jak tylko rozłożę coś do czytania to wszystkie koty chcą przez łapki wciągać wiedzę i kładą się na środku gazety lub książki.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 65 gości