Łaciatek już w DS u Prue!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sty 13, 2011 17:56 Re: [WRO] Łaciatek szuka DS! Prawdziwy miziak ZDJĘCIA s.21!!

Jakbyśmy my mogli to sami byśmy Cię zabrali :) Dziękuję :1luvu:

A co do tych karm to poczytałam więcej, i zamierzam jeszcze spróbowac czegoś z marki Orjen i Applaws , mają imponujący skład O.o (znaczy sie sprobowac czy kotkom zasmakuje a nie sama zjeść :P )

I ja myślałam że Timonek lubi wodę w znaczeniu pluskać się 8O to chodziło o picie wody?
Simonku [*]
TOBINIU[*]

Prue

Od: Śro lis 03, 2010 19:49

Post » Czw sty 13, 2011 21:16 Re: [WRO] Łaciatek szuka DS! Prawdziwy miziak ZDJĘCIA s.21!!

Prue pisze:Jakbyśmy my mogli to sami byśmy Cię zabrali :) Dziękuję :1luvu:

A co do tych karm to poczytałam więcej, i zamierzam jeszcze spróbowac czegoś z marki Orjen i Applaws , mają imponujący skład O.o (znaczy sie sprobowac czy kotkom zasmakuje a nie sama zjeść :P )

I ja myślałam że Timonek lubi wodę w znaczeniu pluskać się 8O to chodziło o picie wody?

Orijen/Acana są dobrymi suchymi karmami, bez zbóż - ale nie wszystkie koty chcą je jeść. Łaciatek coś tam acanę powciąga, ale woli inne. Dam Ci trochę Acany i Power of nature to zobaczysz, czy będzie obu pasowało - na razie nie inwestuj niepotrzebnie, bo kupisz, a potem nie będziesz miała co z tym zrobić ;) Dam Ci też trochę suchego, które moje koty jedzą - popróbujesz, zobaczysz co lubią i wtedy zdecyduj - tak chyba będzie najprościej. Ja przygarniając moją kotkę nakupowałam jej super karm, a potem nie wiedziałam co z nimi zrobić, bo nawet tknąć nie chciała (dobrze, że koty ciekawej.swiata są wszystkożrene, to dostały od cioci małe co nie co ;) ) Jest tylko jedna karma, którą moja kotka je i tego się na razie muszę trzymać, bo inne tylko stoi w misce :/

Nie wiem jakie upodobania kulinarne ma Timonek, ale Łaciatek uwielbia mleko - jak ma do wyboru mleko i woda, to co to za wybór ;-)

Kurcze sama zaczynam przeżywać tą adopcję :) Nie moge się doczekać pierwszej wizyty :) Prue kończ już ten remont :p
...to tylko moje zdanie...

Zołzik

Od: Pon paź 11, 2010 11:53

Post » Pt sty 14, 2011 19:45 Re: [WRO] Łaciatek szuka DS! Prawdziwy miziak ZDJĘCIA s.21!!

Kurcze oba chłopy ważą po 5 kg O.o Chyba muszę kupić jakiś mega transporter O.o Obaj to sie zmieszcza chyba tylko do takiego z materiału, dla psów :P A co do remontu to chyba zrobię jakiś kurs kładzenia paneli z youtube i sama to zrobię :twisted:
Simonku [*]
TOBINIU[*]

Prue

Post » Nie sty 16, 2011 13:13 Re: [WRO] Łaciatek szuka DS! Prawdziwy miziak ZDJĘCIA s.21!!

Dzisiaj idę do Łaciatka w odwiedziny.. . zaraz wychodzę :) Mama mówi, że Łaciatek bez problemu zaczął wskakiwać na szafę - no a szafa jak to szafa - ze dwa metry ma :) Zdolny kotek :) I już umie sobie drzwi otwierać.

Zołzik

Post » Nie sty 16, 2011 18:39 Re: [WRO] Łaciatek szuka DS! Prawdziwy miziak ZDJĘCIA s.21!!

Kurcze to mi nie pasi ! :P Własnie przed chwila dowiedziałam się że nie trzeba paneli kłaść żeby kotki mogły przyjść ^^
Wystarczy tylko zrobic kafle na przedpokoju i już będą wstawiać drzwi :D I tak myślałam że jak będą później robić panele to kotki zamknę w naszej sypialni,a ten drań sobie otwiera no :P Są jakieś zabezpieczenia na klamkę przed dziećmi czy coś? :)

Właśnie zrobiłam małe zakupki dla Kiciów :mrgreen: Zamówiłam kuwetkę,miseczki i ciasteczka z tauryną i biotyną ^_^
zmówiłam też fajną karmę applaws,na razie będzie ją jadł fredzio i kotki spróbują czy im pasuje :)

Jak tylko pan się uwinie z przedpokojem wstawiamy drzwi i zapraszamy na kawkę :)
Simonku [*]
TOBINIU[*]

Prue

Post » Nie sty 16, 2011 19:39 Re: [WRO] Łaciatek szuka DS! Prawdziwy miziak ZDJĘCIA s.21!!

Hehe bo Łaciatek głupi nie jest :)

Dzisiaj Łaciatek miał wyjątkowego gościa... Był u niego mąż pani Gosi, która znalazła Łaciatka na podwórku i od której wszystko się zaczęło :) Gosia niestety nie mogła przyjechać, bo złamała nogę i następne 5 tygodni bidula jest uziemiona, ale mąż przyjechał odwiedzić kocura i przywiózł prezent :)
Łaciatek dostał 3 paczki suchego royala 8O Dziękuję bardzo w imieniu swoim i Łaciatka jeszcze raz !!
Łaciatek wielkolud jest niesamowity. Odkąd jest u mamy troszkę mu się urosło... dzisiaj prawie nie mogłam go podnieść na ręce - taki jest ciężki :) No i już łapkami przebiera, żeby do Prue pojechać. Chyba czuje, że coś się kroi ;)

Pozdrowienia od Łaciatego. :kotek:

Zołzik

Post » Nie sty 16, 2011 20:51 Re: [WRO] Łaciatek szuka DS! Prawdziwy miziak ZDJĘCIA s.21!!

Łaciatek już u mnie drzwi otwierał :P :mrgreen:

Prue a nie bedziesz miała zamykanych na klucz? Tzn wydaje mi się, że wszystkie nowe drzwi już mają tą funkcję :P

molly88

Od: Śro gru 16, 2009 19:00

Post » Nie sty 16, 2011 21:06 Re: [WRO] Łaciatek szuka DS! Prawdziwy miziak ZDJĘCIA s.21!!

Ale takie w domu? Niestety nie są, ale klamki są dosyć ciężko otwierane,i same drzwi też bardzo cieżkie.Niestety drzwi wybrał mój TŻ zanim tu przyjechałam i nie miałam możliwości zaoponować :P Ale to ,to pikuś :mrgreen: Podstawimy kijek najwyżej ^^

O już wiem, poprosze o wstawienie otwieranych od zewnątrz,wtedy kicio będzie jeszcze musiał je popchnąć,a jak się podstawi krzesło czy coś innego to już nie popchnie i załatwione =P
Simonku [*]
TOBINIU[*]

Prue

Post » Nie sty 16, 2011 21:12 Re: [WRO] Łaciatek szuka DS! Prawdziwy miziak ZDJĘCIA s.21!!

Aha no to nie wiem.... Jak mama kupowala najtansze to i one maja zamek, że moge sie zamknąć :P Ale myśl myśl :D

molly88

Post » Pon sty 17, 2011 8:03 Re: [WRO] Łaciatek szuka DS! Prawdziwy miziak ZDJĘCIA s.21!!

Prue kombinuj, bo Łaciatek to już się nie może doczekać przeprowadzki - prawie się chłopak pakuje już ;)

Wczoraj mama przyłapała córki sąsiadki i się ich pyta, czy chcą kotka zobaczyć - one w wieku przedszkolnym, więc pewnie, że chcą... na co wchodzi sąsiadka i mówi "taaa... kotek... koteczek... toż to jakiś mutant jest" :ryk:

No tak na oko, to Łaciatek w ogóle urósł - on musi być młodym kotem bardzo skoro jeszcze rośnie. No i muszę mamę poprosić, zeby go zważyła - ale z 6kg ma jak nic :)

Wczoraj mąż Gosi opowiadał, że oni mają takiego kota podobnego do Łaciatka i on waży 9kg - masakra. Ja rozumiem maine cone moich teściów, który waży 12, ale żeby taki domowy kotek, dachowiec był taki wielki to już jest jakiś dowcip matki natury ;)

Łaciatek macha cioteczkom łapką :)

Zołzik

Post » Pon sty 17, 2011 9:47 Re: [WRO] Łaciatek szuka DS! Prawdziwy miziak ZDJĘCIA s.21!!

Wczoraj byłam w schronisku i tez widziałam takiego olbrzyma 8O Ale strasznie sie bał :?

molly88

Post » Pon sty 17, 2011 17:06 Re: [WRO] Łaciatek szuka DS! Prawdziwy miziak ZDJĘCIA s.21!!

Mnie się duży kotek zawsze marzył :) A teraz bedę miała dwa duże, to chyba nagroda za całe życie czekania :P
Simonku [*]
TOBINIU[*]

Prue

Post » Pon sty 17, 2011 22:11 Re: [WRO] Łaciatek szuka DS! Prawdziwy miziak ZDJĘCIA s.21!!

Prue pisze:Mnie się duży kotek zawsze marzył :) A teraz bedę miała dwa duże, to chyba nagroda za całe życie czekania :P

Kochanych ciałek nigdy nie za duzo! :1luvu: :ryk:

molly88

Post » Wto sty 18, 2011 8:05 Re: [WRO] Łaciatek szuka DS! Prawdziwy miziak ZDJĘCIA s.21!!

Prue pisze:Mnie się duży kotek zawsze marzył :) A teraz bedę miała dwa duże, to chyba nagroda za całe życie czekania :P

hehe teraz dostaniesz z nawiązką ;)

Zołzik

Post » Wto sty 18, 2011 19:36 Re: [WRO] Łaciatek szuka DS! Prawdziwy miziak ZDJĘCIA s.21!!

A własnie miałam zapytać czy Łaciatkowski używa drapaka ? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

O nie doczytałam że dostaniemy drapak :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Yaaayy :D Dziękuję bardzo ^_^
Simonku [*]
TOBINIU[*]

Prue

[poprzednia][następna]