Mała czarna kotka już ma dom

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sty 12, 2011 19:11 Re: Mała czarna kotka szuka domu - BYDGOSZCZ i okolice

jak ze zdrówkiem maleńkiej, sprawdzaliście u weta?
Biegaj sobie za TM kochana Misieńko [*]/26.05.2005r.-11.11.2010r./
===================================
Teraz w Twoim domku mieszka Miłka:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Prawda, że pięknota

Dom bez kota jest jak samolot bez pilota

ula-misia

Od: Pon lis 01, 2010 14:34

Post » Śro sty 12, 2011 21:21 Re: Mała czarna kotka szuka domu - BYDGOSZCZ i okolice

Byliśmy z kicią u weterynarza, jest odrobaczona i ma się dobrze. Upewniliśmy się też co do kociego kataru, bo trochę na ten temat ostatnio poczytaliśmy, kicia jest zdrowa a lekkie popsikiwanie od czasu do czasu wg weta to nic groźnego :)

_tomek_

Od: Wto sty 04, 2011 10:27

Post » Śro sty 12, 2011 21:26 Re: Mała czarna kotka szuka domu - BYDGOSZCZ i okolice

Zaszczepcie ją koniecznie, bo złapie coś prędzej czy później. A z lekkiego pokichiwania może się rozwinąć za jakiś czas koci katar.
Przydałoby się zrobić jej ogłoszenia w necie ( dla mnie podstawa to, np. alegratka.pl ), bo są małe szanse, żeby znalazła dom poprzez forum. Czasem koty znajdują, ale są to pojedyncze przypadki.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Od: Pt lut 09, 2007 21:41

Post » Czw sty 13, 2011 8:46 Re: Mała czarna kotka szuka domu - BYDGOSZCZ i okolice

Tu na forum zaglądają przede wszystkim osoby, które już mają kota. A nawet kilka ;)
Ogłoszenia "na zewnątrz" to podstawa, znalazłam domy dla dziewięciu kotów, więc wiem;) Ja ogłaszam głównie na gumtree, alegratka, szerlok, adopcje.org, cafeanimal. Jeśli nie masz czasu, to forumowa CatAngel za 10zł zrobi ci 30 ogłoszeń na różnych portalach, trzeba jej tylko podać tekst i wysłać fotki.

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Pt sty 14, 2011 20:01 Re: Mała czarna kotka szuka domu - BYDGOSZCZ i okolice

co słychać u maleńkiej kici?/ ma już swoje imię/. Jak zdrówko i postępy w poszukiwaniu domeczku? :kotek: :ok:

Prawda, że pięknota

ula-misia

Post » Sob sty 15, 2011 11:16 Re: Mała czarna kotka szuka domu - BYDGOSZCZ i okolice

Przejmuje udzielanie się na forum po mężu, nazwa użytkownika to: tomek, ale będzie pisała Asia :wink: Na kotkę mówimy Kicia, tak poprostu :) Kicia ma się dobrze, ze zdrowiem też jest wszystko w porządku. Apetyt ma niesamowity. Musimy na nią uważać po kradnie ser i kiełbasę z kanapek. Co do adopcji to ciężko podjąć decyzję o oddaniu kotki, im dłużej jest z nami tym bardziej się do niej przywiązujemy :( ale niestety nasza Tola-pies nie jest zadowolona z obecności kota, w ciągu dnia jest dość dobrze, ale nad ranem pies nie może spać, bo Kicia ją zaczepia i Tola się okropnie denerwuje. I tak to wygląda :? No i nie wyobrażam sobie zostawić zwierzaki sam na sam, do tej pory nie było takiej konieczności, bo tak układamy swoje plany, by do tego nie dopuścić, ale kiedyś to musi nastąpić :?
Mam takie pytanko, czy jest jakiś sposób na to, by oduczyć kota drapania ścian, czy stosujecie jakieś zabezpieczenia? To tak odbiegając od głównego wątku.
Pozdrawiam, Asia

_tomek_

Post » Sob sty 15, 2011 12:01 Re: Mała czarna kotka szuka domu - BYDGOSZCZ i okolice

Witaj Asiu! Kicia jest urocza i z tego co mi jest wiadomo prędzej czy później kicie z psiami się dogadują. A co do drapania ścian-musisz zainwestować w drapak dla kici. Ona ma taką naturę,że musi rozciągać swoje ciałko i sie wspinać a jak nie ma gdzie to albo ściany albo meble :lol: :ok: :ok: :ok: :1luvu:

Prawda, że pięknota

ula-misia

Post » Sob sty 15, 2011 12:49 Re: Mała czarna kotka szuka domu - BYDGOSZCZ i okolice

Kupiliśmy drapak, ale oprócz tego Kicia lubi też ściany, także oprócz drapaka drapnie sobie tapety :wink: dla zminimalizowania ew. strat, no i dla dobra kota oczywiście, obcięliśmy jej wczoraj pazury :) Co do dogadywania się, kotka nie ma problemu, ale psina jest lekko zdezorientowana. Jest też pieskiem po przejściach schroniskowych, dlatego spokój jej się należy jak najbardziej. I tak z jednej strony żal mi psa, który stresuje się obecnością Kici, a z drugiej żal kotki.
Zobaczymy jak to będzie :roll:

_tomek_

Post » Sob sty 15, 2011 13:17 Re: Mała czarna kotka szuka domu - BYDGOSZCZ i okolice

Będzie dobrze trzymam kciuki :ok: :ok: :ok: :ok:

Prawda, że pięknota

ula-misia

Post » Pon sty 17, 2011 19:08 Re: Mała czarna kotka szuka domu - BYDGOSZCZ i okolice

Asiu co u kici-jak postępy z drapaniem? :ok:

Prawda, że pięknota

ula-misia

Post » Pon sty 17, 2011 19:10 Re: Mała czarna kotka szuka domu - BYDGOSZCZ i okolice

:D :?: jak tam czarna gwiazda :?:

JOOAŚKA

Od: Sob lis 27, 2010 8:45

Post » Pon sty 17, 2011 19:35 Re: Mała czarna kotka szuka domu - BYDGOSZCZ i okolice

Właśnie dziś kicia trafiła do nowego domu, stałego już. I dobrze i źle tym samym, bardzo przywiązałam się do niej a teraz :cry: :cry: :cry: niestety kicia, jak na młodego kociaka przystało zaczepiała psa, który lubi spokój, pies się denerwował a kicia traktowała to jako niezłą zabawę i całą akcję powtarzała. Już żałuję swojej decyzji i czuję się okropnie z tym, mam mętlik w głowie czy dobrze zrobiłam. Wiem, że bardzo, bardzo, bardzo mi będzie jej brakowało. Pocieszam się jedynie faktem, że trafiła do dobrego domu, w którym towarzyszyć jej będzie kot. Smutno :cry:

_tomek_

Post » Pon sty 17, 2011 19:49 Re: Mała czarna kotka szuka domu - BYDGOSZCZ i okolice

:piwa: za super domek

JOOAŚKA

Od: Sob lis 27, 2010 8:45

Post » Pon sty 17, 2011 20:39 Re: Mała czarna kotka szuka domu - BYDGOSZCZ i okolice

trzymam kciuki za kicię i jej nowy domek :ok: :ok: :ok:

Prawda, że pięknota

ula-misia

Post » Pon sty 17, 2011 21:58 Re: Mała czarna kotka szuka domu - BYDGOSZCZ i okolice

Żeby Kicia tylko się nie stresowała, bo w ostatnim, krótkim czasie to Jej 3 dom, ale patrząc jak u nas się zaaklimatyzowała chyba nie będzie z tym większych problemów.
To był mój pierwszy kotek, zawsze miałam tylko psy i wiem, że chcę mieć kotka, ale jak tu pogodzić go z psem :( Myślałam, że Tola nie będzie aż taka zazdrosna i zaborcza o swoje terytorium, a jednak...
Być może starszy kotek byłby nieco mniej ciekawy psa, bo Kicia jeszcze młoda, chciała traktować Tolę jak równego sobie partnera do zabaw, a tu niestety nie znalazła w niej towarzysza :( Co o tym myślicie, czy starsze koty też są takie "trzepoki" jak małe kocie urwisy, czy już im nieco mniej psot w głowie (i tu mam na myśli zaczepianie psa)? Wy jesteście ekspertami kocimi, więc pytam fachowców :wink:

_tomek_

[poprzednia][następna]