zbój Karmelotek, słodki SzczyPiórek i złodziejska Pluskwa

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Nie sty 16, 2011 10:20 Re: Truskawkowy Karmel! dokocone fotki s. 4 =^.^=

Kikur też podkrada łapką Asterkowi spod pyska :ryk:
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Nie sty 16, 2011 10:37 Re: Truskawkowy Karmel! dokocone fotki s. 4 =^.^=

Też mam kotkę domową jedzącą wiele razy w ciągu dnia malutkie porcyjki...I też jest problem,jak inny kot odkryje jej miski (choć to zawsze późno następuje,bo ona na parapecie je). Innego kota przeganiam (co nie znaczy,że pod ludzką nieobecność nie podje), czasem trzeba zakrywać miski,niestety. Można też tak nakarmić drugiego kota,żeby nie szukał dalej - choć kot i tak wie swoje i z cudzej miski lepiej się je. No,ale jak chcesz odchudzić Karmela,to ten sposób raczej nie najlepszy.
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Od: Wto maja 19, 2009 13:46

Post » Nie sty 16, 2011 10:43 Re: Truskawkowy Karmel! dokocone fotki s. 4 =^.^=

odchudzić to złe słowo. raczej widzę zagrożenie obtłuszczeniem, bo panicz zżera nawet kartony.. a duży jest. warstwa tłuszczyku niemal niewyczuwalna, ale wolałabym, żeby tak pozostało. ludzie mi mówią, że on gruby jest... on jest DUŻY, ale jak się maca brzuszek to od razu się na mięśnie natyka, a nie tłuszczyk! :evil:

karmel zawsze wyczaja, gdzie i co stoi do jedzenia.. włącznie z talerzami po obiedzie i moim mixem bakaliowym do przegryzania przy kompie :roll: nie ma, że nie wyczai.

pozostanie zakrywanie misek księżniczki, póki jestem większość dnia w domu, da się zrobić. jak/jeśli znajdę pracę, będzie trudniej...

właśnie kontempluję karmela z głupawką napadającego truskawkę podczas toalety łapek - zbliży się na metr, a ona wiżdże :ryk: taki wizg typu 'miIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIiiiiiihhhh! IIIIIaIIIIIIIIIaaaaAAA! MI!' :ryk: jodłuje na całego...

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Nie sty 16, 2011 10:51 Re: Truskawkowy Karmel! dokocone fotki s. 4 =^.^=

Zrób takie pudełko na miski dla małej, z otworem,przez który przeciśnie się tylko ona :ryk:
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Od: Wto maja 19, 2009 13:46

Post » Nie sty 16, 2011 10:53 Re: Truskawkowy Karmel! dokocone fotki s. 4 =^.^=

to jest plan! :lol:

tylko muszę znaleźć materiał/tworzywo, którego zdesperowany karmel nie zeżre, naprawdę wierzę w jego możliwości :ryk: kózka moja puchata :D

Kocuria

Post » Nie sty 16, 2011 11:22 Re: Truskawkowy Karmel! dokocone fotki s. 4 =^.^=

Kocuria pisze:mądra że wymienia miski, czy że brzmi jak obdzierane ze skóry dziecko?

czy że właśnie przewróciła w swoich galopkach suszarkę z praniem? :twisted: zaczyna galopkować dla uciechy również kiedy karmel jest w pokoju (np. leży na moich nogach, jak teraz) - nie potrafię jej obsobaczyć, za bardzo się cieszę, że broi :D

Mądra z powodu wszystkiego razem :lol: Lubiem bardzo takie spryciule :)
Obrazek

Motta brak. Wszystko jest czekaniem...
Wody — uczy pragnienie.
Brzegu — morskie przestrzenie.
Ekstazy — ból tępy jak ćwiek —
Pokoju — o Bitwach pamięć —
Miłości — nagrobny Kamień —
Ptaków — Śnieg.

Emily Dickinson

fiszka13

Od: Czw sty 28, 2010 22:01

Post » Nie sty 16, 2011 11:31 Re: Truskawkowy Karmel! dokocone fotki s. 4 =^.^=

to zapraszamy na kawę poznać spryciulę, spryciula się na pewno ucieszy :)

tylko daj mi kilka dni jeszcze coby się odtruć, bo wyglądam chwilowo jak cień człowieka ;)

Kocuria

Post » Pon sty 17, 2011 13:26 Re: Truskawkowy Karmel! dokocone fotki s. 4 =^.^=

truskawka ma alergię na którąś z karm, którą jej podajemy, i musimy poeksperymentować, żeby stwierdzić, którą konkretnie. a że reakcja alergiczna może trwać do dwóch miesięcy, to to trochę potrwa... :roll:

dostała tabletki na odrobaczanie, szampon na zapalenie mieszków włosowych na bródce (małe czarne kropeczki, prawdopodobnie kwestia podrażnienia jeszcze na kociarni plastikowymi miskami), płyn do mycia uszek. do tego nadal profilaktycznie lek na zakażenie.

ten kot mnie chyba znienawidzi za to molestowanie co chwila... :roll:

dzisiaj na mieście panna robiła furorę - miauczała jak tylko dojrzała jakiegoś człowieka przez którąś z kratek transporterka. czyli prawie cały czas :lol: a w pasmanterii, do której zaszłam na moment, panie prawie mnie zapomniały skasować, tak się zajęły księżniczką :lol:

karmel zachowuje się jeszcze bardziej niż zwykle jak 3tygodniowe kocię - biega, lata, robi 'o cień na ścianie', 'o sznureczek', 'o powietrze', mizia się do podłogi ( :?: nie pytajcie, nie sypałam tam kocimiętki!)... a przy tym zrobił się straszny miziak i ładuje mi się non stop na klatę. żeby nie ważył 4 kilo, to może by to było fajne... :roll: mam wrażenie że to zgapione z truskawki, która zawsze jak u mnie siedzi, to na ramieniu bądź dekolcie właśnie. ale kurde, truskawka waży 2kg! :ryk: a jakby nie patrzeć dekolt to dość delikatna część kobiety :lol:

zakupiliśmy dzisiaj w lidlu szary hamaczek na kaloryfer - po czym oba koty uwaliły mi się koło nóg i śpią, olewając cieplutki hamak w słoneczku na ciepłym grzejniku :roll: zmęczyło je brojenie przez całą noc - zadbały o nasze kolorowe sny, teraz mogą się wyspać :ryk:

a ja zakupiłam wełnę czesankową i zachwycona pracami o-l-g-i będę filcować zabawki dla kotków. zobaczymy, co z tego wyjdzie / czytaj: ile stracę oczu i palców ;)

Kocuria

Post » Pon sty 17, 2011 14:51 Re: Truskawkowy Karmel! dokocone fotki s. 4 =^.^=

Piękny masz ten Truskawkowy Karmel i fajnie piszesz. Będę tu zaglądać :)

elu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:44

Post » Pon sty 17, 2011 14:56 Re: Truskawkowy Karmel! dokocone fotki s. 4 =^.^=

Kocuria pisze:truskawka ma alergię na którąś z karm, którą jej podajemy, i musimy poeksperymentować, żeby stwierdzić, którą konkretnie. a że reakcja alergiczna może trwać do dwóch miesięcy, to to trochę potrwa... :roll:

dostała tabletki na odrobaczanie, szampon na zapalenie mieszków włosowych na bródce (małe czarne kropeczki, prawdopodobnie kwestia podrażnienia jeszcze na kociarni plastikowymi miskami), płyn do mycia uszek. do tego nadal profilaktycznie lek na zakażenie.

8O, całe życie używamy wszędzie plastikowych misek ...
Czyja to opinia?

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pon sty 17, 2011 15:00 Re: Truskawkowy Karmel! dokocone fotki s. 4 =^.^=

Tweety pisze:
Kocuria pisze:truskawka ma alergię na którąś z karm, którą jej podajemy, i musimy poeksperymentować, żeby stwierdzić, którą konkretnie. a że reakcja alergiczna może trwać do dwóch miesięcy, to to trochę potrwa... :roll:

8O, całe życie używamy wszędzie plastikowych misek ...
Czyja to opinia?

Tweety, Aster też to miał, póki była plastikowa miska. To jest tzw. koci trądzik, niektóre wrażliwce białobrode tak mają. Przy ciemnej bródce nie zauważysz.
Obrazek

miszelina

Post » Pon sty 17, 2011 15:41 Re: Truskawkowy Karmel! dokocone fotki s. 4 =^.^=

miszelina pisze:Tweety, Aster też to miał, póki była plastikowa miska. To jest tzw. koci trądzik, niektóre wrażliwce białobrode tak mają. Przy ciemnej bródce nie zauważysz.

ale na kociarni też królują plastikowe miski więc Truskawka powinna chyba mieć też tam.
Człowiek uczy się całe życie, do głowy by mi nie przyszło, że plastik wywołuje koci trądzik :roll: Zwłaszcza, że Rufek miał przez jakiś czas i mu przeszedł po jakimś mazianiu, bez zmiany zastawy, nadal ma plastikową i spokój z trądzikiem

Tweety

Post » Pon sty 17, 2011 15:43 Re: Truskawkowy Karmel! dokocone fotki s. 4 =^.^=

Tweety pisze:
miszelina pisze:Tweety, Aster też to miał, póki była plastikowa miska. To jest tzw. koci trądzik, niektóre wrażliwce białobrode tak mają. Przy ciemnej bródce nie zauważysz.

ale na kociarni też królują plastikowe miski więc Truskawka powinna chyba mieć też tam.
Człowiek uczy się całe życie, do głowy by mi nie przyszło, że plastik wywołuje koci trądzik :roll: Zwłaszcza, że Rufek miał przez jakiś czas i mu przeszedł po jakimś mazianiu, bez zmiany zastawy, nadal ma plastikową i spokój z trądzikiem

Truskawka miała trądzik w kociarni, widziałam go na jej bródce.
Astrowi przeszedł trądzik po odstawieniu plastików, bez żadnych maści czy szamponów.
Może koty z tego wyrastają jak dzieci?
Obrazek

miszelina

Post » Pon sty 17, 2011 15:59 Re: Truskawkowy Karmel! dokocone fotki s. 4 =^.^=

miszelina pisze:Truskawka miała trądzik w kociarni, widziałam go na jej bródce.
Astrowi przeszedł trądzik po odstawieniu plastików, bez żadnych maści czy szamponów.
Może koty z tego wyrastają jak dzieci?

nie wypowiadam się, bo temat dla mnie nowy a Rufek nie zareagował chyba książkowo, aktualnie muszę przerobić kocią cukrzycę, bo groźniejsza od trądziku a pojawił się i taki przypadek wśród naszego stadka :evil:

Tweety

Post » Pon sty 17, 2011 23:09 Re: Truskawkowy Karmel! dokocone fotki s. 4 =^.^=

Moja kotka (bura) miała to na bródce, przy okazji sterylizacji (miała trochę ponad rok) pytałam dra Miśkowicza o te kropeczki, powiedział, że koci trądzik i że sam minie. Minął rzeczywiście - bez żadnej interwencji z mojej strony. Nawet nie wiem dokładnie, kiedy minął :lol: Miskę ma jedną ceramiczną, jedną plastikową ;)

milu

Od: Nie lis 30, 2008 10:47

[poprzednia][następna]