CZTERY CZARNE MINI DIABLĄTKA ;)- szukają domu!!! ok. B-STOKu

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sty 19, 2011 10:15 Re: CZTERY CZARNE MINI DIABLĄTKA ;)- szukają domu!!! ok. B-STOKu

Teraz mi się przypomniało jak napisałaś, że wet własnie cos mowil o chlamydi.One szczepione nie były. Szczepiłam tricatem tylko karzełki, czyli Tinusię, Tolcię i Agatę. One jak na razie sie trzymają, jedzą.Agatka prychała, to też dostaje ceporex.
Dzwoniłam do weta, powiedział żebym przyjechała, ale jest jak zwykle w terenie, to dopiero ok 13 będzie w lecznicy.
Boże skąd ja przywlokłam to świństwo. Bóg mnie kara, wiem to, bo któregoś dnia znowu zaczęłam narzekać, no to teraz juz nie mam powodów do narzekań.
Jeszcze jest cos w tym, że nie mogę tak na prawdę pokochać zadnego stworzenia, bo zaraz jest chore, albo zginie, albo umrze. Przekonałam się, że musze podchodzić do zwierząt tak "roboczo", inaczej dzieje się zawsze źle. miałam kilka zwierzaków, które kochałam nad życie, miedzy innymi Alutka/suczka znaleziona w lesie/. Kilka razy walczyła o zycie. Zrozumiałam wtedy, że musze ją oddać szybko, bo nic dobrego ją u mnie nie czeka. I całe szczęście, że poszła do adopcji. Staram się nie kochać, tylko udawać, że kocham, ale nie łatwo, bo niektóre są takie, że zapadają głęboko w serce. Te kociaki i karzełki kocham i cierpię i Bóg mi je zabiera. No bo jak to inaczej rozumieć. Musiałam w poprzednim zyciu być straszną zarazą, więc teraz mam "zapłatę". Coś w tym jest.
Małgosia raczej nie przeżyje i Matylda też ma oczki w których śmierć widzę.
To były piękne puchate, w dodatku pachnące kuleczki jak mi ich podrzucili. Nie mogę brać więcej kotów, ale co miałam zrobić - nikt nie chciał.
moj nr tel: 789 084 913
gg: 7163414

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Od: Wto mar 09, 2010 20:49

Post » Śro sty 19, 2011 10:35 Re: CZTERY CZARNE MINI DIABLĄTKA ;)- szukają domu!!! ok. B-STOKu

Irenko, nie traćmy nadziei!
Jeśli zaczną jeść, powinny dać radę.
Tak się zastanawiam czy pozostałym też Zylexisu nie podać.
Ewentualnie mam Cykloferon - Rosjanie stosują to m.in. przy chlamydii, calici i zapaleniu nosa i tchawicy. Podaje się 5 dawek:
http://translate.google.pl/translate?hl ... d%3Divnsfd
Na stronie jest napisane, że wzmacnia działanie antybiotyków. Wysyłałam kiedyś Fionie.22, bo radlińskie maluszki też ledwo dychały.
Pisała później, że pomogło.
Ostatnio edytowano Śro sty 19, 2011 14:49 przez Erin, łącznie edytowano 2 razy

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro sty 19, 2011 10:38 Re: CZTERY CZARNE MINI DIABLĄTKA ;)- szukają domu!!! ok. B-STOKu

Pinokio trzymaj się jakoś :1luvu:
jesteś bardzo potrzebna tym zwierzakom :1luvu:

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Śro sty 19, 2011 15:19 Re: CZTERY CZARNE MINI DIABLĄTKA ;)- szukają domu!!! ok. B-STOKu

Był wet. dostały dodatkowo jakieś zastrzyki na poprawe przemiany materii. Mają zacząć jeść za kilka godzin. Matylda po każdymzastrzyku ma krew na futerku i to sika przez jakiś czas, że aż futerko mokre. Muszę trzymac wacik bardzo długo zaciskać skórę, żeby zakrzepło.

Małgosia nie żyje [*] :cry:

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Post » Śro sty 19, 2011 15:38 Re: CZTERY CZARNE MINI DIABLĄTKA ;)- szukają domu!!! ok. B-STOKu

Melciu[*]Malgoniu[*] Jakie to niesprawiedliwe :crying: :placz:
:ok: :ok: :ok: za pozostale rodzenstwo :cry:

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Śro sty 19, 2011 17:48 Re: CZTERY CZARNE MINI DIABLĄTKA ;)- szukają domu!!! ok. B-STOKu

Dlaczego świat tak karze te kociaczki :cry: Za co? :cry:

Małgosia [*] :cry:
Obrazek

Mela [*] :cry:
Obrazek
:cry: :cry:
Ostatnio edytowano Czw sty 20, 2011 8:23 przez jasdor, łącznie edytowano 1 raz

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro sty 19, 2011 18:03 Re: CZTERY CZARNE MINI DIABLĄTKA ;)- szukają domu!!! ok. B-STOKu

Irenko, nie wiem, co powiedzieć :cry:
Bardzo mi przykro :cry:
Brykajcie szczęśliwe, maluszki [']

Irenko, skoro Agacia była szczepiona, może powinnaś spróbować ją odizolować?
Tylko wiem, że u Ciebie trochę trudno :?
Ostatnio edytowano Śro sty 19, 2011 18:24 przez Erin, łącznie edytowano 2 razy

Erin

Post » Śro sty 19, 2011 18:22 Re: CZTERY CZARNE MINI DIABLĄTKA ;)- szukają domu!!! ok. B-STOKu

świat jest okrutny....
Obrazek Obrazek

ina11

Od: Pon sty 29, 2007 2:29

Post » Śro sty 19, 2011 19:00 Re: CZTERY CZARNE MINI DIABLĄTKA ;)- szukają domu!!! ok. B-STOKu

Kochani, jest chyba lepiej, bo Filip zaczął się bawić. Ganiał z Gargamelem. Zjadł sam. Niuniek i Matylda zaczęłi szukać jedzenia, ale musiałam nakarmić, bo sami to tylko stali nad jedzeniem. Karmiłam, a oni już nie wyplówali, tylko zaczęłi połykać.
Matylda ma tak cienką skórkę, że po zastrzyku leci strasznie krew. Musze długo trzymać, żeby zatamować.
Może będzie dobrze?
Dziękuję, że jesteście ze mną :1luvu:
Erin, Agatka jest z Tinką i Tolą i Sylwestrem. Juz inaczej ich rozdzielić nie mogę. Psy nie dają spokoju małym kotkom. Za wszelką cenę chcą sie bawić, lizać. . . .przyciskaja łapami. . .mogą zrobić krzywdę, więc musi tak być jak jest. Do psów nie moge ich zabrać. Zresztą z psami też jest 6 dorosłych zdrowych kotów.

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Post » Śro sty 19, 2011 19:11 Re: CZTERY CZARNE MINI DIABLĄTKA ;)- szukają domu!!! ok. B-STOKu

Oj to dobrze. Oby się maluchom poprawiło :ok:
A co do Agaci, to o to mi chodziło - żeby zabrać od tych nieszczepionych.

I napisz mi, jakie antybiotyki kociaki dostają.

Erin

Post » Śro sty 19, 2011 19:19 Re: CZTERY CZARNE MINI DIABLĄTKA ;)- szukają domu!!! ok. B-STOKu

pinokio_ pisze:(...)Przekonałam się, że musze podchodzić do zwierząt tak "roboczo", inaczej dzieje się zawsze źle. miałam kilka zwierzaków, które kochałam nad życie, miedzy innymi Alutka/suczka znaleziona w lesie/. Kilka razy walczyła o zycie. Zrozumiałam wtedy, że musze ją oddać szybko, bo nic dobrego ją u mnie nie czeka. I całe szczęście, że poszła do adopcji. Staram się nie kochać, tylko udawać, że kocham, ale nie łatwo, bo niektóre są takie, że zapadają głęboko w serce. Te kociaki i karzełki kocham i cierpię i Bóg mi je zabiera. No bo jak to inaczej rozumieć. Musiałam w poprzednim zyciu być straszną zarazą, więc teraz mam "zapłatę". Coś w tym jest.
Małgosia raczej nie przeżyje i Matylda też ma oczki w których śmierć widzę.
To były piękne puchate, w dodatku pachnące kuleczki jak mi ich podrzucili. Nie mogę brać więcej kotów, ale co miałam zrobić - nikt nie chciał.

Pomijając względy religijne...
NIE WOLNO CI MYŚLEĆ, że to przez Twoją miłość!!! Ani przez chwilę tak nie myśl!!!

Jest w psychologii udowodnione i może tak jest także, ze zwierzętami, że kiedy mamy pod górkę, musimy walczyć z przeciwnościami to się w środku spinamy jakoś i idziemy. Gdy jednak trafi się moment, kiedy możemy odpocząć (urlop np.?), poczujemy się bezpiecznie, to nic z tego - od razu objawia się wiele chorób, która nie daje normalnie cieszyć się tym odpoczynkiem.
Sądzę, że podobnie jest ze zwierzętami. Dopóki muszą walczyć na wolności o najpotrzebniejsze rzeczy - jak jedzenie, to się ich organizm zachowuje, jakby nie było tych wszystkich chorób, które w nich siedzą. Ale kiedy znajdą się tylko w ciepłych domkach, pojawiają się Kocie Katary i inne świństwa... A jeszcze jak do tego ludzie kochają... ;) To organizm może sobie pozwolić na "odpuszczenie". A że to się kończy często źle?...

.
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Czw sty 20, 2011 0:03 Re: CZTERY CZARNE MINI DIABLĄTKA ;)- szukają domu!!! ok. B-STOKu

Matylda umiera :cry: nie mam juz siły . . . . .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Post » Czw sty 20, 2011 8:07 Re: CZTERY CZARNE MINI DIABLĄTKA ;)- szukają domu!!! ok. B-STOKu

co to za franca się przyplątała.....i skąd?
Obrazek Obrazek

ina11

Od: Pon sty 29, 2007 2:29

Post » Czw sty 20, 2011 8:11 Re: CZTERY CZARNE MINI DIABLĄTKA ;)- szukają domu!!! ok. B-STOKu

Nieeeee :strach: Boże za co ta kara dla niewiniątek :conf:
Irenko nie wyobrażam sobie, co musisz w takiej chwili czuć :placz: :placz: :placz:
Życie jest podłe i tyle. Nawet nie wiem, co napisać :cry:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Czw sty 20, 2011 8:11 Re: CZTERY CZARNE MINI DIABLĄTKA ;)- szukają domu!!! ok. B-STOKu

Irenko, przytulam! :(

Erin

[poprzednia][następna]